Fetal dna sonucu cvs yaptırma

Merhaba, sonuçlarınızı aldınız mı? Ne kadar sürede rapor çıktı? CVS testi için üç hafta doldu. İstanbul'da devlet hastanesinde yaptırdım ancak henüz bir rapor yok. Bazı kişiler 1,5 ay sürdüğünü söylüyor. Umarım bu kadar uzamaz. Maalesef fish testi sonuç vermedi, kesin raporu beklememiz gerekiyor.
Benim ön sonuç 2 haftada kesin sonuç 5 haftada çıktı

Merhaba hayır canım haftaya çarşamba vereceğim hala bekliyorum
Ben verdim ama sonuç bekliyorum sonuç çıkarken bebeklerimiz neredeyse beş aylık olacak. Süreç çok zorlu hiç umudum yok umutlanmaktan çok korkuyorum…

Ben verdim ama sonuç bekliyorum sonuç çıkarken bebeklerimiz neredeyse beş aylık olacak. Süreç çok zorlu hiç umudum yok umutlanmaktan çok korkuyorum…
Evet geçen süre beni de çok ürkütüyor maalesef.. nasıl geçti amniyosentez verme işlemin

Evet geçen süre beni de çok ürkütüyor maalesef.. nasıl geçti amniyosentez verme işlemin
Duygusal olarak yıkıcı, bebekle bağ kurmaya çalışarak geçirdiğim tüm süre boşunaymış, ondan alınan o sıvıyı görünce varlığıyla yüzleştim. Çok ağladım şimdi senden nasıl vaz geçeceğim diye çok ağladım o sedyede. Fiziki olarak büyük bir iğneyi karnınıza batırıp bir kaç dakika orada tutuyorlar buda acı ama hissettiklerim kadar değildi.

Merhaba evet 3 gün önce verdim sonuç bekliyorum siz ne yaptınız
Nereye verdiniz ? İlk üç içinde erken sonuç
Çıkıyor bazı gruplarda sizin ki hangi gruba dahil bilmiyorum ama. Bize üç günde çıkacak dediler başta sonra trizomi 22 den şüphelendikleri için ilk üç günde çıkan grupta değil on gün de çıkacak dediler on gün oldu aradılar hücreler yeterli üremediği için yeterli sayıya ulaşana kadar bekleyeceğiz dediler. Bu süreçte ben neredeyse 20 haftalık olacağım, canım çok sıkılıyor bebeğin bulguları zaten artıyor zaten genetikçilerde kesin gözüyle bakıyorlar ama raporlu tanı bekliyoruz işte. Keşke bu kadar uzamasaydı.

Nereye verdiniz ? İlk üç içinde erken sonuç
Çıkıyor bazı gruplarda sizin ki hangi gruba dahil bilmiyorum ama. Bize üç günde çıkacak dediler başta sonra trizomi 22 den şüphelendikleri için ilk üç günde çıkan grupta değil on gün de çıkacak dediler on gün oldu aradılar hücreler yeterli üremediği için yeterli sayıya ulaşana kadar bekleyeceğiz dediler. Bu süreçte ben neredeyse 20 haftalık olacağım, canım çok sıkılıyor bebeğin bulguları zaten artıyor zaten genetikçilerde kesin gözüyle bakıyorlar ama raporlu tanı bekliyoruz işte. Keşke bu kadar uzamasaydı.
Haklısın beklemek zaten yeterince zor süreç uzayınca iyice kötü oluyor. Ben hem şehir hastanesine hem panaromaya gönderdim canım sıvıyı ikiside 1 hafta 10 gün içinde ön sonuç gelir dedi bekliyorum. Sen kaçıncı haftada verdin acaba erken mi verdin biraz sıvıyı

Haklısın beklemek zaten yeterince zor süreç uzayınca iyice kötü oluyor. Ben hem şehir hastanesine hem panaromaya gönderdim canım sıvıyı ikiside 1 hafta 10 gün içinde ön sonuç gelir dedi bekliyorum. Sen kaçıncı haftada verdin acaba erken mi verdin biraz sıvıyı
16 da sen ? Erken vermekle alakalı bir durum var mıydı bilmiyordum

16+5te verdim doktor 17 olsun dedi hatta tabi erken vermekle alakası var bebeğin dnası sıvıya iyice karışsın yoksa hatalı ya da eksik bilgi çıkar diyorlar. Zaman ne kadar geçmiş olursa bebeğin saçı derisi idrarı o kadar karışırmış sıvıya ve o kadar doğru sonuç verirmiş. Erken yapsak boşa yapmış oluruz bekleyelim dedi bana

16+5te verdim doktor 17 olsun dedi hatta tabi erken vermekle alakası var bebeğin dnası sıvıya iyice karışsın yoksa hatalı ya da eksik bilgi çıkar diyorlar. Zaman ne kadar geçmiş olursa bebeğin saçı derisi idrarı o kadar karışırmış sıvıya ve o kadar doğru sonuç verirmiş. Erken yapsak boşa yapmış oluruz bekleyelim dedi bana
Boşa yapmış olmak biraz fazla değil mi ? İlla ki dnası vardır sıvıda. Yani bana hiç böyle bir şeyden bahsedilmedi, hatta bana 15te bile alındığını söyledi başka doktorlar

Ha birde şu var ben 16da verdim ama bebekte gelişim geriliği var iki hafta kadar buda etken mi acaba

Boşa yapmış olmak biraz fazla değil mi ? İlla ki dnası vardır sıvıda. Yani bana hiç böyle bir şeyden bahsedilmedi, hatta bana 15te bile alındığını söyledi başka doktorlar
DNA yeterli seviyede olmayınca sonuç çıkmıyormuş kuzum Fetal dna gibi düşün. Bazen ikinci kez kan alıyorlar ya yetersiz dna diye öyle.. ben bi kaç perinatoloji doktoru ve genetik bilimci gezdim hepsi aynı şeyi söyledi

Ha birde şu var ben 16da verdim ama bebekte gelişim geriliği var iki hafta kadar buda etken mi acaba
Sanmam sonuçta bebek 16 haftadır o sıvının içinde gelişimi geri bile olsa aslında doktorların bilgi vermesi lazım bu konularda zaten kötü bi psikolojideyiz..

Karyotip analizi 15 gün civarı çıkıyor en erken, 21 günü de bulabilir. Ön sonuç dediğiniz FISH, onu isterlerse bir günde de çıkarırlar ama diğeri hücre kültürüyle alakalı, daha 10 gün geçtiyse stres yapmayın. İdeali 17. haftayı beklemek ama pratikte 16'da sıklıkla yapılıyor nihayetinde belli olacaktır sakince bekleyin🙏

Trizomi 22 çıktı amniyoda da. Gebeliğim sonlandı, çünkü seçim şansımız yoktu yaşamla bağdaşmıyordu.
Başın sağolsun Allah sabır versin inşallah en kısa zamanda kucağını doldursun rabbim sağlıkla canım benim çok üzüldüm

Back
X