Fettan kayınvalide diye başlık açmışsın güzelim ama ben bir fesatlık, fettanlık göremedim. Kadın size ev vermiş, kira istememiş, belki gönlündeki bir dileği dile getirmiş ve bunu babanla paylaşmış, istemiyorsanız istemiyoruz dersiniz olur biter. Kadının kötü niyetini göremedim ben. Yaptıklarında bir art niyet yok ki.
Kaldı ki ayak diretip ikisi aynı anda evlenecekte dememiş.
Benim anladığım senin bu kayınvalide ile geçinmeye pek niyetin yok gibi.
"ev duzmeye gerek yok" demiş o neden?
Ayrıca bunda bir fettanlık yok demişsiniz ama her kayınvalidenin geçmişte bir düğünü olmadı mı, onlar bilmiyorlar mı düğünün o günün gelin için ne kadar özel olduğunu!! Bilmemesine imkan yok herhalde.
İŞe bu yönüyle bakarsanız ii olur. Önce gelinlerine sorması gerekiyor kayınvalidenin. Onlar istemedikten sonra kim karışabilir ki!
Benim anladigim kadariyla kadin "dügün böyle olucak bu kadar", diye birsey demedi.
Konu sahibimizin babasi ile konusurken böyle bir hayali düsüncesi oldugnu söylemis, kayinvalide diye buna böyle bir hakki yokmu?
Gelin hanimlar nasil ay dügünüm söyle olsun böyle olsun diye hayal kurabiliyorsa bir Annede evladinin dügnünün hayalini kurabilir öyle degilmi?
Ha kadincagiz böyle düsünüyor diye dügün öylemi olmali? Hayir.....ama bunun icinde sona ana kadar susup dügünü iptal ettirmenin yollarini aramak yerine simdiden ailece düsüncesine saygi duyduklarini ama böyle bir dügünü istemediklerini söylemeleri daha mantikli olmazmi?
Belki konu sahibimizin gercektende müstakbel kayinvalidesine sevgisi saygisi yoktur, olabilir, insanin herkeze kani isinmiyor ve önceden neler yasadi bilemeyiz, lakin hic olmazsa ön yargili davranmamak lazim, her lafin altinda birseyler aramamak lazim, bir ömür paylasmaya adim atacagin insanin en yakinini (Anneden yakin kim olabilir?) bir nebzede olsa anlamaya calismak lazim.:hulya:
Her olaya kendi tarafindan bakip, her zaman kendini hakli görmek magrifet degildir canim. Asil magrifet azbucukda olsa birde karsindakinin tarafindan bakabilmek, belki benimde yanlislarim var diyebilmek.
Ayrica ev konusu onun zararina degil yararina olan birsey, belki ev mobilyalidir, o yüzden ev düzmeye gerek yok demistir kayinvalidesi, ki dogru varken neden dünya kadar masrafa girilsin!
Bugün bir dügün yapmak dünya kadar para demek, ehh birde Abide var sirada, ehh insaf yani bunlarin hepsi parayla oluyor degilmi? Kadin tabikide bütcesini ona göre ayarlamali.
Borca girip dügünden sonra hadi oglum öde dese dahami iyi?
Benim anladigim kadariyla kadin "dügün böyle olucak bu kadar", diye birsey demedi.
Konu sahibimizin babasi ile konusurken böyle bir hayali düsüncesi oldugnu söylemis, kayinvalide diye buna böyle bir hakki yokmu?
Gelin hanimlar nasil ay dügünüm söyle olsun böyle olsun diye hayal kurabiliyorsa bir Annede evladinin dügnünün hayalini kurabilir öyle degilmi?
Ha kadincagiz böyle düsünüyor diye dügün öylemi olmali? Hayir.....ama bunun icinde sona ana kadar susup dügünü iptal ettirmenin yollarini aramak yerine simdiden ailece düsüncesine saygi duyduklarini ama böyle bir dügünü istemediklerini söylemeleri daha mantikli olmazmi?
Belki konu sahibimizin gercektende müstakbel kayinvalidesine sevgisi saygisi yoktur, olabilir, insanin herkeze kani isinmiyor ve önceden neler yasadi bilemeyiz, lakin hic olmazsa ön yargili davranmamak lazim, her lafin altinda birseyler aramamak lazim, bir ömür paylasmaya adim atacagin insanin en yakinini (Anneden yakin kim olabilir?) bir nebzede olsa anlamaya calismak lazim.:hulya:
Her olaya kendi tarafindan bakip, her zaman kendini hakli görmek magrifet degildir canim. Asil magrifet azbucukda olsa birde karsindakinin tarafindan bakabilmek, belki benimde yanlislarim var diyebilmek.
Ayrica ev konusu onun zararina degil yararina olan birsey, belki ev mobilyalidir, o yüzden ev düzmeye gerek yok demistir kayinvalidesi, ki dogru varken neden dünya kadar masrafa girilsin!
Bugün bir dügün yapmak dünya kadar para demek, ehh birde Abide var sirada, ehh insaf yani bunlarin hepsi parayla oluyor degilmi? Kadin tabikide bütcesini ona göre ayarlamali.
Borca girip dügünden sonra hadi oglum öde dese dahami iyi?
kırmızıyla işaretlediğim cümlelere hiç gerek yoktu.
Saf bir hümanizmle insanlara yaklaşırsanız çoğu zaman zararlı çıkarsınız.Bunu birçok kişi yaşamıştır.Bunun tam tersi de yani nefret şüpheyle dolu bir yaklaşım da insanı yorar, beraberinde de mutsuzluk getirir.
Daha önce yazdığımı da okusaydınız her zaman empati kurmanın işe yaramayacağını belirtmiştim.Öyle insalar vardır ki istediğiniz kadar anlamaya çalışın istediğiniz kadar ılımlı yaklaşın, istediğiniz kadar hatayı önce kendinizde sonra karşınızdakinde arayın...Sonuç olumsuz olacaktır. Çünkü herkesin "insani" değerleri birbirinden farklıdır ve hatta bazı kişiler bu değerlerden yoksundur.
Düğüne gelince ise. Kız çocuğunu evlendirmek erkek çocuğunu evlendirmeye benzemez özellikle de babalar için.Babalar ile kız çocukları arasında çok kuvvetli bir bağ vardır.Kayınvalidenin yaşının getirdiği olgunlukla öncelikle bunu düşünüp kızın babasına düğün için ne düşünüyorsunuz diye sorması gerekirken kendi fikrini söylemiş,baba da o an sessiz kalmış.Tabi kendi bütçesini kendi isteklerini de söyleyecek ama öncelik kızın babasında olmalı. İşte insanlar dar bir çerçeveden bakınca olaylara önceliği kendi çıkarları,kendi hayallerine veriyorlar.
babam nişanlımı seviyor ama onun adı geçtiği zaman bile yüzündeki hüznü az da olsa görebiliyorum, resmen utanıyor adam üzülüyor. Bu duyguları bukadar yoğun birşekilde erkek babası ya da annesi yaşamaz.BUnları hesaba katarak düşünmek gerek.
Fettan kayınvalide diye başlık açmışsın güzelim ama ben bir fesatlık, fettanlık göremedim. Kadın size ev vermiş, kira istememiş, belki gönlündeki bir dileği dile getirmiş ve bunu babanla paylaşmış, istemiyorsanız istemiyoruz dersiniz olur biter. Kadının kötü niyetini göremedim ben. Yaptıklarında bir art niyet yok ki.
Kaldı ki ayak diretip ikisi aynı anda evlenecekte dememiş.
Benim anladığım senin bu kayınvalide ile geçinmeye pek niyetin yok gibi.
Ben de aşılamayacak bir sorun olarak görmüyorum bunu zaten. Babası konuşur ve konu kapanır ancak kayınvalidenin yaklaşımı benim hiç hoşuma gitmedi. teyzem gelinini çok sevmez ama düğün aşamasındayken elimden geleni yapacağım düğün için ben de kız annesiyim benim kızıma, evladıma yapılmasına istediğim herşeyi yapmaya çalışacağım dedi ve özellikle de gelininin babasını incitmemeye çok özen gösterdi.Saf bir hümanizimlemi?
Yok be arkadasim, artik 5 yasindaki cocuk bile saf degil, kaldiki koca insanlar saf olsun.
Zaten insanlara öyle yaklasmak gerek diye birsey yazdimida hatirlamiyorum.
Lakin konu sahibesinin kaynanasini tanimadigma göre insani degerlerden yoksun oldugnu, emapti yapmanin ise yaramicagini, anlamaya calismanin gereksiz oldugnu söyleyemem! Tanimiyorum cünkü.:hulya:
Buraya yazilandan ibaret degerlendirebilirim, ve bana görede ortada hicte öyle büyük ve asilmayacak bir sorun yok. Kaynanasindan nefret edecek kadar hele hic yok.
Önceden neler yasandi bilemem tabiki, müneccin degilim.
Ben de aşılamayacak bir sorun olarak görmüyorum bunu zaten. Babası konuşur ve konu kapanır ancak kayınvalidenin yaklaşımı benim hiç hoşuma gitmedi. teyzem gelinini çok sevmez ama düğün aşamasındayken elimden geleni yapacağım düğün için ben de kız annesiyim benim kızıma, evladıma yapılmasına istediğim herşeyi yapmaya çalışacağım dedi ve özellikle de gelininin babasını incitmemeye çok özen gösterdi.
ama bazı kişilerin yaklaşımları gerçekten çok garip:
-bazı kişiler ne var iki çocuğunun düğünü bir arada olsa demiş. Hiç mi önemli değildi sizin düğünleriniz. Maddi durumu çook kötü olsa ev verebilir mi oğluna -tatlicadiarzu- Benim kayınvalidem neden bize ev hediye edemiyor çünkü sadece kendi evi var başka da yok. Her genç kız için çok önemlidir düğünü. Arada bir evlilik bölümüne uğramanızı tavsiye ederim....
gülsüm sultan hani iletişim kopukluğu yaşar ya bazı insanlar biz burda bunu yaşıyoruz sanırım =)Bu acidan bakmayi yanlis buluyorum ben, filanca gelinine sunu yapmis, falanca bu kadar takmis, sunu vermis vs. vs....suan böyle düsünmenin ne faydasi olabilirki güzelim?
Aksine dahada cok huzursuzluga sebeb olmazmi?
Yapan yapar, yapamayan yapmaz, yapmak istemeyenide zorlayamazsin.
Evlilik bölümüne ugramayada gerek yok, yasadigim birseyi ögrenmem gerekmiyor.:hulya:
Bu arada bende dügünümün eltimle bir arada olmasini istemezdim ve bu konuda kesinlikle ailemide arkama alip taviz vermezdim.....
gülsüm sultan hani iletişim kopukluğu yaşar ya bazı insanlar biz burda bunu yaşıyoruz sanırım =)
Ben de başkalarının sahip olduğu herşeyi istemenin doğru olmadığını düşünüyorum ama ben bunu anlatan hiçbişey yazmadım ki!
neyse =) inşallah herkesin yüzü güler, kayınvalideler gelinleriyle, gelinler de kayınvalideleriyle mutlu mesut yaşarlar =)
arkadaşlar anlamadığım ne bılıyor musunuz...agır yazdıgımı beni kendıme getirdıgınızı yazdım dun gece..herkese teşekkur ettım dıkkat edıcem dengede tutucam anlamında yazı yazdım kımse okumadı mı...bence anlayışsızlığı siz de yapıyorsunuz..lütfen arkadaşlarım benım...yapmayın...kadınla gecınıcem kafama koydum...ama artık düşman degıl de arkadaş olsak...[/QUOTE]
Insallah canim, insallah ömür boyu esinle esinin ailesi ile cok mutlu ve mesut yasarsiniz, böyle düsündügne sevindim.:1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?