Ferahlatın Ne olur Şu İçimi

İlla işe yakın yerde mi oturmanız lazım anlamadım ki 🤷🏻‍♀️ her iş değişikliğinde yakınlığa göre taşınacak mısınız evinizden memnunsanız kıpırdamayın yerinizden bence eşiniz iş değişikliğini bahane edip ailesine yakın yere taşınmak istiyor galiba

Dün o taktiği denedim:d ama yemedi. Semti sevmiyorum dedim hayır anneme yakın oturmak istemiyorsun dedi. Doğru söze ne hacet. Evet dedim sonra küçük kavgamız başladı 🤣
Bu saatten sonra ne deseniz yemez. İtiraf etmeseydiniz iyiydi. İs olmasin diye dua edin :bicak:

Hayirli, güzel sabahlar kızlar :)
Belki de zilyon kere yazılmış bir konuyu ben de yazacağım affola.
Eşimin bir is değişikliği durumu var. Su an benim annemlere yakın oturuyoruz. Yakın derken aynı semtte, bir otobüs uzaklığında,onun ailesine iki araç. Benim ailemle görüşme sıklıgimiz ile onun ailesiyle görüşme Sıklığimiz neredeyse aynı. Belki minik bir tık Yakınlıktan dolayı annemler ile fazla görüşüyor olabiliriz ama bariz bir fark yok.
Esimin yeni işi ta-tam annesigile yakın.:d
Aslında is değişikliği onun için şu an müthiş bir şey. Tam istediği pozisyon ve şirket. Ama is yerine yakın yerlerin kirası inanılmaz uçuk, yalnızca annesigile yakın olan kısım dışında.
Eşim tek erkek evlat, bu kadar yakın değilken bile en ufak işlerinde bir ton yola onu yap, bunu al, bunu getir vs diye çağırıyorlar. Yakın olsak tahmin edemiyorum başımıza gelecekleri. Kızlarını is konusunda hiçe sayıyor yani erkek olduğu için ana babasından tek sorumlu odur. Yaşasın ata erkil toplum. Ayrıca kayinvalidem inanılmaz kaprisli biri. Haftada bir zor dayanıyor, bazen dayanamıyor tartışıyordum. Dün eşime oraya taşınmak istemediğimi söylediğimde çılgın tepkiler verdi :D
Bunca zaman senin ailene yakın oturduk, gıkımı çıkarmadım vs. E çıkarmazsin tabi benim ailem hiçbir şeyimize karışmaz ki. Maddi manevi açığımız kapatmaya uğraşırlar hala. Kimseden çok bir beklentim yok ama annemlerle kıyaslamasını da istemem açıkçası. Zira uzaktan yakından alakaları yok. Benim ailem yas ortalaması olarak da bize yakın olduğu için şen şakraktirlar, eşim dahil eğleniriz birlikteyken. Onun ailesi 60 yaş üstü ve inanın ruhum daralıyor, konuşulan tek şey para.
Neyse sonuc olarak konu bir şekilde kapandı ama beynimde dönüp duruyor.
Tavsiye istirem :)) Teselli aynı zamanda. Veya bir cikis yolu, taktik ne varsa. Okuyan herkese teşekkür ediyorum.
Belki ilerde o işyeri tatmin etmeyecek kocanı ve başka iş baktığında her seferinde ev mi değiştirilecek eşyalara olan olur
Benim eşimin ailesi izmirde bende kendi annemlere yakın ev aldırdım eşimde istedi tabi ara sıra soyluyo annemlerin oraya taşınalım diye yok diyorum taşınamam eşyalarıma yazık sonra konu kapanıyor:)

Sürekli getir götür yapabilecek kadar yakınsa neden taşınıyorsunuz? İllaki işyerinin dibinde oturulacak diye bir kural yok.

Dün o taktiği denedim:d ama yemedi. Semti sevmiyorum dedim hayır anneme yakın oturmak istemiyorsun dedi. Doğru söze ne hacet. Evet dedim sonra küçük kavgamız başladı 🤣
olur da taşınırsanız eşiniz sürekli gidelim derse yapacağınız tek şey sen git benim işim var deyip mesela avm gezmek. Sinemaya gitmek. Haftada 2 kere kv mi görülür ya. Yerinizde olsam asla taviz vermem yoksa seneye boşanma konusunu okuruz burda

Bunu henüz bilmiyoruz şartlar netleşecek ama öyle dahi olsa yol çok uzak oluyor. Yoksa gerçekten evimi inanılmaz seviyorum. Evlendikten sonra ilk geldiğim ev, her şeyi bu eve göre ve istediğim şekilde ayarladım..
İş durumu kesin mi?

Arada ne kadar bir mesafe var, çoğu insan işine uzak mesafede çalışıyor aslında. Taşınmak mecburi de olacaksa yakın olan yerden değil biraz uzak mesafede tutmaya çalışın. Eski konularınızı da hatırlıyorum eşiniz iki ev arasında denge kurmakta zorlanabilir sanki.

Bende anneme yakın oturuyorum ama eşimle haftada birden fazla gitmem hiç bazen iki haftada oluyor bu, kendim gündüz gidiyorum canım istedikçe. Şimdi siz ailenize ne kadar sıklıkla gidiyorsanız eşinizde ailesine o kadar gitmeyi normal görecek, sizin ailesiyle ilgili sorun ettiklerinizi sorun olarak görmüyor çünkü.

olur da taşınırsanız eşiniz sürekli gidelim derse yapacağınız tek şey sen git benim işim var deyip mesela avm gezmek. Sinemaya gitmek. Haftada 2 kere kv mi görülür ya. Yerinizde olsam asla taviz vermem yoksa seneye boşanma konusunu okuruz burda
Su an bile her seferinde ben gitmiyorum zaten ama haftada bir kez nerdeyse görüşüyoruz. Fakat yakın olduğunda düşünsenize. Yemeğe geliyoruz, çaya geliyoruz dese çıldırırım. Hadi esime gitmeyelim derim ama gelene ne diyeceğim?

İş durumu kesin mi?

Arada ne kadar bir mesafe var, çoğu insan işine uzak mesafede çalışıyor aslında. Taşınmak mecburi de olacaksa yakın olan yerden değil biraz uzak mesafede tutmaya çalışın. Eski konularınızı da hatırlıyorum eşiniz iki ev arasında denge kurmakta zorlanabilir sanki.

Bende anneme yakın oturuyorum ama eşimle haftada birden fazla gitmem hiç bazen iki haftada oluyor bu, kendim gündüz gidiyorum canım istedikçe. Şimdi siz ailenize ne kadar sıklıkla gidiyorsanız eşinizde ailesine o kadar gitmeyi normal görecek, sizin ailesiyle ilgili sorun ettiklerinizi sorun olarak görmüyor çünkü.
Kesin değil, yüzde doksan. Ya şöyle bir şey var, ben eşime gel demiyorum ki. Evet her hafta gidiyorum ben, akşam o da geliyor. Gelmeyebilir kendi bileceği is ama seviyor ve geliyor. Bazen annemler geliyor mesela. Yani bunları hiç sorun etmedi, sevdiği için. Kendi annesine de aynı şeyi bekleyecek. Fakat bu benim için sorun işte. Ne yapacağımı bilemiyorum.
Çok çok yakın oturmamak için direnecegim ama maddiyat söz konusu olunca ne olur bilmiyorum. Baya uzak oluyor evden gitse, arabayla dahi 45 dk üzerinde olabilir.

Sürekli getir götür yapabilecek kadar yakınsa neden taşınıyorsunuz? İllaki işyerinin dibinde oturulacak diye bir kural yok.
Kardeş çok yakın olduğu için zırt pırt gitmiyor. Yol annesinin umrunda olmadığı için ıkidebir gidiyor, yoksa yakın değil. :))

bu konu çok zor.. aradaki dengeyi kurmak vs. ama siz bu çelişkiye şimdiden düştüyseniz kesin bi anlaşmazlık yaşancak. baştan kestirip atın konuyu.

Belki ilerde o işyeri tatmin etmeyecek kocanı ve başka iş baktığında her seferinde ev mi değiştirilecek eşyalara olan olur
Benim eşimin ailesi izmirde bende kendi annemlere yakın ev aldırdım eşimde istedi tabi ara sıra soyluyo annemlerin oraya taşınalım diye yok diyorum taşınamam eşyalarıma yazık sonra konu kapanıyor:)
Esyalarima yazık deyip siyrilabilecegimi pek sanmıyorum :)) keşke olsa ama.

bu konu çok zor.. aradaki dengeyi kurmak vs. ama siz bu çelişkiye şimdiden düştüyseniz kesin bi anlaşmazlık yaşancak. baştan kestirip atın konuyu.
Ben bu çelişkiye evlenmeden önce kabus olarak bile ara sıra düşerdim:d korktuğum başıma geldi yalnızca. Kestiremiyorum hemen benim ailemi öne sürüyor. Ben bunca zaman hoşgörü ile davrandım da bir şeyler bir şeyler.

Kesin değil, yüzde doksan. Ya şöyle bir şey var, ben eşime gel demiyorum ki. Evet her hafta gidiyorum ben, akşam o da geliyor. Gelmeyebilir kendi bileceği is ama seviyor ve geliyor. Bazen annemler geliyor mesela. Yani bunları hiç sorun etmedi, sevdiği için. Kendi annesine de aynı şeyi bekleyecek. Fakat bu benim için sorun işte. Ne yapacağımı bilemiyorum.
Çok çok yakın oturmamak için direnecegim ama maddiyat söz konusu olunca ne olur bilmiyorum. Baya uzak oluyor evden gitse, arabayla dahi 45 dk üzerinde olabilir.
Ama eşiniz de haklı olacak bu durumda işte, sizin aileniz gelirken sorun olmayıp taşınma durumunda onun ailesi gelmek isteyince sorun çıkarırsanız haksız konuma düşeceksiniz. Ki bence aileler birbirine gidip gelmeli bunda sorun yok.

Çok yakın tutmama konusunda ısrarcı olun çünkü normal gelip gitmeleri bile sizi rahatsız edecekse, huzursuz olacaksınız çok belli.

Ama eşiniz de haklı olacak bu durumda işte, sizin aileniz gelirken sorun olmayıp taşınma durumunda onun ailesi gelmek isteyince sorun çıkarırsanız haksız konuma düşeceksiniz. Ki bence aileler birbirine gidip gelmeli bunda sorun yok.

Çok yakın tutmama konusunda ısrarcı olun çünkü normal gelip gitmeleri bile sizi rahatsız edecekse, huzursuz olacaksınız çok belli.
Evet ne yazık ki haklı olacak bu durumda. Bu işi hayırlısıyla atlatsam mükemmel olacak. Beynimi kemiriyor. Ama konuyu ona tekrar açamam şu an. Dün akşam kendini haklı görüp konuyu kapattı. Ne diyip açacağım ki, Hee hatırlatayım bu arada oturmak istemiyorum :))

Ben bu çelişkiye evlenmeden önce kabus olarak bile ara sıra düşerdim:d korktuğum başıma geldi yalnızca. Kestiremiyorum hemen benim ailemi öne sürüyor. Ben bunca zaman hoşgörü ile davrandım da bir şeyler bir şeyler.
ben kendi ailem 7-8 saat uzakta, eşimn ailesine arabayla 5 dakika uzaktayım. kvalidem bana en son annemler geldğinde gelmişti ama ben her gün ondayım çünkü çocuğum onda. o bakıyor ve iş çıkışı alıp eve geçiyorum yada onda kalıyorum gibi. karışıyor mu yine de bana karışıyor. bişe demiyorum oğluna söylüyorum. o uyarıyor. 6 sene olacak değişti mi ? hayır :)

yani ne düşünürsen düşün, hayat nasıl isterse öyle oluyor herşey..

Benim eşim de ilk zamanlar memleket diye ölüyordu ben gitmek istemediğimi hep söyledim benim tayinim de çıkmaz dedim vs hiçbirini anlamadı uzak olduğum halde elti ve kaynanamla sorun oldu bir iki kez ki iftira atıldı bana eşim bunları görünce uzak olmak en iyisi diyor artık böyle bir şey de olabilir 🤣🤣

ben kendi ailem 7-8 saat uzakta, eşimn ailesine arabayla 5 dakika uzaktayım. kvalidem bana en son annemler geldğinde gelmişti ama ben her gün ondayım çünkü çocuğum onda. o bakıyor ve iş çıkışı alıp eve geçiyorum yada onda kalıyorum gibi. karışıyor mu yine de bana karışıyor. bişe demiyorum oğluna söylüyorum. o uyarıyor. 6 sene olacak değişti mi ? hayır :)

yani ne düşünürsen düşün, hayat nasıl isterse öyle oluyor herşey..
Ne uzakmissiniz ailenizle. Ben çok arardım sanırım.. Çocuğunuza bakıyorsa mecbursunuz ama bende öyle bir durum da olamaz. Bir yelek mevzusu olmuştu, olmayan çocuğuma yelek ormemek için bile bir sürü bahane bulmuştu :))) çok lazımdı ya

Benim eşim de ilk zamanlar memleket diye ölüyordu ben gitmek istemediğimi hep söyledim benim tayinim de çıkmaz dedim vs hiçbirini anlamadı uzak olduğum halde elti ve kaynanamla sorun oldu bir iki kez ki iftira atıldı bana eşim bunları görünce uzak olmak en iyisi diyor artık böyle bir şey de olabilir 🤣🤣
Sağlam bir kazık yemek mi gerek haklı çıkmam için 😬

Back
X