• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fena takıldım kızlar (sağlık konusu)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Karmagul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
1.878
1.195
133
Kızlar burada da bahsetmiştim. Ananem yumurtalık annemde meme kanserinden vefat etti. ikisi de 54 yaşında gitti. E sıradaki kuşak benim. Malum korkuyorum . Dr. Genetik taramaya gir dedi ve yarın gireceğim. Sonuçlar 2 3 ay sonraya kalacak. Ben şimdi nasıl bekleyeceğim düşünün. 40 yaşındayım 10 yılım kalmış gibi geliyor bana :( Ben annemde onu yaşadığım için çocuğuma yaşatmak istemiyorum ve korkuyorum. Sizler aklıma geldiniz. Akıl akıldan üstündür. Benimde genlerimde var çıkarsa eyvah. En kötüsü de sonucu beklemek. Bu arada rutin muayeneleri oluyorum. Sorun yok orada.

Siz sağlığınıza dikkat edin yiyip içtiklerinize özen gösterin, taramalarınızı düzenli yaptırın bunları düşünmeyin.
Ölüm hepimizin başında yarına ne olacağını bilemiyoruz hiç birimiz.

Kızlar burada da bahsetmiştim. Ananem yumurtalık annemde meme kanserinden vefat etti. ikisi de 54 yaşında gitti. E sıradaki kuşak benim. Malum korkuyorum . Dr. Genetik taramaya gir dedi ve yarın gireceğim. Sonuçlar 2 3 ay sonraya kalacak. Ben şimdi nasıl bekleyeceğim düşünün. 40 yaşındayım 10 yılım kalmış gibi geliyor bana :KK43: Ben annemde onu yaşadığım için çocuğuma yaşatmak istemiyorum ve korkuyorum. Sizler aklıma geldiniz. Akıl akıldan üstündür. Benimde genlerimde var çıkarsa eyvah. En kötüsü de sonucu beklemek. Bu arada rutin muayeneleri oluyorum. Sorun yok orada.

Annem ve ananem 48 yaşında vefat etti bende gen testine girmek istedim ama insan korkuyor o testlerin %90 olarak gerçeklik payı var ben giremedim ama en güzeli düşünmemek sanırım

Benimde ailemde kanser var.
Üniversitede anne çocuk sağlığı dersimize bir doktor girmişti. Tanınan bir doktor isim vermiyim.
Kanser konusu açılmıştı sohbet esnasında. Araştırmalarıma göre anneanneden kız toruna meme kanseri demişti.
Bizim final notumuzu da şu şekilde verdi. Hepimiz annemizi babamızı kontrole yolladık. Babamız prostat, annemiz meme ve rahim kontrolune gitti. Hocamız hepimizin notunu bu şekilde verdi. Çok önem verirdi bu konuya.

Ama bakın ailesinde hiç kanser olmayan kişiler bile kanser olabiliyor.
Malesef çok büyük bir sorun bu. Geçmişe bakın hep verem sıtma zaturre. Hepsinin aşıları cıkmıs günümüzde.
Belki bundan 5 10 sene sonra kanserinde çözümü olacak inanıyorum ben.
19 yaşındaki arkadaşım bişey fark etmiş kontrole gitmiş. İyi huylu kitle mi ne çıkmış.
Siz ne güzel erkenden gitmişsiniz taramaya girin.
Çoğu insan memesi ağrısa kitle hissetse, vücudunda morluklar olsa doktora gitmez amannn der. Daha sonra olan olur geç mudahale olur.
Siz farkındasınız her şeyin aksatmıyorsunuz ne güzel.
Bu hastalıgın en büyük dostu mutsuzluktur.
Kendinizi üzmeyin. Bakın ortada daha hiçbir şey yok.

Angelina Jolie rahmini aldırdı bildiğim kadarıyla. Bundan sonra çocuk düşünmüyorsanız, içiniz rahat edecekse siz de düşünebilirsiniz.

Angelina Jolie rahmini aldırdı bildiğim kadarıyla. Bundan sonra çocuk düşünmüyorsanız, içiniz rahat edecekse siz de düşünebilirsiniz.

Bence de doğru olan bu zaten menopoza giriyorsun çocuk istemiyorsan gereksiz yere bazı şeylerle uğraşmak dusunmektense en güzeli sanırım ilerleyen yaşta bende yaptıracağım

Annem ve ananem 48 yaşında vefat etti bende gen testine girmek istedim ama insan korkuyor o testlerin %90 olarak gerçeklik payı var ben giremedim ama en güzeli düşünmemek sanırım
gen testi kötü çıkarsa önlem alınır şimdiden diye düşündüm doğrusu. sizin anne ve ananeniz neden vefat etti?

şekerim menepozda alırız ancak dediler. meme daha öncelikli.

Onun için birşey diyemeyeceğim halamın memesi alındı devamlı sıvı akıyordu sonra o riski alıp silikon taktirdi devam etme riskini aldım biz karşı çıksak da ben mutsuzum dedi artık kontroleri aksatmamak lazım.sanirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X