Merhaba benimde ilk fetal testimde monosomy x sonuç yok denildi ikinci kez verdim turner sendromu yüksek risk denildi sizce amniyosentez yaptırmalı mıyım ultrasonda bi sıkıntı yok kafam çok karışıkAmniyosentez yaptırdım, fish sonucu temiz geldişimdi daha detaylı olan tahlilleri bekliyorum 10-15 güne çıkacak
Benim de fetal dnada trizomi 3 iki kere pozitif çıkmıştı. Cinsiyet kromozomlarında da fetal dna çok yanılabiliyor, çalıştığım yerde birinin böyle olmuştu amniyosentez temiz geldi. Hangi doktora sorsanız size amniyosentez önerecektir, bunun kararını verecek olan sizsinizMerhaba benimde ilk fetal testimde monosomy x sonuç yok denildi ikinci kez verdim turner sendromu yüksek risk denildi sizce amniyosentez yaptırmalı mıyım ultrasonda bi sıkıntı yok kafam çok karışık
Bugün ultrason muayenem vardı doktor her şeyin yolunda olduğunu söyledi 20. haftaya kadar gitmek istemiyorum artık hastaneye bebeğimin sağlıklı olduğuna inanıyorum Allahın izniyle sağlıklı doğacak Allah tüm annelere sağlıkla sıhhatle kucaklarına almayı nasip etsinBenim de fetal dnada trizomi 3 iki kere pozitif çıkmıştı. Cinsiyet kromozomlarında da fetal dna çok yanılabiliyor, çalıştığım yerde birinin böyle olmuştu amniyosentez temiz geldi. Hangi doktora sorsanız size amniyosentez önerecektir, bunun kararını verecek olan sizsinizben dayanamadım yaptırdım.
Allah korusun amniyosentezde turner gelse bile turner yaşamla bağdaşmayan bir sakatlık değil, sağlık sorunları olsa da normal yaşayabiliyorlar. Tabi yine de istemeyebilirsiniz, sonuca göre kararınızı verirsiniz. Ama bence içinizi ferah tutun yoktur turner falan, gerçekten cinsiyet kromozlarında yanılan çok okudum buradabizzat da gördüm arkadaşımızda.
Ultrasonda normal görünmesi çok iyi. Ben de sonucu ilk alınca kendimi çok kahrettim ama ultrasonda normal gördükçe korkularım azaldı. İnşallah sizde de hiçbir şey yoktur ve burada verirsiniz müjdeyiBugün ultrason muayenem vardı doktor her şeyin yolunda olduğunu söyledi 20. haftaya kadar gitmek istemiyorum artık hastaneye bebeğimin sağlıklı olduğuna inanıyorum Allahın izniyle sağlıklı doğacak Allah tüm annelere sağlıkla sıhhatle kucaklarına almayı nasip etsin
Merhaba, başlıktaki tüm yazıları okudum ve amniyosentez sonucunuzun temiz çıkmasına çok sevindimSelamlar, konum biraz uzun olacak. Tüp bebek pgt normal bir embriyo ile hamileyim, 11+5’teyim. Doktorumun önerisiyle ikili test yaptırmadan direkt fetal dna testi verdim. En son 10+5 haftada bebeğimin ultrason görüntüsü de gayet normaldi. Bugün fetal dna sonuçlarım geldi, fraksiyon oranı %7. Sonuçlarda trizomi 3 yüksek riskli gelmiş. Doktorumla görüştüm, yüksek ihtimalle hiçbir şey çıkmayacak, böyle bir pozitiflik olsaydı zaten belli olurdu bir sorun yaşanırdı takiplerde dedi. Yine de bir şey olmaz diyip geçemeyiz diyerek perinatoloğa yönlendirdi. Dedi ki, trizomi 21,18 bunlarda testin güvenilirliği oldukça yüksek. Ama diğer trizomilerde testin güvenilirliği daha düşük diyor. Ben de şimdi sonuç raporuna bakıyorum, bu bende riskli çıkan değer için testin güvenilirliği %96,4 diyor. Yani bu da düşük bir oran değil ki? Oldukça yüksek bir oran.
Ne yapacağımı şaşırdım doktorumun önerdiği perinatologlardan birini aradım sekreteriyle konuştum. Gebelik haftamdan dolayı amniyosentez değil cvs önerecek sanırım.
Chatgpt’den baktım, trizomi 3 zaten ağır bir anomaliymiş ve ultrasonda illa belli olur gibi görünüyor, hatta genelde canlı doğum olmaz düşük olur deniyor. Ama benim gebeliğimde şuan bir sorun yok, ultrasonda da yok şuanlık. Üstelik embriyom da pgt’liydi, pgt normal gelen embriyoda trizomi 3 görülme riski çok düşük diyor.
Fetal dna’da nadir görülen hastalıklarda yüksek riskli çıkıp amniosentez yaptıran var mı? Sonucunuz pozitif mi geldi negatif mi? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Trizomi 18, 21 ve 13’ten ziyade diğer daha nadir olanlardan bahsediyorum.
Gebelik haftanız çok küçük değil, bence böyle bir sorun olsa ultrasonda illa ki bazı terslikler görünürdü. Recep hoca zaten işinin uzmanı, uzun uzun her yerini kontrol ediyor yorum yapıyor. Bize büyük ihtimalle bebekte hiçbir şey çıkmaz, baktığım hiçbir organda bir sıkıntı görmedim dedi. Bana o bile yetti, sonuçları beklerken hiç stresli değildimMerhaba, başlıktaki tüm yazıları okudum ve amniyosentez sonucunuzun temiz çıkmasına çok sevindimGözünüz aydın
Benim de Fetal DNA testimde DiGeorge sendromu çıktı. Recep Has’ta amniyosentez olacağım yarın. Bana dua eder misiniz? Nadir görülen bir hastalıkmış, bebek ya ölüyormuş ya da yaşarsa çok ağır hastalıkla geçiyormuş ömrü. Kahroldum, inşallah bebeğim iyidir ve sonuçlar iyi çıkar
Çok teşekkür ederim. Recep Hocaya çok güveniyorum zaten, detaylu ultrason yapmıştı bir kaç hafta önce. Orda bir sorun görülmemişti. İnşallah dediğiniz gibi olurGebelik haftanız çok küçük değil, bence böyle bir sorun olsa ultrasonda illa ki bazı terslikler görünürdü. Recep hoca zaten işinin uzmanı, uzun uzun her yerini kontrol ediyor yorum yapıyor. Bize büyük ihtimalle bebekte hiçbir şey çıkmaz, baktığım hiçbir organda bir sıkıntı görmedim dedi. Bana o bile yetti, sonuçları beklerken hiç stresli değildiminşallah sizin de öyle olur ben öyle olacağını düşünüyorum canınızı sıkmayın rahat olun yarın bebeğinizi uzuun uzun göreceksiniz haberdar edin bizi
Selamlarr, ne yaptınız?Çok teşekkür ederim. Recep Hocaya çok güveniyorum zaten, detaylu ultrason yapmıştı bir kaç hafta önce. Orda bir sorun görülmemişti. İnşallah dediğiniz gibi olurheber veririm tabii
Merhaba, dün amniyosentez işlemi yapıldı. Detaylı ultrason da yapıldı. Genel itibariyle organlarda bir sorun görülmedi çok şükür. Amniyosentez sonuçları temiz çıkıca tam rahat edeceğim. Korkulacak bi işlem değilmiş. İğneyi yapınca biraz yandı acıdı ama 5 saniye sonra hiç acı kalmıyo. Biraz da regl sancısı oluyor. Doktordan çok memnunum zaten çok şükür ki iyi doktorlarla karşılaştımSelamlarr, ne yaptınız?
Benim temiz geldiKonu 'Fetal Dna Trizomi 21 Amniyo temiz' Fetal Dna Trizomi 21 Amniyo temiz
Şu konuyu kaydetmişim ilginç geldiği için. Belki sizin için de umut olur. Trizomi 21 bu ama umarım temiz olur sonucunuz.
Sorun görülmemesi çok güzel. En ufak şüphe görseler zaten mutlaka söylerlerdi, kimse böyle bir sorumluluk almak istemez. Bol bol dinlenin inşallah hayırlı haberler gelir yakındaMerhaba, dün amniyosentez işlemi yapıldı. Detaylı ultrason da yapıldı. Genel itibariyle organlarda bir sorun görülmedi çok şükür. Amniyosentez sonuçları temiz çıkıca tam rahat edeceğim. Korkulacak bi işlem değilmiş. İğneyi yapınca biraz yandı acıdı ama 5 saniye sonra hiç acı kalmıyo. Biraz da regl sancısı oluyor. Doktordan çok memnunum zaten çok şükür ki iyi doktorlarla karşılaştımSorduğunuz için çok teşekkür ederim
O kısmı görmedim. Çok sevindim. Herkes sağlıkla kavuşsun yavrusuna.Benim temiz geldidiğer bekleyen arkadaşların da öyle olur inşallah.
Çok teşekkür ederim. Fish sonucu temiz çıktı çok şükürSorun görülmemesi çok güzel. En ufak şüphe görseler zaten mutlaka söylerlerdi, kimse böyle bir sorumluluk almak istemez. Bol bol dinlenin inşallah hayırlı haberler gelir yakındaFish sonucu zaten bugün yarın çıkar.
Gözünüz aydın çok sevindimÇok teşekkür ederim. Fish sonucu temiz çıktı çok şükürDoğru diyorsunuz, gerçekten büyük sorumluluk doktorlardaki. Diğer sonuçlar da temiz çıkar umarım Rabbim hepimizin sağlıkla kavuşmasını nasip etsin
Amin, çok teşekkür ederim. Kesinlikle öyleGözünüz aydın çok sevindimDiğerleri de tertemiz çıkar. Ne çektirdi bu fetal dna bize
Sonuçlarınız için çok sevindim. Bende de 20+2 detaylı ultrasonda 6.5 ense kalınlığı ve kalpte parlaklık görüldü. Hiçbir test yaptırmadım umarım sağlıklı doğum yaparım ben de ve hepimiz.Sorun görülmemesi çok güzel. En ufak şüphe görseler zaten mutlaka söylerlerdi, kimse böyle bir sorumluluk almak istemez. Bol bol dinlenin inşallah hayırlı haberler gelir yakındaFish sonucu zaten bugün yarın çıkar.
Sonuçlarınız için çok sevindim. Bende de 20+2 detaylı ultrasonda 6.5 ense kalınlığı ve kalpte parlaklık görüldü. Hiç test yaptırmadım umarım sağlıklı doğum yaparım ben de ve hepimiz.Sorun görülmemesi çok güzel. En ufak şüphe görseler zaten mutlaka söylerlerdi, kimse böyle bir sorumluluk almak istemez. Bol bol dinlenin inşallah hayırlı haberler gelir yakındaFish sonucu zaten bugün yarın çıkar.
Amniyosentez yaptırmayacak misnizSonuçlarınız için çok sevindim. Bende de 20+2 detaylı ultrasonda 6.5 ense kalınlığı ve kalpte parlaklık görüldü. Hiçbir test yaptırmadım umarım sağlıklı doğum yaparım ben de ve hepimiz.
Amniyosentez yaptırmayacak misniz
Amniyosentez yaptırma
23+4 şu an . Yaptırmayacağım artıkAmniyosentez yaptırmayacak misniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?