fikir istiyorum

Canım o merkez daha faaliyete başlamadı. Çok büyük umutlarla bekliyoruz.
OÇEM e gidiyor şu anda. Otizmli çocuklar eğitim merkezi. O da yarım gün 12 de geliyor eve. Yazmıştım önceki sayfada.
tüm sayfaları okumadım canım zor ya allah yardımcısı olsun biraz düşünelim böyle pat diye fikir çıkmıyor malesef

Yüzde 90 engelli olması gerikıyor sanırım devletin para yardımı yapması için..
Otizmi içermiyor olabilir..
Evde iş imkanları var ama kadınlar için nikah şekeri veya paketleme için ama yeterli olurmu bilemiyorum ..

Evet şu an battaniye işliyor. Bi yerden battaniye alıyor üzerine boncuk işleyip veriyor. Ordan 300 anca geliyor. Ben de yapmıştım böyle şeylerde pek getiri olmuyor.

İcra için dilekçe vermiş sordum şimdi fizikte. Sonuç bekliyor. Ya annesinin vefatına kadar kız çalıştığı için umursamıyordu. Güvenlik görevlisiydi o zaman. Babasından da maaş bağlanacakmış. Bakalım ne zaman ne kadar bağlanacak. Ama zaten o çalışmak istiyor öyle ordan para gelsin surdan gelsin değil derdi. Zoruma gidiyor diyor. Evlenmeyi de istemiyor çocuğa kötü davranır belki evleneceği kişi diye.
babasından alacağı maaş çok düşük olur sanırım çalışması daha iyi ama keşke çocuk okuldayken yapabileceği şeyler olsa sigortalı hem kendi emekliligi için

Kreşlerde de çalışabilir, temizlik mutfak işleri gibi evladı da gözünün önünde olur , Allah yar ve yardımcısı olsun inşaallah.

Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var.
Dert benim değil arkadaşımın. Arkadaşım eşinden boşandı sanırım 4 sene falan oldu. Otizmli oğlu var. 7 yaşında.arkadaşım çalışırken Çocuğa annesi bakıyordu maalesef anne vefat etti. Sanırım 3-4 ay oluyor. Şimdi çocuğa bakacak kimse olmayınca babaya göndermek zorunda kaldı ama baba evlenmiş ve çocuğun bakımı çok zor olduğu için eşi istememiş. Nafaka da vermiyor zaten vereceği 200 lira.
Şimdi çalışması lazım. Gerçekten zor durumda ama çocuğa bakacak kimse yok. Bakıcılar 400-500 istiyor dedi. Zaten alacağı asgari ücret. Sosyal hizmetlere başvurduk işteyken çocuğa bakacak bi yer var mı diye. Maalesef devletin böyle bir yeri yokmuş.
Çocuğu kuruma verip maddi durumu düzelince alabilirmiş. Bu da zor olacak. İnsan çocuğunu nasıl bırakır.

Size sorum acaba çocukla çalışabileceği bir iş fikri verebilir misiniz. Bizim aklımıza hasta veya yaşlı bakımı geldi. Bunun için nereye baş vurulur. Başka ne iş yapabilir.

https://

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X