Fenomen Anne Cilginligi...

Cutemum ismini bilmiyorum bende başka bir ortamda gördüm...anne kız kurabiye yapıyor...işte aman nasıl övgüler ince tiz bir sesle..kızda 3 yaşında...tam kız kurabiyeden bir parça alıyor ve annesi hemen gerçek yüzünü çıkarıyor...'"iste yedinde eline ne geçti,ağzın yüzün için şeker oldu...tuuuuuuu Allah belanı vermesin sesin köpek"" diyo kızına ve tuuuuu resmen tukuruyor onkadar siddetli ki yüklemiş sonra dank etmiş silmiş ama üyelerinden birisi hemen kayıt etmiş sanırım...durum bu ...bu ahlaksiz hala video yüklemeye o tiz sesiyle devam.edecek mi bilmiyorum...ama bunlar çocukların i para aracı olarak gördükleri için herşey beklenir
Ayy ben bu olayı hiç bilmiyodum. İzledim şimdi hiç takip etmem bu anneleri de
Allah belasını versin o küçücük kuzuya nasıl işkence yapıyor. Giydirmis önlükleri aşçı şapkasını sanki çocuk değil oyuncak . Çocuk hevesle kurabiyeden bir lokma aliyo diye küfür ediyo çocuğa pislik lanet kadın ya ağlamaklı oldum

Izledigimde dedim tam gerizekali bu insanlar😏 yeri gelince kizda deger mi cocuga sacma birseyden dolayi kopek filan demek. Cok sukur insta mommylerden olmamisim hic bi zaman

ben vermiyorum desem yalan olur ama gunde sadece yarim saat ve oda kukulinin sarkilari.youtube kesinlikle yok ve ben kukulinin faydasini cok gordum.onun disibda yemekte falan asla olmaz

Prenses Bilmem kim'in varlığından, sanırım burada, yine böyle açılmış bir sitem konusunda haberdar olmuştum. Youtube kanallarını, akımları ve cringe şeyleri derleyen-eleştiren bir youtube kanalını takip ediyordum ve onun sayesinde de hayatlarının heba edildiğini düşündüğüm S. Reyiz ve ablasının, baş rolleri babası ile paylaştığı ve kimi videoların çocuklara psikolojik şiddet de barındırdığı o kanalı buldum. Videoları şikayet ettim, ben gibi edenler de olmuş olacak ki, kanalları kapandı ve fakat adamlar çocukları üzerinden para kazanmaya, bunu sektör haline getirmeye o kadar alışmış ki, yedek hesap tutmuşlar oraya aktarmışlar vs... Virüs gibi, oradan oraya konaklıyorlar.
Arada çok takipçi kaybetmeleri işin tek artı yönü diyeceğim ama onun da hırsını çocuklarından çıkarmıyorlarsa bunlar, ben de Night değilim.

Sadece anneler değil, babalar da bostan korkuluğu mübarek "Kadın napıyorsun?" diye önüne geçen, bi dur diyen de yok bu analara; yani evde akıllı bi kişi de yok hani "Bi dur" diyecek. Hatta babalar da cozutmuş halde, sanırım o Prenses Bilmem Kim'in babası, kızını çekerek günde 2-3 video ekleyen bi manyaktı. Ne diyelim? İzlemeyelim, takip etmeyelim arkadaşım, bakmayalım.
Ben izlemiyorum, bu eleştiri kanalları, haberler (Mesela şu haber:Blogger anneye 'çocuk istismarı' suçlaması: Mahkeme fotoğrafları yasakladı - Sayfa 1 darısı diğerlerinin başına) vb. sağ olsun bir miktar haberdar oluyorum ama izlemiyor-izletmiyor, takip etmiyorum, çocukların da izlemesini sağlıklı bulmuyorum.

Habere baktım 2017 ymiş
İsme instagramda baktım . Şuan bir sayfa var , çocuk fotoğraflarının olduğu . Haberdekiyle aynı kişi mi

Sizler yazdıkça aklıma geliyor
Çocukların henüz yeme kültürleri yok malesef, bizden gördükçe ve yasadikca oluşmaya başlaması gerekiyor. Yavaş yavaş yemegi hissederek, ortamı hissederek yemesi gerekiyor. Ama şimdi çocuklar agzı acık, ne yediğini bile bilmeden o ekran karşısında yiyor yemeklerini. Ne sofra adabı öğreniyor, ne ailecek yemenin tadını görüyor, ne yemegin tadını alıyor.
Evimde tv yok. Bunu eşimin ailesine, arkadaşlarına bir türlü kabul ettiremedik. Kaynanam terslememe ragmen ısrarla her defasında alın bir tv der. Kaynım da hele bir çocuk olsun görecez alacaksınız der. Yahu zehir diyoruz istemiyoruz yine de insanlar almamızı istiyor. Bir nevi kendi bataklıklarıa bizi de çekmek istiyorlar. Ama gerçekten ben kendimi de cocugumu da zehirlemek istemiyorum
Derler derler bir süre sonra susarlar.
Bize de aynısı oldu çünkü.
Size gelince dünyadan habersiz oluyoruz diyorlar..
Oh ne güzel işte kafa rahat.
Sanki haber izlemeyince dünya dönmüyor mu?
11 yıllık evliyim hiç eve sokmadik TV yi.
Çocuklar için seçerek izliyor ailece film günü yapıyoruz.
Misir, kurabiye vs.
Film üzerine olumlu olumsuz muhakkak konuşup yorum yapıyoruz.
Hem onların ne düşündüğünü öğreniyoruz hem de yanlış anlaşılabilecek kısımlar ya da aile yapımıza uygun olmayanlari düzeltmiş oluyoruz.
Bir dönem ben de YouTube dan güya en yavaş çizgi film açıp sirf yemek yesin diye izletiyordum.
Kontrollü yapıyorduk ama birgün babası açmış vermiş baktım konuşmalı felan nedir diye bakayım dedim.
Vampir gibi giyinmiş adam bebekleri kesiyor kırmızı boya sürmüş vs.
Şok oldum. Daha da YouTube yok.
Ancak yanımda.
Evet teknolojik çocuklar bunlar ama kontrol etmezsek internet onları kontrol etmeye başlıyor..
Bana sorulan sorular benzer.
Nasıl oyaliyorsun çocukları.
E hayata katıyorum onlari.
Herşeyi birlikte yapmaya çalışıyoruz.
Ve zaten dikkat süreleri bu sebepten çok çok uzun.
Minik legolarla ya da teknik legolarla öyle araç ya da eşya tasarımları yapıyorlar ki ağzımız açık kalıyor.
Velhasıl dinlemeyin onları siz doğru bildiğinizden şaşmayın.

Zaten yillardir derdimdi de bu benim sonunda birileri gercek yuzunu gosterdi. İstismarin krali... Prenses bilmem nelerle doldu youtube... Sahsen ben zaten izletmiyorum. Acikca da soyleyim ne kizimin ne oglumun eline telefon veriyorum. Arkadas vermeyin ya. Cocuk parka gelmis elinde telefon kizim yanina gidiyor tepki yok. Ormana daga yemege gezmeye cocuk elinde telefonla. Nede durmuyormus rahat vermiyormus. Yahu vermesin kardesim vermesin. Bir donem malesef sacma bir dr tavsiyesi ile video ile yedirdik Allahim canim cikti o aliskanligi biraktirana kadar. Elinde telefon olan bukadar cok cocuk olursa prensesler prensler dolar utube.... Bir yasa bir duzenleme yok mu arkadas ya bu fenomen ebeveynler icin. Ha aynisi insta icin de gecerli... X anne y anne z anne a nin annesi b nin annesi c nin annesi... Senin baska vadfin yok mu arkadas? Ay doktum icimi rahatladim...

Duzenleme; hernekadar isim vermesem de alt yorumlarda isimler verildi.lutfen merak edip tiklamayin. Siz tikladikca izlenim artiyir daha cok kazaniyorlar daha cok sacmalik uretiyorlar...
Bende vermiyorum valla. Akşam yediği kadar yiyo napiyim hikaye anlatıyorum yedirirken kitap resimleri gösteriyorum. Tv de cok az açıyorum . Öyle hipnoz olmus bi şekilde izliyorlar cok üzülüyorum

Tamamdır üniversiteye geçtiğimde yarın bu konuya eklerim veya profilime. Belki herkes faydalanır.
Caldecott veya Andersen kitap ödüllerine yurtdışına gönderdiğimiz adaylar bunlar.

Mesela sara şahinkamat, feridun oral, aytül akal hiç düşünmeden alın.
Yine temalara göre ayrılmış kitapları da ekleyeceğim
Sara sahinkanat ve Feridun oralin kitaplarini cocuk edebiyati dersinde bolca incelemistik. Hemen hepsini aldim kizimin kitapligina. Mutlaka resimlerini gosteriyorum her aksam. Her gun birini sinifima goturup ogrencilerime okuyorum,onlarla da inceliyoruz. Gercekten cok guzel kitaplar 🥰👌

Ünlü bir kadın avukat bu fenomen annelere çocuğunuzun resmini paylaşmayın ileride sizi dava bile etmeye hakkı var dediğinde o fenomen annelerden linç yemişti 🤣 amaaan onlara bulaşilmaz boşverin kendi hallerine bırakın.
Av.Feyza Altun..
On numara avukat

Derler derler bir süre sonra susarlar.
Bize de aynısı oldu çünkü.
Size gelince dünyadan habersiz oluyoruz diyorlar..
Oh ne güzel işte kafa rahat.
Sanki haber izlemeyince dünya dönmüyor mu?
11 yıllık evliyim hiç eve sokmadik TV yi.
Çocuklar için seçerek izliyor ailece film günü yapıyoruz.
Misir, kurabiye vs.
Film üzerine olumlu olumsuz muhakkak konuşup yorum yapıyoruz.
Hem onların ne düşündüğünü öğreniyoruz hem de yanlış anlaşılabilecek kısımlar ya da aile yapımıza uygun olmayanlari düzeltmiş oluyoruz.
Bir dönem ben de YouTube dan güya en yavaş çizgi film açıp sirf yemek yesin diye izletiyordum.
Kontrollü yapıyorduk ama birgün babası açmış vermiş baktım konuşmalı felan nedir diye bakayım dedim.
Vampir gibi giyinmiş adam bebekleri kesiyor kırmızı boya sürmüş vs.
Şok oldum. Daha da YouTube yok.
Ancak yanımda.
Evet teknolojik çocuklar bunlar ama kontrol etmezsek internet onları kontrol etmeye başlıyor..
Bana sorulan sorular benzer.
Nasıl oyaliyorsun çocukları.
E hayata katıyorum onlari.
Herşeyi birlikte yapmaya çalışıyoruz.
Ve zaten dikkat süreleri bu sebepten çok çok uzun.
Minik legolarla ya da teknik legolarla öyle araç ya da eşya tasarımları yapıyorlar ki ağzımız açık kalıyor.
Velhasıl dinlemeyin onları siz doğru bildiğinizden şaşmayın.
Vay 11 yıl demek!
Bize de nasip olur inşallah :)
Benim inancım şu yönde bir eve tv,tablet, youtube ne kadar girmezse o kadar iyi. Bir cocuk daha yaşına degmeden bunlara maruz kalıyor. Zekası, hayal gücü, ahlakı vb birçok yönü etki altında kalıyor ( olumsuz anlamda)
Ha tabiki tamamen uzak kalamayız ama tv ler evde oldugu sürece bizi yönetecekler. Bize düşünme ve seçme hakkı vermeden kültür (süzlük), ahlak(sızlık), doyumsuzluk aşılamaya devam edecekler. Her şey normalleşecek. Dünyadan haberdar olacaksam gazete de okurum. Cocugu hayata dahil etmek bütün bunlardan çok daha kıymetli ve faydalı.
Ama işte insan ( benim gibi çabuk etkilenen) bir düşünüyor. Neden herkes böyle, diyor. Kaynım garanti olarak görüyor, cocuk doğunca alacakmışız. Kv her fırsatta dayatıyor, alın bir tv evde birbirinize sarmazsınız. Ama inanın hiç pişman degiliz eşimle, inşallah da olmayız. Ben herkese tavsiye ediyorum. Ha telefon konusunda da eşimle birbirimizi kısıtlarız.

İyi demişsiniz.
hamileyim ama dünyanın en büyük işini başarmış gibi düşünmüyorum gayet sıradan bir olay binlerce yıldır hayat böyle akıyor.
artı bebeğim prens ya da prenses olmicak normal insan olacak Allahın izniyle vatana millete faydalı birey olsun bana yeter.
ayrıca yok cinsiyeti belli oldu hurra kutlayalım yok dişi çıktı kutlayalım yok göbeği düştü mutlaka kutlamalıyız kafasında değilim.
ayrıca anne olunca tamam olmak, kadın olmak gibi tabirlerden nefret ediyorum.
anne olamayan herkesi incitecek, kendilerini eksikmiş gibi hissettirecek en ufak cümleden nefret ediyorum.

Anne babalar telefonu minimum kullanırsa çocukta da pek heves olacağını zannetmiyorum. Ben oğlum uyanıkken pek kullanmıyorum ama eşim henüz anlamaz bilmez modunda. Belki milyon kere söyledim yanındayken telefonu bırak, büyüyor ve anlıyor. Daha 11 aylık, geçen gün eşim telefonu bırakmış ortada beyefendi de almış kaçırıyor. Ekranı hasbel kader açıldı ve ekrana tıklıyor resmen çünkü öyle görmüş ve öğrenmiş. Cidden sünger gibiler. Bir yandan da sürekli kitap okuyorum, şu an kitabı hiç yırtmadığı gibi kuşe kağıdın sayfalarını tek tek çevirip benim yaptığım gibi parmaklarıyla gösteriyor kitaptakileri :D iyi şeyler öğrensinler istiyorsak iyi şeyleri göstermek yetmiyor bizim yapmamız lazım.

Anne babalar telefonu minimum kullanırsa çocukta da pek heves olacağını zannetmiyorum. Ben oğlum uyanıkken pek kullanmıyorum ama eşim henüz anlamaz bilmez modunda. Belki milyon kere söyledim yanındayken telefonu bırak, büyüyor ve anlıyor. Daha 11 aylık, geçen gün eşim telefonu bırakmış ortada beyefendi de almış kaçırıyor. Ekranı hasbel kader açıldı ve ekrana tıklıyor resmen çünkü öyle görmüş ve öğrenmiş. Cidden sünger gibiler. Bir yandan da sürekli kitap okuyorum, şu an kitabı hiç yırtmadığı gibi kuşe kağıdın sayfalarını tek tek çevirip benim yaptığım gibi parmaklarıyla gösteriyor kitaptakileri :KK70: iyi şeyler öğrensinler istiyorsak iyi şeyleri göstermek yetmiyor bizim yapmamız lazım.
Ya bizi anlatmissin 😂 Esim de beni telefon konusunda dinlemiyor hic. Bizim kiz da isaret parmagiyla telefona dokunmayi ogrenmis 🤦‍♀️ Bazen ortalikta gordugunde istiyor. Kandirip kilifini falan veriyoruz kabul etmiyor 😂
Kitap konusunda bende oyleyim. Her aksam okuyorum ona. Beni de bazen okurken gorur. Sayfalari acip kafasini icine sokuyor ve tuhaf sesler cikiriyor. Lololo falan diyor dilini dondurup. Okuyor aklinca heralde 😂 Daha hic sayfa yirtmadi 😂 Sert kapakli aldigim icin kitaplarini arada disliyor sadece 😂

Ek olarak ben de son zamanlarda içimi acıtan bir şey paylaşmak istiyorum. Evet gördügüm anda içim acıyor: Cocuk heyecanla anne-babaya bir şey anlatıyor veya bir şey soruyor. O sırada ebeveynimiz telefonla meşgul tabi. Cocukla göz teması kurmuyor bile. O anda ya cevap vermiyor, ya azarlıyor, ya da öylesine geliştirici cevaplar veriyor. Buna o kadar şahit oldum ki. Bence içler acısı bir durum.
Konuyla pek ilgisi yok ama paylaşmak istedim. Uzun süredir içimde tutuyorum.
Tam da az once bunun konusu gecti evde.
Kizim diyor ki,anne benim cocugum olunca ona 6 yasina kadar asla telefon vermeyecegim.
Videoyla yemek yedirmeyecegim.
Abisiyle bunun zararlari hakkinda bir program izlemisler bu kararlari almislar.
Onlara nasil yemek yedirdigimi anlattim,cok hosuna gitti.
Kitap alirdim elime,yari ondan,yari icine mesajlarimi gizleyerek uydurmasyon masallar anlatirdim,neseli guzel bir sekilde yerlerdi.
Simdi"ama durmuyor"dugunde telefon,mevlutte telefon,yemekte telefon.
Ben gezmeye giderken bile ilgi cekici bir kitap,bir kac oyuncak atardim cantaya,ya da arkadasima gidiyorsam faaliyet.
Oradaki cocuklarla birlikte oynarlardi.
Sanki herkes hâşâ canavar dogurmus,masum cocuklari suclamasin kimse,anlatilinca onlar analarindan bile iyi anliyorlar...

Şu malum videoyu görünce şok oldum. Resmen çocuk istismarı bu, şikayet etmek gerektiğini düşünüyorum. Adli işlem yapılmalı aile hakkında. Bu şekilde çocuğun sırtından para kazanmak için psikolojik şiddet suç olmalı.

Tam da az once bunun konusu gecti evde.
Kizim diyor ki,anne benim cocugum olunca ona 6 yasina kadar asla telefon vermeyecegim.
Videoyla yemek yedirmeyecegim.
Abisiyle bunun zararlari hakkinda bir program izlemisler bu kararlari almislar.
Onlara nasil yemek yedirdigimi anlattim,cok hosuna gitti.
Kitap alirdim elime,yari ondan,yari icine mesajlarimi gizleyerek uydurmasyon masallar anlatirdim,neseli guzel bir sekilde yerlerdi.
Simdi"ama durmuyor"dugunde telefon,mevlutte telefon,yemekte telefon.
Ben gezmeye giderken bile ilgi cekici bir kitap,bir kac oyuncak atardim cantaya,ya da arkadasima gidiyorsam faaliyet.
Oradaki cocuklarla birlikte oynarlardi.
Sanki herkes hâşâ canavar dogurmus,masum cocuklari suclamasin kimse,anlatilinca onlar analarindan bile iyi anliyorlar...
Evet zaten bu yüzden kimsenin cocugu hakkında -içim gitse de- kimseyi uyarmam. Çünkü hepsi haklı(!)
Cocuk durmuyor, susmuyor, yemiyor...
Önemli olan durması, susması, yemesi degil ki bunları nasıl halledebildigimiz.
Bugun için biz anne babalara çözüm gibi görünen şeyler ileride başımıza çok iş açacak.
Düşünsenize sizinle birlikte sofra adabını öğrenerek, yemegini sindire sindire, hissede hissede, aile sıcaklığı ortamında yiyen bir cocukla ne yediğini bilmeden, ekranın büyüsüne kapılmış bir şekilde yemek yiyen cocuk bir olur mu? Bir kere zihni tatmin olmaz ki. Bu sadece bir örnek.
Önemli olan onları bir şekilde durdurmak degil ki biz cocuk büyütmüyoruz, cocuk "yetiştiriyoruz" topluma nesil kazandırıyoruz. Tabiki zor olacak.

Nereye gidiyoruz ya? Cocugu oyalayip basindan savma teknikleri.. eğitim şart. Önce ebeveynlere..

Back
X