Şimdi bir terziye deseler ki,ne güzel dikiyorsun.Terziyim ben dikeceğim tabii ki mi diyecek
Yani sen hemen anne olmuşsun profesyonelsin takdire bile ihtiyacın yok.Ya lütfen kimse alınmasın kırılmasın ama ben bazen böyle konuları gördükçe eğitim durumlarınızı,yaşadığınız şehri,yaşam biçiminizi merak ediyorum.Yahu seni taktir etmiş.Ne var bunda.Hani hiç söylemese bu sefer de bir kere bile birşeyimi beğenmezler diye şikayetler başlar.Gençsindir,toysundur,ilk bebek tecrübendir.Bunlara rağmen güzel idare ettiğini düşünüyorlardır.Knedi gençliklerinde bilemedikleri vardır seni daha tecrübeli görünce mutlu olup,dile getirmişler Allah aşkına ne var bunda.Üvey annelikle ne ilgisi var.Biz de deriz,arkadaşlarımız çocuklarının okuluyla ilgili birşey olsa.Ne kadar bilinçlisin,ne güzel ilgineiyorsun çocuğunla diye.Sen hele bir dur bakalım.Daha neler olacak çocukla ilgili.Daha ne tecrübesizlikler yaşayacaksın.Sağol demiş ya.Kendince minnetini gösterme biçimi o.Yok mu ilgilenmeyen bakmayan öz anneler.Şimdi çocuk iyi beslenmiş olsa,maşallah ne güzel bakmışsın dese biri hakaret mi oluyor.
Yine aynı şeyi tekrar etmek zorunda kalıyorum ama maşallah ne güzel bakıyosun demek takdir etmek başka, çok ii bakıyosun sağol demek başka, o benim çocuğum bakıcam tabi, ne münasebet kendi çocuğuma baktığım için bana sağol denmesi de ne demek