• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farklı şehre taşınmak isteyen eş

Merhabalar,
ben 3 yıllık evliyim. 2 yaşında da bir kızım var. eşimle severek evlendik. evlenebilmek için malatya da yaşarken ben de İstanbul da yaşarken bankacı olduğu için tayinini istanbula aldırdı . Ben mühendisim ve çok iyi bir işim var. bu yüzden kariyerimi bırakıp Malatya da yaşamak istemedim, o da saygı gösterdi.
ancak son 1 yıldır işini sevmiyor, yeterli para kazanamıyor. (ben daha çok kazanıyorum) Malatyaya yerleşip ailesi ile beraber ticaret işi yapmak istiyor. erkek kardeşi malatyada oldukça iyi bir iş kurdu ve genişletmek istiyorlar.
benim ailem İstanbulda. hep burada doğduk , büyüdük. hem ailemi , hem de işimi bırakmak istemiyorum. ayrıca malatyaya gidersem, burada kızıma annem baktığı için çalışamayacağım .
Onun kazanacağı bizi geçindirir tabi ama benim istediğim hayat bu değil. bir yandan da o ailesini hayatını, bırakıp geldi. benden de aynı fedakarlığı istiyor, ancak kızımın da kreşi, kurulu düzeni, ailem ile ilişkisi her şey tepe taklak olacak. fikir almak istedim, bu tarz farklı bir şehre taşınan ve mutlu olan var mı
Bir yıl katlandı diye neden karşılığı sizin ömrünüz olmalı? Bankacı adam Malatya'da da iyi kazanamıyormuştur ki, yoksa ne farkı olacak ora ile İstanbul'un? Kariyeri oturmamış ki tatmin olamıyor yaptığı işten, yoksa neden bambaşka bir alana yönelsin? Onun oturmamış kariyeri ile sizin oturmuş kariyeriniz arasında bir seçim bile yapmamalısınız, aile ile ortak işte o bile ağza bakacak, sizin esameniz okunmaz. Eşinizin ortak işe koyacağı para var mı? Yoksa ailesine yancı mı olacak? İlkinde bile az önce yazdığım senaryo geçerli olacak, ikincisi ise tebrikler karı koca ailenin amele adayısınız.

bu cok bencil bir istek
kendi istemis, yapmasi gerekiyormus yapmis. simdi kendi yaptigi karari sanki siz zorlamissiniz gibi davraniyor.
benim esim de kurulu duzenini, refah ve sakinlik icinde yasadigi yeri birakip geldi ekonomisi bozuldu, birikimi azaldi, eskiden hic dusunmeden yaptigi seyler icin simdi 6 ay para biriktirir oldu.
ama neticede kendi karari. yarin birgun ben hayatımdan ve rutinimden mutluyken "fedakarlik sirasi sende" diye beni goturmeye calissa cok büyük bir hayal kirikligi yasardim.
Adam bankacı. Malatya ile İstanbul farkı olmaz işinde. Yapabildiği için yaptı yani, öyle aman aman fedakarlık değil, bahanesi o işin.

Aile işi zaten sıkıntılı.
Erkek kardeş işi kurduğu için eşiniz yancı gibi olacak hep ne kadar emek verirse versin.
Ayrıca çok güzel bir işi bırakıp eş memleketinde evde oturmak deli saçması olur.
Eşiniz sizin yaşadığınız şehre geldiyse geldi. Kendi istemiş, İstanbul' da başka iş baksın değiştirmeye çok meraklıysa.

Tesekkür ederim herkese , gercekten düsünmedigim olumsuz yönleri de gormemi sağladınız.
Kepce isi, esim de operatorluk alip calısmak istiyor
Ancak kepce de eltimin altınlarına para eklenipi alındı. Buradan bize ekmek cıkmaz diye dusunmeye basladim
Kepçe sadece Malatya’da mı satılıyor?
Niyeti iş değil bence

Tesekkür ederim herkese , gercekten düsünmedigim olumsuz yönleri de gormemi sağladınız.
Kepce isi, esim de operatorluk alip calısmak istiyor
Ancak kepce de eltimin altınlarına para eklenipi alındı. Buradan bize ekmek cıkmaz diye dusunmeye basladim
Ayrı bir kepçe alınmayacaksa sıkıntı o konu. Aile içi ortaklıkta bazı raconlar var. Keselerin düzgün ayrılması, erkeklerin sınırlarını koruması, ailenin çalışmayan kadınlarının ağzına hiçbir şekilde laf verilmemesi lazım. Adalet sağlanmalı. Ama eltinin parasıyla kurulmuş bir işte huzursuzluk çıkmaması imkansız gibi.

Eğer denemek istiyorsa işini bırakıp bir süre Malatya'da bu işi yapmaya başlayabilir...onun şu an çıkmak istediği yolda pek çok ön hazırlık var mesela daha operatör belgesini almadı bile ,gitsin alsın ..siz işinize devam eder seyrini görürsünüz .İşi tek kepçe ile nasıl genişletecekler ? Kardeşinin çalışmak istemediği günlerde çalışan ,sadece o günler ücret alan bir kişiye dönüşür bu şekilde zaten. Onun yapmak istediği şeye engel olmayın,ama bu süreçte ona eşlik etmek zorunda da değilsiniz .Eşiniz sıla hasreti çekiyor ,kendi ailesinin olduğu şehirde yaşamak istiyor ve kendisini İstanbul'da mutlu hissetmiyorsa bir yol ayrımına da girmeniz gerekebilir ..ama bunlar aslında kendisine empoze ediliyorsa ,buraya gel şeklinde bir baskının etkisinde kalıyorsa da gidip görmüş olur ..ne istediğine kendi karar vermiş olur

Hiç o riske girmeyin bankada iş yapmayı beceremeyen adam gidip yengesinin altınlarıyla alınan patron abisi olan işte üstelik hiç bilmediği birşeyi yapacak ooo akrabayla iş yapılmaz abisi bir şey dese al başına belayı Oradan size ekmek çıkmaz .Net olun sizi maceraya atmasına müsaade etmeyin .çok istiyorsa kendi gitsin görsün hanyayı konyayı....

Hiçbir erkeğin bu fedakarlığı hak ettiğini düşünmüyorum.

Kararınızın dönüşü olmaz.

Mutsuzluğunuzu dile getirdiğiniz anda geri dönme fikri reddedilir.

İlk tartışmanızda sitemle "Senin için düzenimi bozdum" dediğinizde de "yapmasaydın" denir.

Hiç ama hiç gerek yok.

Eğer denemek istiyorsa işini bırakıp bir süre Malatya'da bu işi yapmaya başlayabilir...onun şu an çıkmak istediği yolda pek çok ön hazırlık var mesela daha operatör belgesini almadı bile ,gitsin alsın ..siz işinize devam eder seyrini görürsünüz .İşi tek kepçe ile nasıl genişletecekler ? Kardeşinin çalışmak istemediği günlerde çalışan ,sadece o günler ücret alan bir kişiye dönüşür bu şekilde zaten. Onun yapmak istediği şeye engel olmayın,ama bu süreçte ona eşlik etmek zorunda da değilsiniz .Eşiniz sıla hasreti çekiyor ,kendi ailesinin olduğu şehirde yaşamak istiyor ve kendisini İstanbul'da mutlu hissetmiyorsa bir yol ayrımına da girmeniz gerekebilir ..ama bunlar aslında kendisine empoze ediliyorsa ,buraya gel şeklinde bir baskının etkisinde kalıyorsa da gidip görmüş olur ..ne istediğine kendi karar vermiş olur
Dimi daha yapılacak tonla iş var, garanti mi o da belli değil, üstelik bir tl sermayesi yok amele olmaya gidiyor aileye. Fare deliğe girememiş kuyruğuna teneke bağlamış. Kesin gazla hareket ediyor bu. 😂 Allah bilir ne vaatler verildi safoşuma. Gitsin kendi alsın ağzının payını, ardına baka baka gelicek nasılsa.

Merhabalar,
ben 3 yıllık evliyim. 2 yaşında da bir kızım var. eşimle severek evlendik. evlenebilmek için malatya da yaşarken ben de İstanbul da yaşarken bankacı olduğu için tayinini istanbula aldırdı . Ben mühendisim ve çok iyi bir işim var. bu yüzden kariyerimi bırakıp Malatya da yaşamak istemedim, o da saygı gösterdi.
ancak son 1 yıldır işini sevmiyor, yeterli para kazanamıyor. (ben daha çok kazanıyorum) Malatyaya yerleşip ailesi ile beraber ticaret işi yapmak istiyor. erkek kardeşi malatyada oldukça iyi bir iş kurdu ve genişletmek istiyorlar.
benim ailem İstanbulda. hep burada doğduk , büyüdük. hem ailemi , hem de işimi bırakmak istemiyorum. ayrıca malatyaya gidersem, burada kızıma annem baktığı için çalışamayacağım .
Onun kazanacağı bizi geçindirir tabi ama benim istediğim hayat bu değil. bir yandan da o ailesini hayatını, bırakıp geldi. benden de aynı fedakarlığı istiyor, ancak kızımın da kreşi, kurulu düzeni, ailem ile ilişkisi her şey tepe taklak olacak. fikir almak istedim, bu tarz farklı bir şehre taşınan ve mutlu olan var mı
Gidersen mutsuz olursun

Ben bizim ülkemizde akrabayla aileyle iş yapıp huzurlu mutlu olanı görmedim.
Kimse sınırını haddini bilmiyor.
Ayrıca siz yıllardır alışmışsınız kendi paranızı kazanmaya eşinizden para almak zor gelir artık bu saatten sonra.
Yani birde gideceğiniz şehir Malatya eminim güzel bir şehirdir ama İstanbul a göre küçük ve imkanları kısıtlı olacak haliyle.
Bem gitmezdim bu sebeplerden.
Eşiniz işini değiştirebilir ek gelir elde etmek için bir şeyler yapabilir memnun değilse eğer.

Merhabalar,
Gitme canım kariyerini işini bırakma konu para değil şuanda eşin bu duruma alışacak

benim ailem İstanbulda. hep burada doğduk , büyüdük. hem ailemi , hem de işimi bırakmak istemiyorum
Adam sizinle evlenmek için hem ailesini, hem işini bırakıp İstanbul'da hayat kurmuş. Neden adamlara ağaç kovuğundan çıkma muamelesi yapıyorsunuz. Aileyse onlar da aile

eşi aslinda iyilik yapmamis ki fedakarlik da yapmamış
bir "seçim" yapmis simdi de kendi seciminin sorumlulugunu almaktan aciz sacma sapan davraniyor
Fedakarlık olsun hadi ne değişecek? Bir yıl dişini sık, sonra 20 yıl olarak karşılık iste. İyi alışveriş.

Gitmeyin bence de
Ama şeyi anlamadım Malatya’da beden çalışamıyorsun ?
Annen bakıyormuş bebeğine zaten orada da babaannesi bakamaz mı

Babanesi yok , vefat etti. Kayınbabam baska bi kadinla evli, ona da çocugumu baktırmam.
Esimle dün oturduk ve ilk kez kavga etmeden konuştuk. Parasinin azligindan ne kadar kotu hissettigini anlatti, sonunda da öyle böyle ben bir gun gidicem dedi.
Yani sen gelmek istemiyorsan da zorlamicam dedi.
Ama bu sefer de bizi birakip gitmek istemesine cok kirildim. Sonucta guya tartismadik, birbirimize saygi duyduk ama ben inanilmaz uzgun hissediyorum kendimi.

Back
X