Fikir danışmak istedim :(

Mahiber

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
176
49
318
Merhaba Kızlar,

bundan 3 ay önce konu açmıştım,evlilik arefesindeydim, konumu okuyanlar hatırlar..
Neyse ki evlendim, 2 hafta oldu, çok mutluyum :)) çok şükür ALLAH.

Dediğim gibi mutluyum, eşimle her hangi bir problemim yok çok şükür. Ama canımı sıkan bir iki konu var, onlar da maalesef ailesinden kaynaklı..

Biz (hele ki ben) çok direndikten sonra evimizi yaklaşık 40 km uzaklıkta tuttuk. Hepimiz İstanbuldayız, arada 40 km kadar yol var ama bir eksprese binince 30 dk tek otobüsle birbirimize ziyarete gidebiliyoruz. Buna rağmen, hergün aynı muhabbeti dinlemek zorunda kalıyorum. ÇOK UZAKTASINIZ.. ama her defasında ne zaman görüşsek aynı şeyler. Dün akşamda küçük görümce aradı, düğünümüzün dvd sini yaptırmışlar izlemişler, bu akşamda ailecek izleyeceklermiş. Eşimde dedi, misafirimiz var biz gelemeyiz herkese izletmeyin beraber izleyelim. Başladılar tabi hemen,işte çok uzaktasınız, seni çok özledik,sen bizi özlemiyormusun??? Ben düğün dvd sini izledim ağladım. Erkek tarafı olarak çok gurur duyuyorlarmış yaptıkları düğün ile ( ki o düğünü eşim ile ben yaptık ) daha evde bir tane iğneleri bile yok.
Böyle hergün arayıp bana veya eşime çok uzaktasınız diyip vicdan muhabbeti yapmaları huzurumu kaçırıyor. Bütün gece rüyama girdiler bu cümleler artık beni yormaya başladı. Bugün ilk defa eşime bağırdım huzurum kaçıyor diye ve telefonu suratına kapadım.

Bilmiyorum belki ben abartıyorum ama bıktım sıkıldım artık şu cümlelerden. Bana yardımcı olabilir misiniz. Ne yapmam gerekir? Susup hee hee diyip devammı etmeliyim? Yoksa bu konuyu artık açıp, kapanması için konuşmalımıyım?
Bu arada eşimin 6 kardeşi +1 annesi hergün yapıyor bunu. Siz düşünün artık ne kadar sıkıcı olduğunu.

Okuduğunuz için ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim :)

Bana biraz abartmışsınız gibi geldi
2 haftadır evlisiniz ve ''bir derdim var''dasınız :31:

Ben bu aileleri anlamıyorum nedir bu uzaktasınız filan demeler
söyledikleri şey şu olmalı ''mutlu olsunlarda uzak olsalarda önemli değil''.
uzak olmak bence yakın olmaktan çok daha iyidir
şahsen ben evlensem uzak bir yerde oturmak isterdim
sonuçta arada çok uzak bi mesafe yokmuş acaba neden böyle yapıyolar size neden bu kadar kafayı takmışlar ki kendi işleriyle uğraşsınlar
bence bu yüzden tartışmayın eşinizle size yazık olur
ama eşiniz ailesiyle konuşabilir güzel bi dille anlatabilir
onlarda anlarlar umarım
Allah mutluluğunuzu daim etsin

Cevapladığınız için teşekkür ederim öncelikle..

Bu derdim ama maalesef 3 aydır var, yani evi tutup düzdüğümüzden beri aynı şeyleri hergün dinliyorum.
Üstüne eşim bana 2 hafta sonra kalk taşınalım derse ne yapılmalı?
Abartıyor da olabilirim, yaşayan bilir. Boş konullarla vaktinizi aldığım için özür dilerim.

Ben bu aileleri anlamıyorum nedir bu uzaktasınız filan demeler
söyledikleri şey şu olmalı ''mutlu olsunlarda uzak olsalarda önemli değil''.
uzak olmak bence yakın olmaktan çok daha iyidir
şahsen ben evlensem uzak bir yerde oturmak isterdim
sonuçta arada çok uzak bi mesafe yokmuş acaba neden böyle yapıyolar size neden bu kadar kafayı takmışlar ki kendi işleriyle uğraşsınlar
bence bu yüzden tartışmayın eşinizle size yazık olur
ama eşiniz ailesiyle konuşabilir güzel bi dille anlatabilir
onlarda anlarlar umarım
Allah mutluluğunuzu daim etsin

Amin, çok teşekkür ederim.
Bende bir anlam veremiyorum, üstelik bunları söyleyen görümcelerimin üçü de evli.
Belki çok alışkınlar abilerine, kardeşlerine diyeceğim ama her zaman ki gibi evlendikten sonra kıymete bindi :)
İnşallah bir şekilde huzur hepten kaçmadan hal olur.

Hiçte abartmıyorsun çok iyi yapmışsın. Kimseyi zorla götürmedin sen oğulları da razı ki gelmiş milletin dırdırını dinlemek zorunda da degilsin.
benim ailem aynı eve karsıydı esim beni istemeye gelmeden ben bunu söyledim onun ailesi de gelini yanlarına almak istiyormus ama kabul ettiler. Neyse biz evlendik evimiz ayrı kayınvalidemlere her gittigimiz de oğlumuzu kaçırdı bizden muhabbeti yapılıyor artık sinirlendim.
Ben kimseyi kaçırmadım o da razıydı ki geldi dedim anamın evine mi götürdüm ben onu evimiz her iki aile de aynı mesafe de bir daha bu konu hiç açılmadı.

Hiçte abartmıyorsun çok iyi yapmışsın. Kimseyi zorla götürmedin sen oğulları da razı ki gelmiş milletin dırdırını dinlemek zorunda da degilsin.
benim ailem aynı eve karsıydı esim beni istemeye gelmeden ben bunu söyledim onun ailesi de gelini yanlarına almak istiyormus ama kabul ettiler. Neyse biz evlendik evimiz ayrı kayınvalidemlere her gittigimiz de oğlumuzu kaçırdı bizden muhabbeti yapılıyor artık sinirlendim.
Ben kimseyi kaçırmadım o da razıydı ki geldi dedim anamın evine mi götürdüm ben onu evimiz her iki aile de aynı mesafe de bir daha bu konu hiç açılmadı.

Konu bir daha açılmadıysa çok iyi. Ben bir kere ortancı görümceme söyledim, sağolsun o artık birşey demiyor. Ama bende var 6 tane hangi birine laf anlatayım bilemedim. Kayınvalidem söylüyor söylüyor sonra neyse siz huzurlu olunda diyor. Hani hiç açma o zaman konuyu.
Bir de benim Annem Babam yurtdışında, acaba onlar o zaman ne demeli :S

bence eşiniz ile birlik ailesiyle uslubuyla konusmanız gerek her iki tarafında kalbi kırılmaması için. ailelerdende biraz uzak olmak en iyisi ama bu durumu gerginliğe dökme eşinle aran bozulmasın

bence çok rahat olun tepki vermeyin..
dedinizya herşey çok güzel oldu dügünde ama eşimle kendim yaptım şimdi onlar hatalarını anladılar sanırım vicdan yapıyorlar...
siz tepki vermesseniz üstelemiyeceklerdir.
tek vasıta bişiy olmaz diyip gecin olsun bitsin....
evilligin tadını cıkarın hak ettiginiz mutlulu yaşayın...
biraz kulak tıkamak lazım..

tatlım çok haklısın bunalmakta....ama sen bişeyy söyleme konuş eşinle rüyalarıma giriyor de o konuşsun gelmeyin üstümüze biz memnınunz halimizden fln desn....takma sende kafana evliliğinin en güzel zamanlarının tadını çıkar

tatlım çok haklısın bunalmakta....ama sen bişeyy söyleme konuş eşinle rüyalarıma giriyor de o konuşsun gelmeyin üstümüze biz memnınunz halimizden fln desn....takma sende kafana evliliğinin en güzel zamanlarının tadını çıkar

Az önce aradı, anlat dedi ne oldu. Bende söyledim, böyle böyle dedim huzurum kaçıyor. Önce ciddiye almadı güldü.. Bende açıklamamı yaptım, yarın bugün kalk bana taşınıyoruz dersen neyle karşılaşacağını hayal bile edemezsin dedim. Sonra kendi söyledi tamam hayatım dedi benn söylicem bu konular kapansın artık, biz oraya taşıntık orayı seviyoruz evimizi seviyoruz konuyu kapatın diycem dedi..
Bakalım inşallah işe yarar..

Benim anlamadığım seni mi arayıp söylüyorlar bunu eşini mi arayıp söylüyorlar

Bu tarz şeylerle birbirinizi yıpratmayın güzelim daha çok yenisiniz.
eğer seni arayıp diyorlarsa bunun cevabını verecek tek kişi sensin sakın eşine ağlayıp sızlanma ters teper. ne kadar seni rahatlatmak için ben söylerim desede söylemiyecektir.
Tecrübeyle sabit

Eğer eşine öyle diyorlarsada bunada takılma desin dursunlar. Boş konuşurlar
Sen eşinle iyi olun yeri gelince o kendi tepkisini koyacaktır merak etme

Benim anlamadığım seni mi arayıp söylüyorlar bunu eşini mi arayıp söylüyorlar

Bu tarz şeylerle birbirinizi yıpratmayın güzelim daha çok yenisiniz.
eğer seni arayıp diyorlarsa bunun cevabını verecek tek kişi sensin sakın eşine ağlayıp sızlanma ters teper. ne kadar seni rahatlatmak için ben söylerim desede söylemiyecektir.
Tecrübeyle sabit

Eğer eşine öyle diyorlarsada bunada takılma desin dursunlar. Boş konuşurlar
Sen eşinle iyi olun yeri gelince o kendi tepkisini koyacaktır merak etme

Korktum şimdi :S Hem bana, hem ona söylüyorlar.. Dün de aradılar, ben onları daha yemeğe davet etmedim, onlara da el öpmeye gittiğmde bohçaları götürmedim çünkü otobüsle gitmiştim ve geçen hafta elimi çok fena kestim dikiş attılar götüremedim. Bende dedim ki hani onlar bize gelecek ya yemeğe o zaman veririm bohçaları diye düşündüm. Kayınvalide de okeyledi. Sonra aradılar işte dün eşime soruyor kayınvalide, ben herkese bohça yapmışmıyım.Bende yok dedim sadece Kayınpeder, Kayınvalideye ve evede bekar olan görümceye yaptım dedim.(Çünkü bizim adetimizde böyledir) :( O da hemen eşime dedi öyle olmaz 10 bohça olacak her kardeşe ve evde olan kuzene :(( yani anlatmak istediğim sürekli eşime böyle olmaz, şöyle olur filan diyorlar. Bir de onlar bana hiç bohça yapmadı :((
Ev konusuda dediğim gibi eşimi arıyorlar, biz seni özledik sen niye özlemiyorsun diye isyan ediyorlar :(( Bende korkuyorum eşimin aklına birşeyler sokacaklar diye, biliyorum saçma ama öyle işte..

biz iki tarafa da yakınız
evleneli 1 yıldır oldu bnm annem hala alışamadı
hergün telefonda konuştugumuz halde hergün görüşelim istiyor, özledim diyor
onun da ailesi özlüyordur
zamanla alışırlar, problem yok
ben kendi anneme diyorum anne ben evlendim artık bnm de sorumluluklarım var ve çalışıyorum hergün görüşmemiz mümkün değil diye
siz karışmayın bence eşiniz uygun bir dille izah etsin

biz iki tarafa da yakınız
evleneli 1 yıldır oldu bnm annem hala alışamadı
hergün telefonda konuştugumuz halde hergün görüşelim istiyor, özledim diyor
onun da ailesi özlüyordur
zamanla alışırlar, problem yok
ben kendi anneme diyorum anne ben evlendim artık bnm de sorumluluklarım var ve çalışıyorum hergün görüşmemiz mümkün değil diye
siz karışmayın bence eşiniz uygun bir dille izah etsin

Evet haklısın sanırım. Bende şimdi eski konularımda anlattıklarımı okudum. Arada gerçektende biraz kültür farkı var sanırım.
Biraz sabretmem gerektiğini hissettim şuan. Neyse ki eşim konuşur. Konuştuktan sonra değişmezse demek ki yapıcak başka birşeyimiz yok. Bilmiyorum, galiba bazı insanları olduğu gibi kabul etmemiz gerekiyor. Yeni gelinim, aklım çok karıştı şuan sanki :S ama rüyalarıma bari girmeseler diyorum :)

Korktum şimdi :S Hem bana, hem ona söylüyorlar.. Dün de aradılar, ben onları daha yemeğe davet etmedim, onlara da el öpmeye gittiğmde bohçaları götürmedim çünkü otobüsle gitmiştim ve geçen hafta elimi çok fena kestim dikiş attılar götüremedim. Bende dedim ki hani onlar bize gelecek ya yemeğe o zaman veririm bohçaları diye düşündüm. Kayınvalide de okeyledi. Sonra aradılar işte dün eşime soruyor kayınvalide, ben herkese bohça yapmışmıyım.Bende yok dedim sadece Kayınpeder, Kayınvalideye ve evede bekar olan görümceye yaptım dedim.(Çünkü bizim adetimizde böyledir) :( O da hemen eşime dedi öyle olmaz 10 bohça olacak her kardeşe ve evde olan kuzene :(( yani anlatmak istediğim sürekli eşime böyle olmaz, şöyle olur filan diyorlar. Bir de onlar bana hiç bohça yapmadı :((
Ev konusuda dediğim gibi eşimi arıyorlar, biz seni özledik sen niye özlemiyorsun diye isyan ediyorlar :(( Bende korkuyorum eşimin aklına birşeyler sokacaklar diye, biliyorum saçma ama öyle işte..

Eğer eşin sana kardeşlerimin hepsine niye yapmadın derse. Senin ailen benim kardeşlerime yaptı mı dersin. Kayınvaliden biraz bilmişlik taslıyor bence

Sana tavsiyem kırmadan güzellikle kayınvalidenede eşinin kardeşlerinede tepkini ver. Ama güzellikle
bu meselelerden eşinle tartışma çıkarma

Eğer eşin sana kardeşlerimin hepsine niye yapmadın derse. Senin ailen benim kardeşlerime yaptı mı dersin. Kayınvaliden biraz bilmişlik taslıyor bence

Sana tavsiyem kırmadan güzellikle kayınvalidenede eşinin kardeşlerinede tepkini ver. Ama güzellikle
bu meselelerden eşinle tartışma çıkarma

Doğru :)) Çok teşekkür ederimmm..

Back
X