- 12 Ağustos 2014
- 2.712
- 2.478
- 133
- Konu Sahibi kirmizi puantiye
-
Bence cok da mutevazi sayilmazsiniz.Evet fazla mütevazıyım. Biri benimle ilgili beğendiğini belirten bişey desin hafif gülümseyip yere doğru falan bakarım bazen o derece ya da evet deyip geçerim. Bazen arkadaş ortamındaysak 'yapıyoruz işte bişeyler' deyip önemsiz bişeymiş gibi geçiştiririm konuyu. Aslında övülmeyi herkes kadar severim içten içe. İyi bişeyimi çok nadir anlatırım kendiliğinden, onu da dalgaya vurarak yaparım onun da bi anlamı olmaz.
Genel olarak konuşmayı değil de dinlemeyi severim. Ama kafa dengi arkadaşlarla baya konuşurum. Özgüvenim pek yüksek sayılmaz.
Şimdi bu da dert mi ama dert ettim. Çünkü bazen bu kadar aşırı olunca vasatmışım gibi algılanıyorum ya da sanki söylenilen küçücük bişey de olsa onu bile bilmiyomuşum da öğretilesi, akıl verilesi, tavsiye verilesi bi durumum varmış gibi görünüyorum galiba :/ Hiç hoşuma gitmiyo bu. Ama düzeltemiyorum da kendimi. Onu ben de biliyorum, hatta belki senden daha iyi biliyorum mesajı vermek istiyorum, kendimi iyi ifade edebilmek istiyorum.
Evet corona dönemi ev çevremde genel olarak kendini minik minik övmeyi seven insanlar var, sürekli evde düşün düşün bunu dert ettim kendime.
Nasıl yapayım da aşayım kendimi?
Hahahaha bende vallaAksine ben övgü aldığımda şüphelenirim "Bi şeye mi gazlamaya çalışıyor hayırdır" diye. :)
Küçük bebeğim var ancak yazabildim.Övgü aldığınızda "Benim için böyle düşünmen ne hoş, teşekkür ederim" deyin geçin.
Aksine ben övgü aldığımda şüphelenirim "Bi şeye mi gazlamaya çalışıyor hayırdır" diye. :)
Bunu ayırırsınız herhalde, hangi övgünün manipüle için yapıldığı, hangisinin sahici, haklı bir övgü olduğunu, ona göre de sınırlarınızı oluşturur, sözcüklerinizi edinirsiniz. Zor değil.
İlave:
Fazla alçakgönüllülük, yapılan işi küçümseme hali, derin bir onaylanma ihtiyacı ve farkında olmadığınız bir kibri, eleştiriye kapalılığı da barındırıyor olabilir. Madem düşünesiniz var üzerine, bi de böyle düşünün. Bu da esasen bir savunma mekanizmasıdır.
Bence cok da mutevazi sayilmazsiniz.
Ben bana biri guzel birsey dediginde kendimi kotuluyorum direkt.benim kadar vahim durumda degilsiniz en azindan
Evet aynen özgüven problemim var. Geri plana atıyorum hep kendimi, öğrenciyken de öyleydim bildiğimi söylemeye çekinirdim. Şimdi çekinme değil de ben konuşurken bilen başkası söylemeye başlayınca susuyorum nasıl olsa söyleyen var diye. Hatta nerdeyse o an öğrenmiyormuş gibi dinliyorum. Düzeltmek istiyorum bunu.Mütevazi değilsiniz çünkü yaptığınız işi içinizde küçümsemiyorsunuz, aksine övülmek istiyorsunuz sadece bunu onaylamaktan çekiniyorsunuz. Bu da bir özgüven problemiyle ilgili olabilir dediğiniz gibi.
Hayır yalakalık tarzı övgüler değil küçük şeylerde bile öyleyim. Mesela eline sağlık çok güzel olmuş deseler bile bi mahcubiyet geliyor bana sanki :)
Ya ama bazıları bunu hiç itici yapmıyor. Vay vay çok bilgili deniyor. Nasıl beceriyorlar bilmiyorum. İyi enerji yayıyorlar heralde. Ben bişey yayamıyorumKendini minik minik öven insanlar biraz itici duruyor aslında. Biri beni övdüğünde ben de utanıp geriliyorum ne yapacağımı bilmiyorum hatta bazen kendimi gömüyorum o anda. Yani sizin durumunuz yine iyi. Hatta bi keresinde eşim "güzel karım" deyince "en iyisi bi göz doktoruna git" demiştim
Var evet malesef. Bu ara pek vaktim yok ama bulabilir etkili bişey bakayım.Mütevazilikten öte bence özgüven problemi var , banada çok narin mütevzisin derler ama asla başımı eğip kendimi kötülemem mütevazilik başka bişey. Bence özgüven konusunda kendinizi geliştirebileck şeylere yönelin şuan çok zor pandemiden dolayı ama videolar kitaplar birşekilde yol gösterir
Çok muhattap olmadığım biriyse ben de öyle düşünürüm yaHahahaha bende vallayada altından ne çıkacak bakalım derim
Evet mütevazı olmak istemiyorum :)) Ben bi ortamda bildiğim bişeyde kendimi kasmadan dibine kadar yorum yapmak istiyorum. Top bana atıldıysa kendimi kestirip atmadan ifade edebilmek istiyorum.Nedense ben sizi hiç mütevazi olarak görmedim :) zaten sizde mütevazı olmak istemiyorsunuz o yüzden bence problem yok :) Bırakın güzel bir şey yapıyorsanız övsünler gururlanın sizde hakediyorsunuz
Eline sağlık içinde ne var deniyor daha çok. Şu anki konumumda bunun üzerine afiyet olsun bunu şöyle yaptım böyle yaptım diye laboratuarda yapmış gibi anlatabilen insanlar var. Ben de ööyle bakıyorum :)mesela o eline sağlık, çok güzel olmuş vs klişedir
buna zaten ne denir ki
ya da işte aaa ben düşünememiştim, nasıl yaptın vs vs
bana çoğu zaten laf olsun diye söylenmiş gibi gelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?