Merhaba hanimlar.
Sorunum annem ve kayinvalidemin kizim uzerinde kurdugu senaryolar. Biraz uzun kusura bakmayin.
Kizim iki ailede de ilk torun. Haliyle cok seviliyor, cok ustune dusuluyor. Ilk defa yasadiklari bu duygu, hep panik halde dolasmalarini sagliyor.
Mesela; camasir makinasinin fisini cek. Cocuk tuslarina basar, icine girer, calistirir.
Cocuga parkta baska cocuklar dokunmasin, sarilmasin. Mikrop bulasir.
Kopeklerle oynamasin. Kanser olur.
Biri cocuguna uzum yedirmis. Bogulmus. Biri cocuguna mandalina yedirmis. Kabugu bogazina takilmis, bogulmus.
Birinin cocugu 12. kattan dusmus. Sizinde balkon cami acik duser. (Balkonumuz demirli, demirler dar ve cam var iceride.)
Cocuk parkta kaydiraktan kayiyor. 3 kisi kaydiriyorlar, tutarak. Ayagina tas deyince, eyvah eyvah eyvah oluyorlar.
Cocuk corba icmezse "olmaaaazzz vitaminsiz kalir". Cocuk o gun istahsizsa "bu cocuk cok zayif. Yedirmiyorsun ki kizim sen".
Evet, biliyorum. Hepsi olabilecek seyler. Hepsi iyi niyetlerinden. Ikisinide cok seviyorum. Ama bu durum beni artik cok bunaltti. Guzellikle anlatiyorum derdimi. Yine devam, yine ikaz. Surekli ölum korkusuyla yasamak da kolay olmuyor. Ben daha rahatim. Duserse kalkar. Yemezse sonraki gun yer. Ani tepkilerim yok. Panigim yok. Ama her karsilastigimda ikisinden de ayni seyleri, ayni tepkileri duyuyorum. Bunun cozumu tartismak mi? Terslemek mi? Karismayin demek mi? Nedir? Ne yapacagim?
Haberlerde duymuslar. Kopek kili kist yaparmis. Burda cok fazla kopek var. Ve kizim hepsine asik. Haliyle oynatiyorum. Hemen "kil kacar bogazina" yorumlari geliyor. Bi sey olmaz, kav cocuk var bunu seven hepsi hasta mi desemde nafile.Kopeklerle oynayan mi kanser oluyomus
Sizin anneler kanserin sebebini bulmuslar cok dahice
Sevabina cozumunu de bulsalar
Kaydiraktan 3 kisi kaydirdilar bi ara. O zaman "Cocugun poposu yere degmeden asagi indi" dedim sakayla. Ee kiymetli tabi oyle olucak diyorlar :)Siz bir fanus hazırlayın çocuğu içine kapatalım, rahatlayalım hepimiz deyin.
Yani ben olsam şakayla karışık dalgaya alırdım sanırım, kırmamak adına.
Gercekten burda da durum oyle. Telefonda kizimin ne yedigini anlatiyorum. Onlari anlayabiliyorum ama bana gereksiz yere cok fazla endise yuklemis oluyorlar.:)))
Çok tatlılar
Ablamın ilk çocuğu da iki taraf için ilkti
10 kişi parka çıkartırdık
Annemle babam parkta ellerinde ıslak mendille gezerlerdi
Toza toprağa değince silmek için
Ben bütün gün yeğenimi düşünürdüm
Akşam yemeklerinin en baş konusunu o gün yeğenimin kaç kere kaka yaptığıydı
Anne baba için sinir bozucu olabilir ama bırakın torun keyfi çıkartsınlar
Endişeler zamanla geçiyor
Kalp kırmaya İnanın değmez
çocuğa böyle yapmaları çok yanlış ilerde onun da psikolojisini bozar, cocuğunuzun sağlığı için araya mesafe koymanızda fayda var anne sizsiniz sonuçta, çocuk sizin, siz sınırı koyarsanız onlar karışamaz.güçlü olun, ve düşünün.cocuğunuzun iyiliği için bunu yapmanız gerekirMerhaba hanimlar.
Sorunum annem ve kayinvalidemin kizim uzerinde kurdugu senaryolar. Biraz uzun kusura bakmayin.
Kizim iki ailede de ilk torun. Haliyle cok seviliyor, cok ustune dusuluyor. Ilk defa yasadiklari bu duygu, hep panik halde dolasmalarini sagliyor.
Mesela; camasir makinasinin fisini cek. Cocuk tuslarina basar, icine girer, calistirir.
Cocuga parkta baska cocuklar dokunmasin, sarilmasin. Mikrop bulasir.
Kopeklerle oynamasin. Kanser olur.
Biri cocuguna uzum yedirmis. Bogulmus. Biri cocuguna mandalina yedirmis. Kabugu bogazina takilmis, bogulmus.
Birinin cocugu 12. kattan dusmus. Sizinde balkon cami acik duser. (Balkonumuz demirli, demirler dar ve cam var iceride.)
Cocuk parkta kaydiraktan kayiyor. 3 kisi kaydiriyorlar, tutarak. Ayagina tas deyince, eyvah eyvah eyvah oluyorlar.
Cocuk corba icmezse "olmaaaazzz vitaminsiz kalir". Cocuk o gun istahsizsa "bu cocuk cok zayif. Yedirmiyorsun ki kizim sen".
Evet, biliyorum. Hepsi olabilecek seyler. Hepsi iyi niyetlerinden. Ikisinide cok seviyorum. Ama bu durum beni artik cok bunaltti. Guzellikle anlatiyorum derdimi. Yine devam, yine ikaz. Surekli ölum korkusuyla yasamak da kolay olmuyor. Ben daha rahatim. Duserse kalkar. Yemezse sonraki gun yer. Ani tepkilerim yok. Panigim yok. Ama her karsilastigimda ikisinden de ayni seyleri, ayni tepkileri duyuyorum. Bunun cozumu tartismak mi? Terslemek mi? Karismayin demek mi? Nedir? Ne yapacagim?
:) Birde okul zamani var tabi. O arada alacagim nasihatlari hayal bile edemiyorum :)Ayy cok tatlilar : )annemle babamda o sekildeydi.biraz buyudude kiz artik az sakinlestiler.
1.sinifta kizimi merdivenden itmislerdi ayak bilegi incinmis mosmor balon gibi gorunce babam kalp krizi gecircekti.acaba evde mi ogrenim gorse dedi
Bu ikisi kesin çözüm.Terslemek mi? Karismayin demek mi?
Elbette. Her sey icin yapamaz, o daha cok kucuk diyorlar. Bir yere cikmaya kalksa hemen yardim.Çocuğun özgüvenini kırarlar
Hepsini anlattim. Hayretle dinlediler. Hak verdiler. En ufak bir olayda tekrar basa sardik. Sebebini bilmiyorum. Boyle gordukleri icin mi, cocugun bagimli olmasi mi hoslarina giden, her seyine ellerini degdirmek mi kestiremedim sebebi.Oturun konuşun ve böyle yaparak aslında çocuğa iyilik değil de kötülük yaptıklarını anlatın. Çocuk mikrop kapacak ki bağışıklığı kuvvetlensin. Çocuk düşecek ki tek başına kalkmayı öğrensin. Çocuğun boğazında kalacak ki çıkartabilmeyi öğrensin.
Bir birey olmayı, hiçbir şeyden korkmadan, cesurca yaşamayı öğrenmesi için çocuğa fazla müdahale edilmemesi gerektiğini anlatın. Yoksa okulda tek kaldığında hiçbir şeyle başedemez. Evlendiğinde iş hayatına girdiğinde kendini hep ezik görür.
Bunları güzelce anlatırsanız bence anlayacaklardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?