Farklı şehirde yaşayan aileme giderken eşim de sürekli ailesini getirmek istiyor

Aynen öyle. Biz tripleks yazlıkta kalırken toplanirdik bayram veya tatil günleri. O koca ev dolardı kimisi arabada dahi yatan olurdu. Arada sabahlayan olurdu. Hayatımın en keyifli vakitleriydi diyebilirim. Herkes bir işin ucundan tutar. Hep beraber denize gidilirdi. Yapayanliz hayat mı geçer Allah aşkına? Eşim ve çocuğum ile başbasa gideriz diyenler olabilir. Belki haklılar. Ama zaten aylarca evde eş çocukla beraber geçiyor.
Tripleks yazlık sizin değil ama di mi? Yani siz ev sahibi değil yazlığı kiralayanlardan birisiniz. Bu durumda herkes işin ucundan tutuyor ki keyif alıyor.

Amaaa evin hanımı olduğunuzu düşünün. Herkes sizden bekliyor. Yemek ne pişecek kim nerde yatacak karpuz kesilecek bilmem ne.
Nerden biliyorum, bahçeli müstakil evde oturuyordum herkes pek severdi mangala gelsin. Rowena çalışsın.

Yurtdışına taşındım kafam rahat 😌

Merhaba sevgili arkadaşlarım, tavsiyenize ihtiyacım var. 3 yıllık evliyim evlendikten sonra memleketimden 1000 km uzaktaki bir şehirde yaşıyorum. Eşimin ailesi de bizim yaşadığımız şehirde yaşıyor. Yıllık izinlerimi 2 ye bölüp yarısını özlediğim aileme memlekete, yarısını da eşimle tatil planlarımız için ayırıyoruz. Bu sene de Haziran’da 1 hafta eşimle kendimize ayırdık Ağustos’ta da memlekete gitmek istiyorduk. Ağustos’ta kayınvalidemle kayınpederim de bizle benim memleketime geleceklerdi. Hazirandaki tatil planımızı da eşim memlekete mi gitsek dediği için memlekete gitmek üzere değiştirdik plan yaparken eşim annemleri de çağıralım dedi ben de annenler zaten Ağustos’taki izinde gelecekler dedim ama eşim şimdi de gelsinler nolcak araba var nasılsa diyor. İşin aslı ben biraz bozuldum ama bişey de diyemedim.Eşimi kırmadan her iznimde ailesini memleketime götürmek istemediğimi nasıl söylerim bunu nasıl teklif ediyor anlamıyorum kayınvalidemlerle bi sorunum yok ama zaten bütün yıl onlarla yakınız ben kendi aileme gideceğim zaman da hep onlarla gitmek istemiyorum haksız mıyım? Benimle aynı durumda olan veya çözüm önerebilecek var mı?
Sizin aileniz de teklif ediyor olabilir çocuklarla siz de gelin diye benim eltimin ailesi öyle kb ve kv yi çağırır her zaman

Merhaba sevgili arkadaşlarım, tavsiyenize ihtiyacım var. 3 yıllık evliyim evlendikten sonra memleketimden 1000 km uzaktaki bir şehirde yaşıyorum. Eşimin ailesi de bizim yaşadığımız şehirde yaşıyor. Yıllık izinlerimi 2 ye bölüp yarısını özlediğim aileme memlekete, yarısını da eşimle tatil planlarımız için ayırıyoruz. Bu sene de Haziran’da 1 hafta eşimle kendimize ayırdık Ağustos’ta da memlekete gitmek istiyorduk. Ağustos’ta kayınvalidemle kayınpederim de bizle benim memleketime geleceklerdi. Hazirandaki tatil planımızı da eşim memlekete mi gitsek dediği için memlekete gitmek üzere değiştirdik plan yaparken eşim annemleri de çağıralım dedi ben de annenler zaten Ağustos’taki izinde gelecekler dedim ama eşim şimdi de gelsinler nolcak araba var nasılsa diyor. İşin aslı ben biraz bozuldum ama bişey de diyemedim.Eşimi kırmadan her iznimde ailesini memleketime götürmek istemediğimi nasıl söylerim bunu nasıl teklif ediyor anlamıyorum kayınvalidemlerle bi sorunum yok ama zaten bütün yıl onlarla yakınız ben kendi aileme gideceğim zaman da hep onlarla gitmek istemiyorum haksız mıyım? Benimle aynı durumda olan veya çözüm önerebilecek var mı?
Nasıl ?
Sizin annenizin evinde mi kalıyorlar gelip
Bu ne ay

Tripleks yazlık sizin değil ama di mi? Yani siz ev sahibi değil yazlığı kiralayanlardan birisiniz. Bu durumda herkes işin ucundan tutuyor ki keyif alıyor.

Amaaa evin hanımı olduğunuzu düşünün. Herkes sizden bekliyor. Yemek ne pişecek kim nerde yatacak karpuz kesilecek bilmem ne.
Nerden biliyorum, bahçeli müstakil evde oturuyordum herkes pek severdi mangala gelsin. Rowena çalışsın.

Yurtdışına taşındım kafam rahat 😌
+1 aynı şeyi çok yaşadım

Ben çok tuhaf bir şey göremedim bunda. Şahsen benim başıma gelse biz de gelelim deseler çok sevinirim. Hemen aileme söyler biz böyle kalabalık geliyoruz var mı istedigin bir şey derdim. Onlar yine evde otururlar siz arada eşinle baş başa çıkarsınız dışarı gezmeye vs. Artık ne aktivite varsa. Tatiller kalabalık daha güzel olur zaten.

Bence istememenizin sebebi eşinizin ailesinden sıkılmak. Altta yatan başka sorunlar var gibime geliyor.
Bu da bir fikir,ama ben tüm sene dip dibe yaşadığım eş ailesini bir de anam hizmet etsin diye HER SENE yanımda bavul gibi taşımam...

Bu da bir fikir,ama ben tüm sene dip dibe yaşadığım eş ailesini bir de anam hizmet etsin diye HER SENE yanımda bavul gibi taşımam...
Dediğim gibi sürekli yan yana olmak size sıkıntı vermiş. Gelmeleri değil. Bir de gelme amaçları masumane mi yoksa ogulumuza nasıl davranacaklar diye yoklama çekmek mi? Bu da önemli bir konu. Son olarak ailen onun ailesine hizmetçi değil kesinlikle. Herkes bir işin ucundan tutmalı. Yani biz öyle yapıyorduk. Biri yemek yapar iki kişi bulasiga girer. O sırada birine çay koyma görevi verilir. Kimse kimseye hizmet etmek kimse kimseye yük olmaz yani. Tabiki sizin aile ortamını bilemeyeceğimm..

Back
X