Farklı siyasi görüsten iki insanın evlenmesi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
evlilik için bütün şartlar sağlanmış bütün konularda anlaşmaya varılmış ve tek konu siyasi parti hakkındaki ayrışma mı?

Yorumların çoğunu şaşkınlıkla okudum. Olur neden olmasın? İki tarafta insan olmanın gerekliliklerine sahipse, olgun insanlarsa olur. Her konuda aynı fikirde olduğun bir insan zaten sana bir şeyler öğretemez ya da katamaz ki. Tabii ki farklı görüşler de olacak. Olsun da zaten. Dünyadaki tek renk pembe olsa pembenin güzelliği kalır mı? Arada maviler, sarılar, yeşiller de olacak tabii ki. Bu kadar sığ ve bu kadar kapalı fikirli olmayın lütfen.
Bir örnek vermek gerekirse kendimi gösterebilirim. Eşimle siyasi fikirlerimiz tam tamına zıt. Siyasi açıdan hayata iki farklı uçtan bakıyoruz ama çok mutlu bir evliliğim var. Bu durumu en başından beri biliyorduk ve evlenmeden önce konuştuk bunları. O benim fikirlerime saygı duyar bende onun fikirlerine saygı duyarım. Evde siyaset de konuşuruz ama asla saygısızlık etmeden. Ben yeni bir şeyler okuduğumda, öğrendiğimde ya da bir belgesel izlediğimde hemen ona söylerim "bak bu böyleymiş" diye onun üzerinden konuşmaya tartışmaya başlarız. Tartışma deyince kavga olarak anlamayın lütfen. Fikirlerimiz tartışır. O bir tez atar ortaya ben onu çürütmeye çalışırım. Bazen birbirimizi haklı görürüz. Benim görmediğim şeyleri görmemi sağlar ya da ben onun. Bunlar o kadar güzel şeyler ki. Tek koşul saygıyı yitirmemek.
Evlilikte de arkadaşlıkta da sizden farklı insanların size her zaman yeni bir şeyler katacağını, yeni ufuklar açacağını lütfen unutmayın.
Aileler konusuna gelince benim ailemin görüşleriyle eşimin ailesinin görüşleri de çok farklı. Bunu en başında ayrı ayrı kendi ailelerimiz ile konuştuk. Onlar yaş gereği sanırım bizim kadar açık fikirli olmadıkları için (kendi ailelerimiz için söylüyorum bunu) birlikte oldukları zaman siyaset konuşmamalarını söyledik ve öyle de oluyor.
Şimdiye dek farklı görüşlerimiz nedeniyle hiçbir sorun yaşamadık. Dediğim gibi çok şükür çok mutlu bir evliliğim var.

Merhaba kızlar. İki farklı siyasi görüşten insanın evliliği ileride sorun yaratır mı? Bu sekilde evli olan tanıdıklarınız var mı? Yani bir akp'li ve chp'li evliliği sağlıklı bir evlilik olur mu? Yoksa bir yerde kopar mı?
Not: aileler sağ görüşlü, sadece çocuk sol görüşlü.
Yengemle abim farklı siyasi görüse sahip. Abim biraz ilgilenir bu konuyla yengem hic ilgilenmez. Ama abimin bir keresinde siyasetten bahsettiğini gördüm. Yengem hic ilgilenmemesine ragmen bozulmustu. Yani sorun olabilir diye düsünüyorum. Kendi fikrime gelecek olursak ben iliskimde asla siyasetten bahsetmezdim. Yani gerek yok bence. Şu sözü de bırakayım suraya lazım olur.

Eklentiler

• siyaset.webp
    siyaset.webp
    34,5 KB · Görüntüleme: 46
Siyaset hayat görüşüdür. Hayat görüşüm ortak değilse ortak hayat kurmam. Asla. Arkadaş olmak başka beraber çocuk büyütmek başka. Ben çocuğu kendi görüşümle büyütmek isterim
Ben çocuğumu kendi görüşümle büyütmek istemem, eşimin görüşüyle de büyütmek istemem. Tüm görüşleri öğrenmesini ve kendi mantık süzgecinden geçirerek kendi doğrusunu bulmasını isterim.

Yorumların çoğunu şaşkınlıkla okudum. Olur neden olmasın? İki tarafta insan olmanın gerekliliklerine sahipse, olgun insanlarsa olur. Her konuda aynı fikirde olduğun bir insan zaten sana bir şeyler öğretemez ya da katamaz ki. Tabii ki farklı görüşler de olacak. Olsun da zaten. Dünyadaki tek renk pembe olsa pembenin güzelliği kalır mı? Arada maviler, sarılar, yeşiller de olacak tabii ki. Bu kadar sığ ve bu kadar kapalı fikirli olmayın lütfen.
Bir örnek vermek gerekirse kendimi gösterebilirim. Eşimle siyasi fikirlerimiz tam tamına zıt. Siyasi açıdan hayata iki farklı uçtan bakıyoruz ama çok mutlu bir evliliğim var. Bu durumu en başından beri biliyorduk ve evlenmeden önce konuştuk bunları. O benim fikirlerime saygı duyar bende onun fikirlerine saygı duyarım. Evde siyaset de konuşuruz ama asla saygısızlık etmeden. Ben yeni bir şeyler okuduğumda, öğrendiğimde ya da bir belgesel izlediğimde hemen ona söylerim "bak bu böyleymiş" diye onun üzerinden konuşmaya tartışmaya başlarız. Tartışma deyince kavga olarak anlamayın lütfen. Fikirlerimiz tartışır. O bir tez atar ortaya ben onu çürütmeye çalışırım. Bazen birbirimizi haklı görürüz. Benim görmediğim şeyleri görmemi sağlar ya da ben onun. Bunlar o kadar güzel şeyler ki. Tek koşul saygıyı yitirmemek.
Evlilikte de arkadaşlıkta da sizden farklı insanların size her zaman yeni bir şeyler katacağını, yeni ufuklar açacağını lütfen unutmayın.
Aileler konusuna gelince benim ailemin görüşleriyle eşimin ailesinin görüşleri de çok farklı. Bunu en başında ayrı ayrı kendi ailelerimiz ile konuştuk. Onlar yaş gereği sanırım bizim kadar açık fikirli olmadıkları için (kendi ailelerimiz için söylüyorum bunu) birlikte oldukları zaman siyaset konuşmamalarını söyledik ve öyle de oluyor.
Şimdiye dek farklı görüşlerimiz nedeniyle hiçbir sorun yaşamadık. Dediğim gibi çok şükür çok mutlu bir evliliğim var.
Ne kadar mükemmel bir evlilik😂

İnsan aynı görüşte olduğu kişilerden de bir şeyler öğrenir. İlla zıt kutuplar olmamıza gerek yok.

Siz bir şekilde aşmışsınız ama aşamayacak insanlar var. Mesele siyaset konuşmak, tartışmak değil bakış açısı, hayatı yaşama tarzı. Sağ ve sol görüşte iki insanın hayatı aynı tarzda yaşaması çok düşük bir ihtimal.

Benim ve eşimin siyasi görüşü farklı. Aileler de aynı şekilde sadece kayınpederimle ben aynı kafadayız. Siyaset ülkemizde saygı gören bişey değil maalesef. Eşimle siyaset pek konuşmayız konuşursak her türlü alt edebiliyorum. X partisine taparcasına bağlı olmakta bana yanlış geliyo zaten. Belli bi ideolojiye sahipsinizdir bu kadar. 🤷🏻‍♀️

Ben bir cift tanıyorum. Adam Akpli kadin CHpli. Onlar birbirleri ile siyaseti fazla konusmazlar. Cünkü bizim toplumda böyle konusmalar genelde tartismaya ve sonra kavgaya dönüsüyor. Bu aileler icin de gecerli. Benim esimin ve benim hayat, dini ve siyasi görüsümüz sükür az cok örtüsüyor. Bence bu hayati yönlendirmek ve yasamak adina en uygunu. Yapabilenler var, ama orda konuyu acmama daha cok mevcut

Ne kadar mükemmel bir evlilik😂

İnsan aynı görüşte olduğu kişilerden de bir şeyler öğrenir. İlla zıt kutuplar olmamıza gerek yok.

Siz bir şekilde aşmışsınız ama aşamayacak insanlar var. Mesele siyaset konuşmak, tartışmak değil bakış açısı, hayatı yaşama tarzı. Sağ ve sol görüşte iki insanın hayatı aynı tarzda yaşaması çok düşük bir ihtimal.
Mükemmel evlilik diye bir şey yoktur. :)

Tabii ki aynı görüşte olduğun kişilerden de bir şeyler öğrenebilirsin ama aynı çerçevede olan şeyleri öğrenirsin. Bir tabloya bakıp o tabloda görmediğin bir detayı görürsün ama yeni bir tabloyu öğrenemezsin.

Evlilik için mesele sadece birbirine saygı duymak. Eşini sadece siyasi görüşü için seviyorsa kişi bir şey diyemem ama eşini başka özellikleri için sevmişse siyasi görüşünün farklı olması bu sevgiden bir şey eksiltmez. Belki dediğiniz gibi aşamayacak insanlar vardır orasını bilemem ben kendi bakış açımı söylüyorum. Kendi yaşadığım tecrübeleri aktarıyorum.

Eşimle ikimiz kendimizi A partili B partili diye nitelendiremiyoruz çünkü tam olarak bizim bakisımızı yansitan bir parti yok henüz.

Siyaset konusuruz ama objektif bir bakış açısıyla konusuruz parti sempatizanları gibi gozumuzu karartarak sadece tek tarafı suclayarak değil. ulke nin durumu neyse onu konusurz yapılan diğrular yanlişlar neyse o.

Ben açıkcası zikrettiğiniz iki partininde koyu partizanı olan hayata tek yönle bakan biriyle evlenmem evlenmek istemem.

partizanlık genellikle tek tiptir hep taraflı bakarlar kendi liderlerine taasup icinde inanırken hep karsı tarafı suçlarlar.

Çok sukur benim ailemde de esimin ailesinde de partizan kimse yok ben esimin ailesinin hangi partiye oy verdiğini bilmiyorum mesela.

Ama hayata bakış açısı benim gibi olmayan biriyle evlilik yapmazdım. Sükür dünya görüslerimiz yasam tarzımız aynı esimle.

İstediği kadar ben hoşgörülüyüm desin eşler bir yerden sonra kopar kayış.

Böyle bir çift tanıyorum, seçim zamanları birbirlerinin oylarına müdahale edene değin kavga çıkarırlar, sonra gelir bize dert yanarlar, biz barıştırıverirdik. Hala evliler ancak çocuk yetiştirmede bile sorun yaşıyorlar, birinin öğrettiğine diğeri "Saçmalıklarını çocuğa da bulaştırma" diye müdahale eder, öbürü "Çocuğu anarşik edeceksin" diye laf atar.
Olmuyor. Çoğu konuda ve hatta uçlarda olmamak şartı ile dini görüş ayrılıklarında bile bir noktaya kadar idare ediliyor ancak çocuk da dahil olunca aileye, görüş farkları bir bir patlar hale gelebiliyor.

Ben hiç farklı siyasi görüşten biriyle ne sevgili oldum ne arkadaşlık ettim. Fakat eskiden, çok yakın, sol görüşte olan bir kız arkadaşım, sağ görüşten bir çocukla sevgili oldu. Abartmıyorum, her gün kavga ediyorlardı bu yüzden, her gün ama. Sonunda da ayrıldılar zaten. Ben de onlardan farklı olmazdım. Yapamam kesinlikle.

İki taraf da körü körüne bağlı, fanatik, eleştiri kaldıramaz tipler değilse olabilir. Ama bence siyasi tercih hayat görüşü hakkında fikir verir. Uyum sağlayabiliyorsanız imkansız değil. Ben yapamazdım ama sanırım, kendi görüşümde biriyle evlendim. Baktığımız yön aynı.

Merhaba kızlar. İki farklı siyasi görüşten insanın evliliği ileride sorun yaratır mı? Bu sekilde evli olan tanıdıklarınız var mı? Yani bir akp'li ve chp'li evliliği sağlıklı bir evlilik olur mu? Yoksa bir yerde kopar mı?
Not: aileler sağ görüşlü, sadece çocuk sol görüşlü.
Bizim insanlar fanatikliği de tapmayı da çok severler saygılı, açık görüşlüyseniz neden olmasın:KK24:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X