Günde kaç defa bulaşık yıkıyorsunuz? Ve hayatınızda kaç defa çivi çakmaya ihtiyacınız oldu? İkisini kıyaslamanız komik ki çivi çakmakta da bir şey yok.
Ben ufacık boyumla kaç defa kitaplık, masa monte edip söktüm. Onlarda da çivi çakılıyor. "Ay başımda bir erkek olsa da bulaşıklarını yıkamam karşılığında şu çivileri çaksa" demedim. Çaktım geçtim
Ağır taşımak da güçle ilgili. Bir erkek tabii ki benden daha güçlü ve taşıyamadığım bir ağırlık varsa tabii ki o taşımalı. Bu da konuyla alakasız.
Adam poşet taşıyor diye neden bütün temizlik, yemek, bulaşık işini sizin dediğiniz gibi "yapabiliyorken" ben yapayım?
Bunlar benim görevim değil ve görebildiğim kadarıyla kendisi de yapabiliyor.
Sizin bunları kendi görevinizmiş gibi görmeniz ve "kadın yapabiliyorken neden erkek yıkasın" demeniz evet ataerkil sistemin size öğrettiği kadın-erkek rolleriyle ilgili. Siz böylesiniz ve buna göre bir eş seçmişsiniz.
Unuttuğunuz şey ise ataerkinin sınırı sizin istediğiniz yerde değil erkeklerin istediği yerde biter.
O yüzden "düğünü erkek tarafı yapar, aman benim kocam kadın gibi iş mi yapsın, erkeğin görevi şudur budur" deyip konu çocuk olduğunda "ailelerimiz eşit" deme lüksünüz yok. Siz eşit değilsiniz ki aileleriniz olsun.