Fedakarlik

Benimki obsesyon di mi? Hem de asiri ileri derecede....
Ve ne psikolig ne psikiyatrik tedavi fayda ediyor. Bu beni bildiginiz akil hastanesine goturecek.
Hayir bilsem ki geldigimde o doktora bitecek, tamam herseyi goze aldim geliyorum, doktora biterse zaten post doc icin yurtdisina cikarim. Gelip de bitmezse, iste o zaman rezalet.
Peki bu kadar profesyonel destek dahi fauda etmiyorsa obsesyonuma, ne yapicam?
Düzenli ve kaliteli bir psikiyatrik tedaviye ihtiyacınız var.
Bu halde doktoraya başlasanız bile bitirme ihtimaliniz var mı? Emin değilim.
Yurda dönüp tedavi olma durumunu da düşünün lütfen.

Ablacım size son yorumum:
Her seçim aynı zamanda bir vazgeçiştir.
Her istediğinizi aynı anda elde edemezsiniz.
Belkiler,keşkeler,ah şöyle olsaydılar hepimizin hayatında var ama buna takılıp kalmıyoruz.
Siz artık obsesyon geliştirmişsiniz adeta.
Psikolojik olarak kesinlikle sağlıklı değilsiniz bunu uzmanlık alanı pdr olan biri olarak söylüyorum ve sizin için gerçekten üzülüyorum.

Dr.ünvanı mı sizin için önemli,
Almanya'da kocanızla yaşamak mı?
Düşünün,taşının,birini seçip kararınızı verin, ardından da kararınızın arkasında durun ve o seçim neyi gerektiriyorsa onu yaşayın.
Böyle olmaz,canınıza yazık.
Peki Allah askina soyleyin, nedir bunun tedavisi?

Simdi yok artik diyeceksiniz, ama universiteyi de ozledim desem? Deney yapmayi cidden cok seviyorum, ama su makale okuma, yazma ici olmasa ne guzel olurdu.
Itu maslak kampusu ne kadar guzel....bugun berlin teknik uni.nin onunden gectim, ve universiteyi cok ozledigimi farkettim.
Iyi de kafam o kadar dersi alacak mi ki? Muhendislik dersleri cok agir, tamam hadi avrupadan da esten de vazgectim, hadi illa doktora olsun diye yirtinmayi da biraktim, ama ben cidden universiteyi ozledim...
Sen zaten master yapmamis miydin? Tekrar bir master yapmanin anlami ne olacak? Hani hayalin dr titrini almakti? Almanyada master yapmissin zaten. Bu asamadan sonra itude yaptigin master sana birsey katmayacak ki.
Sanki birseyleri ertelemek calismaktan kacmak icin universiteye donmeye calisiyorsun gibi duruyor. Ama 36 yasindasin. Kendi basinin caresine bakabilmen gerekiyor. Sen hala daha 5 yil ailem bana baksin ben doktora yapayim kafasindasin.

Doktora suresince hic. Ailemle yasayip, harclik alicam. Bir ihtimal burs olabilir o da 2000 tl. Yurda cikip kendimi sondurmeme yeter.
Doktora biterse o zaman post doc maasi
Bakın meslek lisesine giden 16,17 yaşındaki çocuklar bile staja gittikleri için para alıyorlar. Siz simdiden sonra hiç para almadan çalışacak misiniz gerçekten. Cidden o kadar bilim aşkıyla mı yaşıyorsunuz?

Sen zaten master yapmamis miydin? Tekrar bir master yapmanin anlami ne olacak? Hani hayalin dr titrini almakti? Almanyada master yapmissin zaten. Bu asamadan sonra itude yaptigin master sana birsey katmayacak ki.
Sanki birseyleri ertelemek calismaktan kacmak icin universiteye donmeye calisiyorsun gibi duruyor. Ama 36 yasindasin. Kendi basinin caresine bakabilmen gerekiyor. Sen hala daha 5 yil ailem bana baksin ben doktora yapayim kafasindasin.
Birsey diyeyim mi, ben sanirim universite ve ogrencilik hayatini gercek dunyadan uzak oldugu icin seviyorum. Bir dunya zeki ogrenci arasinda, bilim yapma cabasi....ve sanirim babamin "kadinin yeri akademidir, sen ozel sektorde yapamazsin" sozleri ile ipnotize edilip, benimseyip, "evet dogru soyluyor" moduma getiriyorum....
Ama su da var, ozel sektorde yapilan arastirma gercekten az geldi bana, tatmin etmedi beni.
Birsey daha var, ogrenciligi neden seviyorum?? Hergun ayni saatte gitmek zorunda degilsin, mesai kavrami yok, kampus guzel, herkes her daim aktif dinamik...
Kisaca, gercek hayati ve sorunlarini ertelemek icin de olabilir bu dusuncelerim.
Bir de aidiyet duygusu var....ben itu den mezun oldum, sanki universite beni cagiriyor....orada gercekten basarili oldum, sevdigim hocalarim orada, yine yanlarinda kosturacagim hissi var....
Bu cocukluktan cikamamak mi, akademik ortami sevmek mi bilmiyorum....

Birsey daha var. Burs olmayinca ben yapamam diye dusunurken, onlar "hayir sen yeter ki oku" diyerek kendileri gonullu oldular

Birsey daha var. Burs olmayinca ben yapamam diye dusunurken, onlar "hayir sen yeter ki oku" diyerek kendileri gonullu oldular
Ailenin tavirlari da saglikli degil ki. Sana cocuk gibi davraniyorlar. Bu korumaci tavirlari sana rahatlik sagladigi icin isine geliyor olabilir ama aslinda zararli senin icin. Senin gelismene, yasina uygun saglikli bir is hayati ve evlilik sahibi olmana da engel olmuslar. Ayrica hayata ve gelecege bakis acin da fazla gercekdisi.
Ogrencilik guzel tabii ekmek elden su gölden. Sorumluluk az. Guzel kaliteli bir sosyal ortam vs. Ama daha mantikli adimlar atman gerek. 20lerinin basinda gibi davranamazsin artik.

Istanbulda benim bu ozel durum icin onereceginiz biri var mi?
Açıkcası maddi durumunuz hangi skaladaki doktorun maliyetini karşılar?
Bilemediğim ve direkt doktor tavsiyesinde bulunmayı çok tercih etmediğim için ben alanında isim yapmış ve kitaplarını/yazılarını/eğitimlerini takip ettiğim psikiyatrist Hocalarımı yazayım,siz araştırın.

Prof.Dr.Nevzat Tarhan (Ümraniye'de kendi hastanesi var-NP)
Prof.Dr.Alp Karaosmanoğlu (bilişsel terapide öncü bir isim-Nişantaşında muayenehanesi var)
Prof.Dr.Kerem Doksat
Prof.Dr.Kemal Sayar
Dr.Gülcan Özer (kitapları ve instagram paylaşımları çok güzeldir)

Bu isimler dışında üniversite hastanelerindeki tüm Hocalarımıza güvenebilirsiniz.
Web'e İstanbul'da en iyi psikiyatrist yazın,
'doktor takvimi' adlı bir site çıkacak.
Orda doktorlarla ilgili ayrıntılı bilgi ve hastalarının yorumları var.
Burdan da fikir edinip lokasyonunuza,bütçenize uygun bir doktora karar verebilirsiniz.

Kocam mı,doktora mı? İkileminden çıkın artık.
Önemli olan sizin ruhsal sağlığınız.
O düzelmeden vereceğiniz hiç bir karar sağlıklı olmayacak ve sizi mutlu etmeyecek.
Lütfen,çok rica ediyorum,önceliği tedavinize verin.
Unutmayın mutluluk ne ikili ilişkilerde
ne Almanyanın imkanlarında,
mutluluk sizin içinizde sadece biraz derinlerde saklanmış,bulup çıkarmanız lazım.
Bilmiyorum gücüne inanır mısınız ama sizin için özel dua edeceğim.

Açıkcası maddi durumunuz hangi skaladaki doktorun maliyetini karşılar?
Bilemediğim ve direkt doktor tavsiyesinde bulunmayı çok tercih etmediğim için ben alanında isim yapmış ve kitaplarını/yazılarını/eğitimlerini takip ettiğim psikiyatrist Hocalarımı yazayım,siz araştırın.

Prof.Dr.Nevzat Tarhan (Ümraniye'de kendi hastanesi var-NP)
Prof.Dr.Alp Karaosmanoğlu (bilişsel terapide öncü bir isim-Nişantaşında muayenehanesi var)
Prof.Dr.Kerem Doksat
Prof.Dr.Kemal Sayar
Dr.Gülcan Özer (kitapları ve instagram paylaşımları çok güzeldir)

Bu isimler dışında üniversite hastanelerindeki tüm Hocalarımıza güvenebilirsiniz.
Web'e İstanbul'da en iyi psikiyatrist yazın,
'doktor takvimi' adlı bir site çıkacak.
Orda doktorlarla ilgili ayrıntılı bilgi ve hastalarının yorumları var.
Burdan da fikir edinip lokasyonunuza,bütçenize uygun bir doktora karar verebilirsiniz.

Kocam mı,doktora mı? İkileminden çıkın artık.
Önemli olan sizin ruhsal sağlığınız.
O düzelmeden vereceğiniz hiç bir karar sağlıklı olmayacak ve sizi mutlu etmeyecek.
Lütfen,çok rica ediyorum,önceliği tedavinize verin.
Unutmayın mutluluk ne ikili ilişkilerde
ne Almanyanın imkanlarında,
mutluluk sizin içinizde sadece biraz derinlerde saklanmış,bulup çıkarmanız lazım.
Bilmiyorum gücüne inanır mısınız ama sizin için özel dua edeceğim.
Gercekten cok tesekkur ederim. Dun turkiyedeki psikologumla konustum, eger paikiyatrist yatis verirse, ki verecektir dedi, muhtemelen okulla ilisigin kesilecektir dedi. Enteresan bir sekilde de buraki psikiyatrist de cok fazla,ilgilenmedi sakinlestirici yazdi sadece, eger istersen de hastanede yatarsin diye hastaneye havale kagidi yazdi.
Oylesine rezil durumdayim ki.
Aslinda birkac gundur aklimda birsey olustu. Ne var bu almanyada bu kadar taktigim diye cok dusundum, avrupada yasiyorum diye hava atmak disinda, bana yeni bir yabanci dil disinda ne katiyor? Maddi durum deseniz, istanbuldakinden daha kotu (ailemin imkanlariyla kiyasliyorum), sanki alman firmalar is vermek icin siraya girdiler....ki tecrube yetersizliginle biryere girersem sukretmem gerek...
Istanbulda ailenin yaninda daha guvenli yasamak varken, yarin icin bile plani olmayan esimin yaninda avrupada resmen maceraya atildigimi farkediyorum! Tamam super, avrupadayiz, cok ucuza istedigim zaman tum avrupada tur da atabilirim, o da tamam, e sonra?
Iyibadam hos adam, bana ilgisi sevgisi cok tam, almanyadayiz tamam, ama hani gelecek?

Dualariniz icin de cok tesekkur ederim. Yardimlariniz icin de.

Bu kadar oradan oraya savrulurken, sadece kendine gel diye yargilamayip isik tuttugunuz icin ayrica tekrar tekrar tesekkurler

Son düzenleme:
Gercekten cok tesekkur ederim. Dun turkiyedeki psikologumla konustum, eger paikiyatrist yatis verirse, ki verecektir dedi, muhtemelen okulla ilisigin kesilecektir dedi. Enteresan bir sekilde de buraki psikiyatrist de cok fazla,ilgilenmedi sakinlestirici yazdi sadece, eger istersen de hastanede yatarsin diye hastaneye havale kagidi yazdi.
Oylesine rezil durumdayim ki.
Aslinda birkac gundur aklimda birsey olustu. Ne var bu almanyada bu kadar taktigim diye cok dusundum, avrupada yasiyorum diye hava atmak disinda, bana yeni bir yabanci dil disinda ne katiyor? Maddi durum deseniz, istanbuldakinden daha kotu (ailemin imkanlariyla kiyasliyorum), sanki alman firmalar is vermek icin siraya girdiler....ki tecrube yetersizliginle biryere girersem sukretmem gerek...
Istanbulda ailenin yaninda daha guvenli yasamak varken, yarin icin bile plani olmayan esimin yaninda avrupada resmen maceraya atildigimi farkediyorum! Tamam super, avrupadayiz, cok ucuza istedigim zaman tum avrupada tur da atabilirim, o da tamam, e sonra?
Iyibadam hos adam, bana ilgisi sevgisi cok tam, almanyadayiz tamam, ama hani gelecek?

Dualariniz icin de cok tesekkur ederim. Yardimlariniz icin de.

Bu kadar oradan oraya savrulurken, sadece kendine gel diye yargilamayip isik tuttugunuz icin ayrica tekrar tekrar tesekkurler
Rica ederim.
Konularınızı okurken bir tarafım size kızarken diğer tarafım hep çok üzüldü.

Açıkcası ben de doktorun size yatılı tedavi uygulayacağını düşünüyorum.
Bizi süreçten haberdar edin lütfen,
merak ederim sizi.
Acil şifalar ve daha güzel günler diliyorum.

Rica ederim.
Konularınızı okurken bir tarafım size kızarken diğer tarafım hep çok üzüldü.

Açıkcası ben de doktorun size yatılı tedavi uygulayacağını düşünüyorum.
Bizi süreçten haberdar edin lütfen,
merak ederim sizi.
Acil şifalar ve daha güzel günler diliyorum.
Eger
1) eger doktoranin cani ceheneme deyip, burada basima ne gelirse gelsin, dimdik ayaktayim dersem de
2) baslarim kocasina da almanyasina da, yuzum yuzunden tek kalmaya bile raziyim, millet okumak icin yirtiniyor, sonuna kadar okuycam dersem de
3) herseyin cani cehenneme ne es ne almanya ne okul deyip herseyden vazgecip gidip aylar surecek bile olsa yatsam da

Bu 3 karardan 1ini gozum kapali alip, neden bunu sectin diyene bir guzel dimdik ayakta durup "sanane " diyebilecek olsam, sonuna kadar arkasinda gidebilirsem ve asla pisman olmadan ilerlersem ne mutlu bana!

Her şeyi anladım da şu Almanya sevdanızı anlamadım. Öyle çok süper bir hayat standartınız olduğunu hiç sanmıyorum. Ben gittim bu Berline b.k gibiydi, evler eski püskü, sokaklar köpek b.ku, zenci arap göçmenler hippiler sorumsuz yaşayan tipler... Kocanız da orda gördüğüm kendini 20yaşında sanan 40lık işsiz güçsüz sorumsuz tiplere tam da benziyor. Bilmiyorum farkıda mısınız ama toplumun en alt tabakası olan sosyal yardımla geçinen göçmen sınıfındansınız şu anda. Almanyayı kaybedersem çıldırcam yazmışsınız neyine çıldırıyorsunuz çözemedim sanki çok süper bir hayat standartını mı kaybediceksiniz? İstanbulda eminim adam yerine konduğunuz bir çevredensinizdir eee anlamadım adam yerine konmamak mı hoşunuza gidiyor ki çıldırıyorsunuz?
Imkanlarin zamanla duzelecegine dair umit besliyorum....Allahim, istanbul, sen neden bu kadar kotu kalabalik pis bir sehire donustun? Ve isin kotu tarafi daha da kotuye gidiyor....

Back
X