Felaketin gelmesine son 2 gün ...

Bir çocuğun 13 yaşında evlendirilip doğum yapması yasal değil . Eskiler neyse ama bu kadın daha 35 yaşında, olay daha yeni. Bu devlet yetkilileri uyuyor mu acaba? O çocukların kimlikleri verilirken nasıl farketmemisler?

Allah yardimcin olsun konu sahibi...Maalesef güneydoguda kadinin adi yok..Kucuk yasta evlendirilenler bir gun kayinvalide olduklarinda ayni terörü devam ettiriyorlar...Kadin kadina yapiyor ki zaten yeterince erkek baskisi var...
Ne diyeyim..Kazasiz belasiz atlatırsın umarim...Ama arkanda kendi ailenin desteğini göster...Telefonla konuş annenle babanla ...

Her şey yaşında guzel. Benim annem ve babam 27 yaşında evlenmiş, eşimin annesi ve babasi 25. Şimdi 60 yasindalar. Torun yapın da akülü araba alalım, Barbie evi alalım, elinden tutup lunaparka, aquaparka götürelim hayalleri kuruyorlar. Siz bari çocuk için bu kadar acele etmeyin. Ederseniz de en fazla 2 de bırakın.
Durumu olan 20 tane yapsın çok çocuğa karşı değilim ama bu durumda çocuklarının hepsine maddi durumda yetebilmeli. Bu çocuklarin hepsi akıllı,sağlıklı, sorumluluk sahibi olacak diye bir şey yok. Engelli olursa kim ilgilenecek o kadar çocuğun içinde? Özel eğitime gönderebilecek mi? Eve mi kapatacak? Iyi bir egitimle bilim insanı ya da sanatçı olan bir sürü engelli ünlü insan var. O bu imkanları çocuklarına verebilecek mi?
Siz 1+1de kalirken kendisi başka ev alıp ya da otelde kalamiyorsa demek ki cok da zengin degil. Kimbilir kendi evi kac odalı, 8 kişi nasıl yaşıyorlar. O çocuklar çocukluğunu yasayabiliyor mu, iyi beslenebiliyor mu acaba? Bir kadın gelini darlamaktan çok bunlara kafa yormalı.
Eskiden olsa anlarım da şimdi doğum kontrol bilmemesi mümkün değil.
Konumuza cevap yazamadım kusura bakmayın, çünkü ben olsaydım ne yapardım bilmiyorum. Allah sabır versin.

Seni anlayabiliyorm bende yasadim ayni durumlari ama sabir de sua et canm ya bu kadar strese girme sagligina dikkat et

bence rahat ettırmeyın , hastaymıs kırgınlık varmıs gıbı yapın . rahat edemesınler . aslına bakarsanız hıc gelmemıs, cocuklar da kucuk gelmelerı normal . ama geldıklerınde cok rahat etmesınler . evı tamamen onlara da bırakmayın . ama 35 yasında kaynana nedır ya. sız kac yasındasınız kı ,sız de mı kucuk evlendsınız anlamadım ben 32 yasındayım daha hönk !

Kaynananızın durumu erken evlilik değil. Kendisi bir çocuk gelin maalesef. Sizinkine erken evlilik diyebiliriz.

Kaynananızın durumu vahim. Size de kıskançlık duyuyor sanırım. Cahil bir kadın belli ki eşinizin dövmesini filan istiyor.

Geldiklerinde kendinizi hizmet edeceğim diye yormayın. Yardim isteyin her konuda. Kendi işlerini yapmalarını sağlayın. Yatak sermek, açmak gibi. Yeme-içme saatlerini düzenleyin. Sizi baskı altına almaya çalışasacaktır. Oranın sizin eviniz olduğunu gösterin.

Kolay gelsin.

K

Kaynana genç 35 yaşında .. Çok güzel bi kadın hemde .. okullar tatil olduğu için 15 günden aşağı kalmaz .. Oda benim tahminim belki de daha fazla kalır .. 3 erkek çocukta evde var daha
35 yaşında kaynana mı eşiniz kaç yaşında merak ettim

Herseye siz kosmayin. Birlikte yapin edin yiyin. Bisey derse laf sokarsa vs de acikca sizde lafinizi soyleyin. Ama sunu unutmayin onlar misafor siz evsahibi. Annemin cok guzel bir lafi var "herkes kendine yakisani yapar"

Geldimi kayınvalideniz.Bence çok yüz göz olmayin.Ama laf sokmaya çalışırsa ağzının payını verin.ezdirmeyin kendinizi.

Back
X