Farklı siyasi görüsten iki insanın evlenmesi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Kararsiz93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2021
34
12
38
Merhaba kızlar. İki farklı siyasi görüşten insanın evliliği ileride sorun yaratır mı? Bu sekilde evli olan tanıdıklarınız var mı? Yani bir akp'li ve chp'li evliliği sağlıklı bir evlilik olur mu? Yoksa bir yerde kopar mı?
Not: aileler sağ görüşlü, sadece çocuk sol görüşlü.

Son düzenleme:
Saygı bence çok önemli, olmazsa olmaz bir sey evlilikte. Saygı varsa en zıt insanlar bile birbirlerini oldugu gibi kabul ederek orta yol bulabilir diye düşünüyorum ama maalesef öyle insani bulmak cok zor bu devirde.

olmaz
Ben şahsen benimle aynı görüşü paylaşmayan aynı düşünceye sahip olmayan biriyle yapamam Çünkü doğrudan yaşam görüşünü etkiler.
Arkadaşlık yaparım görüş hiç önemli değil arada saygı olduktan sonra ama aynı hayatı paylaşacağım kişi benimle aynı pencereden bakmıyorsa bu benim için sorun.

Merhaba kızlar. İki farklı siyasi görüşten insanın evliliği ileride sorun yaratır mı? Bu sekilde evli olan tanıdıklarınız var mı? Yani bir akp'li ve chp'li evliliği sağlıklı bir evlilik olur mu? Yoksa bir yerde kopar mı?
Asla olmuyor aslaa bak asla. Siz anlassaniz bile aileler anlasamiyor.yillarca babamla esimi ayni salinda tek birakamadim her haberler ciktiginda evde kavga cikiyordu.akli olan kendi adamiyla evlenir. Yada benim gibi susacaksiniz herseyine evet diyeceksiniz. Bende haksizliga gelemiyodum evde tartisma buyuyordu. Bu onemli bir konu bak habeirniz olsun

Olmaz bence. Hayat görüşleri arasında uçurum olan insanların birlikte mutlu olabileceğine inanmıyorum. Biri alkol alır mesela (sadece bir örnek). Diğeri saygı duyup karışmasa bile ona uyum sağlamadığı sürece arada hep bir duvar olacaktır bence. Ben aynı şeyleri birlikte yapıp birlikte keyif aldığım insanla mutlu olurum mesela.

Gençler böyle konularda daha açık olabiliyorken yaşlılar malesef değişime kapalı genelde. Yani bence zor

Not: aileler sağ görüşlü, sadece çocuk sol görüşlü.
Hayat görüşü bile farklı olurken siyasi görüş daha tehlikeli olur.
Ben yapmam mesela kendimi riske sokmam bu durumda.

Her medeniyetli memlekette olur bu. Benim arkadaşlarımın arasında hemen hemen her eşin çeşitli düşünceleri var siyaset üzerine. Mesela kadın yeşil partisi kocası tam başka partiden. Bundan ne olur ki? Sade bize her insanın bazı şeyleri, baska bakışla gördüğünü ve düşündüğünü gösterir. Bastan turkiyede çok es vardı, çeşitli görüşten bakanlar siyaset yönüne.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X