- 22 Haziran 2012
- 8.468
- 37.317
- 548
Mesela; camasir makinasinin fisini cek. Cocuk tuslarina basar, icine girer, calistirir.
Şu ikisi olabilecek şeyler ve endişelerini anlıyorum. Diğer konularda tamam deyip geçin, kendinize eziyet ediyorsunuz.Birinin cocugu 12. kattan dusmus. Sizinde balkon cami acik duser. (Balkonumuz demirli, demirler dar ve cam var iceride.)
şunu da ilk defa duyuyorumKopeklerle oynamasin. Kanser olur.
Bunu soyleyecegim gercekten. Onlarda beni korkutarak bir seyler yaptirmaya calisiyor. İnsallah etkili olur ustlerinde.Dile getirilen şeyler evrene gönderilen mesajdır, yani fiili duadır. Ağzınızdan çıkana dikkat edin, dua kapınız açık olurda bunlardan biri olursa ( Allah evlerden ırak etsin) sebebini sizden bilirim diyin.
Korkudan ağızlarını açamazlar felaketlere.
Ki yalan değil. Deliye 40 kere akıllı, akıllıya 40 kere deli desen olur der eskiler.
Aynen anlattigim gibi. Fanusta. Esim daha sansliymis. Salmislar sokaga. Oda haylazliklarinin sadece yakalandiklarini anlatmis ailesine. :)oy çok tatlılar cidden ama bunlar nasıl büyütmüş sizleri acaba :)
Ben etkilenmesem bile esim bir uerden sonra etkileniyor maalesef. Bu sefer tek basima tek bir dusunceyi savunmak zorunda kaliyorum.İyi niyet miyi niyet, ben bu kadar darlamaya gelemem.
Elbette kalp kırmayın ama enerjiniz varsa açıklayın, yoksa tamam deyip bildiğinizi okuyun.
En önemlisi etkilenmemeye bakın, fazla korumacı ailelerin çocukları ortada.
Aksine inlar "buyukler yanlis bir sey soylemez" derler. Kayinpederimle babamda buyuk. Ama sagolsunlar her seferinde destek olurlar bana. Neden sadece anneler bilemiyorum.Siz ve eşiniz Allah'a emanet buyumussunuz demek ki... Bı çocuk nasıl özgüvensiz hataya meyilli yetiştirilir örneği anneleriniz...
Büyükler hakikaten birşey bilmiyorlar yahu.
Siz çocuğunuzu daha iyi bilirsiniz müdahale ettirmeyin bence
Kesinlikle katiliyorum. Tek dilegim yakin zamanda ailemize baska bir bebegin daha katilmasi ve ilginin bolunmesiBüyüklerinizin bu davranışları uzaktan şirin gibi görünsede bu kadar korumacı olmaları çocukta özgüven eksikliğine sebep olur.Ve bu durum sizi ilerde çok yorar.
Uygun bir dille bu kadar müdahelenin faydadan çok zarar vereceğini anlatmalısınız
Ben de kedi sahiplenmeyi planliyorum. Ama 2 aile evi karantinaya alacak diye korkuyorum :) ben her istedigimi ve diledigimi uapiyorum bunda sorun yok. Ama sonunda bin ah isityorum. Ben bildiklerimi ve dogrulari anlatmaua devam edecegim.Şu ikisi olabilecek şeyler ve endişelerini anlıyorum. Diğer konularda tamam deyip geçin, kendinize eziyet ediyorsunuz.
şunu da ilk defa duyuyorumböyle saçma bişey duymadım. Çocuğum her hafta 6 kedi arasına giriyor. Herhalde benim çocuğumu görseler neler derler kim bilir
16 aylik. Ben bakiyorum bu sebepten dolayi. Herhangi birine biraksam cocugumun cok kisitlanacagini biliyorum. O yuzden evdeyim. Onlarda haftada 1 goruyorlar fakat mesajla ve aramayla telkinleri devam ediyorÇocuk kaç yaşında ve kim bakıyor
Bence çok sık görüşüp çocuğa yapamaz duygusunu aşılamasalar
Eşim de fazla evhamlı ve oğlum artık sırf ona gıcıklığına yapılmayacak şeyler yapıyor
evet, maalesef. Son carem bu olacak.Bu ikisi kesin çözüm.
Daha önce tatlı tatlı uyarmışsınızdır mutlaka,demek ki anlaşılmamış.
Merhaba hanimlar.
Sorunum annem ve kayinvalidemin kizim uzerinde kurdugu senaryolar. Biraz uzun kusura bakmayin.
Kizim iki ailede de ilk torun. Haliyle cok seviliyor, cok ustune dusuluyor. Ilk defa yasadiklari bu duygu, hep panik halde dolasmalarini sagliyor.
Mesela; camasir makinasinin fisini cek. Cocuk tuslarina basar, icine girer, calistirir.
Cocuga parkta baska cocuklar dokunmasin, sarilmasin. Mikrop bulasir.
Kopeklerle oynamasin. Kanser olur.
Biri cocuguna uzum yedirmis. Bogulmus. Biri cocuguna mandalina yedirmis. Kabugu bogazina takilmis, bogulmus.
Birinin cocugu 12. kattan dusmus. Sizinde balkon cami acik duser. (Balkonumuz demirli, demirler dar ve cam var iceride.)
Cocuk parkta kaydiraktan kayiyor. 3 kisi kaydiriyorlar, tutarak. Ayagina tas deyince, eyvah eyvah eyvah oluyorlar.
Cocuk corba icmezse "olmaaaazzz vitaminsiz kalir". Cocuk o gun istahsizsa "bu cocuk cok zayif. Yedirmiyorsun ki kizim sen".
Evet, biliyorum. Hepsi olabilecek seyler. Hepsi iyi niyetlerinden. Ikisinide cok seviyorum. Ama bu durum beni artik cok bunaltti. Guzellikle anlatiyorum derdimi. Yine devam, yine ikaz. Surekli ölum korkusuyla yasamak da kolay olmuyor. Ben daha rahatim. Duserse kalkar. Yemezse sonraki gun yer. Ani tepkilerim yok. Panigim yok. Ama her karsilastigimda ikisinden de ayni seyleri, ayni tepkileri duyuyorum. Bunun cozumu tartismak mi? Terslemek mi? Karismayin demek mi? Nedir? Ne yapacagim?
Çamaşır makinesi konusunda haklılar onun fişini takılı tutmayın balkon demiride sanırım tavana kadar kafes gibi olanlardan ise sorun olmaz ama yarımsa cam balkonu kapatın derim,diğerleri içinde abartmışlar.Merhaba hanimlar.
Sorunum annem ve kayinvalidemin kizim uzerinde kurdugu senaryolar. Biraz uzun kusura bakmayin.
Kizim iki ailede de ilk torun. Haliyle cok seviliyor, cok ustune dusuluyor. Ilk defa yasadiklari bu duygu, hep panik halde dolasmalarini sagliyor.
Cocuga parkta baska cocuklar dokunmasin, sarilmasin. Mikrop bulasir.
Kopeklerle oynamasin. Kanser olur.
Biri cocuguna uzum yedirmis. Bogulmus. Biri cocuguna mandalina yedirmis. Kabugu bogazina takilmis, bogulmus.
Birinin cocugu 12. kattan dusmus. Sizinde balkon cami acik duser. (Balkonumuz demirli, demirler dar ve cam var iceride.)
Cocuk parkta kaydiraktan kayiyor. 3 kisi kaydiriyorlar, tutarak. Ayagina tas deyince, eyvah eyvah eyvah oluyorlar.
Cocuk corba icmezse "olmaaaazzz vitaminsiz kalir". Cocuk o gun istahsizsa "bu cocuk cok zayif. Yedirmiyorsun ki kizim sen".
Evet, biliyorum. Hepsi olabilecek seyler. Hepsi iyi niyetlerinden. Ikisinide cok seviyorum. Ama bu durum beni artik cok bunaltti. Guzellikle anlatiyorum derdimi. Yine devam, yine ikaz. Surekli ölum korkusuyla yasamak da kolay olmuyor. Ben daha rahatim. Duserse kalkar. Yemezse sonraki gun yer. Ani tepkilerim yok. Panigim yok. Ama her karsilastigimda ikisinden de ayni seyleri, ayni tepkileri duyuyorum. Bunun cozumu tartismak mi? Terslemek mi? Karismayin demek mi? Nedir? Ne yapacagim?
Bunlardan bende korkuyorum. O yuzden oralara gittiginde mutlaka yaninda oluyorum. Balkon cok sorun oluyor cunku orayi acmadan salonumuz cok cok sicak oluyor.Çamaşır makinesi konusunda haklılar onun fişini takılı tutmayın balkon demiride sanırım tavana kadar kafes gibi olanlardan ise sorun olmaz ama yarımsa cam balkonu kapatın derim,diğerleri içinde abartmışlar.
Annemle sert konusabiliyorumda kayinvalideme o sertligi yapamiyorum. Hosuma gitmeyen bir seyi yaparlarsa uyariyorum. Yine olmazsa kizimi alip goturuyorum bir bahaneyle. Baska bir carem kalmiyor cunku. Zararli diyorum. Amaaan nolucak siz oyle buyudunuz diyorlar. Ben suan adeta tatli bagimlisiyim. Kafama vuruyor yemedigimde. Yani pek de iyi yapmamislar.Bizde baska bir ornegi vardi
Ogluma her gak deyisinde cikolata verip susturan bir annem vardi , vardi diyorum cunku geldigimiz noktada kafasini duvarlara vuruyo anacim ben ne yaptim diye
Evet sevgilerinden yapiyorlar ancak herseyin bir dozu olmali , sizinkiler de yarardan cok zarar veriyorlar , konusup anlatmaniz lazim anlamiyorlarsa sert cikin gerekirse
Ben baya sert konusarak son verdirmistim annemin yaptiklarina ama is isten gecti zar zor toparliyorum oglani
Kayinvalidenizi esinize devredin o konussunAnnemle sert konusabiliyorumda kayinvalideme o sertligi yapamiyorum. Hosuma gitmeyen bir seyi yaparlarsa uyariyorum. Yine olmazsa kizimi alip goturuyorum bir bahaneyle. Baska bir carem kalmiyor cunku. Zararli diyorum. Amaaan nolucak siz oyle buyudunuz diyorlar. Ben suan adeta tatli bagimlisiyim. Kafama vuruyor yemedigimde. Yani pek de iyi yapmamislar.
Bende ne zaman fotograf ve video atsam iki tarafta mutlaka orada elestirecek bir sey bulur. Bir sure sonra gercekten boguluyor insan bu uyarilardan. Genelde anlatiyorum yaptiklarinin zararini ama daha acik ve net bir konusma yapmam gerekiyor demek ki.Bu kadar evham çocuğun karakter gelişimine etki eder. Aman düşmesin,aman o ,aman bu derken,çocuğun keşfetmesini engelliyorlar.
Benim annemde biraz takıntılıdır,oda bana söylenirdi eskiden aman ona dikkat et,aman buna dikkat et diye, Açıkça terslemedim ama halimden tavrımdan anlamış olacak ki artık yapmıyor eskisi kadar fazla. Hala aşırı üzerine düşer kızımın ama bana karışmaz. Bende onların ilişkisine karışmıyorum aynı şekilde.
Iyi niyetliler muhakkak ama fazlası doğru değil. Birde hani deriz ya korktuğum başıma geldi,diye o hesap,sürekli kötüyü konuşmak iyi gelmiyor insana. Korktuğuna uğruyorsun.
Konuşun derim ikisiyle de karşınıza alıp. "Torununuzu seviyorsunuz,iyiliğini istiyorsunuz aşikar ama beni kötü etkiliyorsunuz. Ben kime ne olmuş bilmek istemiyorum,sürekli bu kaygılarla yaşamak,dahada kötüsü çocuğuma bu kaygıları yansıtmak istemiyorum,bende en az sizler kadar iyiliğini isterim,lütfen negatif konuşmalar yapmayın"tarzında yumuşak bir geçiş işe yarayabilir.
Gercekten cok zor. Hastalikta hele niye hasta oldu, dikkat etmedin milerde bitmiyor. Cocugun sevilmesi cok guzel bir durum, evet. Ama bu kadar herkes tarafindan poh pohlanmasi, asiri ustune dusulmesi cocugu simartmiyor mu sizcede? Kizim 16 aylik. Cok rahatlikla kime neyi yaptirabilir, anlayabilecek durumda. Sonra niye boyle oldu bu cocuk diye dovunuyoruz.Of benim de annem oyle. Oglum 23 aylik faranjit oldu ve annem bir haftadir saat basi ya ariyor ya mesaj atiyor. Nooldu naaptin nasilsin vs diye. Bayilacam yeminle. Artik telefonu merhaba anne daha iyiyiz tesekkurler diye aciyorum hic alo kismina girmeden.
Beni fanusta buyutmus annem,tek cocuguyum. Bu da tek torunu. He he diyorum ama olmuyor iste. Krese baslayinca naapacagiz hic bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?