• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikir almaya geldim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

desinger

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2020
55
120
23
Merhaba bir şirkette idari kadroda 1 yıldır çalışıyorum. olduğumuz bölüm 4 kişi benim yaptığım işi yapan birde şehirdışında bir arkaşımız var dışardan destek oluyor. İşe ilk başladığım zaman oda sorumlusu olarak geçen arkadaşla ilgili kısıtlama kibir vs. söylemler aldım. Bu iş yerine patron tarafından transfer edilerek geldim teklif onlardandı yani. Geldiğimden kulağıma gelenlerden bahsettim o da konuşurum dedi bu arkadasla ama ben yüzyüze üçümüz görüşelim dedim. Geldi konuştuk hep birlikte duyduklarımı söyledim sen de benle çalışmak istemeyebilirsin bu yüzden baştan konuşalım dedim. Anlaşılması asla zor biri değilim sadece haksızlığa asla gelemem bu benim kırmızı çizgimdir. Patronumda o gün arkadaşa benim için işi ben vereceğim bana teslim edecek. izin vs konuları da bana baglı olacak ama gelmediğiniz günü de haber verin birbirinizden haberiniz olsun dedi.Zaten olması gereken buydu.Bu süreçte kızımı özel eğitime başlattık işteyeri de idare ediyor sabahları 2 /3 saat gec geliyorum maaşımdan kesiliyor. İşten asla geri kalmıyorum. Yetişiyor yani.Benim sabahtan gelmediğim günler belli. Yaklaşık 6 aydır bu şekilde çalışıyorum. Geçtiğimiz günlerde 2 kere son anda değişiklik oldu izin kağıdımı yazdım ama yarın yokum diyemedim arkadaş çıkmıştı bende mesaj atmayı unuttum. ki patron bile her seferinde söylemene gerek yok düzenin belli dedi. Bu izin kağıdını da bu arkadaşın masasına bıraktım sabah geldiğinde gördü yani. Akabinde haber verirseniz falan diye laf yaptı dedim zaten sabah olmadığım günü belli bu günlerde yokum sabah. Ve izin kağıdını da yazdım bıraktım hani dışarda başıma bir iş gelirse diye sorumlu bir tarafı olmasın firmanın zaten ani gelişti eşim göürecekti ben götürdüm dedim konu o gün kapandı. Benim bu eksik saatlerimden dolayı maasım net belli olmuyor. Her ay ik ile görüşüp ne kadar kaç saat kesintim var vs soruyorum. bu sebeple İK müsaitken gitmem gerekiyor bunu da dün İK ya ne zaman geleyim diye sordum. 20dk sonra gel dedi.bu benim her ay yaptığım birşey. Maaşları bügün alacağız diye de bize söyleyen bu arkadaş bu arada maaşlardan haberi var yani. İK yı aramış benden sonra demiş veriyomusunuz evet demiş İK abla da sordu söyledim demiş . Bundan sonra ona değilsorumlu benim bana diyeceksiniz zaten yemeğin ne olduğunu da önceden biliyor söyluyorsunuz bir bilgi verilecekse odaya verilsin diye veryansın etmiş kızcağıza. Yemeği 10 gün de belki de ayda bir sorarım dışardan sipariş veriyoruz nadiren o sebeple. Eksra olarak maaş zam oranını bizden önce biliyordu diye de atıp tutmuş. Alakası yok maaşlar hesaba geçince bilgimiz oldu kaldı ki benim kesintim oldugu için net ne olduğunu yazılı olarak o akşam İK ya sordum o akşam herkesle birlikte öğrendim. Konuşulacak biri değil pek patronumla mı konuşmam uygun olur yoksa bilmemezlikten mi gelmeliyim. Çünkü hiçbirşeyi bana direk söyleyemiyor, benim için o duymasın dediğini bile duydum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back