• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fetal redüksiyon

mcicekbocek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2023
7
3
1
32
Arkadaşlar çoğul gebelik haberi aldım dün 3üz ama çok korkuyorum endişeliyim doktorum dogurabilirsinde fetal redüksiyon da yapılabilir 2 hafta iÇin’de karar vermen gerek dedi redüksiyon yaptıran varmı¿ bu konuyla ilgili tecrübelerinizi yazabilirmisiniz lütfen :(

Dördüzlere gebeyim 8+3. Bana da bebeklerden ikisine müdahale önerildi. Eşimle düşündük taşındık sosyal medyadan dördüz doğuranlara ulaştım vs. Tüm riskleri araştırdım. Sonunda müdahale etmemekte karar verdim.

İyi bir şehirde iyi bir hastane iyi bir doktor önerisi buldum. Ağır işleri bırak çoğu gündelik iş bile yasak. Allah’ın izniyle bebeklerimi doğuracağım. Yiyecek ekmekleri alacak nefesleri varsa rabbim nasip edecekse bu yolu 5 kişi tamamlayacağız.

Bu arada müdahale de çok riskli. Bebeklerin hepsini kaybedebilirmişiz. Bunu da araştırmanızı öneririm.

Ben de aynı durumdayım naptınız😞
Ben redüksiyon işlemine karar verdim malesef😔 yarın olucak hayırlısıyla 3 ten 1 kalıcak digerleri tek yumurta ikizi cünkü onların gitmesi gerektigini söylediler hic kolay olmadı karar vermek bu sürec doktorum ve perinatoloji uzmanı ikiside redüksiyonun olması gerektigini risklerin hem anne hem bebekler icin dogum sürecinde ve sonrasında cok riskli oldugunu anlattı böyle bi karar aldık inşallah hakkımızda hayırlısı olur Rabbim herkesin evladını sağlıkla hayırlısıyla kucagına almayı nasip etsin insallah🤲

Dördüzlere gebeyim 8+3. Bana da bebeklerden ikisine müdahale önerildi. Eşimle düşündük taşındık sosyal medyadan dördüz doğuranlara ulaştım vs. Tüm riskleri araştırdım. Sonunda müdahale etmemekte karar verdim.

İyi bir şehirde iyi bir hastane iyi bir doktor önerisi buldum. Ağır işleri bırak çoğu gündelik iş bile yasak. Allah’ın izniyle bebeklerimi doğuracağım. Yiyecek ekmekleri alacak nefesleri varsa rabbim nasip edecekse bu yolu 5 kişi tamamlayacağız.

Bu arada müdahale de çok riskli. Bebeklerin hepsini kaybedebilirmişiz. Bunu da araştırmanızı öneririm.
Rabbim inşallah Sağlıkla hepsini kucagınıza almak nasip etsin biz malesef işleme karar verdik inşallah hakkımızda hayırlısı kaderimizde ne varsa verdigimiz kararlar dogrultusunda onu yaşıcaz inşallah sizin içinde bizim icinde kolay bi yol olur

Ben redüksiyon işlemine karar verdim malesef😔 yarın olucak hayırlısıyla 3 ten 1 kalıcak digerleri tek yumurta ikizi cünkü onların gitmesi gerektigini söylediler hic kolay olmadı karar vermek bu sürec doktorum ve perinatoloji uzmanı ikiside redüksiyonun olması gerektigini risklerin hem anne hem bebekler icin dogum sürecinde ve sonrasında cok riskli oldugunu anlattı böyle bi karar aldık inşallah hakkımızda hayırlısı olur Rabbim herkesin evladını sağlıkla hayırlısıyla kucagına almayı nasip etsin insallah🤲
Canım, bizim kararımız da o yönde olacak gibi.. doktor çok zayıfsın 30. Haftayı görmezsin diyor. Benim ilginç şekilde 2 yumurta transfer edilip 3. Ayrı bi kesede oluşmuş yani tek yumurta ikizi ama ayrı kesedeler. Şoku atlatmış değilim bugün 7+0 ım sen kaç haftalıksın? Doktorum 12. Haftayı bekleriz redüksiyon için dedi bana çok uzun geliyor sizin de aynı mı durum? Kendini üzme hem kendi hem bebeklerin sağlığı için ne gerekiyo yapmak zorundayız. İşlemi nerde kime yaptıracaksın? Benim tek korkum diğer bebeklerin de riske girmesi doktorum basit bi işlem risk var ama çok az diyor bi yandan burda kötü şeyler okuyorum moralim bozuluyor. Sen de aynı durumdasın eminim. Sağlıklı güzel haberlerini bekliyorum birbirimize moral umut olalım 🙏🏻

Canım, bizim kararımız da o yönde olacak gibi.. doktor çok zayıfsın 30. Haftayı görmezsin diyor. Benim ilginç şekilde 2 yumurta transfer edilip 3. Ayrı bi kesede oluşmuş yani tek yumurta ikizi ama ayrı kesedeler. Şoku atlatmış değilim bugün 7+0 ım sen kaç haftalıksın? Doktorum 12. Haftayı bekleriz redüksiyon için dedi bana çok uzun geliyor sizin de aynı mı durum? Kendini üzme hem kendi hem bebeklerin sağlığı için ne gerekiyo yapmak zorundayız. İşlemi nerde kime yaptıracaksın? Benim tek korkum diğer bebeklerin de riske girmesi doktorum basit bi işlem risk var ama çok az diyor bi yandan burda kötü şeyler okuyorum moralim bozuluyor. Sen de aynı durumdasın eminim. Sağlıklı güzel haberlerini bekliyorum birbirimize moral umut olalım 🙏🏻
Allah yardımcınız olsun gercekten okadar zorki karar vermek işlemi yaptırmak evet hersey bizim be bebeklerimizin sağlıgı icin kac yıl okadar ümitle bekliyoruZ oluyo bide böyle seyle karsılasıyoruz imtihan icin de imtihandayız ben bugün işleme girdim 12 hafta 3 günlüğüm cinsiyeti bile belli ama hala icim buruk sevinemiyorum ben izmir alsancakta perinatoloji uzmanına gittim doktorum yönlendirdi isleme girdim fakat senide korkutmak istemem işlemim başarılı gecmedi doktor 20 dk ugrastı hatta yarım saat diyebilirim igne cok fazla uzun süre kalmadı riskli diye malesef basarısız islem oldu geri cıktı haftaya tekrar gün verdi biraz daha büyüsünler belki pozisyonu degisir diye benim tek yumurta ikizleri aynı kesede onlar asagıda tek olan yukarıda yeride cok kolay degil dedi bilmiyorum ama ne bedenen nede ruhen hic iyi degilim hakkımızda hayırlısı olsun o bekleme süresi bir ömür gibi geciyo ben bi hafta daha beklicem bana da dua edin olurmu sizinde hakkınızda hayırlısı olsun kolaylıkla olsun Sen iki evladınada saglıkla kavusursun inşallah 🤲

Arkadaşlar,bende 12.haftada redüksiyon yaptırdım.Şuan tek bebeğim 21 haftalık oldu.Fiziksel olarakta,psikolojik olarakta zor bi işlem.Sonrası dahada zor.Redüksiyon yapılanlar ölü doku olduğu için canlı bebeğide aşağı çekip düşük ihtimali çok fazla.İşlem sonrası 4-5 saat sonra benim suyum gelmişti.Kendi doktoruma gittim hemen ve bana düşük önleyici iğne yaptı.Tavsiyem işi gücü bırakıp sadece kendinizi takip edip bol bol dinlenmeniz.

Arkadaşlar,bende 12.haftada redüksiyon yaptırdım.Şuan tek bebeğim 21 haftalık oldu.Fiziksel olarakta,psikolojik olarakta zor bi işlem.Sonrası dahada zor.Redüksiyon yapılanlar ölü doku olduğu için canlı bebeğide aşağı çekip düşük ihtimali çok fazla.İşlem sonrası 4-5 saat sonra benim suyum gelmişti.Kendi doktoruma gittim hemen ve bana düşük önleyici iğne yaptı.Tavsiyem işi gücü bırakıp sadece kendinizi takip edip bol bol dinlenmeniz.
Çok şükür benim öyle bi şikayetim olmadı rabi igne fitiller antibiyotik kullandım yarın da 10.gün olucak kontrole gidicem ..İnşallah güzel sağlıklı haberlerle dönerim 🤲 buarada ben transfer sonrası sadece 3 gün yattım ondada full yatmadım yemegi yine eşimle beraber yapmıştık sonrasıda rutin nasılsam öyle devam ettim doktorumda bu işlem yspan doktorda hiç yat iş yapma demedi işlemden sonra 1 gün istirahat önerdi sadece şükür ki bi şikayetimde olmadı ama bu işlem dediginiz gibi cok yıprattı hem fiZiken hemde ruhen ama yaşayacagımız varmıs ne yazıkki inşallah hakkımızda hayırlısı olur ve sağlıkla evlatlarımızı kucagımıza alırız🤲🙏🌺

Çok geçmiş olsun Allah evladınızı kucagınıza almak nasip etsin insallah 🤲 çok şükür benimde 15 gün olucak işlem olalı ben birde şanssızlık yaşadım iki defa işlem oldu ilkinde yapamadı doktor ama şimdi iyiyim sonrasında biraz agrım oldu ama cok sükür suan bi sıkıntım yok inşallahda olmaz 🤲 Birde size sormak istiyorum doktorunuz fetalmdna önerdimi yaptırdınızmı acaba?

Kızlarım yazılarınızı gözüm dolarak okudum. Ben de çocuk deniyorum polikistik over var. Klomen başlamıştık bu ay ve yumurtalarım çok uyarılmış 4 tane yumurtam gelişmiş. Doktor korunmamı önerdi, çoğul bebek riskine karşı. Sizce doktorumu dinliyim mi. Hepsinin tutacağını düşünmüyorum ya da düşünmek istemiyorum. Çok deneyesim var ama ya tutarsa

Çok geçmiş olsun Allah evladınızı kucagınıza almak nasip etsin insallah 🤲 çok şükür benimde 15 gün olucak işlem olalı ben birde şanssızlık yaşadım iki defa işlem oldu ilkinde yapamadı doktor ama şimdi iyiyim sonrasında biraz agrım oldu ama cok sükür suan bi sıkıntım yok inşallahda olmaz 🤲 Birde size sormak istiyorum doktorunuz fetalmdna önerdimi yaptırdınızmı acaba?
Amniyosentez önerildi bana ama yaptırmayı düşünmüyorum.Bi problem olursada Allahtan artık.Zaten bi işlem geçirdim bide amniyosentez işlemiyle iyice riske atmak istemiyorum bebeğimi.

Kızlarım yazılarınızı gözüm dolarak okudum. Ben de çocuk deniyorum polikistik over var. Klomen başlamıştık bu ay ve yumurtalarım çok uyarılmış 4 tane yumurtam gelişmiş. Doktor korunmamı önerdi, çoğul bebek riskine karşı. Sizce doktorumu dinliyim mi. Hepsinin tutacağını düşünmüyorum ya da düşünmek istemiyorum. Çok deneyesim var ama ya tutarsa
Ben korunmanızı tavsiye ederim.Benim 2 yumurtam vardı ve 3üz oldu.4 yumurta çok daha büyük bir risk.Bir sonraki ay doktorunuz ilacınızın dozunu ayarlar yumurta sayınızı düşürüp denersiniz.Redüksiyon olayı çok ağır bi olay çünkü asla yaşamanızı istemem.Maddi,manevi yıpratıcı bir süreç.

Ben korunmanızı tavsiye ederim.Benim 2 yumurtam vardı ve 3üz oldu.4 yumurta çok daha büyük bir risk.Bir sonraki ay doktorunuz ilacınızın dozunu ayarlar yumurta sayınızı düşürüp denersiniz.Redüksiyon olayı çok ağır bi olay çünkü asla yaşamanızı istemem.Maddi,manevi yıpratıcı bir süreç.
Sizde de mi polikistik over vardı peki ?

Merhaba bende fetal reduksiyon olucam çok tedirginim bir yandan da fiyatını merak ediyorum siz ne kadara yaptırdınız?

Merhaba bende fetal reduksiyon olucam çok tedirginim bir yandan da fiyatını merak ediyorum siz ne kadara yaptırdınız?
Ben mayıs ayında Çapada yaptırdım.Bebek başına 605 tl ücret aldılar.Diğer merkezlerde fiyatlar nasıldır hiç araştırmadım.Konuyla ilgili özeldende destek olabilirim her türlü.Çok ağır bir süreç.Yalnız kalmayın lütfen.

Polikistik over bende de var defalarca klomen kullandım 1 kere kimyasal oldu, bana da çoğul gebelik olabilir dediler çünkü birden yumurtalar gürleşiyor klomenle sonrada sönüyor okadar yumurta kalmıyor yani sadece önlem almanı söylemek zorundalar doktor olarak.. polikistik varsa Klomen önermem Klomen birden aşırı yumurtaları gürleştiriyor sonra yumurtalar sönüyor özellikle de kalitesiz olan yumurtaları büyütüyor bana soracak olursan 7-8 kere denemişliğim var tecrübeme dayanarak yazma gereği duydum klomenden daha iyi olan ilaç Femara ama onda da yüzde yüz tutar hamile kalırsın diyemem birazda erkeklerin sperm kalitesine bağlı yoksa döllenme olayı gerçekleşmiyor..

Ben mayıs ayında Çapada yaptırdım.Bebek başına 605 tl ücret aldılar.Diğer merkezlerde fiyatlar nasıldır hiç araştırmadım.Konuyla ilgili özeldende destek olabilirim her türlü.Çok ağır bir süreç.Yalnız kalmayın lütfen.
Çok teşekkür ederim arkadaşlarım sagolsun hic yalnız bırakmıyorlar umarım gerek kalmaz tek dilegim

merhaba bende aynı durumdayım lütfen bana özelden tüm süreci anlatın doktor 5 kese gördü 2 sinin kalp atışını duyduk pcos hastasıyım aşlama ile gebe kaldım çapada hangi klinikte olduğunz kaçıncı haftada şiimdidenteşekkür ederim

Back
X