• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikir lütfen...

whataworld

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2014
135
53
98
38
Evlenmeden önce, sigara içen biriyle evlenmek istemediğimi net bir şekilde söylemiştim. Sigarayı bıraktıktan bir yıl sonra evlenmeye karar verdik. Şimdi beş yıl sonra yeniden sigaraya başladığı öğrendim. Bunu kesinlikle kabul etmeyeceğimi söyledim. Bu konuda hassasiyetim var, başka hiç bir şeyine karışmam...

İki gündür konuşmuyoruz. Ben sigara içmesini asla kabul etmeyeceğim, o da asla bırakmayacak... Bu durum bizi çok yıpratacak. Ne yapmalıyım??

Evlenmeden önce, sigara içen biriyle evlenmek istemediğimi net bir şekilde söylemiştim. Sigarayı bıraktıktan bir yıl sonra evlenmeye karar verdik. Şimdi beş yıl sonra yeniden sigaraya başladığı öğrendim. Bunu kesinlikle kabul etmeyeceğimi söyledim. Bu konuda hassasiyetim var, başka hiç bir şeyine karışmam...

İki gündür konuşmuyoruz. Ben sigara içmesini asla kabul etmeyeceğim, o da asla bırakmayacak... Bu durum bizi çok yıpratacak. Ne yapmalıyım??
Hassasiyetinizi bile bile içmesi çok saygısızca bence diretin sonunda seviyosa pes edecektir. zaten sizinle bi derdi yoksa bırakmaması için bi sebep yok daha önce bırakmış sonuçta

sigara kullanan biri olarak
tepkin bana makul gelmiyor
bu nedenle yorum yaparken şöyle düşünmek istedim
benim en nefret ettiğim şeyi yapmaya başlasaydı eşim
ne tepki veriridim

işin açıkcası bunu kutuplaştırırsam
huzur kaçırmak dışında bir şey yapamam
yüz göz olup üzerine gidersem de
bir süre sonra benden çekinmeyecektir

sanırım yapacağım en mantıklı şey
bilmezden gelmek ve her fırsatta asla kabullenmeyeceğimi belirtmek isterdim
(tabi yuva yıkacak denli büyük bir problem değilse )

böylece senin yanında içmeyecek sana kokusu gelmesine müsade etmeyecek ve hep bir çekince hissedecek

çözüm değil
ama seni rahatsız etmesini engellemiş olursun

Sigara yüzünden ayrılmayacaksınız heralde?
Bir insana bir şeyi şart olarak sunarsanız eninde sonunda karşınıza tepki olarak çıkar.
Bu size ders olsun, hiç bir şeyi şarta bağlamayın.
Niye ki anlamıyorum? Başta açık açık hassasiyetini ifade etmiş arkadaş ve adamın verdiği söze inanmış. Ben sigaradan vazgeçemem deseydi, o da evlenmezdi sanırım.

Sigara içen birine baskıyla bıraktıramazsın ..
Sonuçta onun beyninde bitirmesi önemli bu da senin baskınla olacak iş değil ..
Bence biraz zamana bırak zaman ver ..
Yıllar sonra başladıysa bir sıkıntısı olmalı ..

Hayatı kendinize bu kadar zorlaştırmayın bence eşinizde olsa müdahale etceğiniz nokta yasaklamak değil temizliğine daha fazla dikkat etmesini istemek olabilir..

Niye ki anlamıyorum? Başta açık açık hassasiyetini ifade etmiş arkadaş ve adamın verdiği söze inanmış. Ben sigaradan vazgeçemem deseydi, o da evlenmezdi sanırım.
Sigarayı bırakırsan seninle evlenirim kısmı saçma geliyor bana. Şart koşmak bu resmen.
Sigara içen birirnin bıraksa da her zaman başlama ihtimali vardır.
Konu sahibi hiç sigara içmemiş biriyle evlenseymiş o zaman sizin mantığınızla yaklaşırsak.
Evlilik bu tarz şeylerle yıkılmaması gereken ya da belli şartlara bağlanmaması gereken bir kurum benim bakış açıma göre.

Prensip meselesi tabikide. Benim prensiplerimde sigara iciyor diye sevdigim adamdan vazgecmek yok. Nekadar hassasiyetim olsada bu konuda.

Hak veriyorum tüm yorumlara; ama yine de kabul edemiyorum işte. Yıllarca bırakan bir insan, yine bırakabilir. Zaten bırakmak istemiyorum ki, keyif için içiyorum diyor. O zaman 'senin için her şeyi yaparım' cümlesinin içi boşalmış oluyor. Çaba gösterse, yine bir anlamı olurdu. Evlilik karşılıklı çaba göstermek değil mi? o zaman bende onun istemediği şeyleri yapayım? bu mu güzel olan?

Kendi tercihiydi sigarayı bırakmak.. Sigarayı bırakamam deseydi o zaman.
Sigarayı kabul etmiyorsan seninle evlenemem dememiş adam. Denemiş en azından sizin için... sizde sigara için ayrılcak değilsiniz heralde şimdi sizde sigaraya rağmen eşinizle mutlu olmayı deneyin onu bunaltmak yerine

Sigarayı bırakırsan seninle evlenirim kısmı saçma geliyor bana. Şart koşmak bu resmen.
Sigara içen birirnin bıraksa da her zaman başlama ihtimali vardır.
Konu sahibi hiç sigara içmemiş biriyle evlenseymiş o zaman sizin mantığınızla yaklaşırsak.
Evlilik bu tarz şeylerle yıkılmaması gereken ya da belli şartlara bağlanmaması gereken bir kurum benim bakış açıma göre.

Haklısınız. Ancak ben sigarayı bırak demedim. Sigara içen biriyle evlenmek istemiyorum dedim. o kendi tercihiyle bıraktı. yani ben onu isteyim diye sigarayı bırakmayı tercih etti. bu durumda ben kandırılmış olmuyor muyum?

Zarari kendine. Niye bu kadar zorluyorsun ki? Ben de sigara icen bir insan degilim ama kimseye de icme demiyorum. Oldu olacak sigara iciyor diye bosan ya sacmalik.

Hak veriyorum tüm yorumlara; ama yine de kabul edemiyorum işte. Yıllarca bırakan bir insan, yine bırakabilir. Zaten bırakmak istemiyorum ki, keyif için içiyorum diyor. O zaman 'senin için her şeyi yaparım' cümlesinin içi boşalmış oluyor. Çaba gösterse, yine bir anlamı olurdu. Evlilik karşılıklı çaba göstermek değil mi? o zaman bende onun istemediği şeyleri yapayım? bu mu güzel olan?
Hala sigarayla size olan sevgisini bagdastiriyorsunuz, bu cok alakasiz ve yanlis bir mantik yurutme bence.
Cekirdek citletmekten cok hoslaniyorum, psikolojik olarak rahatliyorum ve keyif aliyorum diyen birine "bana sevgin bu muydu" demek gibi olur, sagliga zarari saymazsak.
Bunu konustunuz mu esinizle?
Sadece keyif aliyorum, sigarayi seviyorum mu diyor?

Ben de sigara içen biriyle olamam.

O koku beni mahvediyor.egzamalarim cikiyor.

Gidip balkonda bir yer kokutmadan icecekse, kıyafetlerine sinmemesine özen gösterekce, agzi sigara kokmayacaksa icsin keyfi bilir..

Back
X