farklı memlekete gelin olanlar sizinle dertleşmek istiyorum.

Balans

.
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
945
8
116
Aslında dert değil ama içim sıkılıyor. ben şuan evlilik aşamasındayım. ama öyle garip duygular içindeyim ki anlatamam. Aceba evlilik stresi dedikleri bu mu?
Kafama takılan şu : ben sürekli kendi memleketimden biriyle evlenmek istedim. kendi meleketimde çalışmak istedim ama olmadı. Tayin işlerim hep geri tepti. şimdide pek sevmediğim bir memlekette çalışıyorum. işin garibi bu sevmediğim yerde karşıma bugüne kadar en sevdiğim erkek çıktı. Allaha şükür herşey yolunda artık evlilik yoluna girdik aileler bir aksilik çıkmazsa onayda verdiler yüzükler bile alındı. Ama son 3 gündür daralıyorum ben artık ailemden uzakta evleneceğim onlarda uzakta kalacağım (müstakbel eşim kendi memlektinde) onun ailesi bize yakın olacak aceba sıkıntı yaşarmıyım kendi ailemden koparmıyım akrabalarımı seviyorum arada 8 saatlik mesafe var. gitmek herzaman kolay değil hele de çoluk çocuk olunca daha da koparmıyım ailemden. annem babamda benim gibi düşündü ama ben o çocuğu seviyorum diye tamam dediler. zormuş ya ben annemi şimdiden özledim.

Cnm Bu konuda acilmis bir baslik var yeni evleneceklerin sohbet bolumunde yalniz degilsin Bu psikolojiyi hepimiz yasiyoruz Gayet dogal mutlu olacak miyim? Verdigim Karar dogru mu gibi sorularin kafana takilmasi son derece normal :) gurbet meselesine gelince senden Doha kotu durumda olanlar var Ben mesela Amerika da yasicam bi sure 8saat mesafe cok uzak degil k.validenlerle iyiysen kisa surede alisirsin Allahin izniyle :)

kv ile kısa süreli bir görüşmemiz oldu pek tanıyam adımakıllı ve uyanık bir kadın bana bir zararı olur mu diye düşünmek bile istemiyorum. bu tip komplo teorilerinden nefret ediyorum. ya ben onun oğluyla evleneceğim bizim mutluluğumuz onuda mutlu etmeli.
ne bileyim ailemeden akrablarımdan kopmak istemiyorum. bu beni çok düşündürüyor.

ben ailemden cok uzaktayım
aramızda 20 saat var ve inan cok sıkıntısını yasıyorum yasadım ve yasamaya devam ediyorum
şimdiki aklım olsa asla asla denemezdim
o kadar özeniyorum ki ailesi yakın olanlara
mesela suan cok riskli bir hamilelik yasıyorum
işe de gidiyorum evimi de topluyorum yemegimi de yapıyorum
tek yardımcım ayda 2 defa cagırdığım temizliğe gelen abla
işten cıkınca annemin yaptığı yemeklerden yiyip eve gecmek isterdim
anne gelsene evi toplamaya demek isterdim
doktor yatacaksın dediğinde yardım eden biri olsun isterdim
annem hep gelmek istiyor ama eşimle nerdeyse hiç konusmuyorlar o yüzden ben yüzgöz olsunlar istemiyorum
ama burda olsa hersey baska olurdu

ben ailemden cok uzaktayım
aramızda 20 saat var ve inan cok sıkıntısını yasıyorum yasadım ve yasamaya devam ediyorum
şimdiki aklım olsa asla asla denemezdim
o kadar özeniyorum ki ailesi yakın olanlara
mesela suan cok riskli bir hamilelik yasıyorum
işe de gidiyorum evimi de topluyorum yemegimi de yapıyorum
tek yardımcım ayda 2 defa cagırdığım temizliğe gelen abla
işten cıkınca annemin yaptığı yemeklerden yiyip eve gecmek isterdim
anne gelsene evi toplamaya demek isterdim
doktor yatacaksın dediğinde yardım eden biri olsun isterdim
annem hep gelmek istiyor ama eşimle nerdeyse hiç konusmuyorlar o yüzden ben yüzgöz olsunlar istemiyorum
ama burda olsa hersey baska olurdu

ayy cnm senim durumun çok zor. inan üzüldüm. Allah yardımcın olsun annen istese kv yakın mı o yardımcı olsa sana.
demişsin ya hiç denemezdim diye bunu yazarken eşine olan sevgini düşündün mü? yani ona olan sevginde bir sorunmu var bu ayrılıkta eklenince pişman oluyorsun.

ben de yıllarca acabalarla bu güne kadar geldim 3 yıl süren ve hiç bir sorun olmayan sevgilimden buyüzden ayrıldım,ailem uzak die razı olmuyordu(ben sevgilimin memleketinde çalışıyordum zaten) ben de ailem razı deil diye ayrıldım 10 saat uzaktaki kendi memleketime tayin oldum geldim.ama yapamadım ondan ayrı.tayinimden 1 sene sonra tekrar konuşmaya başladık.zoraki de olsa ailemi razı ettim.şuan çok şükür bahsettiğiniz uzaklık kaygısı dışında herşey eskisinden daha yolunda.ama tabi annem fırsat buldukça iğneliyor.haklı da yalnız kalacak ben gidince.ama ben de yapamadım.mutlu olacagıma inandım ve bu ugurda riski göze aldım.inş göze aldıklarımıza değer.

ben de yıllarca acabalarla bu güne kadar geldim 3 yıl süren ve hiç bir sorun olmayan sevgilimden buyüzden ayrıldım,ailem uzak die razı olmuyordu(ben sevgilimin memleketinde çalışıyordum zaten) ben de ailem razı deil diye ayrıldım 10 saat uzaktaki kendi memleketime tayin oldum geldim.ama yapamadım ondan ayrı.tayinimden 1 sene sonra tekrar konuşmaya başladık.zoraki de olsa ailemi razı ettim.şuan çok şükür bahsettiğiniz uzaklık kaygısı dışında herşey eskisinden daha yolunda.ama tabi annem fırsat buldukça iğneliyor.haklı da yalnız kalacak ben gidince.ama ben de yapamadım.mutlu olacagıma inandım ve bu ugurda riski göze aldım.inş göze aldıklarımıza değer.

inşallah değer. benimkide kendi memleketinde ailesi de burada. bende çok düşündüm böyle bir kararı vermek çok zor. ona defalarca sana güvenmesem inanmasam böyle bir evlilik yapmazdım memleketime gitme yollarına bakardım dedim. oda bana inan güven seni mutlu etmek için elimden geleni yapacağım. ailenden kopman söz konusu olamaz istediğin zaman yanlarına gideriz bize gelsinler kalsınlar diyor. kendi ailesinin bana karışmayacağını söylüyor ama bunlar yaşanarak görülecek şeyler.

bana da söylenenler aynıları inş kalıcı olur:)
tabiki zaten insan güvenmese nasıl bir ömürlük risk alır ki nasıl ailesinden uzaklaşmayı göze alır ki...ki ben memleketimde olmayı çok istememiştim 3 yıl once zoraki gelmiştim bi nevi ayrılıktan sonra teselli için.ama alıştım tabi dile kolay 3yıl.sen memleket aşığı olunca daha zor. ben de yapabilrsem her ay bi gece de olsa gelmek istiyorum.inş en azından çoluk çocuğa karışana kadar.

ayy cnm senim durumun çok zor. inan üzüldüm. Allah yardımcın olsun annen istese kv yakın mı o yardımcı olsa sana.
demişsin ya hiç denemezdim diye bunu yazarken eşine olan sevgini düşündün mü? yani ona olan sevginde bir sorunmu var bu ayrılıkta eklenince pişman oluyorsun.
eşime olan sevgim değilde az önce tartıstık onun payı var sanırım:1:
aslında eşim beni bende eşimi cok severim sevmesem zaten duramazdım
ama ikimizde burda bir basımızayız cok zor oluyor
az önceki tartısmada ondan cıktı
aslında tartısmadık eşim hem kendi hem benim aileme söylendi bizi yanlız bırakıyorlar diye
tekrar tekrar düşün yani

annem bana evlencegim zaman tek $art ko$mu$tu,e$im ba$ka $ehirdendi ama biz babamalrin olduug $ehirde ya$ayacakdik ..
Alalh in takdiri annem ben evlenmeden once vefat etti, evlenince o $ehirde ya$adim ama 2 sene sonra ta$indik .. annem olsa gelmezdim

annen olmayinca, hastayken bi tas çorba yapanin olmuyor,hamileyken yada lohusayke, bakanin da olmuyor, hele hazir sogra yio hazir yemegi anca ruyanda goruyorsun .. bugunde aklima yemek gelmedi annemden geçiniyim diyemiyorsun
çocugu yabanciya birakmak zorundasin bakmasi için ..

annenin olmamasi nin ne demek oldugunu sana analtmakla bitiremem
bende kv dede yok, bu $ehirde kimsem yok..

Allah anneni sana bagi$lasin, $anslarini zorla derim
ama $uda var
tayinci bi meslegin varsa kocayin ailesinin yani olmazsa ba$ka yabanci $ehre tayinin çikmaycakmi nasil olsa ?
orda durmanin garantisi mi varki..

Son düzenleme:
Aslında dert değil ama içim sıkılıyor. ben şuan evlilik aşamasındayım. ama öyle garip duygular içindeyim ki anlatamam. Aceba evlilik stresi dedikleri bu mu?
Kafama takılan şu : ben sürekli kendi memleketimden biriyle evlenmek istedim. kendi meleketimde çalışmak istedim ama olmadı. Tayin işlerim hep geri tepti. şimdide pek sevmediğim bir memlekette çalışıyorum. işin garibi bu sevmediğim yerde karşıma bugüne kadar en sevdiğim erkek çıktı. Allaha şükür herşey yolunda artık evlilik yoluna girdik aileler bir aksilik çıkmazsa onayda verdiler yüzükler bile alındı. Ama son 3 gündür daralıyorum ben artık ailemden uzakta evleneceğim onlarda uzakta kalacağım (müstakbel eşim kendi memlektinde) onun ailesi bize yakın olacak aceba sıkıntı yaşarmıyım kendi ailemden koparmıyım akrabalarımı seviyorum arada 8 saatlik mesafe var. gitmek herzaman kolay değil hele de çoluk çocuk olunca daha da koparmıyım ailemden. annem babamda benim gibi düşündü ama ben o çocuğu seviyorum diye tamam dediler. zormuş ya ben annemi şimdiden özledim.

ailesinden uzakta olan farklı meleketten evlenenlerle bu konuda konuşmak istiyorum.

vallaha canımm ben İzmirliyim ..eşim karadeızli...suan Konyada oturuyorum..:)ıkı tarafa da 8 saat..unv de zaten aılemden ayrıydım..o yuzden evlendıgımde onlardan uzaktayım dıye cok zorlanmadım..esimin aılesıne de uzagıızz...ortadayız anlayacagın...
İnsan sevdıkten sonra gercekten onunu arkasını dusunmuyor...sadece onunla mutlu olmak ıstedımm cok sukur masallah cok mutluyum ıyıkı evlenmısız..Bir de maasallah bır kızım olduu..buraya kadar ıyı ama cocuk dogduktan sonra ınsan kendı aılesını o kadar arıyor kii..yanı kendımı cok yalnız hıssettım..bız cok duskun bır sulaleyız bır de bırbırımıze...kızım 20 aylık Allah uzun omur versın..dogumda ablamla annem geldı 2 ay yollamadım onları..arada annem gelgitgeigit 10ay kalmıstır bende::) 20 ayın 4 aynda da gelgıtgelgıt ben İzmir de kaldım..arada da ablam geldı:)) ailenden kopmazsın yanı :)
anlayacagın butun bunlar ıcın anlayıslı ve aılenı seven bır es lazım..:)
tek dusundugum esımın aılesı bıze yakın olcak demıssın umarım ıyı anlasacagın kımselerdır..

bu arada istersen dunyanin obur ucunda ya$a
ailenden kopman soz konusu olamaz
insan ana babasini,atasini, çocuklugunu gençligini silermi
sen hiç uzak diye ailesinden kopn gordunmu ?

gozden uzak olan gonuldende irak olur lafi 1. derece akraba için geçerli deildir
1. derece yakinin da mesafe uzadikça ozlemin artar, ozlemin arttikça baglanirsin tam aksine ..

eşime olan sevgim değilde az önce tartıstık onun payı var sanırım:1:
aslında eşim beni bende eşimi cok severim sevmesem zaten duramazdım
ama ikimizde burda bir basımızayız cok zor oluyor
az önceki tartısmada ondan cıktı
aslında tartısmadık eşim hem kendi hem benim aileme söylendi bizi yanlız bırakıyorlar diye
tekrar tekrar düşün yani

cnm ben her zaman bir tarafa yakın olmak isterdim çocuk konusunda bize yardımcı olurlar diye. şimdi benimkinin ailesi burada gerçi onlar merkezde değil köydeler. bir annesi birde babası var. konuşmalarımızda çocuk olduğu zaman benimde onayımı alarak annesine aktırmak istediğini söyledi. hem ikimizde çalışıyoruz annem evimizde de bize yardım eder çocuk konusunda a diyor. maddi olarakta zorlanmayız diyor. bana mantıklı geliyor söylediği. benim birçok arkadaşım kv yanına getirdiler sırf çocuk için. kadın evi temizleyip yemekte yaparsa oh ne ala. tabi karşımızdaki kişi eşimizin annesi hizmetçi değil. o yüzden bu yardımlarına karşılık bizde bazı şeyleri yutmalıyız diyorlar. haklılar.
düşünsemde kararımdan vazgeçmek istemiyorum seviyorum çünkü. ama duygusal olarak zor geliyor bu ayrılık fikri

annem bana evlencegim zaman tek $art ko$mu$tu,e$im ba$ka $ehirdendi ama biz babamalrin olduug $ehirde ya$ayacakdik ..
Alalh in takdiri annem ben evlenmeden once vefat etti, evlenince o $ehirde ya$adim ama 2 sene sonra ta$indik .. annem olsa gelmezdim

annen olmayinca, hastayken bi tas çorba yapanin olmuyor,hamileyken yada lohusayke, bakanin da olmuyor, hele hazir sogra yio hazir yemegi anca ruyanda goruyorsun .. bugunde aklima yemek gelmedi annemden geçiniyim diyemiyorsun
çocugu yabanciya birakmak zorundasin bakmasi için ..

annenin olmamasi nin ne demek oldugunu sana analtmakla bitiremem
bende kv dede yok, bu $ehirde kimsem yok..

Allah anneni sana bagi$lasin, $anslarini zorla derim
ama $uda var
tayinci bi meslegin varsa kocayin ailesinin yani olmazsa ba$ka yabanci $ehre tayinin çikmaycakmi nasil olsa ?
orda durmanin garantisi mi varki..

cnm tayinci değiliz istedğimiz şehirde ömür boyu yaşayabiliriz tabi allah nasip ederse. ben şehir konusunda çok zor günler geçirdim ve bir söz aldım karşı taraftan yani sevdiğimden bir zaman sonra (yılını belirttik yazmak istemedim) iki tarafında ortasında bir şehire gideceğiz yada o isterse benim memlekete gideceğiz ama şu süre geçtikten sonra düşünülüp karar verilecek hergün hergün gideceğiz demek yok dedik. sözümü yemem dedi. bakalım belki benim memlekete gideriz. :)

Back
X