Farklı siyasi görüsten iki insanın evlenmesi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Farklı siyasi görüşlere sahip insanlar arkadaşlık yapabilir, çok güzel dostluklar kurabilir. Ama evlilik başka bir şey. Bir hayatı paylaşıyorsunuz sonuçta.
Bence sıkıntı yaratacak bir durum. Hayata aynı pencereden bakmıyorsanız nasıl anlaşacaksınız ki?
Heleki devreye ailelerde girdiği zaman ..

Ailem ve eşimin ailesi bu konuda tamamen zıt kutuplardalar. Siyaset konusu acılmıyor acıldıgında genelde babam yorum yapmıyor konu hemen kapanıyor. Dayım ile esım arasında bu konuda tartısma cıkmıstı ne yazıki ki. Gel gelelim bize. Benım illa bu olacak dedıgım bir partı yok gecmıste her ıkı partıyede oy vermıs bırıyım. Eşim ise cok fazla sabıt fıkırlı yanlıs bırsey gordugunde dahi bak bu hata dıyemıyor. Acıkcası bizimde bu konuda tartısmalarımız oldu. Çözüm nedir söyliyım haberleri izlememek. İzlesen bile yorumunu ıcınde tutmak. Siyaset hakkında konusmamak. Düşün yani ben ortada oldugum halde böyle birde x partisi diye tuttursam düşünemiyorum. Eger cok sevıyorsan bir şekilde olur ama aşık degılsen aynı goruste oldugun biriyle evlen

Benim gozlemledigim çiftlerden biri ( daha çok yeni tanisilan aile bireyleri veya arkadaslarin meclis toplantılarında konuşulanların etkisi ile) diğerinin görüşlerini benimseyip , hatta eskisinden daha cok, eski siyasî görüşüne muhalif olabiliyor. Eğer burclarinda etkisiyle siyaseti seviyor ve konuşuyorsaniz çift taraflı, bu iş zor gibi....

iki taraf da solcu olsa ama farkli partileri desteklese olur da,
ya da ayni sekilde sagci olsa.
ya da biri sag partiye biri sol partiye oy veriyor olsa ama iki parti de notre yakin olsa...

ama verdiginiz ornek resmen cok farkli iki insana karsilik geliyor, nasil olacak ki?

Merhaba kızlar. İki farklı siyasi görüşten insanın evliliği ileride sorun yaratır mı? Bu sekilde evli olan tanıdıklarınız var mı? Yani bir akp'li ve chp'li evliliği sağlıklı bir evlilik olur mu? Yoksa bir yerde kopar mı?
Not: aileler sağ görüşlü, sadece çocuk sol görüşlü.
Moka sarar olmaz o iş.

Çocugun ne kadar siyasetin ke sinizin nekadar siyasetin içinde olduğunda bağlı. Herkesin görüşü kendine olabilir polemik çıkmıyorsa aşırı üç noktada değilseniz sorun olmaz.

Benim esimin sülalesi chp benim sülalem sağ eşimle siyasi asla konuşmayız orta yolu bulabiliriz doğruya doğru yanlışa yanlısı diyerek. Ama sulalesi partizan olduğu için görüşmem muhatap olmam

Eşim ve ben sol görüşe yakınız babam fanatik sağ görüşlü. Babam bizim eve her geldiğinde siyasi konular açılır, babam bizi kendi görüşüne ikna etmek için het şeyi yapar, eşim 43 ben 38 yaşındayım 12 yldır evliyiz hala bitedi bu işkence.
Gelelim iki farklı görüşün evliliğine, insan gibi birbirinize derdinizi anlatabiliyorsanız, saygı duyup konuşabiliyorsanız yürür hatta xamabla bir taraf diğerinin görüşlerine ikna olup kayabilir bile ama tartışma kaçınılmaz. Eşimle ikimiz aynı görüşün iki farklı partisini desteklediğimiz halde seçim dönemlerinde kavga etmişliğimiz var. Çok uçlardaysanız bu evliliğinizi çok zorlar. Evde haber izlememeniz, hiç yorum yapmamanız lazım.

Bu tamamen 2 kişinin anlaşması ile alakalı. Mesela benm tanıdığım var kız sol görüşlü erkek sağ görüşlü .. kız da erkekte bu durumu kendi evinin içinde konusmuyor konusturtmuyor .. Bi ortama denk gelindiğinde de aileler bnu bildiği için konuşulmuyordu bu tamamen karşılıklı saygı şeklinde olur bence zor biraz ama çözülür

iki taraf birbirine saygiliysa ve bu gorusleri cok uc noktalarda degilse bence olur. ama tutup da cihatci biriyle chp genclik kollarindan biri de olmaz yani. yetistirilme tarzi, saygi, sevgi cok onemli bu durumlarda.

benim sevgilimin ailesi muhafazakar ve siyasi gorusleri de o yonde, ama inanilmaz saygili kibar insanlardir. biz yaklasik 4 yildir hicbir sorun yasamadik bu konuda. cunku onlar elestiri de kaldiriyorlar, ben de siyasi gorusumu saygisizca dile getirmiyorum.

Her medeniyetli memlekette olur bu. Benim arkadaşlarımın arasında hemen hemen her eşin çeşitli düşünceleri var siyaset üzerine. Mesela kadın yeşil partisi kocası tam başka partiden. Bundan ne olur ki? Sade bize her insanın bazı şeyleri, baska bakışla gördüğünü ve düşündüğünü gösterir. Bastan turkiyede çok es vardı, çeşitli görüşten bakanlar siyaset yönüne.

Kankim burası Avrupa mı ne yaptın yeşillerle sosyalistler filan. Bizdeki siyasi gerilim ancak Mısır'da Suriye'de filan vardır, hadi biraz medeni ülkelerle kıyaslayayım: belki kongre binasını basan Trumpçılarla polisi protesto eden siyahiler arasında vardır. Çok yakında birbirimizi kesicez o kadar gerilimliyiz. Yürümez bence, imkansız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X