• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fesat bi eltiyle nasil bas edilir ?

kayınvalideniz sizi odaya çekip o kendini rezil etmişti diye anlatıyorsa onu yatıştırmak için de sizinle ilgili şeyler anlatıyor olabilir. ben bu yöntemi çocukça buldum.

olabilir !!!!
benim gorumcemin kaynanasi , masallah kadin 3 eltiyide aralarinda idare etmis, o boyle dedi,su boyle dedi diye (hicbirininde haberi olmaksizin yani)
birgun patlak verdi tabi, kiyamet koptu resmen.

Kayınvalide neden sizi sakinleştiriyor ki,gelinini adam etsin..??
Deliyse de yada raporlu rahatsızlığı var ise de tedavi edilsin.
böyle çirkefler niye kollanır ki hep..
Kayınvalidenizi tutumu olmulu gibi görünsede bence pek çözüme yönelik değil.

kayınvalideniz sizi odaya çekip o kendini rezil etmişti diye anlatıyorsa onu yatıştırmak için de sizinle ilgili şeyler anlatıyor olabilir. ben bu yöntemi çocukça buldum.

bu kadar kötü davranan birine 500 euroluk hediye yaptırıp götürmüş olmanızı da inandırıcı bulmadım.
bu kadar samimiyetsiz ilişkiler içinde bulunmak ruhunuzu yok eder.

ben sinirlenip odaya gidince arkamdan geldi beni sakinlestirmek icin haklisiniz aslinda neden beni sakinlestirip eltime gik demiyor onuda bilmiyorum
ailede herkes sirretliginden cekiniyor kayinvalidemde bulasmamak icin yapabilir ..
hediye meselesine gelince 500 € dediginiz devede kulak kaliyor dugunde yaptiklarimizin yaninda
kaynim bir bucuk sene yanimda kaldi bizim kaldigimiz sehirde universite okuyordu, kira vermemek icin
butun masrafi bizim uzerimizdeydi
sonra evlendi eltim nisanlilik doneminde yaptigi bu saygisizliklara ragmen bilerzigini taktik
ev kurarlarken camasr makinesini bulasik makinesini aldik
dugundeki kuafor fotografci bilmem ne masraflarini saymiyorum bile
size inandirici gelmese bunlar olan seyler
suan ikinci cocuguna hamile aynisini olmasa bile mutlakaki bi yarisi kadar hediyesini gotururum
esim bir igne goturmeyeceksin enayi sevgilim diyor, sanirim yinede dayanamam gotururum ..

İnanıyorum canım, benzerini yaşadım çünkü kendi eltim ve kaynımda..
Benim kızıma ne doğduğunda, ne doğumgünlerinde bir çöp bile almamalarına rağmen, bebeklerine hem altın hem hediye götürdüm. Hatırı sayılır hediyelerdi.
Bu tip insanlar (artık kendilerini ayrıcalıklı sandıklarında mıdır bilmem) hem bana löp bana derler.. Yani onlara yapacaksın, vereceksin.. Ama onlar karşılık vermeyecek, burnundan kıl aldırmayacak. Yapmazsan kusurlu olursun. Ama birgün oturup düşünmez "ben ne yaptım ki" diye..

"Ben iyilik yapayım, o da ders alıp düzelir." sanma, yanılırsın.. Düzelmez..Tecrübeyle sabit. Hak edene vereceksin değeri.. Eşin de bak zaten seni bu konuda yönlendirmeye çalışmıyor, ona göre davran artık. Cahilce sözleri karşısında sakin kalarak (ama gereken dersi de kibarca vererek)büyüklüğünü koy ortaya daima. Ama sen de hediyelerle onore etme onu artık, değer verme..

En çok da kaynına şaşıyor insan, değil mi.. Biz en son bebek görmeye evlerine gittiğimizde, kaynım kendi çocuğunu kucağından bırakmadı ve benim yavrumun yüzüne bile bakmadı. "Amca bebeğe bakabilir miyim" dedi durdu benim safım.

Hastalık vs gibi ekstra bir durum olmadığı müddetçe daha da gitmem ama evine falan..

bende onu diyorum belki gorur duzelir
esimle suan ikinci bebegin hediye konusunu tartisiyoruz o goturmeyeceksin hic birsey onlar gibi bizde bos bos gidip donucez diyor
ben olmaz en azindan altin almasak bile kiyafet turu seyler alip gideriz diyorum
gorsun ogrensin diyorum
gorecek olan ilkinde gorurdu diyor
gercekten sanirim kendilerini cok ozel saniyorlar hep bize hep bize mantigi var bunlardada

olabilir !!!!
benim gorumcemin kaynanasi , masallah kadin 3 eltiyide aralarinda idare etmis, o boyle dedi,su boyle dedi diye (hicbirininde haberi olmaksizin yani)
birgun patlak verdi tabi, kiyamet koptu resmen.

eminim boyle bir seyi yapmiyordur o kadar basit bir insan degil
ama kayinvalidem soyle dusunuyor ve bunuda cok belli ediyor
nasil olsa ben hic birseye ses cikarmiyorum
alttan aliyorum oda en ufak bi lafta delirip cikiyor, olaylari baska baska boyutlara getiriyor o nedenle surekli beni yatistirma politikasinda bunun farkindayim
ama kesin bi dille artik patlama noktasinda oldugumu soyledim
bakalim patlarsam ne olucak ..

Kayınvalide neden sizi sakinleştiriyor ki,gelinini adam etsin..??
Deliyse de yada raporlu rahatsızlığı var ise de tedavi edilsin.
böyle çirkefler niye kollanır ki hep..
Kayınvalidenizi tutumu olmulu gibi görünsede bence pek çözüme yönelik değil.

ailede esimde bende cok mulayimizdir
kaynim ise tam tersi
tam tencere yuvarlanmis kapagini bulmus misali
kayinvalidemde surekli cevreye karsi benim cocuklarimin hepsi mukemmel hepsi mutlu havasini vermeye calisiyor
asla sirrini disariya vermez
eltimi hic kimsenin yaninda kotulemez
oda oyle der guler gcer konu acilinca
o nedenle ona hic seslenmiyor surekli ort bas ediliyor her terbiyesizligi
ama bundan sonra nasil olur bilmiyorum kizlar
iyiki buraya yazmisim
hepinizden allah razi olsun insan birazda olsa farkediyor enayiligini
eger boyle devam edersem bunun sonu gelmeyecek
bir an once birseylerin degismesi lazim

Benim eltim ve hadi eltimi geç kaynım (yani çocuğumun öz amcası) bunca sene içinde çocuğuma bir sakız bile almamışken; ben nerede cıvıl cıvıl bir elbise görsem, onların bebeğine alasım gelir..

Yani insanın kendi karakteri bu.. Karşındaki insan seviyesiz diye, senin duyguların, mizacın değişmiyor ki..

Ha ne yapıyorum, artık akıllandım.. Almıyorum..

değişmiş işte mizacınız.

Değişen mizacım değil, davranışım..
Gene içimden geliyor almak, ama mani oluyorum kendime.

bahane buluruz bazen yapmadıklarımıza.

konu sahibi arkadaş eşine bebeğe bir şeyler alalım diyormuş eşi de almayalım diyormuış.
kusura bakmayın da hangi kadın nolur senin akrabana hediye alalım der. eşi de itiraz eder.
sanki konuşmalar ters yazılmış gibi olmuş.

ben merak ediyorum eğer bunlar doğruysa bunu neden yapmak istiyorsunuz?
sırf iyi olduğunuzu birilerine göstermek içinse bile iyilik değil bu.
fala konuştum konu da dağıldı. yalnız her zaman gerçekçi olmaktan yanayım.
o yüzden duramadım yazdım gene.

konu sahibi arkadaş eşine bebeğe bir şeyler alalım diyormuş eşi de almayalım diyormuış.
kusura bakmayın da hangi kadın nolur senin akrabana hediye alalım der. eşi de itiraz eder.

Aynısını yaşamış olmasam belki ben de sizin gibi düşünürdüm..
Benim eşim de "almayalım hediye falan, boş gidelim" dedi. İnanın benim çocuğuma bir sakız bile almamış olan o çiftin bebeğine ben kendi maaşımdan aldım altını ve hediyeyi..
Hala da sorarsanız, İpek' tir kötü olan..
İki kardeş çok iyi anlaşacaktı yoksa..

Ben elim boş gidemem bebek görmeye, olmaz..
Aramız iyi olsaydı, onlar da benim yavruma kıymet vermiş olsaydı.. O zaman daha güzel hediyelerle giderdim. Şimdi daha mütevazi şeyler götürdüm, ama neticede elim boş gitmedim. Bir erkek bu inceliği düşünmez, ama kadınlar düşünüyor işte..

Birşey götürmemek aklıma gelmedi mi, geldi evet.. Çok düşündüm.. Burada konu bile açtım zamanında..
Ama içime sinmedi işte..

evet isim gucum yok ugrasiyorum esimle kendi konusmalarimi degistirip yaziyorum
cunku o kadar bos vaktim varki SIKINTIMDAN ne yzacagimi sasiriyorum
bu konunun icinde beni ikinci kez yalancilikla sucluyorsun
bunlari bi hakaret olarak aliyorum ..
lutfen bir insani yalancilikla suclamaktansa sizden farkli insanlarda olabilecegini dusunun ..

size olaylari anlatiyorum yasadiklarimi anlatiyorum care bulmaya calisiyorum kendi halime durumuma
aksiyon arayacak kadarbos vaktim yok nede boyle seyleri kaldiracak bi ruh halindede degilim ..

ben ailemden dusmanin dahi olsa bi bebek gormeye bi dogumgunune bi ev gormeye gidilirken eli bos gidilmeyecegini gordum
7 kat el olsa bile gidecegim yer elimde cicegim ufak bir hediyem olmadan asla gidemem ..
bu basimin belasi eltim olsa bile ..

Aynısını yaşamış olmasam belki ben de sizin gibi düşünürdüm..
Benim eşim de "almayalım hediye falan, boş gidelim" dedi. İnanın benim çocuğuma bir sakız bile almamış olan o çiftin bebeğine ben kendi maaşımdan aldım altını ve hediyeyi..
Hala da sorarsanız, İpek' tir kötü olan..
İki kardeş çok iyi anlaşacaktı yoksa..

Ben elim boş gidemem bebek görmeye, olmaz..
Aramız iyi olsaydı, onlar da benim yavruma kıymet vermiş olsaydı.. O zaman daha güzel hediyelerle giderdim. Şimdi daha mütevazi şeyler götürdüm, ama neticede elim boş gitmedim. Bir erkek bu inceliği düşünmez, ama kadınlar düşünüyor işte..

Birşey götürmemek aklıma gelmedi mi, geldi evet.. Çok düşündüm.. Burada konu bile açtım zamanında..
Ama içime sinmedi işte..

malesef yasamayan anlamiyor ..

hiç öyle düşünmeyin bence erkek hediye götürmek istemez mi falan filan artık erkekler kadınlardan daha objektif bakmaya başladı olaylara şuan ki nesil daha akıllı yaklaşıyor ailesine eşine haksızlık yapan tarafa siz götürmek isteseniz de boşver alma demiş olabilir tabiki ben çok görüyorum çevremde böyle eşlerinden daha çok kızıp kin tutan kraldan çok kralcı olan beyleri aslında erkeklerin bu konulara fazla karışmamasından kadınların gereken mesafeyi koymasından yanayım ama malesef öyle olmuyor her zaman artık erkekler de fazlasıyla her olayın içindeler..

ailede esimde bende cok mulayimizdir
kaynim ise tam tersi
tam tencere yuvarlanmis kapagini bulmus misali
kayinvalidemde surekli cevreye karsi benim cocuklarimin hepsi mukemmel hepsi mutlu havasini vermeye calisiyor
asla sirrini disariya vermez
eltimi hic kimsenin yaninda kotulemez
oda oyle der guler gcer konu acilinca
o nedenle ona hic seslenmiyor surekli ort bas ediliyor her terbiyesizligi
ama bundan sonra nasil olur bilmiyorum kizlar
iyiki buraya yazmisim
hepinizden allah razi olsun insan birazda olsa farkediyor enayiligini
eger boyle devam edersem bunun sonu gelmeyecek
bir an once birseylerin degismesi lazim
[/QUOTE]

Bugun biraz daha fazla okudum yazdiklarinizi. Zor bir durum. Kayinvalidenizin eltinizi kotulememesi hem iyi hem iyi degil. Herkese karsi kotulese size olan kini daha cok cogalir. Ama yuzunede birsey soylemiyorsa artik ben iyi bir gelinim hissi geliyor. Eltinizin sozleri zehir zemberek! cok dikkatli olun. Cocugunuzuda koruyun. Mumkun mertebe yanliz kalmamasi lazim, Oyle doverekten sevmeleride ayrica cok sacma.. Kini okadar buyukki cocugu doverekten seviyor. Rabbim buna huy guzelligi vermesi icinde cok dua edin. Tahamulu yok size. Yani hicmi hic sevmiyor sizi. Sizin cogunuzun olmamasindan cok hosnut olmus. Buda eltinizin karektersiz kisiligi oldukca yansitiyor! Baskasinin kusurundan yada bir zayif noktasindan insan bukadarmi keyf alir.. tuylerim diken diken oldu.. Sonra sizde hamile kalinca sevinci kursaginda kalmis. nerden cikti bu bebek diye dusunmus ve kinci hislerine sahip olamiyor.
gelelim hediye konusuna. Cevremde hic duymadim eltisine 500 euroluk hediye alani. Tabii maddi durumunuz el veriyorsa o baska fakat afedersiniz sizin bebeginizi hic umursamamis. bebeginizin dunyaya gelmemesini dilemis. Bunu acikca belli etmisler kari koca. ve siz ikinci bebege hediye almayi dusunuyorsunuz??? Bu onlarin fikirlerini kabul etmek anlamina gelir..
Bence sizde ayni harakette bulunmaniz lazimki onlarda sizin hissettiklerinizi anlasinlar. Yani en kotusunden bir ucuz hediye bile almayin.. Size deger vermiyene sizde deger vermeyin. Yegen demeyin o cocuklar zaten size kinli bir sekilde buyutulceklerdir.. bundan emin olun.. ama dua kalpleri dondurur..COK dua edin.

sanirim arkadas yurt disinda yasiyor
burada adetler boyle insanlarin durumu iyiyse yaparlar yani,normal durumu kotu olan bile en az iki uc takimla cocuk bakmaya gider,
neyse canim senin eltinle basetme yolu yok cunku asiri fesat ve kiskanc,
benimki de kiskanc ama seninki gibi degil gonul almasini ve sevinelecek yerde de beraber sevinmeyi bilir,biraz dengesiz konusur,
yani senin eltin hastalik boyutunda kayinvalidende farkinda napsin kadincaz o nasil basetsin bi laf soylese anlamayacagini biliyor,
sakin kayinvalidenden onu duzeltmesini bekleme hataya dusersin bana gore,
bende cocuk hasreti yasamis birisiyim acikcasi eltini cok kiniyorum,Artik ipler elimde benim sayemde torun gorduler filan laflari, o kimki Allah verdi vermeseydi ne yapabilirdi ya,
gorusme demiyorum cunku hep goruseceksiniz o konustukca sabir de,Allahin sana verdigi hediyeyi dusun,oglunu al kucakla:emir_bebek:
bi de soyle dusun herkez gercegin farkinda esin en buyuk destekcin,alttan da almani bekklemiyor degil mi?
eltin hayati boyunca kendisin kaybeder Allah bilir ya kendi ailesine karsi da boyledir cunku bana hic normal gelmedi.

Son düzenleme:
ya bu kadar alenen yapılan kıskançlıklara dayanamıyorum
ben olsam hiç acımam "kıskançsıııııın" deyip yüzüne vururum...
heryerde de söylerim:66:

tesekkur ederim arkadaslar yorumlariniz icin
ama ayni anda kayinvalidede bulunmama luksumuz pek yok
kayinvalidem bize 200 km uzak bir mesafede oturuyor ayri sehirlerdeyiz
eltimle ayni sehirdeyiz .. gorumcem 300 km uzaklikta ve genelde kayinvalidemde toplaniriz ..
biz iki , uc haftaya bi kayinvalidemlere gideriz ve kayinvalidemin komsusu eltimin kiz kardesi, eltimler her hafta kiz kardesini gorebilmek icin cuma aksami gidip pazar gunu donuyorlar ve bizim gittigimiz hafta sonlarindada mutlaka karsilasiyoruz
bide bizimkiler ailecek birbirlerine cok duskunler
evlendigimden beri hic biriyle bi problemim olmadi .. kaynimlada cok iyi anlasirdim evlenmeden once bir bucuk sene bizim sehirde okudugu icin benim evimde kaldi ..
kaynim evlendi hepimize karsi asiri bi sogukluk basladi ..
kayinvalidem gorumcemler baskici insanlar degiller .. kayinvalidem sadece mutlu olun yeter der
cocuklarimin yuzu gulsun ben baska bir sey istemem der
zaten eltimede bu kadar sessiz kalinmasinin nedeni bu .. tek neden kaynim uzulmesin ..
mesafe uzak cocuguda bahane edip annesigile gitmesem sirf eltimle karsilasmamak icin esim cok uzulecek, ailesi uzulecek ..
e bunun bayrami var seyrani var surekli dugun dernek nisan olaylari var akrabalarin filan .. hadi onlarinda birine gitmesem birine gitsem, yine olmaz
cunku esimin ailesiyle oldugu kadar akrabalariylada cok iyi anlasirim cok sevecen ve sicak insanlardir yani sonucta onlar benim cevrem arkadasim dostum oldular kuzenleri filan
kendimi o cevreden soyutluycam bir cahil insanin yuzunden ..
uf arkadaslar inanin o kadar zormus ki cahil bir insanla ugrasmak
baska birine akil verirken takma sanane ondan sen kendi hayatina bak derdim ama olmuyor
aile icinde olan insani takmamak mumkun olmuyor :(

eee daha ne dış kapının mandalı
kafa yormaya değmez..

Ahh bu eltiler neden bu kadar fesat olur .Boşuna dememişler kuma kumayı çekermiş elti eltiyi çekemezmiş.Ne alıp veremedikleri varsa.Benimki de durdu durdu 5 sene bekledi
tam benim düğünüme bi ay kala hamile kaldı.Bir kapris bir tafra.Bana alınan her şeyde gözü kaldı-ki k.validemler her şeyin aynısını almaya çalıştılar.Ona da zamanında alınmış ama şimdi eskimişler o yüzden her şeyden ona da alındı.-Yine de kendininkileri beğenmedi.Benim oturma odamı gibi yaptı oturma odasını aynısı olacak yakında koltuklarını da değiştirince.Sinir oluyorum bende ama yapacak bir şey yok.Fesat insanla uğraşılmıyor.Bana bir şey söylerse şak diye yapıştırıyorum cevabı benden çekiniyor artık bir şey söyleyemiyor.
Sen hiç takma bu insanı ve gerektiğinde sert çık alaya al sana bir daha böyle şeyler söylemeye çekinsin.

Son düzenleme:
Senin yerinde olsam eltinin ikinci dogumunda siradan bir tulum alir, kalan 490 euroya da ustumu basimi donatip oyle giderdim hastaneye.
En buyuk ceza o insan yokmus gibi davranmaktir. Ayni odada bile olsam direkt bana bir sey soylese kafami cevirip konu degistirir, gicik ederdim. Adam yerine koyma. Cevap verdikce ona cevap hakki dogurursun. Gorunmezmis gibi yap, keskin sirke kupune zarar. Bir sure sonra artik zona mi cikarir, orta yerinden catlar mi bilmem. Ne guzel kocan, kaynanan yaninda. Sefasini sur mutlulugunun, insanlara hak ettigi kadar deger vereceksin tatlim.

Senin yerinde olsam eltinin ikinci dogumunda siradan bir tulum alir, kalan 490 euroya da ustumu basimi donatip oyle giderdim hastaneye.
En buyuk ceza o insan yokmus gibi davranmaktir. Ayni odada bile olsam direkt bana bir sey soylese kafami cevirip konu degistirir, gicik ederdim. Adam yerine koyma. Cevap verdikce ona cevap hakki dogurursun. Gorunmezmis gibi yap, keskin sirke kupune zarar. Bir sure sonra artik zona mi cikarir, orta yerinden catlar mi bilmem. Ne guzel kocan, kaynanan yaninda. Sefasini sur mutlulugunun, insanlara hak ettigi kadar deger vereceksin tatlim.

evet bende dediginiz gibi yapicam dogumuna 4 ay filan kaldi
hic bir sey goturmemeyi cok isterdim ama yapamiycam yakistiramiyorum kendime
kucuk bi tulum alip kucukde bir paket yapip oyle gidicem
cok tesekkurler yorumlariniz icin ..

bosver guzelim boyle eltileri, uyma yada gorme onu diyecem ama bu sefer oyle yapiyrsun diye laf atar Allah bilir :-)
esleriniz yani abi kardes ve ayni anda esleriniz ve kendi aile aralari bozulmasinda siz konusmazsaniz konusmayin... sen kendi esinle kayinvalide ve kayin peder arti gorumcelerinle iyi olduktan sonra gerisi bos..
Tahmince sen ikinci yada ortanci gelinsin cunku ilk ve buyuk gelinler ardindan gelenleri kiskanyrlar (hakli yada haksiz)

Arkadaşımm kafana takmana bile değmez inan eğer takarsan bu seferde senin de ondan farkın kalmaz boşverereceksin bak herkes senin tarafında kaynanan, görümcen durum böyleyken hiç düşünme bile bende ki eltinindeğişik versiyonu ben hiç takmıyorum görüşsek bile hiç özel mezvulara girmem beni sinirlendirse bile belli etmem akıl vermem ben böyle yaptıkça daha sinir olur
Sende bebeğinle mutlu mesut yaşa
O da bebekleriyle mutlu mesut yaşasın

Back
X