K
Kizilgonca
benim eşim de maden mühendisi.
Bizim de uzak kaldığımız oldu (evlendikten sonra 2 yıl ayrı yaşadık) ama bu tamamen bizim seçimimizdi, herhangi bir iş yerine başladığında önünü görene kadar yanına gitmemeyi tercih ediyorum. Ben memur olduğum için tayin olayı sıkıntı olmuyor, özel sektör olsaydım mesleğime göre değişirdi sanırım bu durum, hiç düşünmedim.
Aylarca şantiyede kalan hiç duymadım, eşim yurtdışında çalışırken bile maksimum 2 ayda bir geliyordu.
Elbette çoğu şantiye şehir dışında, benim eşim de her sabah ve her akşam 1er saat gidip geliyor dağa ama neticede birlikteyiz. En yokluğun ortası diyebileceğim Erzincan/İliç/Çöpler altın madeni var uzun süre orada kalınan ama adam öyle bir işi bırakırsa aklından şüphe edin zaten.
Bu arada şantiye var, şantiye var. Sevgilinizin ne kadarlık tecrübesi var bilemiyorum ama eğer meslekte yeniyse vardiya mühendisliği, daimi nezaretçilik vs yapıyordur şartları biraz daha zor olabilir.
He ama şu var, sektörde eşinin yanına gitmeyen kadınlar da biliyorum, tamamen adamdan bağımsız bir yaşantı kuruyorlar çocuklarıyla. "Ben onun çalıştığı yere gitmem" derseniz ayrılın zaten.
Adamın mesleği bu ama şartları değişken, bence karamsar bir pencere sizin baktığınız.
Sormak istediğiniz bir şey olursa özelden de yazabilirsiniz.
Hakkınızda hayırlısı.