Fazla İş Yaptım Diye Tartaklanıyorum.

Bir de babamlari arayip şikayet edecek diyorsun. Ne diyecekmis çok merak ettim yaranın suyu fazla olmuş. Pogacalar büyük olmuş şeklini beğenmedim. Benim en thirtleri utuleyip inci gibi dizmis mi diyecekmis.

dön eski konularına bir bak da ne tip adamla muhatap olduğunu hatırla:

-sifonu çekmeyen, elini yıkamayan, banyo yapmaktan hazzetmeyen bu yüzden cinsellikten kaçan pis ve tembel bir koca.
ama senin yaptığın işlere kulp takıyor utanmadan.

-daha doğmamış öz çocuğunun sorumluluğunu başkalarına yıkmakta bir beis görmeyen rahat koca.
sen bir de bundan ciddi ciddi çocuk mu istiyorsun?

daha bir yıl önceki mesajlarında eşinle aranın iyi olduğunu yazarken, bu kadar kısa sürede ne değişti ki tartaklama ve eleştiri, hakaret boyutuna geldi evliliğiniz?
bence önce sorunu bulun ve çözmeye odaklanın, ilişkiniz şiddete varmadan.
O konuyu hatırladım, bu o adam mıymış :işsiz:
Konu sahibi siz değişeceksiniz, olmadı ayrılmayı göze alacaksınız, başka yolu yok. Şu aşamada sakın çocuk falan düşünmeyin.

Kocana hizmetçi olup vurur korkusuyla yaşamak içinmi evlendin bırak ailen duysun mutsuz olduğunu.sen bin kere uzulcegine ailen bi kere üzülsün.. Kimse kızını köle olsun diye evlendirmiyor.. Sakin bebek yapma..Kurtul o pislikten..

Yeni evliyken ilk defa beyaz peynirli omlet yapacaktım. Neyse kafama göre yaptım. Peynirler küçük yaptım. Ben sevmem pek. Eşime beğendin mi dedim. Adam vedat milör e bağladı. Peynirler küçük ve az olmuş az daha tuza ihtiyacı var vs saydı. Bu son tamam aşkım. Ben bilemedim yarın sen bana yap, sen yaparken izleyeyim aynısını yapayım, sen yapısıya kadar yapmayacağım da dedim. Anladi özür diledi. :KK31:

Eşimi çok seviyorum. Ama onun kölesi yada annesi değilim... eşiyim...

Sadece eşi olun yeter....

o adam olana kadar sende ne sabır,ne de sinir kalır.saygısız kocana ona ait olmadığını, kıymetini bilmezse elinden kayıp gidebileceğini hatırlat

Ne yapsam yaranamıyorum. 10 aylık evliyim. En yakın zaman diliminde olanlar.

Hafta sonu o kadaaaar işim vardı temizlik ütü vs o arada kayınvalidemle yaprak bile sardık. O arada akşama poğaça yaptım cok da güzel oldu yanına bi sürü çeşit yaptım. Poğaçanın boyutunu beğenmedi ‘ bu böyle olmaz’’ dedi diye bir sürü laf dedi. ve bunun gibi her yemekte bi şey buluyor eleştirecek. Ayran yaparım su ayarı yoğurt ayarını geçmişmiş. Hiç bişey bulamazsa masaya getirdiğim su’ya laf eder. Biraz ılık diye.

Bu sabah da bütün uzun kollu, kısa kollu gömlek bütün tişörtleri pantalonları ütüledim inci gibi dizdim –ki her zaman yaptığım şey.. gece yatarken giydiği bi parça tişört için demediğini bırakmadı ne gerek var bunu ütülemişsin bilmem ne diye.. biz sonbahara yakın evlendik tişörtlerini ezberleyemedim bilmeden ütülemişim. söylemediği hakaret kalmadı bi tişört fazla ütüledim diye.

Başka kadın olsa bakar neyse bu kalsın der kenara koyar. Ben risk bile almadım.

Bi de söyleniyo bana bir sürü gömlek tişört aldın diye.

Ben işe giderken aynı şeyleri giyip duruyorum ona çeşit çeşit giydiriyorum yine yaranamıyorum.

… bunun gibi kızlar genel durum ben ne yapmazsam değil ne yaparsam aşırı tepki. Yapmazsam zaten tepki de.

Nasıl başa çıkacağım. Değerimi anlayacak bu adam.

Hafta sonu o kadaaaar işim vardı temizlik ütü vs o arada kayınvalidemle yaprak bile sardık. O arada akşama poğaça yaptım cok da güzel oldu yanına bi sürü çeşit yaptım. Poğaçanın boyutunu beğenmedi ‘ bu böyle olmaz’’ dedi diye bir sürü laf dedi. ve bunun gibi her yemekte bi şey buluyor eleştirecek. Ayran yaparım su ayarı yoğurt ayarını geçmişmiş. Hiç bişey bulamazsa masaya getirdiğim su’ya laf eder. Biraz ılık diye.

Bu sabah da bütün uzun kollu, kısa kollu gömlek bütün tişörtleri pantalonları ütüledim inci gibi dizdim –ki her zaman yaptığım şey.. gece yatarken giydiği bi parça tişört için demediğini bırakmadı ne gerek var bunu ütülemişsin bilmem ne diye.. biz sonbahara yakın evlendik tişörtlerini ezberleyemedim bilmeden ütülemişim. söylemediği hakaret kalmadı bi tişört fazla ütüledim diye.

Ben işe giderken aynı şeyleri giyip duruyorum ona çeşit çeşit giydiriyorum yine yaranamıyorum.

… bunun gibi kızlar genel durum ben ne yapmazsam değil ne yaparsam aşırı tepki. Yapmazsam zaten tepki de.

Adam bildigin seni hor goruyor yeni evlisiniz ya hukum kuruyor.onun sozunden cikma diye goz korkutuyor ac agzini yum gozunu bi iyice kavga ett bak bakalim nasil kuzu oluyor.benim nacizane fikrim bu.yeni evlendigimde benimde esim bu tarz davraniyordu hep bi memnuniyetsizlik bi kavga isi cozuyor ama yumusamamak lazim.

bırazcık ılgıyı kesersen farkedecektr tavrını brazda o kossun pesınden kendını o kadr harap etme

Bu adam bir şeyleri beğenmediği için böyle yapmıyor. Eleştirdiği zaman bir öncekinden daha fazla çabaladığınızı gördüğü için böyle davranıyor. Şimdi ütü meselesinde tişörtün ütüsüz olması zorunluluğu diye bir mantık olamaz değil mi? Ama size bunu bir eksik gibi sunuyor. Sizin aşırı fedakar tavırlarınızı kullanıyor.
Evliliğiniz yeni olduğu için her şeyi mükemmel yapıp mutlu bir evlilik sürdürme düşüncesi içindesiniz. Hevesiniz, gücünüz var yapıyorsunuz bir şeyler. Ama sürekli bu mücadelede olmanız eşinizin evliliği yanlış anlamasına neden oluyor. Evlendim. Karım da benim her şekilde kölem olur düşüncesini onaylatıyorsunuz ona böyle yaparak. Şimdi de siz yıpranıyorsunuz. Gereksiz derecede iyi yaptığınız işlerden kısmaya başlayın. Kademeli olarak bu temponuzu düşürün. Sizin de bir insan olduğunuzu ona hatırlatın. Böylece bu anormal durumdan eşinizde yavaş yavaş sıyrılmaya başlar.

İyiniyetle yaptığınızı biliyorum ama kocasını süsleyip kendisi az kıyafetle idare eden kadınları hiç anlamıyorum. 4-5 tane tişörtü olsun dönsün dönsün onları giysin. ezberlemesi de kolay olur hem

e yapma kendini neden yoruyosun ki adamın eşyalarını ütüleyerek
eşim hiç sevmez ütülü eşyayı
ben de hiç ütülemiyorum buruşuk giyiyo öyle
napiyim kendi zevki

Ayy hiç uğraşamam yok ütü yok bilmem ne. Sadece gömlek ütülerim. T-shirtleri doğru düzgün katlamam bile valla, şöyle bir kıvırır atarım. Erkek milletine hiç bu kadar yapılır mı hizmet bacım sen naptın?

Yapsın ayranını kendi bırak. Yok kaç çeşit yemek yok bilmem ne. Sen yaptıkça kıymet mi bilinecek sanıyorsun? Hayır. Aksine yapma, yapma 1 kere yap, yapmışken de gözüne gözüne sok. Bak nasıl kıymetli olur :)

Şu an çalışmıyorum. Ama bu kocama köle olacağım anlamına gelmez. Ki siz çalışıyormuşsunuz bir de bravo. Bizim evde sadece nevresim, pantolon ve gömlekler ütülenir onu da eşim yapar. Yatak tişörtünü ölsem ütülemem katlar koyarım kenara. Annem de sizin gibiydi, babamın iç çamaşırına dek ütüler, hem çalışır hem üç çeşit yemek yapardı. Sonuç : eleştiri yağmuru. Valla canım kıymetli hiç işim olmaz öyle car car eleştiriken tıkarım çorabı ağzına.

Back
X