• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fetal dna sonucu cvs yaptırma

Size de geçmiş olsun.. sizin cinsiyetteki belirsizlik nedir acaba benzer bi şey mi benimkiyle? Bana da 17yi önerdiler ama genetik doktoru 16 da da olur dedi. Ben muhtemelen 16yı bekleyip yaptıracağım.. zaten bi kaç haftada sonuç anca çıkıyor beklemem o kadar yıpratıcı ki😢 sizin sonlandırma düşünceniz var mı aksi bir durum çıkarsa Allah korusun
Benimkinde cinsiyet uninformative ve cinsiyet kromozomlari uninformative diye yazmis. Yani turner, klinefelter vs pozitif demiyor ama var mi yok mu çalisamadik diyor. Doktorun söyledigi mozaik olabilirmis, örnegin erkek bebek ama tüm kromozomlari 46xy degil bazilarinda y kromozomu yok misal 45x,46xy olabilirmis. Veya kiz ama uterusu yok turner sendromundaki gibi. Açikçasi tüm anatomik taramasi iyi gelirse ve mozaik orani da düsük çikarsa devam etmeyi düsünebilirim. Suana kadar ultrasonlari hep çok iyi gidiyor. Ama daha büyük bir sorun varsa içimiz aciyarak böyle bir karar alabiliriz. Ben 3 haftadir bu belirsizlik içindeyim, basta çok korkmustum ama reddit'e de bakinca özellikle cinsiyet anomalilerinde hatali pozitif sonuç alan çok gördüm. İsin garibi suana kadar bebegime erkek diyorlardi, en son kiz dediler. Ben hiçbir sey cikmayacagini düsünüyorum, böylece daha sakin kalmaya basladim. Kötü senaryolar karsisinda ne yapacagimizi düsünmek çok yipratici oluyor.

Benimkinde cinsiyet uninformative ve cinsiyet kromozomlari uninformative diye yazmis. Yani turner, klinefelter vs pozitif demiyor ama var mi yok mu çalisamadik diyor. Doktorun söyledigi mozaik olabilirmis, örnegin erkek bebek ama tüm kromozomlari 46xy degil bazilarinda y kromozomu yok misal 45x,46xy olabilirmis. Veya kiz ama uterusu yok turner sendromundaki gibi. Açikçasi tüm anatomik taramasi iyi gelirse ve mozaik orani da düsük çikarsa devam etmeyi düsünebilirim. Suana kadar ultrasonlari hep çok iyi gidiyor. Ama daha büyük bir sorun varsa içimiz aciyarak böyle bir karar alabiliriz. Ben 3 haftadir bu belirsizlik içindeyim, basta çok korkmustum ama reddit'e de bakinca özellikle cinsiyet anomalilerinde hatali pozitif sonuç alan çok gördüm. İsin garibi suana kadar bebegime erkek diyorlardi, en son kiz dediler. Ben hiçbir sey cikmayacagini düsünüyorum, böylece daha sakin kalmaya basladim. Kötü senaryolar karsisinda ne yapacagimizi düsünmek çok yipratici oluyor.
Çok geçmiş olsun benimde XXY çıktı kimi doktor çok kötü konuşuyor kimisi bişey yok diyor cinsiyet anomalisinde sonlandırmaya karar vermek çok zor çünkü bu test yapılmasaydı ultrasonla bilinmezmiş doğduktan sonra da fark edilmezmiş. O kadar çok yalancınpoziitf var ki inşallah Bizimde öyledir

Çok geçmiş olsun benimde XXY çıktı kimi doktor çok kötü konuşuyor kimisi bişey yok diyor cinsiyet anomalisinde sonlandırmaya karar vermek çok zor çünkü bu test yapılmasaydı ultrasonla bilinmezmiş doğduktan sonra da fark edilmezmiş. O kadar çok yalancınpoziitf var ki inşallah Bizimde öyledir
Evet inanın anne baba olarak yaşayacağımız zorlukla kalsa tereddüt dahi etmeyiz, ama insan evladının yaşayacağı zorlukları düşününce çaresiz kalıyor. Sizin sonucunuz amniyosentezle doğrulandı mı?

Evet inanın anne baba olarak yaşayacağımız zorlukla kalsa tereddüt dahi etmeyiz, ama insan evladının yaşayacağı zorlukları düşününce çaresiz kalıyor. Sizin sonucunuz amniyosentezle doğrulandı mı?
Amniyo yaptırmadım bende. Öyle olsa da sonlandırmayacaktım testin yanlış çıkma ihtimaline tutundum en azından şuan umudum var yanlış diye düşünüyorum inşallah öyledir çok yıpratıcı bir süreç nasıl 9 ay tamamlanacak bilmiyorum siz şuan kaöıncınhaffadasınız. Evet gerçekten dediğiniz gibi sonuçları bilmiyoruz ne olacak bilmiyoruz ama Allah’ın yanında zor değil ol der olur inşallah sağlıkla kucağımıza alırız

Cinsiyet anomalisinde o kadar çok yanlış var ki ben bilseydim asla bu testi yaptırmazdım. Doktorlar buna taparcasına güveniyor.

Amnniyosentez yüzde 99 sonuclu diyorlar neden cvs dedi doktor. Hangi şehirdesiniz Ankara'ya gelme durumunuz varsa burada bir doktora gidin

Cinsiyet anomalisinde o kadar çok yanlış var ki ben bilseydim asla bu testi yaptırmazdım. Doktorlar buna taparcasına güveniyor.
Zaten fetal dna trizomi 21-18 ve 13 için %98 lik bir doğruluk payı veriyor diğer anomaliler için yanılma oranı yüksek hatta birçok kişide cinsiyet tahmininde bile hata vermiş

Amniyo yaptırmadım bende. Öyle olsa da sonlandırmayacaktım testin yanlış çıkma ihtimaline tutundum en azından şuan umudum var yanlış diye düşünüyorum inşallah öyledir çok yıpratıcı bir süreç nasıl 9 ay tamamlanacak bilmiyorum siz şuan kaöıncınhaffadasınız. Evet gerçekten dediğiniz gibi sonuçları bilmiyoruz ne olacak bilmiyoruz ama Allah’ın yanında zor değil ol der olur inşallah sağlıkla kucağımıza alırız
Ben 16.haftadayım, doktoruma güvendim amniyosentez için, sonucun temiz çıkacağına inanıyorum içimi rahatlatmak bebeğimi boş yere daha fazla strese sokmamak için olmak istiyorum.

Kızlar 13 haftalık hamileyim Fetal dna sonucumda bebekte Xyy kromozom bozukluğu çıktı. Doktor amniyosentez için 16yı beklemek lazım gerek yok şimdiden CVS yaptır dedi. Baya endişeliyim. Benzer durum yaşayıp cvs yaptırıp temiz sonuç alan var mı
Merhaba, beni hatırladınız mı bilmiyorum temmuz anneleri grubundaydım sizinle. Bahsettiğiniz durumu bilmiyorum ama bizimde kromozom bozukluğu çıktı ve gebeliği sonlandırmamız gerekiyor. Bu süreçte ne hissettiğinizi kalpten anlayan biri olarak yazmak istedim bazen bazı şeyler bizim elimizde değildir❤️

Usg de erkekten kıza dönmesi de garip belki daha küşük diye görülemiyordur. Bir sürü video görüyoruz 22. Hafta detaylıya kadar kız denen sonra erkek cıkan bebekleri. Umarım sağlıklıdır kız veya erkek hicbir sorunla karsılasmazsınız.

Ben de cinsiyetteki belirsizlik nedeniyle haftaya amniyosentez olacağım, doktorum hatta 17. haftayı beklememi önerdi (bunu 3 farklı perinatologdan ve genetik uzmanlarından duydum) kültürün daha iyi çalışılması için. Cinsiyetle ilgili zaten anatomik tarama yapmamız lazım onun için de en az 20. haftaları görmemiz lazım diyor. Zaten önümüzde belirsiz bir tablo var, onu kesinleştirmek için uğraşıyoruz, bunu en iyi sonucu almak için yapıyorsak acele etmemeliyiz dedi. Evet geç haftalarda gebelik sonlandırmak travmatik olur ama cvs sonucu olumsuz gelir de sonlandırma sonrası bebeğe baktırırsan ve gerçek bir anomalisi yoksa bu daha üzücü olur diye düşünüyorum.
Çok haklısın Allah korusun çok kötü bir tablo olur cvs sonucuna göre işlem yaparsak belki de. Beklemek bu kadar zor olmasına rağmen ben de ameniyosenteze karar verdim bugün. üç hafta sonra yapacaklar testi 3 haftada açıklanmasını beklesek önümüzde baya uzun bir zaman var Allah bekleyen herkesin yüregine su Serpsin işini kolaylaştırsın gerçekten üç gündür ne çekiyorum ya Allah bir ben bilirim. Size şimdi 17. haftada amniyo yapıp 20. haftada ne yapacaklar cinsiyet için o kısmı anlayamadım

Çok enteresan gerçekten cinsiyeti bile farklı söylemeleri. Sizin durumda biraz karışıkmış ama aslında aynı kapıya çıkıyor bu testlerin cinsiyet üzerindeki yanılmaları klasik. yaptırmasaydık belki kafamız daha rahattı gerçekten çünkü bu tarz anomaliler ultrasonda pek belirti vermiyor benim de ultrason hep çok normal çıkıyor hatta 13. haftada olmama rağmen doktor detaylı ultrason yaptı bugün. iyi düşünerek en güzelini yapıyorsunuz inşallah ben de bir yerden sonra bu olumsuz düşüncelerden kurtulup şu bekleme sürecini kendime ve bebeğime zehir etmem artık.. birbirimizi süreçlerden haberdar edelim🙏🙏🏼❤️

Yalancı pozitif hikayelerini duydukça içime bir umut doğuyor. Benimki sizinkiyle benziyor inşallah çocuklarımız da hiçbir sıkıntı yoktur siz kaçıncı haftadasınız? Her türlü Bebeğinizi kucağınıza almayı kafanıza koyduysanız bence olumsuz her şeyi çıkarın atın kafanızda ne kendinize ne de bebeği strese sokmayın inşallah sıkıntısız bir şekilde doğar hepimizin bebeği bu süreçlerde bir sınav hepimiz için

Amnniyosentez yüzde 99 sonuclu diyorlar neden cvs dedi doktor. Hangi şehirdesiniz Ankara'ya gelme durumunuz varsa burada bir doktora gidin
Bu olaydan sonra doktoruma tekrar devam etmeyi düşünmüyorum zaten beni baya korkuttu ve hiç doğru yönlendirdiğini düşünmüyorum genetik doktorlarıyla ve Perinatoloji uzmanları ile görüştüm hepsi amniyosentez önerdi en son ben de buna karar verdim. İki farklı Perinatoloji doktoruna muayene oldum tarih aldım amniyosentez olacağım inşallah yoksa dediğiniz gibi Ankara İstanbul neresi olsa gitmeye hazırdım yani

Merhaba, beni hatırladınız mı bilmiyorum temmuz anneleri grubundaydım sizinle. Bahsettiğiniz durumu bilmiyorum ama bizimde kromozom bozukluğu çıktı ve gebeliği sonlandırmamız gerekiyor. Bu süreçte ne hissettiğinizi kalpten anlayan biri olarak yazmak istedim bazen bazı şeyler bizim elimizde değildir❤️
Evet tabii ki sizi hatırlıyorum☺️ gerçekten çok üzüldüm Allah kolaylaştırsın sabrını versin inşallah kısa zamanda tekrar kucağınızı doldursun.. şu an o belirsiz süreci yaşıyorum ben de işkence gibi geliyor. Sizin tam olarak bozukluk neydi acaba gerekli bütün testleri yaptırdınız mı karar vermeden önce🙏🏼

Bu olaydan sonra doktoruma tekrar devam etmeyi düşünmüyorum zaten beni baya korkuttu ve hiç doğru yönlendirdiğini düşünmüyorum genetik doktorlarıyla ve Perinatoloji uzmanları ile görüştüm hepsi amniyosentez önerdi en son ben de buna karar verdim. İki farklı Perinatoloji doktoruna muayene oldum tarih aldım amniyosentez olacağım inşallah yoksa dediğiniz gibi Ankara İstanbul neresi olsa gitmeye hazırdım yani
En doğru kararı vermişsin canım doktorunu değiştirmekle bu süreçli hasta psikolojisinden anlayan bi doktorla devam etmek en iyisi bence bu testler anneleri üzmekten başka bi işe yaramıyor😏

En doğru kararı vermişsin canım doktorunu değiştirmekle bu süreçli hasta psikolojisinden anlayan bi doktorla devam etmek en iyisi bence bu testler anneleri üzmekten başka bi işe yaramıyor😏
Aynen öyle doktorlar nasıl birbirlerinden bu kadar farklı şeyler söyleyebiliyorlar insan anlamıyor 😊 inşallah işlem için olan süre sonuç çıkması için olan süre çok hızlı geçer ve güzel haberler alırım dualarını bekliyorum🥰

Aynen öyle doktorlar nasıl birbirlerinden bu kadar farklı şeyler söyleyebiliyorlar insan anlamıyor 😊 inşallah işlem için olan süre sonuç çıkması için olan süre çok hızlı geçer ve güzel haberler alırım dualarını bekliyorum🥰
Tüm kalbimle diliyorum şu mübarek 3 ayların yüzü suyu hürmetine hiçbir anne üzülmesin evladıyla sınanmasın🤲

Çok haklısın Allah korusun çok kötü bir tablo olur cvs sonucuna göre işlem yaparsak belki de. Beklemek bu kadar zor olmasına rağmen ben de ameniyosenteze karar verdim bugün. üç hafta sonra yapacaklar testi 3 haftada açıklanmasını beklesek önümüzde baya uzun bir zaman var Allah bekleyen herkesin yüregine su Serpsin işini kolaylaştırsın gerçekten üç gündür ne çekiyorum ya Allah bir ben bilirim. Size şimdi 17. haftada amniyo yapıp 20. haftada ne yapacaklar cinsiyet için o kısmı anlayamadım
13, 18, 21 ve X-Y kromozomları inceleniyor. Sağlıklı olup olmadığı, fazla-eksik kromozom olup olmadığı detaylı bir şekilde inceleniyor, ama bir arkadaşla yazıştık cinsiyet yazmıyormuş amniyosentez sonucunda (bu arada kendisi de Elazığ'da yaşıyor sanırım konuşmak isterseniz pmks nicki). Kromozom dizisi sağlıklı geldikten sonra sorun değil cinsiyet kısmı zaten, detaylı ultrasonda cinsiyetle ilgili detaylar çok daha net belli oluyormuş. Sizi çok iyi anlıyorum, 3 hafta geçti ve ben daha yeni kabullenebildim durumu. Yapılacak olanlar belli, dua edip sağlıkla atlatmayı dilemekten başka çaremiz yok. İnşallah iyi haberler veririz karşılıklı 🙏

Back
X