Şimdi bir terziye deseler ki,ne güzel dikiyorsun.Terziyim ben dikeceğim tabii ki mi diyecek
Yani sen hemen anne olmuşsun profesyonelsin takdire bile ihtiyacın yok.Ya lütfen kimse alınmasın kırılmasın ama ben bazen böyle konuları gördükçe eğitim durumlarınızı,yaşadığınız şehri,yaşam biçiminizi merak ediyorum.Yahu seni taktir etmiş.Ne var bunda.Hani hiç söylemese bu sefer de bir kere bile birşeyimi beğenmezler diye şikayetler başlar.Gençsindir,toysundur,ilk bebek tecrübendir.Bunlara rağmen güzel idare ettiğini düşünüyorlardır.Knedi gençliklerinde bilemedikleri vardır seni daha tecrübeli görünce mutlu olup,dile getirmişler Allah aşkına ne var bunda.Üvey annelikle ne ilgisi var.Biz de deriz,arkadaşlarımız çocuklarının okuluyla ilgili birşey olsa.Ne kadar bilinçlisin,ne güzel ilgineiyorsun çocuğunla diye.Sen hele bir dur bakalım.Daha neler olacak çocukla ilgili.Daha ne tecrübesizlikler yaşayacaksın.Sağol demiş ya.Kendince minnetini gösterme biçimi o.Yok mu ilgilenmeyen bakmayan öz anneler.Şimdi çocuk iyi beslenmiş olsa,maşallah ne güzel bakmışsın dese biri hakaret mi oluyor.
yaşlı kadın madem dediği lafıda yaşlılığına verin altında fesatlık arayacağınıza
mecbursun diye teşekkür edemez mi
yaşlı ! kadıncağız gelin bakmaya mecbur ne teşekkür edeceğim dememiş size teşekkür etmiş bide zan altında kalmış
Her yaşlı kadının söylendiği yaşlılığına verilmiyo ne yazık ki, burda nelerini okuyoruz. Tamam o zaman yaşlı diye onlar melek hiç art niyetle bişey söylemezler diye düşünelim o zaman, ne güzel bi dünya olur dimi ama gerçek bu olmadığı için öyle olmuyo işte. O zaman sizin çocuğunuz varsa veya olursa size çok ii bakıyorsun sağol denirse siz rica ederim dersiniz ama ben o lafı kendime layık görmüyorum
Sagol diyecek tabi, baktigin senin cocugunsa onun da torunu. Torununa iyi baktigin icin tesekkur ediyor sana, kendi cocuguna baktigin icin degil. Demek ki onceden tecrubesiz oldugun icin endiseleri vardi, simdi rahatladi. Sen kayinvalide oldugun zaman gelinine tesekkur etmez, vazifesi zaten dersin, olur biter..
çok ilginç... bakamıyorsun şunu şöyle yap bunu böyle yap dese tepkin nasıl olurdu aceba?
Sana teşekkür etmiş güzel baktığın için tamam senin çoçuğun ama güzel bakamayada bilirdin. her doğuran iyi bakar diye bişey yok bence kv nin kötü bir sözü yok tabi bakacam diyerek sen haksızlık etmişsin.
kaynana bence,safiyane duygularla gelinini yüceltmek istemiş,ama gelinde ters tepmiş.
bu konudan da kendime dersler aldım
başlık fazla mı takıyorum,cevaplar evet fazla takıyorsun.ama cevapları kabullenmeyiş var.
Oyyyy Konusahibini yerden yere vurmussunuz nerdeyse, kötü bisey söylemediki,daha cok bisey danismis,KV yede kötü cümle kurmamis,duydugu sey tuafina gitmis bunu dile getirmis...Evet KV kötü niyetli degil bencede ama söyledigi yani sagol kullanmasi tuaf...evladi iyi bakacak tabii,hemen örnekler veriliyo kötü bakan anneler falan diyede onlar anne degil zaten...ne güzel bakiyosun dese bencede kafidi yani,kendi cocugu icin tesekkür eder gibi olmus, konusahibide cocugu kendi cocugu gibi gösterdigini algilamis ki hakli bende olsam uyuz olurdum ama kalkipta bunu büyültüp esime laf KV ye laf edip olay cikarmazdim rahatsiz olurdum sadece ki Konusahibeside böyle bisey yapmamis ve yapmicagi gibide bisey okumadim... Benim annemde cocuklarimi arada gel annecim der mesela anneannecigim diycene sonra sanki yanlis söyledigini yeni anlamis gibi anneannecigim diye ekler ucuna bende acayip uyuz olurum bazen düzeltmez ben derim anneanne diye, cocuk kücük aklinda öylemi kalsin...tamam kötü niyet görmüyom ama o benim cocugum yaaa...herkez kendi cocugunu sahiplensin...torunlari sevmeleri el üstünde tutmalari cok hos ,herkesi mutlu eder ama bazende sanki sadece Ogullarinin evladimis gibi davranmalari,düsünmeleri gicik iste,sanki biz tasiyici anneyiz yada bakici...tamam kadin kötü niyetlu degil ama aklinca bence konusahibinin düsündügü gibi düsünüp söylenmis bi laf...bosverin bidaha derse tatli dille benim canim o tabii bakacam anne,anneye tesekkürmü edilir deyin gülerek olsun bitsin
Yine aynı şeyi tekrar etmek zorunda kalıyorum ama maşallah ne güzel bakıyosun demek takdir etmek başka, çok ii bakıyosun sağol demek başka, o benim çocuğum bakıcam tabi, ne münasebet kendi çocuğuma baktığım için bana sağol denmesi de ne demek
Arkadaşlar özellikle de bebeği çocuğu olan arkadaşlar, lütfen kendinizi benim yerime koyup bana da yardımcı olun. Benim bi bebeğim var. Kaynanam tel konuşmamızda bana bebeğimden ötürü " çok ii bakıyosun, sağol " dedi. Aynı şeyi 1 gün önce anneme de demiş. Benim çok garibime gitti, bakıcam tabi diyebildim sadece, kelimeler boğazımda düğümlendi. Aramız kötü değil ama siz olsanız ne hissederdiniz, öz anneye söylencek laf mı bu, üvey anne miyim bakıcı mıyım, heralde bakıcam.sinir yapmıyım diyorum ama elimde değil aklımdan çıkmıyo, söylemek istediğimi de söyleyemedim içimde kaldı.kendinizi benim yerime koyun lütfen. Size normal mi gelirdi bu laf
Ama ben yine aynı şeyleri tekrar etmeyeceğim.Herşey demek kelimelerde gizli.Maşallah ne güzel bakıyorsun dememişte,çok iyi bakıyorsun sağol demiş.Ufkunu biraz geliştirmeni,Hayatını küçük kelimelerle yönlendirmemeni,insanlara daha güzel gözle,daha hoşgörülü kalple bakmanı tavsiye ederim.Yaşın eminim çok küçüktür.Bir abla olarak tavsiye diyorum sana.
Ufkunu biraz geliştirmeni demeniz hiç hoş olmamış yalnız, beni hiç tanımıyosunuz, ben burda fesat olduğumu düşünenlere kadar gayet saygılı cevaplar verdim, düşünceler farklıdır, ben farklı görüşleri öğrenmek için buraya konu açtım,her söyleneni kabul etmek için değil. ben rahatsız oldum sen olma öyleyse. Neden düşüncenizi empoze edemeyince farklı söylemlere gidiyosunuz ki, hiç hoş değil. Yaşım 28 bu arada. Bu durum renk,geometrik şekil vs gibi nesnel bişey değil ki herkes aynı fikirde olsun. Ve evet seçilen kelimeler önemlidir, yanlış kelime kullanılıyosa bu da kullananın hatasıdır. Eğer bu kelimelere göre hayatımı yönlendiriyo olsaydım da şu anda kaynanama tepkili olurdum, ben sadece kırgın olduğumu belirttim
Bak güzelim,yaşın benden küçük.Senin şu yazdıklarını,bizim sana söylememiz lazım.Ufkunu genişlet demeyi bile hakaret algılıyorsun.Seni tanımam gerekmiyor.Yorumlarını,düşünce yapanı,nelere dertlenip,neleri yanlış anlayacağını analiz edecek kadar tecrübe sahibiyim.Maşallah herkese,ama herkese mutlaka bir cevabın var.Otur bence bir düşün ya acaba bu ablalrım,ya da evlikte benden daha tecrübeli olanlar doğru söylüyor olabilirler mi?Senin fikrini az da olsa savunanları nerdeyse ayakta alkışlayacaksın.Sen hayatında daha dert görmemişsin de bir sağol kelimesini takmışsın.Bunu eşine bile yansıtmışsın.Bir de yukarıda eşime söyledim konu kapandı dediğin halde,senin için kapanmamış ki,buraya konu olarak bile açmışsın.Konunun başlığında kendin de soruyorsun fazla mı takıyorum diye.Sana bir faydamız olsun diye yazıyoruz.Her lafa cevabın var bir de sanki hakaret etmişim gibi suçlayıcı yazıyorsun.O zaman konu başlığına "ben haklıyım dimi" ya da "kaynanam böyle bir lafı nasıl der" yazsaydın.Açta diğer konuları oku.Vallahi daha da yazmak istemiyorum.Sinirlenmeye başladım.İyilikten maraz doğar.
Tamam sen haklısın o kaynana sana nasıl der sağol.
Madem yaşınız büyük ablacım diyim o zaman, bi yorumumdan kişiliğimi analiz edebildiyseniz ne mutlu size. Yorum yazanlara cvp yazıcam tabi ki, ben de kendi fikrimi söyleme hakkına sahibim. Dert görmemişsin demişsiniz de bu beni tanımadığınız için size gerçekçi gelmicek belki ama sizin görmediğiniz kadar dert gördüğüme inanıyorum. Konu kapandı dediğim olay ben buraya konu açtıktan sonra sordum eşime, o da öyle söyleyince aramızda konu uzamadı bi daha konuşmadık anlamında konu kapandı dedim. İşte kelimelerin önemi burdan da ortaya çıkıyo, başlığa" kaynanamın bebeğime ii baktığım için bana sağol demesine bozuldum " gibi uzun bişey yazamayacağım için kendi kendime sorduğum soruyu yazdım, asıl soru konuyı açıkladığım kısımdaydı," siz olsanız ne hissederdiniz, size normal mi gelirdi bu laf " ama çok az kişi bu soruya cvp vermiş, burda da hata benim,başlık asıl sormak istediğim değil,yani yanlış kelime seçimi.yazarak anlaştığımız için üslubum sert gelebilir ama kesinlikle öyle bi niyetim yok, sinirlenmenize üzüldüm açıkçası. Ve de lütfen, ben de kvalideme bebeğimle ilgilendiği için tşk etmiştim,o da tşk lafına takılmıştı, o babaanne olarak bu lafa takılırken benim bu lafa anne olarak alınmam çok bu abes size göre
Sen bence şu son verdiğin cevabı önce kendin bir oku.Bak hala aynı şeyleri yapıyorsun.Güzelim ne bir tane yorumu verdiğin takır takır cevaplarda sen hala benim benim benim diyorsun.Yani sen kendini kaynananlamı kıyaslıyorsun.Kaynanan yanlış yaptı teşekkürüne bozuldu diye sen gençsin onun yanlışına yanlışla mı cevap vermek lazım.Bir adım öne geçip hoşgörüyle yaklaşıp ufkunu gelitrimek mi.Bak kendin diyorsun kaynanam bebeğime iyi baktığım için sağol demesine bozuldum.Bak senin bozulduğun cümleye.Sakla bu mesajı bir iki yıl sonra tekrar oku bence.Bak benim her yazdığım cümleye tek tek tek tek açıklama yapmışsın.Genel yorumlara aynı şekilde davranmışsın.Bak canım.Sen bir konu açarsın herkes düşüncesini yazar.Okur,fikirlerden almak istediklerini alır almak istemediklerini almazsın.Sen her yoruma bir açıklama getiriyorsun.
""Dert görmemişsin demişsiniz de bu beni tanımadığınız için size gerçekçi gelmicek belki ama sizin görmediğiniz kadar dert gördüğüme inanıyorum"" Bu cümlen bile senin ne kadar hayat konusunda toy olduğunu gösteriyor.Ben dert görmemişsin derken.Dertlendiğin şeyi baz alarak dedim.Demek 28 yaşında benden çok dert gördüğünü düşünüyor,düşünmekle kalmıyor inanıyorsun.Valla ben senle dert yarışına giremem.Büyük dertler yaşayanlar,bu tür takıntılara güler geçerler.28 yaşımdaki zamanımı düşünüyorum da,benim o zaman ki derdimle,şu an senin kafaya taktığın dert!! peeehhhh Allah kimseye ölüm acısı vemesin.HEM DE TAM DA 28 YAŞINDA
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?