• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fazla mı takıyorum :(

Arkadaslar konu nerden nereye gelmis Allah askina konu sahibi fazlami takiyorum diye bi konu acmis ayni seyi yasamis ayni fikirde olmama ragmen bende fazla takma uzulmeye sinirlenmeye degmez dedim.Belli ki arkadasta konuyu esi ve k.validesi arasinda uzatmamis kavgaya tutusmamis,intihara kalkismamis.Sirf Boyle bi baslik atti diye ne egitimi,ne nereli oldugu kalmis.Kimse kimseyle ayni dusunmek zorunda degil tabiki belki hassas bi gunuydu yada k.validesiyle gecmsten kaynaklanan baska bi hassasiyeti vardir .herkez hak versin diye yazip avukatligini yapmiyorum tabiiki ama senin dunyan bu kadarcikmi baska derdinmi yok kafana bunu takiyosun diyen bazi arkadaslar sosyal paylasim sitesindeki paylasimi begenilmedi diye Burda konu acabilmis bana görede bu cok basit bi dert ama onun icin sorun demek ki:42:herkez kendi fikrini yazar haklisin haksizsin herneyse ama karsidakini kucumser derecede olmamali bu.Hem adi kayinvalide tesekkur bile etse sorun olur diyenlere sormak isterim ayni k.valide acaba torununa baktigi icin kendi kizina tesekkur edermi?

Tşk ederim yorumunuz için, olay buralara kadar nasıl geldi ben de anlamadım, dediğiniz gibi konu eğitimime, memleketime, yaşam biçimime kadar geldi bi lafa bozuldum diye ama artık onlara da hiç yorum yapmak istemedim.

"ama senin dunyan bu kadarcikmi baska derdinmi yok kafana bunu takiyosun diyen bazi arkadaslar sosyal paylasim sitesindeki paylasimi begenilmedi diye Burda konu acabilmis" bu da enteresanmış gerçekten! Bekara boşanmak kolaydır hesabı

Ben o acıyı 16 yaşında ve sonra da 19 yaşlarında tattım ablacım  daha fazla yazamayacağım ancak belirtmek isterim ki herkese cvp vermem, vakit ayırmışlar emek vermişler, yorumlarına cvp verme, onları dikkate aldığımı gösterme amaçlı yazdım, bilmişlik taslamak veya ukalalık etmek için değil

Ölüm acısı tattıysan,çok yakınının ölüm acılarını tattıysan,hayata daha ayakların yerde basarak durman lazım.Hayatı,kelimeleri sözleri çok fazla ciddiye almamak lazım.Ne mutlu sana ki,sana göre yanlış konuşsa bile annen var başında.Büyüklerin var kayınvaliden var.Allah kimseyi dermansız dertlerle sınamasın.Gerisi hikaye.
Yazılanlara hürmeten cevap vermek ayrı birşeydir.Ben ve diğer yazanlar sana bizim için yanlış olduğuna inandığımız şeyleri yazdık.Hepimizin amacı,bunda kötü birşey yok.Bunu kafana takıp üzülme demekti.İSter kabul edersin istemezsen etmezsin.Ben de daha yazmak istemiyorum.İyi bayramlar.

Ölüm acısı tattıysan,çok yakınının ölüm acılarını tattıysan,hayata daha ayakların yerde basarak durman lazım.Hayatı,kelimeleri sözleri çok fazla ciddiye almamak lazım.Ne mutlu sana ki,sana göre yanlış konuşsa bile annen var başında.Büyüklerin var kayınvaliden var.Allah kimseyi dermansız dertlerle sınamasın.Gerisi hikaye.
Yazılanlara hürmeten cevap vermek ayrı birşeydir.Ben ve diğer yazanlar sana bizim için yanlış olduğuna inandığımız şeyleri yazdık.Hepimizin amacı,bunda kötü birşey yok.Bunu kafana takıp üzülme demekti.İSter kabul edersin istemezsen etmezsin.Ben de daha yazmak istemiyorum.İyi bayramlar.

Tşk ederim, size de iyi bayramlar

ilk ve son sf yı okudum yetti :)
tşk ederim de geç boşver....

Arkadaşlar özellikle de bebeği çocuğu olan arkadaşlar, lütfen kendinizi benim yerime koyup bana da yardımcı olun. Benim bi bebeğim var. Kaynanam tel konuşmamızda bana bebeğimden ötürü " çok ii bakıyosun, sağol " dedi. Aynı şeyi 1 gün önce anneme de demiş. Benim çok garibime gitti, bakıcam tabi diyebildim sadece, kelimeler boğazımda düğümlendi. Aramız kötü değil ama siz olsanız ne hissederdiniz, öz anneye söylencek laf mı bu, üvey anne miyim bakıcı mıyım, heralde bakıcam.sinir yapmıyım diyorum ama elimde değil aklımdan çıkmıyo, söylemek istediğimi de söyleyemedim içimde kaldı.kendinizi benim yerime koyun lütfen. Size normal mi gelirdi bu laf

kaynanaların geneli böyledir..gelini taşıyıcı,kiralık bir anne olarak görür..insanın içinde şüphe bırakmaya birebirdir bunlar..böyle sözlerinin üstüne sifonu çek gitsin..

kaynanaların geneli böyledir..gelini taşıyıcı,kiralık bir anne olarak görür..insanın içinde şüphe bırakmaya birebirdir bunlar..böyle sözlerinin üstüne sifonu çek gitsin..

Evet, böyle bir söylem karşısında insan ister istemez düşünüyo niye öyle dedi diye, benim için üzücü bir durumdu, yediremedim o lafı kendime.

!!!! Ben de teşekkür ediyorum ve geçiyorum.Dur ben de gülücük koyayım tam olsun :):):)boşveeeeerrr

ben size yada başkasına kasten yazmamıştım ama neyse. yinede önemseyip cevap verdğiniz için teşekkür ederim.
size ve sevdiklerinize iyi bayramlar

ben size yada başkasına kasten yazmamıştım ama neyse. yinede önemseyip cevap verdğiniz için teşekkür ederim.
size ve sevdiklerinize iyi bayramlar

Konu sahibine söylediğini biliyorum.Ben de teşekkür edeyim dedim.İyi güzel,mutlu hayırlı,üzüntülerin olmadığı günler,bayramlar diliyorum sana, herkese,hepimize.

Şöyle yap böyle yap dedikleri eğer doktorumuzun söyledikleriyle örtüşseydi yapardım tabi ama hiçbiri örtüşmedi ne yazık ki, o yüzden söylediklerini uygulayamadım, ha pardon bi konuda uyardı doğru söylüyosun anne dedim ve düzelttim ama bebek bakımıyla ilgili ne yazık ki dinleyemedim.
Bir gün bebeğimle ilgilendiğinde işimi bitirip bebeğimi alırken tşk ederim anne yoruldun dediğimde " aa bakıcam tabi o benim torunum" dediğinde o da ayıp etmiş oldu yani bana sizin söylediğinize göre

çok gerginsiniz. bunda kızacak bişey yok buraya konu açtıysanız olumlu olumsuz yorum elbette alacaksınız. eğer sadece olumlu yorum bekliyorsanız o da ayrı bir konu.

tabi burdan sadece yazı ile iletişim olduğu için söyleme şekli önemli. o büyük öyle bakacaksın dediğim gibi söyleyiş şekli önemli ben yazdıklarınızdan ve konuyu buraya taşımanızdan kadını terslemişsiniz gibi algıladım sanırım olumsuz yorum yapanlar hep böyle alğıladı..

Amann tek derdiniz bu olsun Allahu teala daha büyük dert vermesin....

çok gerginsiniz. bunda kızacak bişey yok buraya konu açtıysanız olumlu olumsuz yorum elbette alacaksınız. eğer sadece olumlu yorum bekliyorsanız o da ayrı bir konu.

tabi burdan sadece yazı ile iletişim olduğu için söyleme şekli önemli. o büyük öyle bakacaksın dediğim gibi söyleyiş şekli önemli ben yazdıklarınızdan ve konuyu buraya taşımanızdan kadını terslemişsiniz gibi algıladım sanırım olumsuz yorum yapanlar hep böyle alğıladı..

Amann tek derdiniz bu olsun Allahu teala daha büyük dert vermesin....

Yoo kesinlikle terslemedim, yaşını başını almış kadına öyle bi terbiyesizlik yapmam asla. Evet yazarak anlaşmayla konuşarak anlaşma arasında çok fark oluyo.
Elbette olumsuz yorum yapanlar da olabilir, tabi hakarete varmadan, küçümseyici konuşmadan, kalp kırmadan, en azından ben yorumlarımda buna dikkat ederim. Ben sadece diğer annelerin ve arkadaşların bebeklerine ii baktıkları için kendilerine kvalideleri tşk ettiğinde benim gibi alınırlar mı yoksa tşk mü ederler takmazlar diye mi merak ettim

Yoo kesinlikle terslemedim, yaşını başını almış kadına öyle bi terbiyesizlik yapmam asla. Evet yazarak anlaşmayla konuşarak anlaşma arasında çok fark oluyo.
Elbette olumsuz yorum yapanlar da olabilir, tabi hakarete varmadan, küçümseyici konuşmadan, kalp kırmadan, en azından ben yorumlarımda buna dikkat ederim. Ben sadece diğer annelerin ve arkadaşların bebeklerine ii baktıkları için kendilerine kvalideleri tşk ettiğinde benim gibi alınırlar mı yoksa tşk mü ederler takmazlar diye mi merak ettim

Cocuk olunca, cocuk ilk sirayi alir, es ikinci planda kalir.....torun olunca, torun ilk srayi alir, cocuklarin ikinci planda kalir.
K.v. terslemedim diyorsun ama agzindan sonradan kendinde pismanlik duydugun cümle cikmis degil mi? K.v. duymus duymamis ama farkina varamamissin, senin en baslarda söyledigin cümle.

"Sagol" lafina takilmis bira sürü arkadas ben anlamakta cok zorluk cektim.
Kendine sorsan, o gün bana sagol mu yoksa tesekkür mi ettin k.v. diye kendi eminim hatirlamaz.

Bir kelimeden yola cikarak bu kadar üzüntü yaratmanizi anlayamadim.
Anladigim kadari ile anlattiklariniza göre K.v. de cadaloz degil.

Valla insanin fikri neyse, zikri de odur.
Sagol- Tesekkür bunlar memnuniyet belirtisidir, sizi onure etmek icin söylenmistir, sizin kasit aramaniz gereksiz. Kirk kat yabanci bile söyler ne var halen mantigim almadigi gibi, böyle bir seyi söyleyen bir büyüge eger ters cevap verilmisse esas o zaman yanlislik vardir.

Komsunun cocuk aglama sesi, bagirtisi ciyak ciyak gece yada olur olmaz zamanlarda, üzülüyoruz duyunca cünki öyle yada böyle degil feci, acayip aglama. Sonrada ögrendik 1 yasindan beri astim sorunu olmus, tüp, sprey falan o yüzden. Babasi bakmayi beceremedi hatun, astim bronsit yapisti kaldi cocuga dedi evet cok fazla giydiriyordu, hele banyodan sonra cok sarmaliyordu....vs.vs... kocasi da erkek cocuk yumurtalarina zarar veceksin, terleteceksin demis durmus ama olan olmus.....
Ama simdi her sey yaziyor, elinizin altinda ne güzel iste. Büyüklerin her dedigini dinleyin ama yap yapma sana kalmis elbette.

Ben de sorardim onure etmek icin bazen her zaman degil ama kendi bildigimi yapardim, hah anne sizin dediginizi yaptim derdim, niye ki... o da anne.. esimin annesi..... yasli kadin memnun olsun diye... olurdu da...

Biraz daha sabir ve iyi niyet, kötü niyetli oldugunuzu düsündügümden degil, daha cok gencsiniz, biraz daha iyi niyet dedim onun icin.

Cocuk olunca, cocuk ilk sirayi alir, es ikinci planda kalir.....torun olunca, torun ilk srayi alir, cocuklarin ikinci planda kalir.
K.v. terslemedim diyorsun ama agzindan sonradan kendinde pismanlik duydugun cümle cikmis degil mi? K.v. duymus duymamis ama farkina varamamissin, senin en baslarda söyledigin cümle.

"Sagol" lafina takilmis bira sürü arkadas ben anlamakta cok zorluk cektim.
Kendine sorsan, o gün bana sagol mu yoksa tesekkür mi ettin k.v. diye kendi eminim hatirlamaz.

Bir kelimeden yola cikarak bu kadar üzüntü yaratmanizi anlayamadim.
Anladigim kadari ile anlattiklariniza göre K.v. de cadaloz degil.

Valla insanin fikri neyse, zikri de odur.
Sagol- Tesekkür bunlar memnuniyet belirtisidir, sizi onure etmek icin söylenmistir, sizin kasit aramaniz gereksiz. Kirk kat yabanci bile söyler ne var halen mantigim almadigi gibi, böyle bir seyi söyleyen bir büyüge eger ters cevap verilmisse esas o zaman yanlislik vardir.

Komsunun cocuk aglama sesi, bagirtisi ciyak ciyak gece yada olur olmaz zamanlarda, üzülüyoruz duyunca cünki öyle yada böyle degil feci, acayip aglama. Sonrada ögrendik 1 yasindan beri astim sorunu olmus, tüp, sprey falan o yüzden. Babasi bakmayi beceremedi hatun, astim bronsit yapisti kaldi cocuga dedi evet cok fazla giydiriyordu, hele banyodan sonra cok sarmaliyordu....vs.vs... kocasi da erkek cocuk yumurtalarina zarar veceksin, terleteceksin demis durmus ama olan olmus.....
Ama simdi her sey yaziyor, elinizin altinda ne güzel iste. Büyüklerin her dedigini dinleyin ama yap yapma sana kalmis elbette.

Ben de sorardim onure etmek icin bazen her zaman degil ama kendi bildigimi yapardim, hah anne sizin dediginizi yaptim derdim, niye ki... o da anne.. esimin annesi..... yasli kadin memnun olsun diye... olurdu da...

Biraz daha sabir ve iyi niyet, kötü niyetli oldugunuzu düsündügümden degil, daha cok gencsiniz, biraz daha iyi niyet dedim onun icin.

Sanırım pişman olduğumu düşündüğünüz cümle "bakıcam tabi" cümlesi. Aslında ben bundan pişman olmadım, Allah şahit gayet şaşkın, sakin ve hatta ezik gibi söyledim,en ufak bi sinir, tersleme yoktu ses tonumda. Ama pişman olduğum nokta hani neden tşk ediyosun ki anne, ben annesiyim onu , tabi bakıcam demek isterdim doğrusu neden sağol dediğini anlayabilmek için, şimdi kendi kendime kurdum mesela. Örneğin ben yiğenim olursa kardeşime sağol yiğenime çok ii bakıyosun dediğimi düşünemiyorum, bana çok garip geliyo, ne hissettiğimi de tam anlatamıyorum sanırım :(

Laflara çok takılma bence, kaynanan öyle saçmalamış da olabilir herkes zaman zaman tuhaf anlamsız şeyler söyler:9:
Kötü bişey de dememiş ki torunuma iyi bakıyosun aferin demeye getirmiş işte.
Ayrıca çocuğa hiç bakamıyorsun, yok ilgilenmiyorsun, doyuramıyorsun aç kalıyor çocuk diyen modelleri de var bunların, onların yanında kaynanan sütten çıkmış ak kaşık, rahat ol sen bebişinle güzel vakit geçirmeye odaklan:46:

Laflara çok takılma bence, kaynanan öyle saçmalamış da olabilir herkes zaman zaman tuhaf anlamsız şeyler söyler:9:
Kötü bişey de dememiş ki torunuma iyi bakıyosun aferin demeye getirmiş işte.
Ayrıca çocuğa hiç bakamıyorsun, yok ilgilenmiyorsun, doyuramıyorsun aç kalıyor çocuk diyen modelleri de var bunların, onların yanında kaynanan sütten çıkmış ak kaşık, rahat ol sen bebişinle güzel vakit geçirmeye odaklan:46:

Tam olarak o modellerden değil neyseki, bebeğim ilk doğduğunda her ne kadar ağladıkça sütün mü yetmiyo dese de :)) evet sanırım dediğiniz gibi aferin demeye getirdi belki de, ben kelimelere çok takılan biriyim, o yüzden bu konu üzerinde bu kadar durdum

Arkadaşlar özellikle de bebeği çocuğu olan arkadaşlar, lütfen kendinizi benim yerime koyup bana da yardımcı olun. Benim bi bebeğim var. Kaynanam tel konuşmamızda bana bebeğimden ötürü " çok ii bakıyosun, sağol " dedi. Aynı şeyi 1 gün önce anneme de demiş. Benim çok garibime gitti, bakıcam tabi diyebildim sadece, kelimeler boğazımda düğümlendi. Aramız kötü değil ama siz olsanız ne hissederdiniz, öz anneye söylencek laf mı bu, üvey anne miyim bakıcı mıyım, heralde bakıcam.sinir yapmıyım diyorum ama elimde değil aklımdan çıkmıyo, söylemek istediğimi de söyleyemedim içimde kaldı.kendinizi benim yerime koyun lütfen. Size normal mi gelirdi bu laf

çok iyi bakıyorsun..kısmı normal ..

ama ..sağol..kısmı biraz tuhaf evet..:52:

yani yabancı gibi teşekkür etmiş sana..:27:

teşekküre gerek yok anne, görevim bu, bakıcam tabii kendi çocuğuma ..deseydin hemen o an..içinde kalmazdı..bazı şeyleri kibarca hemen söylemek lazım..

ama kafaya da fazla takmışsın..

bu kadar takıntı yapacak birşey de değil..unut bence..

ama bir daha derse ..anne sen geçen de söyledin, niye tşekkür ediyorsun ki, bakıcıya teşekkür edr gibi, kendi çocuğum görvim benim iyi bakmak...de..:23:

Son düzenleme:
Back
X