• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

farklı pencereler iki insan

Kirpapatyasi80

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2020
62
82
38
30
27 yaşındayım 2 yaşında bir oğlum var. Sorunum şu ki babam hep hayatının merkezini maç-kahve arası yaşayan bir insan oldu. Şimdi ise aynısı kocamda var. Haftada iki gün antremana gidiyor.dernek toplantısı iş vs. Derken. Hayal ettiğim zaman diliminde bana ve çocuğuma ilgisini karşılayamıyor gibi hissediyorum. Ben mi abartıyorum. Ben sadece bir odaklı yaşayan bir insan mı istiyorum o odakta biz olsun diyerek bencillik mi yapıyorum. Yoksa haklı mıyım bilmiyorum. Çok doluyum içimi dökmek istedim sizde durumlar nasıl yani kocanız hep siz ve çocuk odaklı mı yaşıyor. Yoksa kendine zaman ayırmayı biliyor mu?
Hep mutsuz pencereden mi bakıyorum? Sadece bu adamın dışını mı seviyorum? İçi ve değer yargıları asla benim aynı olmayan bu adamla kendimi mutsuz hissediyorum. Kimseye anlatamıyorum. Bana bugün hastasın sen takıntılısın diyor. Sorun ben miyim? Bu kadar sorunun cevabını bilmiyorum . Sadece benimle aynı şeyleri yaşayan varsa onunda duyguları böyle mi merak ediyorum

27 yaşındayım 2 yaşında bir oğlum var. Sorunum şu ki babam hep hayatının merkezini maç-kahve arası yaşayan bir insan oldu. Şimdi ise aynısı kocamda var. Haftada iki gün antremana gidiyor.dernek toplantısı iş vs. Derken. Hayal ettiğim zaman diliminde bana ve çocuğuma ilgisini karşılayamıyor gibi hissediyorum. Ben mi abartıyorum. Ben sadece bir odaklı yaşayan bir insan mı istiyorum o odakta biz olsun diyerek bencillik mi yapıyorum. Yoksa haklı mıyım bilmiyorum. Çok doluyum içimi dökmek istedim sizde durumlar nasıl yani kocanız hep siz ve çocuk odaklı mı yaşıyor. Yoksa kendine zaman ayırmayı biliyor mu?
Hep mutsuz pencereden mi bakıyorum? Sadece bu adamın dışını mı seviyorum? İçi ve değer yargıları asla benim aynı olmayan bu adamla kendimi mutsuz hissediyorum. Kimseye anlatamıyorum. Bana bugün hastasın sen takıntılısın diyor. Sorun ben miyim? Bu kadar sorunun cevabını bilmiyorum . Sadece benimle aynı şeyleri yaşayan varsa onunda duyguları böyle mi merak ediyorum

Evet sorun sizde. İnsanlar evlenince tek bir insana odaklanıp bütün ilgilerini ve enerjilerini ona harcamak zorunda değiller. Bunu yapan çiftler muhakkak var ama bana göre sağlıksız bir durum bu.

Adamın hobileri, aktif olduğu faaliyetleri var. Bu aslında güzel bir şeyken siz bunu kötü bir şey gibi algılayıp sorun çıkartıyorsunuz. Sanıyorum ki problem sizin eviniz, eşiniz ve bebeğiniz dışında bir ilgi alanınızın olmaması. Siz de kendinize uğraşacak bir şeyler bulursanız normale dönersiniz bence.

haftada kaç gününü ayırıyor kendine ve hobilerine?
bir de açıkçası eşiniz hakkında hiçbir şey bilmiyorum ama bir sorununuzu adam akıllı ifade ettiğinizde "hastasın/takıntılısın" cevabını alıyorsanız bilin ki asıl hatada olan karşı taraf oluyor.
Hatasını kapamak için de karşı tarafa bu şekilde ithamlarda bulunuyor genelde...
o nedenle eşinize kanım ısınmadı.

Burada da her zaman söylüyorum.

Evlenmeden önce ilk kırmızı çizgimi açıklamıştım. Hatta yeni flört etmeye başlamıştık,evlilik fikrimiz bile yoktu. Bensiz farklı bir hayatı olan adamı istemem ben. Boş vakit deyince aklına gelen ben olmalıyım. Tatil de olsa maç da olsa uyumak da olsa.
Öyle dernekmiş,kahveymiş,arkadaşlarla sohbetmiş bana ters.

Tüm arkadaşlarını tanıyorum,her ortama da girerim,hayır demem,uyumluyumdur. Herkesle takılabilir, her yere gidebilir yanında ben varken.

Merhaba. Bence kendisine zaman ayırması özellikle dernek vakıf vs tarzı baska insanlara da faydası olan uğraşlarsa benim hoşuma bile giderdi. Ancak bu durumu çok abarttığını düşünüyorsanız ,size hic zaman ayirmıyorsa kesinlikle haksız olan kendisi. Hem kendine zaman ayirip hem siz ve cocuguyla ilgilenemez mi?

Merhaba, bir çok arkadaşımın, tanıdığımın eşinin ilgisizliğinden şikayet ettiğini duydum. Ben de fazlasıyla yaşadım. Eşime bunu olumsuz bir ifadeyle söylediğimde daha çok büyüdü, bana dönüşü çok kötü oldu, ben mutsuz oldum. Ama ne zaman ki derdimi güler yüzle söylesem, üzülüyorum şöyle hissediyorum filan diye anlatsam, küçük bi mektup yazsam dönüşü olumlu oluyordu. Biz şimdi birlikte değiliz ama size demek istediğim, malesef ki biraz sabretmeniz, sert bi dil kullanmadan onunla konuşmanız gerekiyor.

Bir de işinizi yaparken filan bir yandan youtube dan bu konuda bir şeyler dinlerseniz işinize yarayacaktır. Özellikle saliha erdim in sohbetleri bana çok iyi geliyordu ona bir bakın muhakkak.

Evde 2 yasinda cocukla tek basina kalinca bu dusuncelerinizin olmasi normal. Esiniz sizi bebekle evde bırakıp hobileriyle ugrasirken siz de bir gun bebegi ona bırakıp arkadaslarinizla bulusabiliyor musunuz ya da sevdiginiz bir seyi yapabiliyor musunuz? Bunun cevabı onemli. Yoksa cocuklari birakabilsem ben de istedigimi yapabilsem esime kafayi takmazdim.

Bence bencillik ediyorsunuz. Asıl insanların kendi hayatından vazgeçip eş-çocuk odaklı yaşamaları bana garip geliyor. Neden evlendiniz diye kendi hayatınızdan vazgeçesiniz? Bu çok boğucu olur. Ördek ailesi gibi her şeyi birlikte yapan çiftlere çok şaşırıyorum. Siz de kendinize vakit ayırabilirsiniz. İnsanın kendine vakit ayırması ihtiyaç.

Evlenmeden önce ilk kırmızı çizgimi açıklamıştım. Hatta yeni flört etmeye başlamıştık,evlilik fikrimiz bile yoktu. Bensiz farklı bir hayatı olan adamı istemem ben. Boş vakit deyince aklına gelen ben olmalıyım. Tatil de olsa maç da olsa uyumak da olsa.

Tüm arkadaşlarını tanıyorum,her ortama da girerim,hayır demem,uyumluyumdur. Herkesle takılabilir, her yere gidebilir yanında ben varken.

Merak ettiğim için soruyorum. Aynısı sizin için de geçerli mi? Yani kız arkadaşlarınızla buluşurken eşiniz de yanınızda geliyor mu?

Tövbe bismillah

Bence her iki kisinin de kendine zaman ayirabilmesi ve diger zamanlari beraber gecirebilmesi lazim..bende en cok herseyi esimle yapmayi seviyorum. Ama tek basima da zaman gecirmeyi seviyorum. Iki kücük cocugum var.onlarla gecirdigimiz zaman haric zaten pek fazla birdey kalmiyor..esimin stresli bir isi oldugu icin bende ona söylüyorum git spor yap veya baska birsey yap diye..evde olsa adami cünkü kimse rahat birakmaz :D herseyin ortasi iyi. Bence esinizle düsüncenizi paylasmalisiniz. Evde hep cocukla.yalniz kalinca insan zaten bazen ister istemez "arka planda kalmis" gibi hissediyor. Zamanla bu his geciyor, cünkü daha aktif oluyorsunuz cocuk büyüyünce. Önemli olan iletisimi koparmamak

Sizde çocuğu bırakıp çıkın haftada bir gün bile olsa bir iki saat dolaşıp gelin çok iyi gelir

Bence eşi, konu sahibi arkadaşa yeterli vakit ayırsa, aralarında onu tatmin edecek sevgi muhabbet olsa eşinin yalnız başına arkadaşlarıyla vakit geçirmesini sorun edecek biri değil, belli ki adam sadece dışardaki arkadaşlarına ağırlık veriyor, evde yeterince kaliteli zaman geçirmedikleri için bunu kendine dert etmesi, üzülmesi çok doğal.

Eşinizin kendine ait meşguliyetlerinin olması normal ama siz yapabilirsiniz misiniz aynı şeyleri?

Çocuğu eşinize bırakıp, spora ya da istediğiniz herhangi başka birşey yapabiliyorsanız, sorun yok bence.
Ama eşiniz istediğini yapıp siz tek başınıza vakit geçiremiyorsanız sıkıntı.

Birde bu bahsettikleriniz hergüne yayılıyor, sizinle, çocuğuyla vakit geçirmeyi ihmal edip, ev için sorumluluklarının aksatıyorsa haklısınız siteminizde.

Son düzenleme:
Evet sorun sizde. İnsanlar evlenince tek bir insana odaklanıp bütün ilgilerini ve enerjilerini ona harcamak zorunda değiller. Bunu yapan çiftler muhakkak var ama bana göre sağlıksız bir durum bu.

Adamın hobileri, aktif olduğu faaliyetleri var. Bu aslında güzel bir şeyken siz bunu kötü bir şey gibi algılayıp sorun çıkartıyorsunuz. Sanıyorum ki problem sizin eviniz, eşiniz ve bebeğiniz dışında bir ilgi alanınızın olmaması. Siz de kendinize uğraşacak bir şeyler bulursanız normale dönersiniz bence.
Benimde ilgi alanlarım var bende uğraşıyorum ayrıca çalışıyormda işimde var. Ama ben herşeyi dozunda ayarlamayı biliyorum o bilmiyor gibi hissediyorum

Bence her iki tarafında kendine ait alanı olmalı ve insanlar evlendi diye kendi ilgi alanlarından vazgeçip tek kişi odaklı yaşamamalı.

Ama çocuk olunca durum biraz farklı oluyor. Tüm hayat bir anda değişiyor. Önceden keyfi yapılan atıyorum arkadaşlarla bir akşam aktivitesi yapmak için kişinin eşinden destek görmesi gerekiyorki birisi çocukla ilgilenirken diğeri kendine zaman ayırsın.

Eğer eşiniz kendi ilgi alanlarına vakit ayırıp size de yeterli desteği veriyor ve sizin de kendi hobileriniz için zaman ayırmanıza yardımcı oluyorsa siz haksızsınız. Ama yok benim bir hayatım var deyip işten sonra vaktinin çoğunu kendine ayırıp siz iş, ev işi, çocuk işleriyle boğuşurken o kendi keyfine bakıyorsa bu bencillik olur (ki maalesef bunu çoğu kişi yapıyor) o zaman siz haklısınız.

haftada kaç gününü ayırıyor kendine ve hobilerine?
bir de açıkçası eşiniz hakkında hiçbir şey bilmiyorum ama bir sorununuzu adam akıllı ifade ettiğinizde "hastasın/takıntılısın" cevabını alıyorsanız bilin ki asıl hatada olan karşı taraf oluyor.
Hatasını kapamak için de karşı tarafa bu şekilde ithamlarda bulunuyor genelde...
o nedenle eşinize kanım ısınmadı.
8-5 hafta içi çalışıyor. Haftada iki gün antreman yapıyor. Maç gelirse maça gidiyor hakem çünkü. Evde olduğu zamanlarda da bazen çocuğu ile ilgileniyor bazen Galatasaray maçı izliyor. Yani hep aynı rutin değil

8-5 hafta içi çalışıyor. Haftada iki gün antreman yapıyor. Maç gelirse maça gidiyor hakem çünkü. Evde olduğu zamanlarda da bazen çocuğu ile ilgileniyor bazen Galatasaray maçı izliyor. Yani hep aynı rutin değil

yani bilemedim
haftada 2 gün antreman çok çok abartı değil açıkçası
ama sizinle geçirdiği zaman nasıl, nitelikli bir zaman mı?
bunu hissedemiyorsunuz sanırım.
Bir de ben en çok size neden takıntılı ve hasta dediğine daha çok takıldım aslında
"biraz da bizimle çocuğumuzla ilgilen istiyorum" dediniz de
"takıntılısın" gibi bir cevap mı geldi?

yani orası beni daha çok sinirlendirirdi açıkçası
sonuçta evliysek ben de sana kendine ait bir zaman yaratmana izin veriyorsam, çalışıyorsam çocuk bakıyorsam benim de bu evliliğe dair isteklerim/ beklentilerim elbette olacak. Bununla ilgili konuştuğumuzda da saçma sapan cevaplar alıyorsak en başta bir iletişim problemi var demektir zaten.

Back
X