Fazla İş Yaptım Diye Tartaklanıyorum.

Sen hizmetçisiymiş gibi davranırsan o da seni hizmetçisiymiş gibi azarlar.
Su ılık dediğinde beğenmiyosan az ye de hizmetçi tut de bakalım o zaman noluyo.
Kendinize bunları nası yakıştırıyosunuz anlamıyorum size böyle davranan bi adam için bunlar niye?

nasıl başa çıkarsın biliyor musun? hiç bir şey yapmayarak.
yapma.
kıymet bilene kadar yapma.

Konu sahibine istediğiniz kadar nasihat verin o değişmeyecek .
Yengemi okudum sanki ..Amcam ona aynı bu şekilde davrandı.35 yıllık evliler değişen bir şey yok.
Yengem hep söylendi,ağladı ama amcama kendini beğendirmek için daha da uğraştı.
Boşa geçti ömrü..
Herkes yapma,etme dedi ama o bilmesine rağmen yapmaya devam etti.

yapma
değerini anlar
şahsen sende çalışıyorsun
ben eşimin ütüsünü yapmam çünkü ancak kendi kıyafetlerimi yetiştiriyorum
eğer jest yapacaksam bile
en kolay ütülenecek kıyafetlerini ütülerim
bide yaza girerken yazlığı, kışa girerken kışlık kıyafetlerinden hangisini giyeceğini sorarım

Vay benim garibim kocam, yeni evlendiğimizde adam bir kere bi şaka yapayım dediydi yemek konusunda "Bu olmamış mı sanki?" dedi; yine de yiyordu gülerek, alıverdim tabağı önünden, gerisin geri tencereye boşalttım ve "Beğenmediysen kalk kendin pişir" dedimdi. Eşekten düşmüş karpuza dönmüştü ve şaka bile olsa bir daha ağzından böyle bir şey çıkmadı.
Ya adam şaka yapıyordu şaka, ona bile izin vermedim, kaldı ki sen ciddi ciddi bi beğenmemezlikten bahsediyorsun. Bulmuş da bunuyor senin koca.

Yapacağınız şey bu. Arkadaşlar söylemişler ama yapabilirseniz işte;
Ütüyü beğenmedi mi bırak "Daha iyisini kendin yap o zaman ütülemiyorum artık" de.
Yemeğine laf mı söylüyor, yerken topla önünden tabağını çatalını "Beğenmediysen, kalk o zaman kendine pişir" deyip yedirme.

Uyuz oldum kocana, senin kendini ezdirmene de ayrı sinirlendim. Bu ne canım?

Konu sahibine istediğiniz kadar nasihat verin o değişmeyecek .
Yengemi okudum sanki ..Amcam ona aynı bu şekilde davrandı.35 yıllık evliler değişen bir şey yok.
Yengem hep söylendi,ağladı ama amcama kendini beğendirmek için daha da uğraştı.
Boşa geçti ömrü..
Herkes yapma,etme dedi ama o bilmesine rağmen yapmaya devam etti.

evet değişim çok zor benim için.. evlilik danışmanına gitsem düzelir mi sizce

Eski konularınıza baktım, adamevlendikten sonra sifonu bile çekmeyi bırakmış.

Kusura bakma ama hata sende, sifon çekmiyorsa sen niye çekiyorsun sen de üstüne yap bırak öyle koksun dursun adam da eleştirsin bağırsın çağırsın.

Sen böyle köle gibi davrandıkça azıtır

Eski konularınıza baktım, adamevlendikten sonra sifonu bile çekmeyi bırakmış.

Kusura bakma ama hata sende, sifon çekmiyorsa sen niye çekiyorsun sen de üstüne yap bırak öyle koksun dursun adam da eleştirsin bağırsın çağırsın.

Sen böyle köle gibi davrandıkça azıtır

çaresizim arkadaşım. haklısın.

"Ben işe giderken aynı şeyleri giyip duruyorum ona çeşit çeşit giydiriyorum yine yaranamıyorum."

sebep?
çocuğun mu, hasta mı, sakat mı.
yapma yapma.
sen kendi değerini kendin bilmiyorsun ki, kocan bilsin.

bence yok yakınken ayrıl. kimseye kolay kolay ayrıl demem ben. hem haddime degil hem de bi ihtimal düzelir diye bakarım. ancak daha 10 aylık evlilikte bunlara tepki veren erkek düzelmez... bosanmayacaksan da kısa zamanda asla cocuk düşünme ne olur ne olmaz

ömür mü geçer öylesiyle sence? Hayır o kadar neden yıpratıyorsun ki kendini sen? Annesi değilsin sürekli arkasını toplayasın, eşisin sen onun. Ayranımı beğenmeyen bir adama bir daha öldürseler beni önüne ayran yapıp koymam ben mesela.

Yapacağın şey çok basit. Onun için harcadığın zamanı ve çabayı kendine ayıracaksın. Kendi üstüne başına dikkat et. Yemek uyduruk bişiler yap geç. Ütüsünü eksik bırak. Yetiştireme çoğu şeyi. Zamanla buna alışacaktır. Ondan sonra yarın şu gömleği giyeyim diyorum, ütüler misin hayatım demeye başlar nasılsa.

Cevabınızı görücü usulü bekliyordum açıkçası. Seven adam karısına nasıl böyle davranabilir ki daha yeni evlisiniz. Ben de 1 senelik evliyim eğer bana böyle birşey yapsa elimi hiçbirşeye sürmem ne hali varsa görsün. Terbiyesizlik yani çocuk mu, hizmetçisi mi var karşısında. Teşekkür edeceğine azarlıyor. Siz çok sessiz kalmışsınız. Biraz dişinizi gösterin yoksa ezilirsiniz devamlı.

Ne yapsam yaranamıyorum. 10 aylık evliyim. En yakın zaman diliminde olanlar.

Hafta sonu o kadaaaar işim vardı temizlik ütü vs o arada kayınvalidemle yaprak bile sardık. O arada akşama poğaça yaptım cok da güzel oldu yanına bi sürü çeşit yaptım. Poğaçanın boyutunu beğenmedi ‘ bu böyle olmaz’’ dedi diye bir sürü laf dedi. ve bunun gibi her yemekte bi şey buluyor eleştirecek. Ayran yaparım su ayarı yoğurt ayarını geçmişmiş. Hiç bişey bulamazsa masaya getirdiğim su’ya laf eder. Biraz ılık diye.

Bu sabah da bütün uzun kollu, kısa kollu gömlek bütün tişörtleri pantalonları ütüledim inci gibi dizdim –ki her zaman yaptığım şey.. gece yatarken giydiği bi parça tişört için demediğini bırakmadı ne gerek var bunu ütülemişsin bilmem ne diye.. biz sonbahara yakın evlendik tişörtlerini ezberleyemedim bilmeden ütülemişim. söylemediği hakaret kalmadı bi tişört fazla ütüledim diye.

Başka kadın olsa bakar neyse bu kalsın der kenara koyar. Ben risk bile almadım.

Bi de söyleniyo bana bir sürü gömlek tişört aldın diye.

Ben işe giderken aynı şeyleri giyip duruyorum ona çeşit çeşit giydiriyorum yine yaranamıyorum.

… bunun gibi kızlar genel durum ben ne yapmazsam değil ne yaparsam aşırı tepki. Yapmazsam zaten tepki de.

Nasıl başa çıkacağım. Değerimi anlayacak bu adam.

Sizin yerinizde olsam bundan sonra hiç ütü yapmam kalksın kendi yapsın :KK39:

Kusur bulduğu hiç bir şeyi yapmayın.

Çaresizlikle ne alakası var ki?
Adam hizmetçi muamelesi yapıyorsa demek ki bişiyleri değiştirmenin vakti gelmiş.
O kadar zor değil ki...

iyi de siz eş gibi değilde annesi gibi davranıyorsunuz.

ev hanımı da değilmişsiniz. eşiniz bi zahmet suyunu kendi alsın. bu arada ben ütü falan da yapmıyorum. kaldı ki geceliklerini ütüleyecem.siz olayı çok abartmışsınız

Back
X