Fenomen Anne Cilginligi...

YouTube la alakam yoktur. Evdeki tvyi kaldırdım. Çocuğu asla internete maruz birakmam telefonumu olacaksa uçak moduna alırım en fazla yarım saat kendi fotoğraflarına ve videolarina bakar. Çocuklarımız bu manyakliklara kurban edilmeyecek kadar değerli.

Bahsettiginiz videoya ben de rastladim. kadın bir de çocuğuna bela okumasın mi yarabbim o kanaldan milyonlar kazandan ne çocuğuna ettiğin eziyete bak. Bunun adı çocuk istismarı. Çocuğuna sokakta mendil sattıran ebeveynlerden hiçbir farkları yok gözümde. Acilen aile ve sosyal politikalar bakanlığı nın bu işe el atması lazım. Bu instamomlardan birine boşandığı kocası dava açmıştı çocukları istismar ediyor surekli paylaşım yapıyor diye ve mahkeme kadının çocuklarını paylaşmasını yasaklamıştı. Bunlara da benzer bir çare bulunmalı.

Aslında böyle videoların ortaya çıkması çok iyi oluyor. Bu tipleri takip eden beğenen geri zekalılara "bunlar aslında böyle mükemmel anne değiller. O videoların çekilmesi, düzenlenmesi, yorumlara verilen cevaplar vs ciddi zaman gerektirir ve o çocuğa annelik yapmaya vakit kalmaz. Hiçbiri yeterince ilgili, oyuncu bilmem ne anne değil. Tek dertleri para" diyordum ve kimse toz kondurmuyordu olur mu öyle şey diye. Görsünler neymiş gerçek yüzleri.

Bu YouTube annelerinin ünlü olan iki tanesini şahsen tanıyorum. Biri yakın bir arkadaşımın komşusu. Kadın video çekmediği zamanlarda çocukları bakıcıya verip geziyor. Bir mesleği yok sadece geziyor. Ancak ekran önünde çocuklarınıza zaman ayırın onlarla olun diye zırvalıyor. Hatta çalışan annelere diyor bunu şaka gibi.

Bir diğeri yine bir arkadaşımın akrabası. Kadın bu aptal videolarla aylık 15 bin civarı gelir sağlıyor. Ve çocuğu tam bir embesile dönüştürmüş. Aşırı üzülüyorum o çocuğa.

Çözüm ne? İzlemeyin izlettirmeyin. Bunu söyleyince de kazandığımız parayı kıskanıyorsunuz diyor sığırlar. Laf anlatmaya uğraşmayın, izlemeyin efenim.
Kardesim bunlarin birini izliyormus,bir kere demisti ki "abla bunlarin evleri hic dagilmiyor mu,yorulmuyorlar mi,hep guler yüzlü mutlu ve bakimlilar.
Yemeklerini paylasiyorlar,temizlik yapiyorlar,cocuklarla sanki bunlari yapmamis gibi capcanli zaman geciriyorlar,ben bir cocukla o kadar isi yaptigimda cay icecek halim kalmiyor"
Demistim ki onlarin yardimcilari vardir,sen görüntüye aldanma.
Sanmam demisti,yeni ogrenmis,kamera arkasi vizir vizir kayniyormus:D

Haklısınız. Kitap okumak iyidir diye diye içeriklerinin ne olduğunu bilmediğimiz şeyleri çocuklara okutup duruyoruz. O kadar tehlikeliler ki.
mesela inkilap kitabevinde 10 yaş ve üstü çocuklar için olan bölümde duruyordu. Bir kitap serisi. İçinde işkence Cinayetler kadın düşmanlığı cinsiyetçilik Ne ararsanız var. Bunları yapan karakterler karizmatik kahramanlar olarak gösteriliyor kitapta.peki nasıl çocuk kitabı oluyor çevirdikleri numarayı anlatayım İçinde cinsellikle ilgili çok az ya da kapalı bilgi veriyorlar. Şiddeti üstü kapalı veriyorlar baş karakterler çocuk oluyor. sonra adına çocuk kitabı diyorlar.
Nasıl olabiliyor böyle bişey diyorsunuz oluyor işte böyle bir dünyadayız oluyor.
bem hobi olarak çocuk kitabı okumayı severim o yüzden yetişkin gözüyle kitapları değerlendirme imkanım oluyor.
aslında bu konuyla ilgili keşke tanıtım yapan bir YouTube kanalı blog falan olsa insanlar bir kitabı alıp çocuğuna vermeden önce oradan içeriğini öğrenebilse ona göre karar verse. Ama ancak internette boş boş şeyler var. Anne babalar nasıl okuyacak içlerini çocuklarının eline vermeden önce onca işlerinin arasında.
Benim de oyle bir aliskanligim var,hatta okul kitaplarini da okuyordum okuldan ilk verilince:))
O yuzden 1 kitap alacakta olsam karistirip bir fikir edinmeden almiyorum,gecenlerde aldigim bir kitabi okuduktan sonra ogluma verecektim,okuyunca direkt dolabimin kör noktasina kaldirdim:))

Bu furya Oyuncu anne sermin yasar la basladi. Sonra bagirmayan anne akademisyen anne sporcu anne zart anne zurt anne ve onlarin prens ve prensesleri, muhtesem annelikleri vs vs vs. Bu durum su an korkunc bir sektör oldu. Aslinda en basindan itibaren cocuklar uzerinden kazanc saglanan bir cocuk istismariydi ve hala da öyle ancak herbirinin yuzbinlerce takipcisi ve baya geliri var. O nedenle tukeneceklerini hic sanmiyorum
Bagırmayan anneler
Oyuncu anneler
Hassas anneler
İnstamomlar
Bide çağla düvenci vardı sahte psikologluk yapıyordu sahte dıplomasıyla
Gecen gun kesfette karsıma cıktı
Cocuklarını resmen buna alet ettıklerını dusunuyorum
Her dk bı foto bı vıdeo. Bebe dunyayı gozlerını acar acmaz daha ustundekı yag tabakası gıtmeden hellöööö deyin aşkiletto peripellama şaaaak fotoyu yapıstırıyorlar
Ha bır de bebenın suratına cıcek bocek koyup masallah deyın dıyorlar. Madem gozukmesını ıstemıyorsun neden algı yaratıyorsun?
Hatta oyle kı artık bagımlı olmuslar bebe kameranın mercegıne bakarak dıyalog kuruyor
Allah yardımcımız olsun ülkecek şaşırdık:dua::olamaz::ıslık:

Bir de bunların bebekleriyle ünlü olup sonra her konuda bilirkişi olan versiyonları var evlerden ırak. Kadının hesabı daha bir sene önce çocuğunun fotoğraflarıyla doluydu. Çocuğuyla ünlenip reklam alarak yaptırmadığı yeri kalmamış, storysine alışveriş sitesi linkliyor. Allah akıl fikir versin.

Aslında böyle videoların ortaya çıkması çok iyi oluyor. Bu tipleri takip eden beğenen geri zekalılara "bunlar aslında böyle mükemmel anne değiller. O videoların çekilmesi, düzenlenmesi, yorumlara verilen cevaplar vs ciddi zaman gerektirir ve o çocuğa annelik yapmaya vakit kalmaz. Hiçbiri yeterince ilgili, oyuncu bilmem ne anne değil. Tek dertleri para" diyordum ve kimse toz kondurmuyordu olur mu öyle şey diye. Görsünler neymiş gerçek yüzleri.

Bu YouTube annelerinin ünlü olan iki tanesini şahsen tanıyorum. Biri yakın bir arkadaşımın komşusu. Kadın video çekmediği zamanlarda çocukları bakıcıya verip geziyor. Bir mesleği yok sadece geziyor. Ancak ekran önünde çocuklarınıza zaman ayırın onlarla olun diye zırvalıyor. Hatta çalışan annelere diyor bunu şaka gibi.

Bir diğeri yine bir arkadaşımın akrabası. Kadın bu aptal videolarla aylık 15 bin civarı gelir sağlıyor. Ve çocuğu tam bir embesile dönüştürmüş. Aşırı üzülüyorum o çocuğa.

Çözüm ne? İzlemeyin izlettirmeyin. Bunu söyleyince de kazandığımız parayı kıskanıyorsunuz diyor sığırlar. Laf anlatmaya uğraşmayın, izlemeyin efenim.
Ya inann hep dusunurdum bu insanlar bu kadar internette takilip nasil soylediklerini yapiyor diye, youtubeda hic izlemedim ama instada karsima cikanlar oluyor yani ben ev isi de cok yapmiyorum,calisiyorum kalan zamanim cocukla uyuyunca is yaparim ona ragmen telefona sadece onu uyuturken o da uykuya daldigi zaman bakabiliyorum hep derdim bunlar kesin sahte yokda gun bana 24 saatte onlara 50 saat olacak degil ya

Ya bizi anlatmissin 😂 Esim de beni telefon konusunda dinlemiyor hic. Bizim kiz da isaret parmagiyla telefona dokunmayi ogrenmis 🤦‍♀️ Bazen ortalikta gordugunde istiyor. Kandirip kilifini falan veriyoruz kabul etmiyor 😂
Kitap konusunda bende oyleyim. Her aksam okuyorum ona. Beni de bazen okurken gorur. Sayfalari acip kafasini icine sokuyor ve tuhaf sesler cikiriyor. Lololo falan diyor dilini dondurup. Okuyor aklinca heralde 😂 Daha hic sayfa yirtmadi 😂 Sert kapakli aldigim icin kitaplarini arada disliyor sadece 😂
Hem güzel hem tehlikeli bişey aslında:D

Ünlü bir kadın avukat bu fenomen annelere çocuğunuzun resmini paylaşmayın ileride sizi dava bile etmeye hakkı var dediğinde o fenomen annelerden linç yemişti 🤣 amaaan onlara bulaşilmaz boşverin kendi hallerine bırakın.
😁 o ünlü avukat ününü kendi bebesine borçlu ama.kendisi yapınca istismar olmuyor mu. Durusmaya bebegimle giriyorum hem anneyim hem avukat temalı fotograflar hala var internette. Avukat olanlar bilir zaten çogu anne zorda kalınca cocuklariyla girerler duruşmaya. Feyzadan tek farkı gazeteci çağirmiyorlar kimsenin haberi olmuyor. Zaten çiğnediği reklam yasağından bahsetmiyorum bilene. Kısacası feyzada avukatların instamomlarından biri.

Ay yemin ederim konuyu sanki ben yazmışım! Ya herkese açık profilden insanlar basıl çocuklarının her anını paylaşabilir aklım almıyor! Gittikleri parklar, avmler, çocuğun okulu herşeyi belli. Allah korusun manyağın biri taksa kafayı çıksa karşısına o zaman ne olacak?! Bence aile bakanlığı buna acil el atmalı...

Geçenlerde misafirliğe gittik oğlum 2,5 yalında evin kızı 4 falan. Biraz oynadılar sonra kız aldı eline telefonu daldı gitti. Bizimki oynamak istiyor kız tepki vermiyor. Bizimki sıkıldı hırçınlaştı doğal olarak. Sonra ‘yaramaz sizin çocuk’ oldu... hatta telefon verelim diye ısrar edildi 🤦🏻‍♀️

İşte bu tipler yüzünden saçma sapan bir nesil yetişiyor. Doğurduysan doğurdun. Her gün milyonlarca kadın doğuruyor üstüne de hiçbir özellikleri olmadan sanki dünyanın son harikasıymışcasına tavırlar...Anne olmadan önce de aynı şeyi düşünüyordum anne oldum yine aynı şeyi savunuyorum; herkesin çocuğu kendine özel diğerleri için sıradan birer çocuk. Bir de üstüne instamom mudur nedir onlardan çıktı. Çocuğum, premsesim, premsim; o çok değerli ama utanacağı fotolar koyulabilir? Saçmalığın alası.

Birde f....k ailesi diye bir kanal var. 8-9 yaşlarındaki çocuklarla ‘internet dizisi’ çekiyorlar. Çocuklardan biri anne diğeri baba. Yaşça daha ufak olanda bi kız çocuğuda çocukları 🤯 Bu çocukların anne-babaları buna nasıl izin veriyor anlamıyorum ben...

Aaa çok kıskanç ve de nankorsunuz ama.
O instamomlar size bana örnek olsun diye koyuyorlar çocuklarını, oyunlarını, gezilerini.
Bu kadar da eleştiri olmaz ayıp ayol.
Herbirisi bizler uyurkene beste altıda felan kalkıp kitap yazıyorlar okuyalım, çocuklarımıza da alalım diye.
Aynı zamanda mükemmel eş ve de ev hanimligi yapıyorlar.
Yardımcı almıyor olduklarını söylememe gerek bile yok.
Çalışın sizin de olsun o kadar takipçiniz.

benim kizimda bir donem izliyordu maalesef.sonra birakti sukurler olsun.aradan biraz zaman gecince tesadufen videolarina denk geldim gecenlerde adamlar eski apartman dairesini satip havuzlu villa almislar çocukları üzerinden you tubeden kazandigi paralarla.Cok aci ama para hirsi yuzunden cocuklarini boyle seylere alet ediyorlar.
bende icimi dokeyim Benin kizimda cok izliyo o aptal kadin varya f slimin annesi annecimmmmmm annecimmmmmmm fath slm demesinden o tiz sesinden igreniyorum. ve ever iki kiz kardesler var onlar havuzlu eve gecti gene ankarali aile vardi onlarda villaya gecmisti demekki nekadar kazandilar. onlarcasi car ve turuyolar surekli. kizimdan kesmeye calisiyorum. kotu onlar diyorum napayim. neyseki dinliuyor biraz beni ama gene izliyo. yavas yavas kesecem ins .nefret ediyorum nefret. o elifin babasi. salak salak gulmesinden o oyuncakci evinden biktim. ins o paralarin hayrini goremezler. geldigi gini gider o pis parada

Birde f....k ailesi diye bir kanal var. 8-9 yaşlarındaki çocuklarla ‘internet dizisi’ çekiyorlar. Çocuklardan biri anne diğeri baba. Yaşça daha ufak olanda bi kız çocuğuda çocukları 🤯 Bu çocukların anne-babaları buna nasıl izin veriyor anlamıyorum ben...
ay evet onuda cok izledi kizim nefret ediyorum ya

bende icimi dokeyim Benin kizimda cok izliyo o aptal kadin varya f slimin annesi annecimmmmmm annecimmmmmmm fath slm demesinden o tiz sesinden igreniyorum. ve ever iki kiz kardesler var onlar havuzlu eve gecti gene ankarali aile vardi onlarda villaya gecmisti demekki nekadar kazandilar. onlarcasi car ve turuyolar surekli. kizimdan kesmeye calisiyorum. kotu onlar diyorum napayim. neyseki dinliuyor biraz beni ama gene izliyo. yavas yavas kesecem ins .nefret ediyorum nefret. o elifin babasi. salak salak gulmesinden o oyuncakci evinden biktim. ins o paralarin hayrini goremezler. geldigi gini gider o pis parada
Kaç yaşında kızınız?

Back
X