• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fibrokistik meme

es0206

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
1
Kızlar merhaba
Ben 29 yaşındayım
Bir kızım var 3 sene emzirdim
Emzirirken de arada bi mastit oluyordum memede ağrılarım vs oluyordu
2 sene önce ve 9 ay önce meme usg çekildim ikisinde de fibrokistim olduğunu biliyorum sonuçlarım bırads 2 geliyor çok şükür.
Bundan 9 ay önceki şikayetim sol memede ağrı böyle bıçak batması gibi ve şiddetli kol ağrısıydı usd temiz çıktı sadece sol memede çok ufak bir lenf nodu var
Ama kol ağrım geçmediği için boyun mr faöan da çekildim kuru iğneleme vs yapıldı bi süre sonra geçti kolumun ağrısı
7 ay önce de emzirmeyi kestim
Arada regl öncesinden meme uçlarım acıyo
Kızım hala emmesede mememe dokunmak istiyor ve resmen acıyor yani
Öyle bi acımq bqşladı bende elle muayene yaptım bu sefer sağ memem sanki mememde bi sertlik var yani sertlik var da o kitle mi anlamıyorjm ben çok korkuyorum regl olmama da 1-2 gün var belki regl olunca geçer diye düşünüyorum biliyorum fibrokistik yapılı biriyim ondan oluyor gibi hissediyorum ama bi yandan da aklıma kötü şeyler geliyor
9 ayda her şey değişmiş olabilir mi yaşayan var mı
Üyeliğimi rahatlamak sizinle sohbet etmek için açtım :(

Merhaba, bende 4 yıldır emziriyorum 2 çocuğum var, küçük olanı tabii ki, 2 yaşında kendisi. Sabahtan beri sağ memede geçmeyen sanki travma almış gibi bir ağrı acı var, ama tabii ki travma almadım. Bende korktum doğrusu. Ararken sizin konuya denk geldim.

Kızlar merhaba
Ben 29 yaşındayım
Bir kızım var 3 sene emzirdim
Emzirirken de arada bi mastit oluyordum memede ağrılarım vs oluyordu
2 sene önce ve 9 ay önce meme usg çekildim ikisinde de fibrokistim olduğunu biliyorum sonuçlarım bırads 2 geliyor çok şükür.
Bundan 9 ay önceki şikayetim sol memede ağrı böyle bıçak batması gibi ve şiddetli kol ağrısıydı usd temiz çıktı sadece sol memede çok ufak bir lenf nodu var
Ama kol ağrım geçmediği için boyun mr faöan da çekildim kuru iğneleme vs yapıldı bi süre sonra geçti kolumun ağrısı
7 ay önce de emzirmeyi kestim
Arada regl öncesinden meme uçlarım acıyo
Kızım hala emmesede mememe dokunmak istiyor ve resmen acıyor yani
Öyle bi acımq bqşladı bende elle muayene yaptım bu sefer sağ memem sanki mememde bi sertlik var yani sertlik var da o kitle mi anlamıyorjm ben çok korkuyorum regl olmama da 1-2 gün var belki regl olunca geçer diye düşünüyorum biliyorum fibrokistik yapılı biriyim ondan oluyor gibi hissediyorum ama bi yandan da aklıma kötü şeyler geliyor
9 ayda her şey değişmiş olabilir mi yaşayan var mı
Üyeliğimi rahatlamak sizinle sohbet etmek için açtım :(
Doktorla görüşme ayarlayarak anca ogrene bilirsiniz. Bence ultrason, yetmezse başka şeylere de yönlendire bilir. Umarım sizin için iyisi olur 🙏

Benimde memelerim de çok sayıda fibrokist var. Büyümüyorda küçülmüyorda ama arada ağrı çok yapıyor. Geçen hafta memem kızardı pul pul dökülmeye kaşınmaya başladı. Yaşım 40 mamografi çekildi mamografide lenf nodu görülmüş. Morallerim bozuldu hemen özele gittim ultrasonla baktılar her iki koltuk altımda lenfler biraz büyümüş ama kötü huylu bir büyüme değil dediler doktora tekrar sordum lenflerin büyüme nedeni nedir diye. Emzirme döneinde lenfler şişenilir bu çok normal dedi. Kistler zamanla kaybolur da büyür de bu tamamen senin fizyolojik bir sürecin dedi. Zararsız ama çok büyürse içini boşaltırız dedi

Selam kızlar bende aynı durumdan müzdaribim. Benim de sağ memede geçmek bilmeyen acı ağrı iğne batıyormuş hissi çok var. Regl dönemi artıyor ama diğer dönemlerde de oluyor. Bazen yanma koltukaltı ağrısı kol hepsi ağrıyor. Çok şiddetli değil ama kafam hep orada. USG çektirdim 4 ay önce fibrokistik brads 2 denildi. Ne bileyim işte korkuyorum, 4 ayda bir değişiklik olur mu acaba fikirlerinizi söylerseniz sevinirim. Bu arada en küçük çocuğun 8 yaşında ve hiç emmesi onun da etkisi olabilir mi?

Selam kızlar bende aynı durumdan müzdaribim. Benim de sağ memede geçmek bilmeyen acı ağrı iğne batıyormuş hissi çok var. Regl dönemi artıyor ama diğer dönemlerde de oluyor. Bazen yanma koltukaltı ağrısı kol hepsi ağrıyor. Çok şiddetli değil ama kafam hep orada. USG çektirdim 4 ay önce fibrokistik brads 2 denildi. Ne bileyim işte korkuyorum, 4 ayda bir değişiklik olur mu acaba fikirlerinizi söylerseniz sevinirim. Bu arada en küçük çocuğun 8 yaşında ve hiç emmesi onun da etkisi olabilir mi?
4 ay önce usg çekildiyseniz bence bi değişiklik olmamıştır ama tabii doktor değilim, sadece kendi görüşüm. Benim de 10 ay önceki usgmi korkudan doktora gidemediğim için doktoruma mesaj attığımda bi değişiklik olmamıştır 1 sene sonra gel dedi ama sağ memem sanki duvar gibi sertleşmiş, regl olduğumda geçen ay 10-15 gün rahatlamıştım yine başladı çok şiddetli ağrım var, regl olmayı bekliyorum gideceğim gibi gözüküyor panik hastası oldum bu fibrokistler yüzünden

4 ay önce usg çekildiyseniz bence bi değişiklik olmamıştır ama tabii doktor değilim, sadece kendi görüşüm. Benim de 10 ay önceki usgmi korkudan doktora gidemediğim için doktoruma mesaj attığımda bi değişiklik olmamıştır 1 sene sonra gel dedi ama sağ memem sanki duvar gibi sertleşmiş, regl olduğumda geçen ay 10-15 gün rahatlamıştım yine başladı çok şiddetli ağrım var, regl olmayı bekliyorum gideceğim gibi gözüküyor panik hastası oldum bu fibrokistler yüzünden
Hatta hemen size yazdıktan sonra randevu aldım özelden ve gittim az önce geldim daha :) @birikizlermetodu

Prof dr gittim
Elle muayene yaptı detaylıca
Hiç bi sey yok korkma dedi
Cuma gününe usg verdi tamamen içim rahatlasın diye

Sizin de içiniz rahat olsun bu kadar kısa sürede değişim beklemeyiz diyolar 😊♥️

Hatta hemen size yazdıktan sonra randevu aldım özelden ve gittim az önce geldim daha :) @birikizlermetodu

Prof dr gittim

Ayy çok sevindim valla içimi rahatlattınız çok teşekkür ederim ❤️

Prof dr gittim

Ya doktorlar aslında ağrıyan memeden korkmayız, ağrımayan sert hareketsiz ele gelen kitle, akıntı, çökme gibi şikayetler olursa korkarız diyor. Biz kadınlar her ağrı girdiğinde acaba mı diyoruz işte.

Rica ederim ne demek umarım hepimizin ağrısı geçicidir :)) evet ağrıyan memeden korkmayın diyorlar ama insanın da elinde değil, siz nasıl oldunuz?

Merhabalar benimde 4 yildir fibrokistlerim var emzirmeyi yaklasik 1 sene once biraktim son aylarda gogus agrilarim hic gecmiyor kaburgalarim agriyor resmen dokunamiyorum goguslerime bildigim kadariyla tedavisi yok.Doktor bu agriyla yasamaya alisacaksin dedi. Dogal tedaviler deneyip memnun kalan varmi neler kullandiniz tesekkurler

Back
X