Aslında ben sizi de anlayamıyorum. Eşinizi tanıdık artık dibine kadar ataerkil. Siz neden şaşırıyorsunuz bunu anlamıyorum. Geçen ev işi ile ilgili eşinden yakınan bir kadına; ben eşime bulaşıkları yıka deyip başka bir odaya gidemezdim demiştiniz. Size cevap yazan başka bir üyeye de düşüncelerinden dolayı işte bu yüzden boşanmalar artıyor demiştiniz. Fark etmeseniz de siz de eşinize uygun birisiniz. Zaten eşinizde bu yüzden sizi seçti.
Evlenmeden eminim ki bir iki sinyal vermiştir ama önemsememişsinizdir. O nedenle size tavsiyem önemsememeye devam edin.
Konu sahibi sinyalleri önemsememekten ziyade fark etmemiştir bence. İnsan kendisine yabancı gelen şeyi fark eder, sorgular.
Kendisi de benzer düşünce yapısında olduğu için bize sinyal gibi gelen şeyler ona öyle gelmemiş.
Zaten mümkün mü bu kadar ataerkil bir adamın eşitlikçi, kendisini asla ezdirmeyecek bir kadınla evlenmesi?
Şu an eşinin ailesine bu kadar takmasının sebebi de yine gördüğü, bildiği bu olduğu için bence. "Eş ailesi kötüdür" kodlamasından yola çıkıyor.
Açtığı hiçbir konuda eşinin ailesinden kendi şahsına yapılmış bir şey yok.
Ama eş ailesi kötüdür diye kalıplaşmış bir düşünce var ya, arayıp tarayıp dert buluyor kendine.
Yoksa bana ne eşimin anneannesi gelinlerine nasıl davranmış, gelinler kendini nasıl ezdirmiş? Ben eşimi bilirim, kendimi bilirim. Niye kendimi torun torba sahibi olacak yaşa gelmiş 50-60 yaşındaki kadınlarla kıyaslayıp kendime dert yaratayım?