fesat mıyım?

tahmin etmiştim aslında ama aklınızı da bulandırmak istemedim:) öyle olsun madem, sizi çok zorlamıyorsa bırakın öyle olsun sizin kullandığınız eşyaların borcu için eşinizle kötü olmayın... tavrınızı değiştirin "tabi bizim borcumuz ödeyelim... baban sıkılmasın" falan gibi... eşinin bu konuda zamanla güvenini kazanıp senden maddi konuları saklamasına engel olmalısın... yoksa uzun vadede daha çok zararını görürsün

Herhangi bir "tavir" sergilemenize gerek yok, zaten ne olursa, o tavir'lardan dolayi oluyor. Esinizle oturup dogru duzgun, insanca konusacaksiniz. Bu kadar.

eşiniz sizin vereceğiniz tavırlardan dolayı gizliyor bazı şeyleri.

direkt ılımlı bir şekilde ''borçlarımızı ödemen benim için sorun değil tabi ki ailenin iyiliğini de düşünmen lazım benim için problem yok'' derseniz karşılıklı halledersiniz bazı şeyleri diye düşünüyorum.

olan olmuş biten bitmiş eşyalar alınmış, belki eşya borcunuz bir kaç sene sonra bitecek ama ömür boyu o adamla yüz yüze bakacaksınız. ben olsam ağzımızın tadını bozmam. ama eve giren çıkan paranın hesabını da sorarım çokta boş bırakmam yani.

kusura bakma ama neyi didikliyorsun. birşekilde öyle yada böyle o borçlar ödenecek o borç da su an senin kullandığın aletlerin eşyaların borcu.adamda sen üzülme diye kendini kasıyor belli ki..e zaten az cok olayı da anlamşsın. daha sorgulamanın bir alemi yok. adamın ailesi de görüşmüyormusun tamam bu da halledilmiş.
dahasını anlamadım...

Kız tarafı herzaman üstüne düşeni fazlasıyla yapıyor anneler kızı evlenince bozdur takını öde borcunu demiyor, yada düğünden sonra borç sizin oluyor kocan ödesin denmiyor.Ama nişanda erkek tarafının ilk lafı herkes üzerine düşeni yapsın olup düğünün ertesi günü tüm altınları sıyırıp borç öderler üstüne taksitlerde sana kalır.
Bu evlenmek değil resmen paranla koca alıp üstüne kaynana kaynata görümce elti kayın belasıda almak oluyor.
Bedavadan sizin paranızla ev dönsün adam borcunu ödesin babasının.Sonrada çocuğumu evle dirdim bu ev bizim evimiz deyip yayılırlar. Kafanızı bir sene sonra çok duvara vurursunuz benden demesi.

Benim ailemin cebinden 5 kuruş cikmadi cok zordu elde avucta yoktu ama evleniyordum borcla harcla evin ceyizini tamamladm bazen aglayarak senet imzaladimm sonra evlendm 10 milyar borc takilan altin 5bin...
1 hafta agladim evde esime bisey soyleyemedim.
En son dedimki altinlari satalimmi durumu anlattim sat dedi gittm sattim tabi daha borc kaldi. Sonra odedik ama ben calismiyordm esimden para isteyince soruyordu ne yapicaksin diye borc odicem diyemiydm her yerden borc cikiyorfu cok zor bir durum emin olun...
Esinizin bu durumunu fazla didiklememenizi oneririm benimde basima geldigi icin. Evime yaptim dedim gectim.
Sizde giden paraya uzulmeyin esinizde evine yapmiş.
Kp kendi aldigi birseyi odetmiyor.
Bende sakliyordum borc odedigimi o kadar kotu gunlerdiki. Esinize sormayin bence bn cok utaniyrdum

Kendilerine güvendirip,borca teşvik edip,biz yaparız deyip sonrada üstümüze kalan düğün borcunu üstlendik,hala da ödüyoruz.....Altını krediyle ailesi aldı, bizde erkek ailesi alır dediler,büyük kaynıma da yapmışlardı;güven duyamadım yine de hayır Altın istemiyorum dedim....Sanki başımıza geleceği bilircesine,sırf millete bak oğluna ne güzel düğün yaptılar dedirtmek için aldılar.......Aradan kısa bir zaman geçti ,şehir dışındayım ailemden uzakta olduğum için ve uçakla gitmeyi uygun bulduğumuz için seyahatlerde bu yolu tercih ettik....Aynen sözler şunlar; biz kredi ödeyelim uçaklardan inmesinler!eşim başta oralı olmadı, sonra bebek için tedavi,masraflar;bu seferde devlette değil özelde! muayene ücretlerimiz ve hastane masraflarımız dillendi..En kötüsü; tedaviyi bilmelerine rağmen, kv nin biz bu borcu ödüyoruz keyiflerince yaşıyorlar, Allah evlat yüzü göstermesin lafları bende de eşimde de büyük bir yara açtı...Hemen kredi çek öde şu borcu yeter dedim,borcu kapattık babası ayıldı bayıldı,anneside ben naptım ki diye arkadan söylendi bedduayı inkar etti.....Velhasıl kelam eşini karşına al ,biz kapatalım borcu de!kimseye de minnet etmeyelim de;bak adam nasıl sökülüyor....Eşim ben bunları duyduğum için çok ezildi....herşeyi kendimiz yaptık diye gururlanırım o yüzden ortamda!Emin ol eşinde eğer kendi ödemek zorunda kalıyorsa eziliyor ve itiraf edemiyordur!

ne yapmalıyım peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…