Fettan Kayınvalide

nareksisi

Guru
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2009
399
6
296
42
Gaziantep
arkadaşlar nişanlımı cook sevıyorum ama bu kadından nefret edıyorum..konuya geceyım.
yaza düğünüm var ama atama donemım olmadıgı için kayınvalıdenın boş bır evı var 2 ay sureyle orada oturursunuz ev duzmeye gerek yok hatta tayın cıkarsa hep oturun kıralar pahalı demiş..onun evınde oturmak 800 lırayı cebe atmaktır ama bılmıyorum..asıl sorun abısı de bu yaz evlenıyor..galıba aynı gün ıkımızı de aradan cıkarmayı düşünüyor..babama ıkısını bırden aynı anda evlendırmek gonlumden gecıyo demiş.babamdan sesını cıkarmamış..anlamamzlıga gelmiş.böyle birsey olursa dugunu son anda nasıl ıptal edıcemm Çok üzgünüm çoook

neden iptal edicen tek dügünmü olsun istiyosun yoksa eve hangimiz oturcaz diyemi düşünüyosun daha acık yazsaydın ii olurdu

son anda haberin olmaz ki boyle bir seyden? bu plan varsa cok onceden belli olmaz mi? oyleyse zaten engel olursun.

senin kayinvalide derdin daha evlenmeden baslamis. herhalde burda daha cok konunu gorecegiz

ya canım aynen öyle..ben daha önce nişanlıydım..kayınvalıdem cok tatlıydı..oglanda iş yoktu..şimdi oglan ıyı kadında iş yook...ay sıkıntı yaptım iyice..evet cok konu acılacak daha..yakın oturuyoruz sureklı bırlıkteyız..bu kadını bogsam mı falan..

Bence kabul etme konuyu nişanlınla konuş daha iyi.Ayrıca bence şimdiden arayı seviyeli tut yüz bulunca tepeye çıkıyorlar kalbini kırmadan lafını esirgeme yüz göz olma ama hayallerinden de vazgeçme sana Allah'tan bolca sabırlar diliyorum

canım sana hak veriyorum.. nişanlınla konuşman gerek bu konuyu, insanın hayatında ki en önemli günü böyle aradan çıkarıvermek olur mu hiç.. sadece size özel olmalı o gün.. ev meselesiyse konuşup halledin derim..bu durumda nişanlına düşüyor sorunu halletmek. başlığın kaynanaya çok uymuş =) Allah sabır versin cnm ne diyim

bir taşla iki kuş vuracak..

içinizden gelmiyorsa elbette gerek yok diyin madiyat falan derse düğün masraflarını takımızla öderiz deyip geçiştirin. ama her konuda iş nişanlınızda biter onunla konuşun.

bence baban anlamamazlığa vurarak ,sesini çıkarmayarak çok kötü yapmış....çünkü kadın bir cevap alamadığı için bu olay yeniden gündeme gelecek birde siz ,kendinizi üzeceksiniz..keşke babanız kesinlikle böyle bişiyi istemediğini söylese idi uygun bir dille...ama nişanlınıza söyleyin..kayınvalidenizde size bişi derse yada babanıza ,annenize onlarda düşüncelerini sıcağı sıcağına söylesinler..sonra ,ben söyledim kızın babasına ama o zaman bişi dememişti şimdi neden istemiyor olur..boşuna olay uzamasın

Fettan kayınvalide diye başlık açmışsın güzelim ama ben bir fesatlık, fettanlık göremedim. Kadın size ev vermiş, kira istememiş, belki gönlündeki bir dileği dile getirmiş ve bunu babanla paylaşmış, istemiyorsanız istemiyoruz dersiniz olur biter. Kadının kötü niyetini göremedim ben. Yaptıklarında bir art niyet yok ki.
Kaldı ki ayak diretip ikisi aynı anda evlenecekte dememiş.
Benim anladığım senin bu kayınvalide ile geçinmeye pek niyetin yok gibi.

konu başlığına bittim yalnız...söylemeden edemeyeceğimdelikafadulden
canım daha belirgin birşey yok !!herşey ihtimaller dahilinde..
paçayı görmeden,kolları sıvayıp ,sinirini bozup kendini doldurma..
önce olana bak ,olduktan sonra icraata geç...

Bende bunda bir fettanlık göremedim açıkcası kayınvalıdeniz 2 sini aynı anda evlendircem dememiki gönlünden geçeni söylemiş herkesin gönlünden neler geçiyor Bukadar basit şeyleri takmayın ben sadece kendime ait bir düğün istiyorum deyin olsun bitsin

Yoksa maddi imkani ne yapsin kadin?
O zaman mecbur cifte dügün olacak, yada sende calisip sevgilinle para toplayip dügününüzü beraber yapin?
Seni biraz saygisiz gördüm canim, yok öyle bedavaya konmak, sende calis sende yuvani kurmada bir katkin olsun. Her zaman herseyi herkesden beklemeyin.Mecbur degil kaynana dügün yapmaya, bunu evlenecegin müstakbel esinden isteyebilirsin. Nikahdan evlen sende madem cok seviyorsun.

daha şimdiden şartlandırmayın kendinizi kaynanam kötü fettan vs diye
ben de bu olayda bi fettanlık göremedim size seçenek sunmuş kira vermeyin benim evimde oturun diye
istemiyorsanız hayır dersiniz olur biter
çifte düğün işine gelince tabi ki böyle bişey hoş olmaz ama kadın bunu da seçenek olarak sunmuş içimden böyle geçiyor diye
yine hayır dersiniz olur biter illa birlikte olcak diye diretmez herhalde
hem yaza daha çok var şimdiden stres yapıp kendinizi şartlandırmayın kaynanam kötü diye

Baban susmak yerine bişeyler söylese daha anlaşılır olurdu
Düğün tarihi yeri vesaire gibi konularda bazı aileler kendince karar alır
O yüzden en etkili yöntem anne yada babanı devreye sok
Onlar itiraz etsin

Böyle birseyi dogal olarak istemiyorsan niye son ana kadar bekleyip dügünü nasil iptal ettirecegini düsünüyorsunki?

Acik acik söyle kayinvalidene....Anne senin gönlünden böyle geciyor olabilir, ama ben en mutlu günümü böyle düsünmemistim, iki dügünün bir arada olmasini istemiyorum....bu kadar basit be güzelim.

Hem Baban niye sustu? Neden dur hele dünür cocuklarla konusalim, bakalim onlar bu fikrine ne diyecek demedi...:hulya:

Hani hep diyorlar ya bu dügün asamalari sirasinda hep tatsizliklar cikiyor, neden cikiyor iste ap acik belli.....Kimse agzini acip birsey demiyor son ana kadar biriktiriyor, tam dügün günüde herkezin surati bes karís, olan gelinle damata oluyor!

Aglamayan cocuga meme vermezler, acik acik söyle istemedigni canim.

neden fettanlık yok diyorsunuz anlamıyorum kadın önce gönlünden geçeni söyler ondan sonra ses çıkaran olmazsa aynen uygulamaya geçer ben size katılmıyorum

sizde okadar güzel hayaller kurun ondan sonra düğünü başkasıyla paylaşın ozaman anlarsınız nasıl bir duygu oladuğunu

kayınvalide önce çocukları ve gelinleriyle konuşup ona göre karar vermeliler zaten düğün salonunun parası genelde takılan paralardan karşılanır bunu herkes bilir
kadında konuşur çocuklarıyla durumunu anlatır onlarda ona göre tarih belirlerler
bu kadar

Kadın gönlünden geçeni geliniin babasına yani dünürüne söylemiş, gelinin babası sesini çıkarmamış şimdi burada fettanlık nerede. Üç kağıt yapmamış emrivaki yapmamış, söylediğinde gelinin babası olur veya olmaz der tartışılır olur biter.
Herkesin gönlünde yatarlar vardır, bu olur yada olmaz, ama insanların gönlündekileri dışarı vurması ne zamandan beri fettanlık oluyor anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…