Fettan Kayınvalide

aynen ben de başlığı görünce çok ciddi birşey yaptı sandım kadıncağızı.
bir de demezmi bu kadını boğsammı diye...
kayınvalide evini vermiş, kapısını açmış, kendinde diyorsun 800 tl cebine kalmış, belki istemediğini söyleyince düğününü de ayrı yapacak.
daha dur bakalım, bu kadarcık şeye boğmaya kalkarsan evlendikten sonra seri katil olursun.

bazen öyle insanlar çıkar ki karşınıza istediğiniz kadar empati kurun, istediğiniz kadar saygı gösterin anlamazlar. Çünkü kapasiteleri bu kadardır.
Benim kayınvalidemle sorunum yok ama sorun yaşayan insanlara da saygı gösterirsen sorunu çözersin yaklaşımına katılmıyorum. Bu herzaman herkes için geçerli olmayabilir.

Benim anladigim kadariyla kadin "dügün böyle olucak bu kadar", diye birsey demedi.

Konu sahibimizin babasi ile konusurken böyle bir hayali düsüncesi oldugnu söylemis, kayinvalide diye buna böyle bir hakki yokmu?

Gelin hanimlar nasil ay dügünüm söyle olsun böyle olsun diye hayal kurabiliyorsa bir Annede evladinin dügnünün hayalini kurabilir öyle degilmi?

Ha kadincagiz böyle düsünüyor diye dügün öylemi olmali? Hayir.....ama bunun icinde sona ana kadar susup dügünü iptal ettirmenin yollarini aramak yerine simdiden ailece düsüncesine saygi duyduklarini ama böyle bir dügünü istemediklerini söylemeleri daha mantikli olmazmi?

Belki konu sahibimizin gercektende müstakbel kayinvalidesine sevgisi saygisi yoktur, olabilir, insanin herkeze kani isinmiyor ve önceden neler yasadi bilemeyiz, lakin hic olmazsa ön yargili davranmamak lazim, her lafin altinda birseyler aramamak lazim, bir ömür paylasmaya adim atacagin insanin en yakinini (Anneden yakin kim olabilir?) bir nebzede olsa anlamaya calismak lazim.:hulya:

Her olaya kendi tarafindan bakip, her zaman kendini hakli görmek magrifet degildir canim. Asil magrifet azbucukda olsa birde karsindakinin tarafindan bakabilmek, belki benimde yanlislarim var diyebilmek.
Ayrica ev konusu onun zararina degil yararina olan birsey, belki ev mobilyalidir, o yüzden ev düzmeye gerek yok demistir kayinvalidesi, ki dogru varken neden dünya kadar masrafa girilsin!
Bugün bir dügün yapmak dünya kadar para demek, ehh birde Abide var sirada, ehh insaf yani bunlarin hepsi parayla oluyor degilmi? Kadin tabikide bütcesini ona göre ayarlamali.
Borca girip dügünden sonra hadi oglum öde dese dahami iyi?

arkadaşlar herekese cook teşekkur ederım..burayı cook sevıyorum..mumkun oldugu kadar ınsanı kendıne getırıyor..yorumlarınızı tek tek defalarca okudum..1 seneyı aşan bı arkadaşlıgın uzere sevgılı annemızden cok emrı vakı ve aşagılanma gordum...saygımdan dıyemedım tabı..dugunumuzu ve esyalarımızı bız alıcaz.ev işine gelınce haklısınız herkes yapmaz ama benım evım deyıp duruyor..herkese katılıyorum sagolun...ama saygısız oldugumu dusunmeyın lutfen..
babam asla lafının altında kalan bırı degıldır...bugun espırı de olsa nışanlımla dugunun geyıgını yaptımm agzını aradaım..o da özel olsun dıye ugrasıcam hayatım dedı rahatladım..haftaya da onlar bıze gelecekle nıkahı ve dugunu konuşmak için...sanırım hersey hallolur..
kendıme geldım bıraz..olumsuz bı kışılığım varmış bunu anladım..ama ezılmeye de nıyetım yok.lütfen arkadaşlar benı saygısız gormeyın..
oğlunu fazla sevıyo işimi hep zora soktu....neyse ıyı kı yorumlarınız var teşekkur ederım..sıze ınşallah daha guzel konulaarla cevap verırım sohbetımı yuruturum

Noktasindan, virgulune kadar katiliyorum Sultancimm ..
Gelin olarak,bizim ne kadar hakkimiz varsa kocalarin uzerinde, Onlarinda oluyor iste konusma hakki..

Ki, kaldi ki Kaynana guzel dusunmus ev konusunda mesela.
Kimileri cok bos konusuyor, herseye karisiyor,bencil oluyor.. Oglunu dusunmeden hareket ediyor.. Boylelerine de hakikaten tahammul edilmiyor ya..
:sinifsinif:

kırmızıyla işaretlediğim cümlelere hiç gerek yoktu.
Saf bir hümanizmle insanlara yaklaşırsanız çoğu zaman zararlı çıkarsınız.Bunu birçok kişi yaşamıştır.Bunun tam tersi de yani nefret şüpheyle dolu bir yaklaşım da insanı yorar, beraberinde de mutsuzluk getirir.
Daha önce yazdığımı da okusaydınız her zaman empati kurmanın işe yaramayacağını belirtmiştim.Öyle insalar vardır ki istediğiniz kadar anlamaya çalışın istediğiniz kadar ılımlı yaklaşın, istediğiniz kadar hatayı önce kendinizde sonra karşınızdakinde arayın...Sonuç olumsuz olacaktır. Çünkü herkesin "insani" değerleri birbirinden farklıdır ve hatta bazı kişiler bu değerlerden yoksundur.
Düğüne gelince ise. Kız çocuğunu evlendirmek erkek çocuğunu evlendirmeye benzemez özellikle de babalar için.Babalar ile kız çocukları arasında çok kuvvetli bir bağ vardır.Kayınvalidenin yaşının getirdiği olgunlukla öncelikle bunu düşünüp kızın babasına düğün için ne düşünüyorsunuz diye sorması gerekirken kendi fikrini söylemiş,baba da o an sessiz kalmış.Tabi kendi bütçesini kendi isteklerini de söyleyecek ama öncelik kızın babasında olmalı. İşte insanlar dar bir çerçeveden bakınca olaylara önceliği kendi çıkarları,kendi hayallerine veriyorlar.
babam nişanlımı seviyor ama onun adı geçtiği zaman bile yüzündeki hüznü az da olsa görebiliyorum, resmen utanıyor adam üzülüyor. Bu duyguları bukadar yoğun birşekilde erkek babası ya da annesi yaşamaz.BUnları hesaba katarak düşünmek gerek.

bence sen nasıl bir düğün istediğini söyle ama tabiii onlarında maddi anlamda durumlarını hesaba katarak..en baştan konuş öyle düğün iptali falan daha çok sorunlara neden olur al karşına kayınvalideni ben böyle böyle düşünüyorum eğer iki düğün birarada olacaksa benim rızam yok bu şeklde evlenmem haberiniz olsun ona göre plan yapın de..önce düğün işini hallet ondan sonra ev meselesini düşünürsün halihazırda ev varsa otur bence ama evi düzmeyelim falan laflarına karşıyım evleniyosun tabiiki eşyaların tam olmalı ne o öle... tayin çıkarsa toplarsın eşyanı bir kamyona bakar bence kadın işi ucuza getirmeye çalışıyor tabii bu benim düşüncem...

Saf bir hümanizimlemi?
Yok be arkadasim, artik 5 yasindaki cocuk bile saf degil, kaldiki koca insanlar saf olsun.
Zaten insanlara öyle yaklasmak gerek diye birsey yazdimida hatirlamiyorum.

Lakin konu sahibesinin kaynanasini tanimadigma göre insani degerlerden yoksun oldugnu, emapti yapmanin ise yaramicagini, anlamaya calismanin gereksiz oldugnu söyleyemem! Tanimiyorum cünkü.:hulya:

Buraya yazilandan ibaret degerlendirebilirim, ve bana görede ortada hicte öyle büyük ve asilmayacak bir sorun yok. Kaynanasindan nefret edecek kadar hele hic yok.
Önceden neler yasandi bilemem tabiki, müneccin degilim.

bi arkadasta sölemişti kayınvalidesi yani esya alacakmıs siz masraf etmeyin eski esyalarımız size vereyim demiş o zamanda sok olmustum şimddie sok oldum 2 gelin 1 dugun kabul etme derim nişanlınla konus mutlaka

başlığı fettan gelin diye değiştirirsen daha uygun olur gibi geldi bana
kadında kötü bir niyet göremedim ben
bazı memleketlerde çift hatta 3 lü düğünler olabiliyor
sizin orda oluyor ki kadın böyle bişi çıtlatmış
ne var bunda bana saçma geldi
2 düğün olunca bişi eksik mi oluyo
belki maddi durumu müsait değil
daha evlemeden kadını boğmayı düşünüyosunuz
evlenince açıcanız topikleri düşünmek bile istemiyorum

merhaba

oğlunu çok seviyor demişsiniz onun canından kanından sevmiycekmi yani büyüyünce. bence çok abartıyorsunuz bazı şeyleri konuşulmadan kendinizce yorum yapıyorsunuz. boğarım falan yazmışsınız ne kadar ayıp kötü biride olsa eşiniz olacak insanın annesi saygı göstermelisiniz en azından. ağaç kovuğundan olmadı heralde.

Ben de aşılamayacak bir sorun olarak görmüyorum bunu zaten. Babası konuşur ve konu kapanır ancak kayınvalidenin yaklaşımı benim hiç hoşuma gitmedi. teyzem gelinini çok sevmez ama düğün aşamasındayken elimden geleni yapacağım düğün için ben de kız annesiyim benim kızıma, evladıma yapılmasına istediğim herşeyi yapmaya çalışacağım dedi ve özellikle de gelininin babasını incitmemeye çok özen gösterdi.
ama bazı kişilerin yaklaşımları gerçekten çok garip:
-bazı kişiler ne var iki çocuğunun düğünü bir arada olsa demiş. Hiç mi önemli değildi sizin düğünleriniz. Maddi durumu çook kötü olsa ev verebilir mi oğluna -tatlicadiarzu- Benim kayınvalidem neden bize ev hediye edemiyor çünkü sadece kendi evi var başka da yok. Her genç kız için çok önemlidir düğünü. Arada bir evlilik bölümüne uğramanızı tavsiye ederim....

Bu acidan bakmayi yanlis buluyorum ben, filanca gelinine sunu yapmis, falanca bu kadar takmis, sunu vermis vs. vs....suan böyle düsünmenin ne faydasi olabilirki güzelim?
Aksine dahada cok huzursuzluga sebeb olmazmi?

Yapan yapar, yapamayan yapmaz, yapmak istemeyenide zorlayamazsin.

Evlilik bölümüne ugramayada gerek yok, yasadigim birseyi ögrenmem gerekmiyor.:hulya:

Bu arada bende dügünümün eltimle bir arada olmasini istemezdim ve bu konuda kesinlikle ailemide arkama alip taviz vermezdim.....

gülsüm sultan hani iletişim kopukluğu yaşar ya bazı insanlar biz burda bunu yaşıyoruz sanırım =)
Ben de başkalarının sahip olduğu herşeyi istemenin doğru olmadığını düşünüyorum ama ben bunu anlatan hiçbişey yazmadım ki!
neyse =) inşallah herkesin yüzü güler, kayınvalideler gelinleriyle, gelinler de kayınvalideleriyle mutlu mesut yaşarlar =)

arkadaşlar anlamadığım ne bılıyor musunuz...agır yazdıgımı beni kendıme getirdıgınızı yazdım dun gece..herkese teşekkur ettım dıkkat edıcem dengede tutucam anlamında yazı yazdım kımse okumadı mı...bence anlayışsızlığı siz de yapıyorsunuz..lütfen arkadaşlarım benım...yapmayın...kadınla gecınıcem kafama koydum...ama artık düşman degıl de arkadaş olsak...

Teyzem gelinini sevmedigi halde elinden geleni yapiyor diye yazmistin, o yüzden o kaniya vardim canim.
Olsun, her konuda anlasamak zorunda degiliz, her zaman derim bunu, fikirler ayri olabilir, gönüller bir olsun.

bence de fettan.kayınvalideler genelde kocalarını doldurur kendi istediğini yaptırır.seninki de öyle olmuş bence.kayınbabalar kukladır.ne gerek var aynı günde 2 düğüne.bir kez evleniyorsun ve gelin olduğunu ve tüm ilginin sende toplanmasını istiyorsun.bu senin en doğal hakkın bence. ayrı düğün olsun.başta şart koş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…