fikir istiyorum

Anka

Nirvana
Pro Üye
25 Ekim 2008
52.629
114.829
1.223
Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var.
Dert benim değil arkadaşımın. Arkadaşım eşinden boşandı sanırım 4 sene falan oldu. Otizmli oğlu var. 7 yaşında.arkadaşım çalışırken Çocuğa annesi bakıyordu maalesef anne vefat etti. Sanırım 3-4 ay oluyor. Şimdi çocuğa bakacak kimse olmayınca babaya göndermek zorunda kaldı ama baba evlenmiş ve çocuğun bakımı çok zor olduğu için eşi istememiş. Nafaka da vermiyor zaten vereceği 200 lira.
Şimdi çalışması lazım. Gerçekten zor durumda ama çocuğa bakacak kimse yok. Bakıcılar 400-500 istiyor dedi. Zaten alacağı asgari ücret. Sosyal hizmetlere başvurduk işteyken çocuğa bakacak bi yer var mı diye. Maalesef devletin böyle bir yeri yokmuş.
Çocuğu kuruma verip maddi durumu düzelince alabilirmiş. Bu da zor olacak. İnsan çocuğunu nasıl bırakır.

Size sorum acaba çocukla çalışabileceği bir iş fikri verebilir misiniz. Bizim aklımıza hasta veya yaşlı bakımı geldi. Bunun için nereye baş vurulur. Başka ne iş yapabilir.

Devlet bakıcı yardımı için para veriyor. Araştırdı mı onu ? Şu an Antalya, İzmir ve Bursa'Da var ama.

Ama o zaten olmaz en fazla 2 yaşında olmalı. Nerede yaşıyorsunuz İstanbul'da ise bir sorayım arkadaşıma?

Eğitimi varmı hasta ve yaşlılara bakmakta hiç kolay değil coğunun ilacıdır acil durumda yapabilecekleridir iğnesidir.
Aileler tecrubesiz birini bakıyormu bilmem

Biz sosyal hizmetlere gittik sadece orda bahsetmediler. Nereye gitmek lazım acaba onun için.

Ntten baktım şartlar bunlar. Uygun olmuyor sanırım.

Annenin başvuru anında hizmet akdine tabi işçi olarak sigortalı çalışıyor olması
Başvuru anında annenin 24 aylık veya daha küçük yaşta çocuğunun bulunması
Annenin en fazla asgari ücretin brüt tutarının iki katına kadar brüt gelir sahibi olması
Anne ve çocuk bakıcısı arasında birinci derece akrabalık ilişkisi olmaması Annenin proje kapsamında çocuk bakıcısı olarak beyan edilmiş olmaması
Çocuk bakıcısının en az ilkokul mezunu olması
Annenin proje kapsamında başka birinin çocuğu için çocuk bakıcısı olarak beyan edilmemiş olması gerekiyor.
Anne ve bakıcı aynı ilde ikamet edecek ve Türk vatandaşı olacak.

O paranın zaten neredeyse yarısı bakıcının sigortasına gidecek. Verdiğiniin yarısını geri alıyor ki zaten.

Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var.
Dert benim değil arkadaşımın. Arkadaşım eşinden boşandı sanırım 4 sene falan oldu. Otizmli oğlu var. 7 yaşında.arkadaşım çalışırken Çocuğa annesi bakıyordu maalesef anne vefat etti. Sanırım 3-4 ay oluyor. Şimdi çocuğa bakacak kimse olmayınca babaya göndermek zorunda kaldı ama baba evlenmiş ve çocuğun bakımı çok zor olduğu için eşi istememiş. Nafaka da vermiyor zaten vereceği 200 lira.
Şimdi çalışması lazım. Gerçekten zor durumda ama çocuğa bakacak kimse yok. Bakıcılar 400-500 istiyor dedi. Zaten alacağı asgari ücret. Sosyal hizmetlere başvurduk işteyken çocuğa bakacak bi yer var mı diye. Maalesef devletin böyle bir yeri yokmuş.
Çocuğu kuruma verip maddi durumu düzelince alabilirmiş. Bu da zor olacak. İnsan çocuğunu nasıl bırakır.

Size sorum acaba çocukla çalışabileceği bir iş fikri verebilir misiniz. Bizim aklımıza hasta veya yaşlı bakımı geldi. Bunun için nereye baş vurulur. Başka ne iş yapabilir.

evden yapabileceği işler olabilir mi acaba? mesela keçeden bebek işleri, örgü, butik pasta kek vs.

çünkü çocukla gidilecek işler bir yana otizmli çocuk ile kabul edilmesi biraz zor olur gibime geliyor.. allahım yardımcı olsun..

allah da o baba olacak şerefsizi ıslah etsin..

evde bir şeyler yapıp satabilir mi acaba?

hiç mi kimsesi komşusu vs. yok çocuğuna bakabilecek?

ya da babasının onun bakım masraflarını karşılanması sağlanamaz mı ki özel eğitime falan gönderilse?

babalık vasfından çok uzak babalar var maalesef :(

Kadın danışma merkezleri var. Sağda solda rastlıyorum ama napıyorlar bilmiyorum işin doğrusu. Sanırım zor durumdaki kadınlara yardımcı oluyorlar. Böyle bir yere de başvursa?

Eğitimi varmı hasta ve yaşlılara bakmakta hiç kolay değil coğunun ilacıdır acil durumda yapabilecekleridir iğnesidir.
Aileler tecrubesiz birini bakıyormu bilmem
Ah işte eğitimi olsa. İlkokuldan sonra evlendirmiş babası.. :(
Haklısın onu düşünemedim ben.

çocuğu bir rehebilitasyon merkezine vermeyi düşünmez mi? hem çocuk eğitim de almış olur hem aklı da kalmaz konya büyük bir şehir illaki vardır bu tarz okullar ve ücretlerinde de yardım yapılabilir diye düşünüyorum

evden yapabileceği işler olabilir mi acaba? mesela keçeden bebek işleri, örgü, butik pasta kek vs.

çünkü çocukla gidilecek işler bir yana otizmli çocuk ile kabul edilmesi biraz zor olur gibime geliyor.. allahım yardımcı olsun..

allah da o baba olacak şerefsizi ıslah etsin..

Şu anda evde battaniye işliyor canım zaten. Gece gündüz işliyor ama gelen ayda 300 o da hiç kafasını kaldırmazsa.

Meslegi var mı bilmiyorum ama yani yanlıs anlasılma olmasın yatılı çalışabilir bir evde cocugu ile birlikte... Zaten oda veriyorlar. Ev işleri yemek vs yapmak için yatılı iş arasa belki rahat olur...

Kadın danışma merkezleri var. Sağda solda rastlıyorum ama napıyorlar bilmiyorum işin doğrusu. Sanırım zor durumdaki kadınlara yardımcı oluyorlar. Böyle bir yere de başvursa?
Hiç görmedim duymadım bi sorayım bakalım aklımda olsun. İnşallah çıkar bişey.

çocuğu bir rehebilitasyon merkezine vermeyi düşünmez mi? hem çocuk eğitim de almış olur hem aklı da kalmaz konya büyük bir şehir illaki vardır bu tarz okullar ve ücretlerinde de yardım yapılabilir diye düşünüyorum

Benim kızım da otizmli rehabilitasyon merkezleri haftada 2 saat ders veriyor sadece. Gidiyoruz zaten oraya. Onun dışında oçeme gidiyor o da öğle 12 ye kadar maalesef.

Engelli maaşı ve engelli annesi maaşı mahiyetinde para ödüyormuş devlet, bir araştırsanız

Meslegi var mı bilmiyorum ama yani yanlıs anlasılma olmasın yatılı çalışabilir bir evde cocugu ile birlikte... Zaten oda veriyorlar. Ev işleri yemek vs yapmak için yatılı iş arasa belki rahat olur...

Annesinden ev kaldı. Kira derdi yok sadece gündüz çocukla çalışabileceği bi yer buluruz inşallah. Off ya hayat ne kadar acımasız..

Annesinden ev kaldı. Kira derdi yok sadece gündüz çocukla çalışabileceği bi yer buluruz inşallah. Off ya hayat ne kadar acımasız..
Daha iyi işte yatılı iş bulsa evini kiraya verse.. Hem kira geliiri olur hem maaşı olur. 2 geliri birden olur yanii Bilmiyorum tabi söylemek kolay da düzen kolay değiştirilmiyor.. Veya evde çocuk da bakabilir...

Back
X