Fikir almak için burdayım

iyikiamaiyiki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2020
2.288
541
73
Herkese merhaba. Sadece içimdeki bu durumu anlatmak için üyelik aldım ve sizden fikir istiyorum.
Ben 7 senedir bir işyerinde çalışıyorum. Benden bir kaç sene sonra işe giren ve ona her işi öğrettiğim bir arkadaşım var(her ne kadar işi başkasının öğrettiğini söylesede)İnanın hiç bir şekilde ne kıskançlık yaptım ne birşey ne öğrendiysem anlattım
Sorun şu:Bu kişi bana bazen özellikle son zamanlarda benim bildiğim işi bana öğretmeye çalışıyor, işyerinde birisi bana soru sorduğu zaman ben cevap verirken araya giriyor cevap vermeye çalışıyor. Onun dışında iyi anlaşıyoruz ama bazen kıskandığını hissediyorum.
Asla kendimi büyük gören birisi değilim hiç bir zaman emir vererek konuşmadım, kıskançlık yapmadım ama gerçekten bazen insanları ne kadar tanıdığımı düşünsemde aslında tanıyamadığımı anlıyorum
İkinci sorun benim için daha önemli olan:İşyerinde bende 10-11 yaş kadar büyük olan bir abi var. Yaklaşık 3 yıldır çalışıyor ama iş konusunda çok iyi. Arkadaşım bu abiyle ilk zamanlar baya iyiydi yani adama iş sormalar, muhabbet etmeler vs baya iyiydi ben mesafeliydim ki yapımda mesafeli zaten herkesi sevemem ama sevdiğim kişiyle de muhabbetim iyidir. Son zamanlarda sonradan gelen abiyle iş konusunda baya diyalog kurduk, zaten yan masamda oturuyor iş konusunda ister istemez konuşmak zorunda kalıyorum

Geçen gün bayan arkadaşımla konuşurken bana x abi sana karşı farklı davranıyor, hareketleri seni beğeniyor gibi,bana davrandığı gibi sana davranmıyor dedi. Saçmalama adam evli ve çocuğu var. Son zamanlar da iş dolayısıyla muhatap oldum ancak ben hiç fark etmedim dedim, bana ah arkadaşım çok safsın dedi.
Örnek vericek olursam o abi bana bir iş verdiğinde bana çok karışan olunca işler karışıyor diyor,o kişi bisküvi dağıttı çok acı bisküvi gibi şeyler söylüyor yani her yaptığına birşey diyor ama kendisine iş verildiğinde yanına gidiyor
Beni soğutmaya çalıştığını hissediyorum
Ben bu konu konuşulduğundan beri daha dikkatli davranıyorum, yanımdaki abi bana birşey dediği zaman kısa cevaplar veriyorum vs. Ama şunu fark ettim bayan arkadaşım bu kez ben soğuk davranınca o x abinin yanına gidiyor iş sormaya.
Şimdi benim kafam allak bullak. Arkadaşıma o abi eskisi gibi iş vermiyor, konuşmuyor daha çok bana veriyor, iş gösteriyor ve konuşuyor
Arkadaşım bunu fark ettiği için bizim aramız bozulsun ve kendisine iş verilsin diye böyle birşey demiş olabilir mi sizce, kısaca kıskandı mı. Göz önünde olmayı çok seven ve aslında erkeklerle baya muhabbet eden rahat bir bayan
Yada gerçekten o abi bana farklı mı bakıyor anlayamadım.bu yakınlarda birşey oluyor benim ismimi söylüyor sürekli, laf atmaya çalışıyor.
inanın ne eşime ne başkasına anlatabileceğim bir konu değil
Siz benim bu anlattıklarımdan ne hissettiniz. Kimseyle konuşasım yok kimseye güvenim yok

Size birşey sorulduğunda lafa atladığı zaman gözünüzü dikip ters ters bakın zaten birazcık zeki ise anlar he anlamadı mı bi dahakine x'ciğim farkındaysan 7 yıldır burdayım konuya senden daha hakimim sana sorulursa sen cevap verirsin ama benim hakim olduğun konularda da söz hakkını bana bırakmanı rica ediyorum de kısaca tersle. İş hayatı maalesef böyle yıllardır çalıştığım her yerde gerekirse insanları bozmaktan çekinmem lafımı esirgemem bu sayede başım ağrımaz insanlar da bi parça çekinir benden. Tabii bu da zamanla oldu kazık yiye yiye.

Ayrıca evli barklı adamla seni yakıştırmaya çalışmak ne demek. Bi daha konusunu açarsa haddini bil evli barklı abi dediğim adamla benim ne işim olur bi daha duymayayım de kestirip at. Hadsize bak. Belki adam da iyi niyetli olmadığını farkına vardı ondan mesafe koymuş olabilir. Bu tip insanlardan uzak dur bazen iyi niyet 5 para etmez. Biraz ters otoriter ve sözünü esirgemeyen biri olmakta fayda var. Biraz sınırlarını aşmış eğer haddini bildirmezsen artarak devam eder tecrübe ile sabit...

Size birşey sorulduğunda lafa atladığı zaman gözünüzi dikip ters ters bakın zaten birazcık zeki ise anlar he anlamadı mı bi dahakine x'ciğim farkındaysan 7 yıldır burdayım konuya senden daha hakimim sana sorulursa sen cevap verirsin ama benim hakşm olduğun konularda da söz hakkını bana bırakmanı rica ediyorum de kısaca tersle. İş hayatı maalesef böyle yıllardır çalıştığım her yerde gerekirse insanları bozmaktan çekinmem lafımı esirgemem bu sayede başım ağrımaz insanlar da bi parça çekinir benden. Tabii bu da zamanla oldu kazık yiye yiye. Ayrıca evli barklı adamla seni yakıştırmaya çalışmak ne demek. Bi daha konusunu açarsa haddini bil evli barklı abi dediğim adamla benim ne işim olur bi daha duymayayım de kestirip at. Hadsize bak. Belki adam da iyi niyetli olmadığını farkına vardı ondan mesafe koymuş olabilir. Bu tip insanlardan uzak dur bazen iyi niyet 5 para etmez. Biraz ters otoriter ve sözünü esirgemeyen biri olmakta fayda var. Biraz sınırlarını aşmış eğer haddini bildirmezsen artarak devam eder tecrübe ile sabit...
İnanın o abiye bile söylemek geliyor içimden arkadaşımın söylediklerimi yani dünden beri çok düşünüyorum. Evet biraz aram iyi oldu o abiyle ama kötü bir şey yok yani bulunduğum yerde başka bir erkek daha var inanın kardeşim gibi neredeyse adet olduğumu bile paylaşıcam o derece
Herkesle samimi olamam ama olunca da iyi bir arkadaşımdır
Dünden beri o abinin hareketlerini izliyorum bana karşı, evet eskiye göre fazla laf atıyor sürekli ismimi söylüyor ama aklıma hiç kötü birşey gelmedi ve böyle şeyleri de gerçekten hiç anlamıyorum yani konduramıyorum daha doğrusu ama ne düşüneceğimi bilmiyorum
Bana o abi sen birşey söylediğin zaman çok alınıyor, her yaptığın şeye laf atıyor sana farklı davranıyor diyor aramı mı bozmaya çalışıyor anlamıyorum
Beni iyice sinir etmeye başladı 2 gündür, hiç konuşmak dahi gelmiyor içimden arkadaşımla
Yeri gelince laf söylüyorum ama o abiyle ilgili söylediği aklımdan çıkmıyor
Evli barklı eşi duymasın yanlış anlar bak dedim, seninle vakit geçirmek onun hoşuna gidiyor anlaşılıyor diyor. Öyle birşey yok ben fark etmedim deyince ah arkadaşım çok safsın dedi bana
Kıskanç bir insan diye düşünüyorum

Nasıl davranayım
Bir aklım söyle o abiye bilsin arkadaşının ona iftira attığını yada eğer dediği gibi o abinin kötü bir düşüncesi varsa bana karşı belki oda dikkat eder davranışlarına diyor
Bir aklım ne diye aramı bozucam abiye arkadaşım kıslandığıyla kalsın diyor daha çok kısa kandım diyor
Lütfen bana ne yapmam konusunda yardım edin

Nasıl davranayım
Bir aklım söyle o abiye bilsin arkadaşının ona iftira attığını yada eğer dediği gibi o abinin kötü bir düşüncesi varsa bana karşı belki oda dikkat eder davranışlarına diyor
Bir aklım ne diye aramı bozucam abiye arkadaşım kıslandığıyla kalsın diyor daha çok kısa kandım diyor
Sakın bahsetme adama. Ne tepki verecek, ne düşünüyor bilemezsin. Böyle bir yakıştırmayı hiç duymamış gibi davran hatta. Ortaya dökmen yakışık almaz

@livaswonderland Bence sen herkese mesafe koymalısın. O regl olduğumu söyleyeceğim nerdeyse dediğin arkadaşına da o abine de o haset kız a da. İnsanlarla iletişim kurmayı seviyorsun belli ama bence biraz ayarı kaçırmışsın. Özel hayat ile iş hayatı çok farklıdır. Yaşın kaç bilmiyorum ama bu kadar samimiyet iş ortamı için biraz fazla. İnsanlar seni sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda. Bu tarz laubali muhabbetler geçiyorsa da saygı tamamen gitmiş demektir. Bir daha kız arkadaşın o adam ile ilgili birşey söylerse "istersen beraber gidip soralım merakın gideemiş olursun" de. İşin kötü yanı haddini bildirmezsen ve bu şekilde sağda solda da konuşup adamın eşinin kulağına giderse senin açından hiç hoş bi durum olmaz. Senin acilen bu konuya tepkini en sert şekilde koyman gerekiyor. Belki bu tepkisizliğin yolunda giden bir evliliğin bile bozulmasına sebep olacak vebal alacaksın. Sen önce o kıza tepkini koy sonra abi dediğin kişiyi kenara çek durumu anlat ben tepkimi fazlası ile kendisine belli ettim sizden de aynı tavrı bekliyorum diyerek konuyu açıkla. Benden sana tavsiye eğer bi an önce uygulamaya geçmezsen başın çok ağrıyacak gibi duruyor.

Ayrıca iş ortamında kimse kardeşin ablan abin gibi olamaz olmamalı adı üzerinde İŞ YERİ yani profesyonel bir ortam ona göre davranın kısaca

Isinizi yapin cikin birakin ne halleri varsa gorsunler. Siz mesafenizi ikisi ile de koruyun yeter.
Eğer hiç tepki vermezsem ve soğuk davranırsan neyin var diye sorar dururlar. İşten çıkarken bile neyin var diye sordu arkadaşım. Yüzümün asıldığı hemen belli oluyor.
İkisiyle de konuşmak gelmedi içimden ama ben böyle sessiz kalırsam daha çok havaya girecek, o abiye yanaşır biliyorum aramız bozulsun diye bunu söylediğini düşünüyorum ben öyle birşey hissetmedim çünkü
Yada gerçekten safım bilemedim
Burda kötü olan kim

Sakın bahsetme adama. Ne tepki verecek, ne düşünüyor bilemezsin. Böyle bir yakıştırmayı hiç duymamış gibi davran hatta. Ortaya dökmen yakışık almaz
Eğer söylemezsem her konuştuğumda benimde hoşuma gittiğini düşünücek çünkü o abi benim ismimi söyleyip bana laf attığı zaman arkadaşım gülüyor,abiyi kötülüyor bana karşı
Eşi duyarsa yada arkadaşım başka birine söylerse diye korkuyorum hiç yoktan huzursuzluk çıkmış olur.
Arkadaşımın niyetini bilsin istiyorum yada abinin bana karşı bir beğenisi varsa oda hareketlerine dikkat etsin istiyorum.
Durup dururken mesafe koyarsam ne oldu diye sorar dururlar

Eğer hiç tepki vermezsem ve soğuk davranırsan neyin var diye sorar dururlar. İşten çıkarken bile neyin var diye sordu arkadaşım. Yüzümün asıldığı hemen belli oluyor.
İkisiyle de konuşmak gelmedi içimden ama ben böyle sessiz kalırsam daha çok havaya girecek, o abiye yanaşır biliyorum aramız bozulsun diye bunu söylediğini düşünüyorum ben öyle birşey hissetmedim çünkü
Yada gerçekten safım bilemedim
Burda kötü olan kim

Is yerinde arkadas kavrami yoktur. Bknz.arkadasinizin yaptiklari bunun bir ornegi. Insanlarla mesafeli olun, sadece is iliskiniz olsun.

@livaswonderland Bence sen herkese mesafe koymalısın. O regl olduğumu söyleyeceğim nerdeyse dediğin arkadaşına da o abine de o haset kız a da. İnsanlarla iletişim kurmayı seviyorsun belli ama bence biraz ayarı kaçırmışsın. Özel hayat ile iş hayatı çok farklıdır. Yaşın kaç bilmiyorum ama bu kadar samimiyet iş ortamı için biraz fazla. İnsanlar seni sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda. Bu tarz laubali muhabbetler geçiyorsa da saygı tamamen gitmiş demektir. Bir daha kız arkadaşın o adam ile ilgili birşey söylerse "istersen beraber gidip soralım merakın gideemiş olursun" de. İşin kötü yanı haddini bildirmezsen ve bu şekilde sağda solda da konuşup adamın eşinin kulağına giderse senin açından hiç hoş bi durum olmaz. Senin acilen bu konuya tepkini en sert şekilde koyman gerekiyor. Belki bu tepkisizliğin yolunda giden bir evliliğin bile bozulmasına sebep olacak vebal alacaksın. Sen önce o kıza tepkini koy sonra abi dediğin kişiyi kenara çek durumu anlat ben tepkimi fazlası ile kendisine belli ettim sizden de aynı tavrı bekliyorum diyerek konuyu açıkla. Benden sana tavsiye eğer bi an önce uygulamaya geçmezsen başın çok ağrıyacak gibi duruyor.
İnsanlarla ilişkimi ayırt edemiyorum doğru, hemen samimi olamam ama eğer iyi birisi ile sonra çok yakın oluyorum
O abinin başka bir bölüme gitme durumu vardı ve ben gidebilirsin dediğimde bana bozuldu abi, arkadaşımda bir insan neden bozulur istesen beraber gidelim de bak nasıl gelir dedi, öyle bir şey yok sorulur mu hiç lütfen birdaha böyle şeyler söyleme diye sert bir şekilde konuştum
Tepkisiz değilim sadeve konuyu çok açmak istemiyorum meraklı gibi, gerekli cevabı verdim zaten ama ben o abiye soğuk davranınca bu kez o arkadaşım o abiye birşeyler soruyor söylüyor, bugün anladım bunu
Yaşım küçük değil 34 ancak hala insanların niyetlerini anlayamıyorum. Eşi duyar bak birde diye söyledim arkadaşıma oda nerden duyucak dedi
Abiyle konuşmayı düşünüyorum en azından arkadaşımın niyetini bilsin ve ona göre davransın, durumun ciddiyetinin farkındayım. İşten çıktığından beri bunu düşünüyorum
Abi dediğim kişi farklı niyetle mi bakıyor
Yoksa arkadaşım kıskançlığından mı böyle yapıyor diye sürekli düşünüyorum
Birşeyler yapmam lazım, tepkisiz kalamam.

Nasıl davranayım
Hiç bir konuda hiç kimseyle konuşma. Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürme. Kız arkadasına karsı da dikkatli ol.

Demek laftan anlamıyor. O zaman bir daha bu konuyu öyle ya da böyle gündeme getirirsen arkadaşlığımızı devam ettiremiyeceğim kusura bakma o insan benim sadece iş arkadaşım kafana iyice yazsan iyi edersin de. O abinle de paylaş durumu ki o da bilsin.

Hiç bir konuda hiç kimseyle konuşma. Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürme. Kız arkadasına karsı da dikkatli ol.
Birşeyler yapmak geliyor içimden. Bu hareketleriyle kalmamalı diyorum. Sessiz kaldıkça hem iş konusunda hem de o abi konusunda iyice saçmalıcak ve başkasına söylerse diye de korkuyorum ortada olmayan birşey için.
Abi dediğim kişiye mesafeli olunca oda ne oldu diye soruyor. Bölümümü değiştirsem gerekirse müdüre anlatsam nasıl olur bilmiyorum

Demek laftan anlamıyor. O zaman bir daha bu konuyu öyle ya da böyle gündeme getirirsen arkadaşlığımızı devam ettiremiyeceğim kusura bakma o insan benim sadece iş arkadaşım kafana iyice yazsan iyi edersin de. O abinle de paylaş durumu ki o da bilsin.
Senden yana şüphem yok zaten diyor, o abi sana farklı şeyler hissediyor diyor.
Abiye söylemek nasıl olur bilemedim kafam çok karışık. Arkadaşımınında niyeti anlaşılsın istiyorum. Bu şekilde konulup hiç birşey yokmuş gibi devam edemem. Abiye soru sormaya korkuyorum sayesinde. Bunu mu istedi

Isinizi yapin cikin birakin ne halleri varsa gorsunler. Siz mesafenizi ikisi ile de koruyun yeter.
Bu kadar.... Bide kimse için erkeklerle rahat konuşuyor gözönünde olmayı seviyor demeseniz 10 numarasınız.... Negatif olmayın orası iş yeri sizin çevreniz yada yapınıza uygun olmak zorunda değil kimse.... İş dışında merhaba merhaba diyin... İş çıkısı dışarıda kimse ile görüşmeyin... Hiçbileyşnizi anlatmayın.. Haz etmediğiniz kimsenin derdini dinlemeyin... Hiç bişey olmaz. Surat asmayın gülümsemeyin normal olun... Bi süre sonra sizinle onlarda iş dışında konuşmaz... Tabi şimdi o kadınla o abinin günahını almıyım... Onları dinlemedik sadece siz anlattınız

Bu kadar.... Bide kimse için erkeklerle rahat konuşuyor gözönünde olmayı seviyor demeseniz 10 numarasınız.... Negatif olmayın orası iş yeri sizin çevreniz yada yapınıza uygun olmak zorunda değil kimse.... İş dışında merhaba merhaba diyin... İş çıkısı dışarıda kimse ile görüşmeyin... Hiçbileyşnizi anlatmayın.. Haz etmediğiniz kimsenin derdini dinlemeyin... Hiç bişey olmaz. Surat asmayın gülümsemeyin normal olun... Bi süre sonra sizinle onlarda iş dışında konuşmaz... Tabi şimdi o kadınla o abinin günahını almıyım... Onları dinlemedik sadece siz anlattınız
Olanı yazdım, daha fazlası var da herşeyi yazmak istemiyorum. Keşke herkes kendine baksa. Böyle şeylerden çekinen bir insanken neden benim başıma geliyor böyle şeyler anlamıyorum
Neleri dikkat etmiş bana sana farklı gözle bakıyor dicek kadar, sonra neden onu bana kötülüyor, neden kendisi konuşmaya çalışıyor
İş yap çık olmuyor işte, kaç saat yan yanayız. İkisi de yanımda. Biri konuşmasa biri laf atıyor bana
Bazen hiç iş olmadığı oluyor, hiç konuşmadan nasıl durayım yada kıskançlığından böyle dedikodu çıkaran bir insanla nasıl konuşayım
İyice soğudum iş yerinden

Olanı yazdım, daha fazlası var da herşeyi yazmak istemiyorum. Keşke herkes kendine baksa. Böyle şeylerden çekinen bir insanken neden benim başıma geliyor böyle şeyler anlamıyorum
Neleri dikkat etmiş bana sana farklı gözle bakıyor dicek kadar, sonra neden onu bana kötülüyor, neden kendisi konuşmaya çalışıyor
İş yap çık olmuyor işte, kaç saat yan yanayız. İkisi de yanımda. Biri konuşmasa biri laf atıyor bana
Bazen hiç iş olmadığı oluyor, hiç konuşmadan nasıl durayım yada kıskançlığından böyle dedikodu çıkaran bir insanla nasıl konuşayım
İyice soğudum iş yerinden
Bir konunun iki ucu vardır madem en başta senin tabirinle bu ahlaksız kızı niye dinledin.... Madem geldi anlatıyor lütfen sus terbiyesizlik yapma o senin görüşün git başımdan diye niye ona tavrını koymadın.... Bu birrrr..... İkincisi madem ona inandın... Şimdi niye onları izliyorsun.... Buz ol buz.... Hepimiz yaşadık ben yıllardır çalışıyorum... Kimse bal börek değil.... İnsan bir iki haddini bilmez için işten mi soğurmuş.... Kim ki onlar.... Aldırmıyor taklidi yap zamanla cidden aldırmaz sın bu kadar ürkek olma lütfen.... Senin iyiliğin için söylüyorum.... Hiçbir hatan yok demi eminsin....hiç bişey olmaz düşünme bu konuyu büyütme.... Her tarz insan var.... Oyuna gelme

Ne mutlu kıskanılacak insansın meyve veren ağaç ben olsam şişinirdim inadınada yok sayardım inanki

Back
X