- 31 Mart 2016
- 92
- 35
- 8
- 30
- Konu Sahibi KumkatNedir
-
canım o ev kızı modunu benden kimse iyi anlayamaz bende bu yıl sınava hazırlanıyorum resmen aynı şeyler anne konusunda da düzelir geçici bir durum gibi belki canı bir şeye sıkılmış oda senden hıncını alıyor olabilir akışına bırak umarım düzelirSenelerdir calisiyorum ve dava sonucu bekliyorum evdeyim 8 aydir calismiyorum ben.bu ev kizi.moduna alisamadimdepresyonda olabilirim bunalima girdim ama kimse beni.anlamiyo
Yapma. Annen de olsa kullandırma. Bacagımı hıssedemeyene kadar tek ayak ustu ablam vce enısteme hızmet ettıruldım. Yapmayınca nankor bencıl oldum ama sonunda koca bir tumorle basbasa kaldım. Annem diliyöe sureklı vıcdan azabını dıle getırdı ama neye yarar! O gunlerı hıc unutmam ve sevgım coook azaldıMerhaba kizlar,
Oyle cok canim aciyoki anlatamam ..
Abim evleneli.1 ay oldu ramazan dolayisiyla hergun bizdeler iftar saati aksam 10 gibi.gidiyorlar hertun cesit cesit.hazirlik yapiyorm abimide yengemide cok seviyorum hic bir sorunum kusurum yoktur .. ama annemin tavirlari oyle inciticiki sanki ben kizi degilim dun hamur yoguruyor bizde limonata iciyoruz mutfakta yengemle eli musait degil diye agzina.goturdum icmiycem.diye tersledi sok oldum oysa yengemin annesi.yavrum.kuzum kiyamam.diye konusurlar ailecekcan yaram tabagi niye buraya kiydun sunu yapmamissin bunu etmemissin surekli ufacik seyler icin bile bana kizoyor onun yaninda oysa ben.knu hep yuceltmeye ilgilenmeye calsiyorum abim ve yengem cumartesi pazar izinliler uykusu gelir gibi oldu 12de annem.git uzan.biraz dedi yengemin adi ayse olsun misal. O sofrayi hazirlayana kadar uyudu ben hazirladim uyandirdim yemek.yediler sofra oylece kaldi evlerine gittiler yorgunlar anlarim ama surekli herseyi benim.ustume yukluyorlar bunlar ornek ve annem surekli beni ona kullandiriyor herseyde anlatmadgim.okdar cok sey varki .. ben ark ayarladim pazar gunu iftara gidektik kac gun.oncesinden ayarlardik onlarda yemege cagirdilar ark ayip olcak cumartesi olsaydi dedim olmaz dediler
Simdi annnemle konusurken.keske.cumartesi olsaydi hem pazar biz.oturamyiz ise gitcekler yorgun olurlar diyorum ondan bile.okdar kavga ettiki kiz yoruluyo iste calistigin.gunleri.ne cabuk unuttun vb bi ton laf oysa ne dedimki pazartesi ise gitcekler yorulmasinlar diye soyledim
Yoruldum artik cok hemde ne soylesem.suc sorunum.kimse degil annem beni.itip kakmasi herseye kosturmaktan yoruldum ben calistigimda eve gelip is yapiyordum birde izinli gunlerimi.bekleyip temizlik misafir cagiriyordu ben.ise gittigim.gunleri.unutmadimda .. o unutmus belliki sevmiyomu beni herseyimde kusur ariyo ayak.ustu on tane laf sokuyo ne yapcam ben herkes gelip yiyip icip ben hizmetci gibi kosusturcakmiyim ustelik sinava calismam.gerekyeni.dersin basindan.kalktim hala aksama gelcekler yemek yap.diyor allahim yaaa
Senelerdir calisiyorum ve dava sonucu bekliyorum evdeyim 8 aydir calismiyorum ben.bu ev kizi.moduna alisamadimdepresyonda olabilirim bunalima girdim ama kimse beni.anlamiyo
Allahım ne gorumceler varmış bee :) ben benimkilerin eline düşsem diri diri derimi yüzerler vallaha... Rabbim herkese başka sınav vermis... kendini ezdirme annen senden önce geline karşı patlak vericek ve emin ol sana anlatacak böyle yaptı söyle yaptı diye :) sen o zaman dersin sen yaptın diye... keşke erkek anneleri tam manasıyla kızları ile gelinleri arasında dengeyi kurabilse... ama hep bi taraftan birini ezdiriyorlar... bu sefer bizde durum tam tersiydi eşimin kız kardeşi ev kızı ve ben ogrenciydim görümcem sabah yediği kahvaltı bulasiklarını bile aksama birakir di ben geliyimde yıkayim diye... içtiği suyun bardağıni bile...
7 de geliyor diyorsunuz da nerede yaşıyorsunuz? Batı tarafında 9 a çeyrek kala civarı iftar. O surede bal gibi de yetişir yemek. Niye yetismeyecekmis? Dogudaysaniz öncesinden hazirlayip buzluktan cikarip yapacağı pratik seyler hazirlayacak. Sanki bir tek çalışan gelin sizin gelininiz gibi muamele yapıyor anneniz. E gelin yeni cekiniyor belki felan ama burda anneniz hatalı. Ne diye herşeyi sizden bekliyor. İyi kaynana olup methedilecek. Ders çalışın bosverin anneniz çağırıyorsa hizmetlerini de yapsın. Çok yaşlı değil ya. Eli ayağı tutuyor di mi? Hem bir iki gün olur amenna. Hergun hergun ne mecbursunuz. Herkes bi işin ucundan tutacak. Valla siz bana iyi desinler ben kosarim herşeye hep güler yüz gosteririm derseniz herşeyi size yıkarlar. Vardı sizin gibi bir arkadaşım. Kına gecesinde bile yengeleri yardım etmedi. Kız sabaha kadar bir mutfak dolusu bulaşıgi yıkadığı gibi kına gecesindeki bütün ayak işlerine de gelinligiyle koştu durdu. Sanirsiniz yengeler gelin.
Siz kendinizi geri çekin biraz halsizlikten kalkamayin, ders çalışmaktan kafaniz ağrısın naz yapın biraz. Kendi kiymetinizi bilmezseniz kimse sizin kiymetinizi bilip de aman yoruldun çekil kenara demez.
ya yemin ederim aynı ben :) aynı benim konumum aynı bana söylenen sözler. Benim sıkıntılarım. Kendim gibi biri varmış.Biz illa gelin demiyoruz soyleki canlari.nasil.isterse iyle davrabiyorlar abim zaten.karisini asla.hic hir seye zorlamaz. Yeni gelin yemek.yapmayi tam anlamiyla bilmiyor sonuc itibariyle hazir yemek.buraya geliyorlar. Ben naz yapmaya alismamisim evin en.kucuguyum herkesin elinin altinda buyudum saga sola kosmaktan bazen.luyorki evde 5 kisinin.birden ismimi cagirdigi duyuyorum. Calisirken bu kdar degildi, rahatsiz oluyorum dile getirincede adim kiskanc oluyor fesat oluyor
Canim dershaneye yazilmadim bu sene.evde calisiyorum okulum yok gitcegim bir yer yokki ustelik.. kutuphaneler agzina.kadar doluDun benim abim gilde bizdeydi. 1 yigenim var daha 4 aylik. Yani sira ablam gilde geldi 2 yigenimde ordan var. Ev baya kalabalikti. Ben saat 8 de ancak eve geldim cunku odevim vardi. Evde olsaydim annen bi isin ucundan tuttururdu azda olsa biliyorum. Yada konsantrasyon olmazdi bunumu yapiyim bunu yapyim hangi yemegi yapalim diye sormasindan. O yuzden mis gibi saat 8 e kdar okuldaydim. Bence sende yapmalisin. Gercektende ddgin gibi yarim birgun evlendiginde seni bi guzel ezerler.
Kendini dusun, ezdirme.
Sen onlarin kizisin evin kolesi degil.
Annenede restini cek.
Benim odevim var de evden disari cik.
Saat 8 e 9 a kadar gelme.
Bunu basarabilirsin galiba?
Bakti sen saat 9 da hala yoksun elbet annen yemeginide yapar cayinida kor.
Mecbur yapicak.
Biz cagirmiyoruz yani gelin diyoruz ama zorunlu gelmiyorlar abim yengeme istemedgi bir seye zorlamaz cok duskun ona calsiyorlar yemek yapmayi tam.anlamiyla bilmiyor sonuc.itibariyle ramazan boyu gelicekler sanirimÇalıştığım dönemde 12kişilik misafir ağırladığım çok olmuştur.
Misafirliğe gittiğim yerlerde de asla oturmam mutlaka yardımcı olurum.
Yani bir tek çalışan sizin gelin değil ki.
Ama ben sizi de hatalı buldum bu kadar müsamaha neden?
Anneniz yemek mi yap diyor ders çalışcam de geç anne'nin fiziksel bi engeli mi var yani.
Yemek bitti sofra toplanmadı mı yengecim şurayı halledelim de öyle dinlenirsin de susmak neden?
Ayrıca her gün bu insanları çağırmak neden eminim gelin de bıkmıştır keşke biraz rahat bıraksa aileler.
Bu konuyu gelin hanım açsaydı ve görümcem beni istemiyor şeklinde yazsaydı ne yorumlar dönerdi burada. Biz de hoş bir forumuz doğrusu.
Neyse. Kendiliğinden yardım etmiyorsa siz yönlendirin. Ayşe sen sofrayı toplar mısın ben makineyi yerleştireyim, Ayşe şu ekmeği kaldırır mısın ben çayı demleyeyim diyin. Yeni gelinmiş yahu insaf! İlk evlendiğim zamanda ben de çekinirdim kayınvalidemin mutfağına girmeye. Zaman verin biraz kadıncağıza daha 1 ay olmuş evleneli.
Ayni benim anneannem yahu bu kadar mi benzer.
Tavsiyem, bu kadar iyi niyetli olmayin,cunku yapilan iyilikler bi zaman sonra mecburiyetinizmis gibi ustunuze yapisiyo.Neden siz insanlari kirmamak icin ugrasiyosunuz da ayni ozen size gosterilmiyo?
Yemek yapilacaksa tek bi seyi yaparim deyin onu yapin cekilin kenara,yenge sunu yapalim bunu yapalim diye yengenizi de olaya dahil edin .
Ben eminim boyle yapmaya basladiginizda tepki cekeceksiniz,sen eskiden boyle degildin ne oldu,sende bi haller var diye ustunuze gelecekler,hic onemsemeyin zamanla alisirlar.
Anneme canimi.bile veririm kinunun o tarafindan.bakarsak.farkli bi boyuta ulasiyoherkim nederse desin anneni üzme üzrine düşeni yap yrn evlenince ilin adamlarına ne hizmetler yapcam ufağa yefeğe takılma ana ocağnın tadını çıkar boşverrrrr......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?