fazla mı takıyorum, deli miyim, obez mi?

chloris

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2008
780
682
648
Ankara
merhabalar! :)
aslında benimki burada yazılanlara göre çok küçük bir dert, ama benim içime fena halde dert oluyor, dayanamıyorum artık. problemim kilo. bu yaşıma kadar (24) hiç kilo problemi yaşamamış biri olarak canımı çok sıkıyor. kilo verme topiklerinde de geziyorum epey, burada bahsedeceğim konu "nasıl kilo veririm?" değil, maalesef nasıl verileceğini gayet iyi bilsem de uygulayamıyorum zaten; asıl mesele insanların kilo almama verdikleri tepki.
normalde 55 kiloydum her zaman, geçtiğimiz yaz 61'e çıkmıştım. şimdi o günleri bile özlüyorum, zira tartının az önce gösterdiğine göre 69 olmuşum (gerçi 69 göstermediğimi söylüyorlar, bana da öyle geliyor ama). bana da koca bir alkış tabii. son zamanlarda o kadar kötü şeyler yaşadım ki, ilaçla intihar girişimleri olsun, ayrılık olsun, aileyle problemler, yıllardır süren depresyonum, bipolar bozukluk, kullandığım antidepresanlar, ve üstüne gebelik.. aldığım onca ilaç ve girdiğim tomografiler yüzünden kürtaj olmak durumunda kaldım 3 hafta evvel. hormonlarım mı alt üst oldu nedir, hala aynı iştah, hala aynı halsizlik, yorgunluk vs. ve insanlar sürekli, gerçekten "sürekli", "ay sen çok kilo almışsııın! ", "yazık etmişsin kendine " vb. şeyler söylüyorlar. o yüzden eskiden girdiğim ortamlara giremez oldum, buna okul da dahil. bir de son sınıfım, derslerim ağır, ama gidemiyorum; beni o kadar etkiliyor ki. resmen herkesten kaçıyorum. bu tip şeylerden bu derece etkilenmem normal mi? aranızda benzer şeylerden çok etkilenen var mı, ben mi abartıyorum? bununla nasıl başa çıkılır? başka konular için psikiyatrik tedavi de görüyorum, terapiye de gidiyorum, hiçbir şeyi takmamama sebep olabilecek ilaçlar kullanıyorum ama olmuyor; insanlarla başa çıkamıyorum ben artık. o kadar mutsuzum ki.
bu arada diyete ve yüzmeye başladım cuma günü ama, bakalım ne zaman etkisini göreceğim.

24 yaşında bunca şeyi atlatmış bir kadın olarak kendini başka insanların sözleriyle üzerek daha da cezalandırma aksine kendinle gurur duy .Bir mücadele içindesin .Bu hiç kolay bir şey değil.Seni acmıaszca eleştirenlerin senin yaşadıklarının biirini bile belki yaşamamış boş boş konuşanlar olduğunu bil..
Bunca badireyi atlatmış ve çabalayan bir kadın kilo problemiyle hayli hayli başa çıkar ve eminim bunu da başaracaksın .
Kendinle gurur duy,kendini sev ve cezalandırma .
Kilo vermek için gerekenleri yapmaya başlamışsın .
Seni üzen insanları da dinlemeye çalış .

Dinlememeye çalış yazacaktım dinle yazmıiım gerçi sen doğrusunu anlamışsındır ..

Aciyorum insanlarin bu haline 3 5 kiloylami kendinize yazik etmissiniz? kafalara bak gulun gecin lutfen sıkintilar yasamissiniz hastalanmissiniz kilo kayni/alimi normaldir bu kadar onemsemeyin insanlara soz hakli vermeyin ,suan boyleyin dilersem veririm ya da alirim benim bedenim bu donem donem olur insani bir durum sen ne taktin kafana ?diyerekten kirmadan soyleyin

Ayrica
Intihari kesinlikle.atin kafanizdan ahiret hayatiniz perisan olur azap cekersiniz ... diger dertlere gelince biraz sabirli olun hersey duzelir Allah tealaya dua edin tevekkul edin ...yoksa 3 5 kilo nedir ya

Sanırım bi nebze algılayablirim sizi.
Ki ben bi dönem cok kiloluydum. Ve her negatif şeyler dudugumda daha cok yiyordum
Engellemek istedikce istek artıo. Kısır döngü gibi.
Ayı gibiydim (şimdi yine azcıcık ayuluk vaaa)
Canıma tak etti. Bulundugum ildeki en güzel,işinin eri diyetsiyene başvurdum.
Saolsun bana cok destek oldu. Onu burdan cok cok öperim
3ayda süper kğ verdim.

Bir diyetisyenden yardım almakda iyi motive edebilir sizi.

çok teşekkür ederim, o kadar iyi geldi ki bu mesaj :) haklısınız aslında, yaşadığım şeylerin yanında kilo problemi nedir ki :/ umarım gelip geçici bir durumdur, yoksa sıyıracağım artık.
çok haklısınız :) zaten hastanede gördüklerimden sonra bir daha intihar girişimi mi, tövbe..

ben sıkıntıdan bunlar bende 49 kiloyum göbeğime taktım onunla uğraşıyorum şu sıralar
başkaları için değilde kendiniz için dikkat edersiniz
ay 49 kilo olsam da göbeğimi dert etsem ya ben de keşke ne güzel ya

çok mantıklı aslında, hiç diyetisyene gitmemiştim daha önce. devlettekiler de işe yarar mı acaba ya, illaki özele mi gitmek lazım yoksa :/

sevindim sizin adınıza, darısı benim de başıma :')

çok mantıklı aslında, hiç diyetisyene gitmemiştim daha önce. devlettekiler de işe yarar mı acaba ya, illaki özele mi gitmek lazım yoksa :/

sevindim sizin adınıza, darısı benim de başıma :')
devletede gittim.
tarttı. liste verdi. 15gün sonra geri gel dedi.
senin taaaaa dedim içimden...

özel cok cok iyiydi.
zaten 1muayene 2kontrol gibi paketleri oluyor.
cok fazla kilonuzda yok. 1ay bile gitseniz beyinende toparlanırsınız. vucut olarakta.

Kilolu olun ne var bunda bu kadar sorun değil

Insanlar her şeyi der ay kilo almışsın yok zayıflamışsın yüzün çökmüş hasta mısın vs

Kilo almışsın diyene hayat akıyor yerimde saymıyorum nasıl ben artık 15 yaşında liseli değilsem kilom da öyle değil dediğiniz an susarlar zaten

Zaten rahatsızlıklarınız varmış son derdiniz kilo olsun ki günümüz gençliğinin bir kısmı o sizin dediğinizin iki katı kilolu

Psikolojik tedavi görmelisin.Kilodan daha önemli problemlerin var.Bir insanın kendi canına kıyma isteği nedir.
24 yaşındasın.Genceciksin.Kilo alınır da verilirde.Herşeyi kafana takma.

ya zaten bir kere başlasam devamını çok iyi getirebiliyorum, zamanında da 15 kilo birden verip 41 kiloya düşmüşlüğüm var. ama bu ara hiç motivasyonum yok, insanlar konuştukça ters tepiyor üstelik.
özeli bir düşüneyim ben o zaman :)

çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi cevap vermeyi deneyeceğim :))

Psikolojik tedavi görmelisin.Kilodan daha önemli problemlerin var.Bir insanın kendi canına kıyma isteği nedir.
24 yaşındasın.Genceciksin.Kilo alınır da verilirde.Herşeyi kafana takma.

farkındayım daha önemli problemlerim var, hatta tedavi de görüyorum ne zamandır, ama pek fayda ettiği söylenemez

Ben arada kaçırdım mı bilmiyorum ama boyun kaç?
1.68

+1
Insanlar bir sussun artık her b.ka bir yorum sanki fikirlerini soran olmus gibi.

bazı pskoljik ilaçlarda kilo aldırabiliyor.çok şey yaşamışsınız tıranvanlar atlatmışsınız kolay değil yaşadıklarınız sizi yemeğe itmiş olabilir bazı insan üzüntüden yemek yiyemez bazılarada yemekte bulur çareyi.en önce insanların dediklerini boşverin.veremiceğiniz bir kiloda yok ortada ayrıca.

Allahim insanlar ne tuhaf. Kendinize yazik etmismissiniz gorende uyusturucu batakligina dustun sanicak! Canim benim bi kere abarti bi kilon yok kesinlikle. 9 kilo verdigin anda tas gibi olursun. Bunca sey atlatmissin kiloyu mu kafana takiyorsun. Bak ben 80 kiloyum agliyor muyum hicc :)

kullandığım ilaçlar da iştahı kesen ilaçlar üstelik, ama fayda etmiyor sanırım üzüntüden böyle oluyorum dediğiniz gibi.
uyuşturucu bataklığı çok hoşuma gitti, kullanıcam bunu
çokkk teşekkür ederim yorumunuz için :)

Kilon çok değil abartma tabi 58 olsan daha iyi ama on kilo erikir hiç bişiy onu vermek bende yüz kilosun sandım çok rahat verirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…