fazla nafaka veremis

Evlendikten sonra alinan mallariniz var mı? Ev, araba, arsa ya da bankada para?

Sorma bu konuda hayatimin hatasini yaptim gecen yil bin turlu emekle calisip aldigim arabayi memlekette oldugumdan onun kendi uzerine yapmasina izin verdim..ev alindi ama daha once ki evini satip aldi..benim bir kac arsam var ama bekarken aldigim gayrimenkulu satip aldim

Bekarken sahip olunan gayrimenkul, satilsa ve yeni bir sey alinsa dahi, o satılan kadarki miktar baki kaliyor yani eş, bir hak talep edemez
Esin de ustune alsa da, nikahliyken oldugu icin hak sahibisin
Taleplerini dile getir, arabanın da senin olduğunu kanitlayabilirsin eger ki evlenmeden once aldiysan bunu belgeleyebilirsin

Arabayi sattigim arsadan kalan para ve ustune calistigim parayida ekleyip aldim arabanin alindigi sabah ptt arcaciligiyla memleketteki ptt subesinden onun bulundugu yerdrki ptt subesinr aktardim belgeleyrbilirim yani

Anladigim kadariyla bi zincir otelde calisiyor ve maasi 1400 1500 lira. Aldigi bahsisleri de maastan sayiyorsunuz. Ama bahsis her zaman olmaz. Ve resmi bi ucret degil. 1400 lira alan adam size hicbir sekilde 700 lira nafaka istese de odeyemez. En azindan esyalariniz sizde. Ve adam hic nafaka odemem demiyor. Gucum yok demis size. Evet cocuklarina bakmakla yukumlu ama kimse nafaka icin maasinin yarisini vermez. Bence bi an once evden is yapmaya baslayin.

Maddi manevi ne kadar zor durumdayim ustelik biri henuz dogmamis iki cocukla...adam orda hovardaligin dibine vursun sabahlara kadar keyfi muhabbet yapsin bende iyi niyetimin kurbani olmusum zaten iyice dibe vuralim adamda uc kurus para vermesin valla ne guzel ya hayat adamlara guzel zaten

Benim omrum gitmis evlatlarimin keza oyle arkadasin biride kimse maasinin yarisini vermez para her zaman kazanilir yerine koyulur ama giden omrun hesabini kimse veremez

Biliyorum farkindayim..zaten bu ulkede hicbirde kadinin hakki korunmuyor.

Adam hayatimisi alt ust etti iki cocukla turlu turlu zorluk ve sorumlulukla hayatima devam etmeye caliscam ama adam uc kurus verip her turlu sorumluluktan kendini siyiracak

aynen oyle oluyo ben de kızımla bosanmıs durumdayım babalar gununu gun ederken bız cocukların gelecek kaygısıyla tek basımıza savasıyoruz..Üç kurusla baba olunmuyo,şam babası bunların hepsı!

2 çocuk yapmayı bilmiş, 700 tl' ye cok diyor. Pes..

Vakti zamanında araya konan kişiler sayesinde nafaka vermek istemeyen akrabama, ev, araba, 2 çocuk içinde de ayrı ayrı 300tl bağlanmıştı. 15 yıl önceden bahsediyorum.

aynen oyle oluyo ben de kızımla bosanmıs durumdayım babalar gununu gun ederken bız cocukların gelecek kaygısıyla tek basımıza savasıyoruz..Üç kurusla baba olunmuyo,şam babası bunların hepsı!

Toplumsal yaptirim olsa boyle adamlarin suratlarina tukurseler kimse selam vermezse bak nasil yola gelirler..yada devletin yaptirimi daha cok olsa odleri patlar kadina hicbir kotuluk yapamazlar el, ustunde tutarlar

2 çocuk yapmayı bilmiş, 700 tl' ye cok diyor. Pes..

Vakti zamanında araya konan kişiler sayesinde nafaka vermek istemeyen akrabama, ev, araba, 2 çocuk içinde de ayrı ayrı 300tl bağlanmıştı. 15 yıl önceden bahsediyorum.

Inanir misin suan olmesi icin cok dua ediyorum o zaman hayatimiz cok baska olur..alirim dul ayligimi bu serefsizle hic muhatap olmadan pasalar gibi buyuturum cocuklarimi

Back
X