farklı pencereler iki insan

Bence eşi, konu sahibi arkadaşa yeterli vakit ayırsa, aralarında onu tatmin edecek sevgi muhabbet olsa eşinin yalnız başına arkadaşlarıyla vakit geçirmesini sorun edecek biri değil, belli ki adam sadece dışardaki arkadaşlarına ağırlık veriyor, evde yeterince kaliteli zaman geçirmedikleri için bunu kendine dert etmesi, üzülmesi çok doğal.
Evet tam olarak demek istediğim bu Ağırlığı ailesi olacak şekilde tabiki yapabilir. Ama bir gün öyle bir gün böyle olmaz ki.

27 yaşındayım 2 yaşında bir oğlum var. Sorunum şu ki babam hep hayatının merkezini maç-kahve arası yaşayan bir insan oldu. Şimdi ise aynısı kocamda var. Haftada iki gün antremana gidiyor.dernek toplantısı iş vs. Derken. Hayal ettiğim zaman diliminde bana ve çocuğuma ilgisini karşılayamıyor gibi hissediyorum. Ben mi abartıyorum. Ben sadece bir odaklı yaşayan bir insan mı istiyorum o odakta biz olsun diyerek bencillik mi yapıyorum. Yoksa haklı mıyım bilmiyorum. Çok doluyum içimi dökmek istedim sizde durumlar nasıl yani kocanız hep siz ve çocuk odaklı mı yaşıyor. Yoksa kendine zaman ayırmayı biliyor mu?
Hep mutsuz pencereden mi bakıyorum? Sadece bu adamın dışını mı seviyorum? İçi ve değer yargıları asla benim aynı olmayan bu adamla kendimi mutsuz hissediyorum. Kimseye anlatamıyorum. Bana bugün hastasın sen takıntılısın diyor. Sorun ben miyim? Bu kadar sorunun cevabını bilmiyorum . Sadece benimle aynı şeyleri yaşayan varsa onunda duyguları böyle mi merak ediyorum
Hayatimin tek odak noktasi ebeveynlik degil. Boyle olsa cok mutsuz olurdum. Esimde oyle olurdu.sporuma da giderim masajima da. Ama bu hayatımın tek odak noktasi sosyallesme olacak anlamina da gelmez. Denge onemli.

Ama olay sen hastasin noktasina geliyorsa ip zaten kopmustur.

Geçmiş yaşanmışlıklar insani assosyal yapabiliyor Laale Laale nin yasadiklarinin bununla ilgili oldugunu saniyorum KudrAlobar KudrAlobar

Konu sahibi K Kirpapatyasi80 ise cocugunun kucuk olmasi ve herseyi yalniz yapiyor olmasi beklentilerini karşılayamamış anladigim kadariyla.

Ben dipdibe iliskileri boğmaca yılan gibi görüyorum. Herkesin ayri bir hayati var ve saygi duyuyorum.

Insanlar birbirlerine karşı dürüst oldugunda sorunlar çözülür. Çiğ yemedim ki karnım ağrısın? Ben su gibi olurum gerisi boş

Bence her iki tarafında kendine ait alanı olmalı ve insanlar evlendi diye kendi ilgi alanlarından vazgeçip tek kişi odaklı yaşamamalı.

Ama çocuk olunca durum biraz farklı oluyor. Tüm hayat bir anda değişiyor. Önceden keyfi yapılan atıyorum arkadaşlarla bir akşam aktivitesi yapmak için kişinin eşinden destek görmesi gerekiyorki birisi çocukla ilgilenirken diğeri kendine zaman ayırsın.

Eğer eşiniz kendi ilgi alanlarına vakit ayırıp size de yeterli desteği veriyor ve sizin de kendi hobileriniz için zaman ayırmanıza yardımcı oluyorsa siz haksızsınız. Ama yok benim bir hayatım var deyip işten sonra vaktinin çoğunu kendine ayırıp siz iş, ev işi, çocuk işleriyle boğuşurken o kendi keyfine bakıyorsa bu bencillik olur (ki maalesef bunu çoğu kişi yapıyor) o zaman siz haklısınız.
Yorumunuz için teşekkür ederim bu bazen oluyor bazen olmuyor maalesef. Bazen haklı bazen haksız oluyorum sanırım

Geçmiş yaşanmışlıklar insani assosyal yapabiliyor Laale Laale nin yasadiklarinin bununla ilgili oldugunu saniyorum KudrAlobar KudrAlobar

Konu sahibi K Kirpapatyasi80 ise cocugunun kucuk olmasi ve herseyi yalniz yapiyor olmasi beklentilerini karşılayamamış anladigim kadariyla.

Ben dipdibe iliskileri boğmaca yılan gibi görüyorum. Herkesin ayri bir hayati var ve saygi duyuyorum.

Insanlar birbirlerine karşı dürüst oldugunda sorunlar çözülür. Çiğ yemedim ki karnım ağrısın? Ben su gibi olurum gerisi boş
Yok bence o insanın içinde olan bir şey cicim. Yani sosyal bir insan başına bir şeyler geldi diye asosyal olmaz. Ya huyu öyledir ya psikolojik bir sıkıntı vardır. Aksi çok mümkün değil bence. Lalenin huyu öyle gibi.

Konu sahibinin isteğini tam anlamadım ben açıkçası. Olayın “hastasın” raddesine varmasının iki ihtimali var bence. Bir adam hatasını biliyordur üste çıkmaya çalışıyordur, iki kadın gerçekten çok baskı yapıyordur. Bu konuda hangisi var çözemedim ben.

ben şunu anlamadım:
anlatımınıza göre siz spora gittiği gün gelince sizinle ilgilensin istiyorsunuz ama ilgilenmiyor.
peki gitmediği günlerde durumunuz nasıl ?
yani evdeyken, bir yere gidip gelmemişken umduğunuz gibi mi ?
Bazen bir haftayı tamamen bizden kopuk geçiriyor. Diğer hafta ise arta kalan zamanı iyi feğetlendiriyor. Bu dengesiz haftalar bir süre sonra beni boğuyor

Çocuğunuz bir yaşındaymıs ve siz de çalışıyorsunuz, ev düzeni, çocuk bakımı konusunda ne yapıyor eşiniz?

Yani ben olaya duygusal bakmaktan öte ev ve çocukla ilgili sorumlulukları bana yıkıyorsa ciddi arıza çıkarırım.

Çocuklu hayat her canınızın istediğini, istediğiniz zaman yapabileceğinizi bir hayat değil çünkü. Bunu iki tarafında kabul edip ona göre olan program yapmasıni gerektiriyor.
Konu sahibini ozetleyen tek yorum bence

herif istedigini yapiyor kadin zaten yapamiyor herif yok cunku. Ee bari ilgi gostersin onca seye ragmen o da yok😐🙄 bu koca ne ise yarar? Baya bildigin sorumluluktan kaciyor.. feda eden konu sahibi, kar eden kocasi

Bazen bir haftayı tamamen bizden kopuk geçiriyor. Diğer hafta ise arta kalan zamanı iyi feğetlendiriyor. Bu dengesiz haftalar bir süre sonra beni boğuyor
Evli, çocuklu insanın iş dışında herhangi birşeyle tüm hafta meşgul olma gibi bir hakkı olmamalı.
Haftada bir iki gün olur tamam ama tüm hafta siz ev, is, bebek bakımı arasında sıkışıp kalırken eşiniz hobi, dernek derdine düşümez.
Tabi ki yorgun hissedersiniz kendinizi.

Birde takıntılı demiş size. Kendi istediği gibi yaşayacak, kafasına göre takılacak ama siz de uslu uslu bekleyeceksiniz bir kenarda, ne güzel dünya.

Sanırım bebeğimin küçük olması benim fazlaca yorgun olmam anne faktöründe olmak olaylara bakış açımı değiştiriyor

Ben iyi hatirliyorum bir bebek ve kücük cocukla evdeydim hep..bütün gün evde, en fazla bir cikarip gezdiriyordum o kadar. Etrafa bakiyorum herkes normal hayatina devam ediyor bir ben devre diSiyim sanki. Esimde ise gidip geliyor, baska (yetiskin) insan görüyor..Insan en basit muhabbeti özlüyor ya 😅 Zamanla ama bende tekrar aktiflestim. Kurslara felan gittim. Esim cocuklari gezdiriyordu, bende kendime zaman ayiriyordum, yoksa zamanla kafayi yerdim sanirim. Esiniz sizi bu konuda destekleyebilir. O bir aksam cocugu alsa sizde kendiniz icin birsey yaparsiniz..biz anneler bazen cok bakimsiz ve ilgisiz birakiyoruz herkese yetiselim.derken. 😅

Sizde durumlar nasil yazdiginiz icin yaziyorum. Biz eşimle ortak hobimiz/ ortak ilgi alanlarimiz sayesinde tanışmıştık zaten. Bizim için tutku, keyif haline gelmiş seyleri birlikte yapabilmemiz onemli bir seydi hala öyle.
Elbette ayri zevklerimiz de var ama bunlar ikimizinden birinde "benimle yeterince vakit gecirmiyor" hissini yaratacak kadar ayri şeyler degiller. Ev icinde de farkli şeylerle uğrasiriz.

Ciftlerden biri yeterince ilgilenilmedigini hissediyorsa bir sikinti vardir bence.

Burada da her zaman söylüyorum.

Evlenmeden önce ilk kırmızı çizgimi açıklamıştım. Hatta yeni flört etmeye başlamıştık,evlilik fikrimiz bile yoktu. Bensiz farklı bir hayatı olan adamı istemem ben. Boş vakit deyince aklına gelen ben olmalıyım. Tatil de olsa maç da olsa uyumak da olsa.
Öyle dernekmiş,kahveymiş,arkadaşlarla sohbetmiş bana ters.

Tüm arkadaşlarını tanıyorum,her ortama da girerim,hayır demem,uyumluyumdur. Herkesle takılabilir, her yere gidebilir yanında ben varken.

Erkek arkadaşlarıyla buluşucam dese mesela haftada 1?

Back
X