Fikir ve düşüncelerinizi almak istiyorumm

Evet öyle olurdu. Ben söyledim ve örnek verdim sadece. Kendisi de aynısını yapardı ve söylerdi diye. Şu an olan bir durum yok. Ayrıca ne yapacağımı ben bilirim evet. Hoşlanmayabilir. O zaman ben de kendisinin'' yakın'' kız arkadaşı durumunu kabul etmezdim . Yazdığım cümleden ne yapacağımı yazmamışken beni bu kadar tanıyor gibi konuşmanız komik geldi
Peki.

Herkese merhaba.
Nişanlıyım ve dün nişanlım kız arkadaşıyla konuşurken hayatım canım vb.. tarzda cümleler kullandı. Ve kız, nişanlımla nerede olduğumuzu, nereye gittiğimizi öğrenmek istiyordu. Nişanlım söylemedi tabi. Evli bir kız bu arada. Bu durum hoşuma gitmedi. Mesafe her zaman iyidir diye düşünüyorum. Kendisine söylediğimde vereceği cevap. O benim kızkardeşim gibi. Ben bu şekilde konuşuyorum. Kendi ailesinden bazı kişilere de söylüyor nişanlım. Aynı şey falan diyecek. Siz neler düşünüyorsunuz bu konu hakkında fikir ve düşüncelerinizi almak istiyorum.
bazı insanlar böyle laubali şeyleri seviyor, bazı evli kadınlar da böyle bekar erkeklerle arkadaşlık yapmayı seviyor, yani tam flört gibi değil ama yine de normalden samimi. Ben sevmem. Eşimin de böyle lüzümsuz ”ablaları” vardı, hatta beni görecekmiş de layık mıymışım da muhabbetlerine girdi biri. Evlendikten sonra tabi o arkadaşlıklar buhar olup uçtu :) tabi ki insanın karşı cinsten arkadaşı olabilir ama bir resmiyet içinde olmalı. Yok dertleşmeler yok araşmalar vs bana yanlış geliyor

Açıkçası ben aşırı rahatsız olurdum. Kaldı ki nerde, naptığını soracak kadar evli yakın kız arkadaş bana hoş gelmiyor. Mesafe candır. Bence nişanlınıza net şekilde ifade edin derim. Canım sıradan olarak görülebilir ama açıkçası ben onuda öyle görmeyenlerdenim. Hayatım kelimesine gitmiyorum bile. Karı-koca ilişkisinde mahremiyet en azami düzeyde olmalı. Ben kıskanç biriyim tabii ondan da kaynaklı olabilir.

Ya şu tatlı dil adı altında söylenen canım, tatlım gibi kelimelerden rahatsız olan tek kişi ben miyim? Yapışmış ağızlara bi canım da canım. Ben nerden senin canın oluyorum? Lafın gelişi bile olmuyorum. Hele ki karşı cinsten biri söylediğinde ben bildiğiniz tersliyorum ya. Hatta böyle konuşanı ortamlarda bozmaktan zevk alıyorum. Söylemem ve söylenmesinden de hoşlanmam. Dolayısı ile anlam veremiyorum ben olsam ben de rahatsız olurum. Neden kullanıyorlar bu lafları, kendini sevdirme çabası mı yoksa biz yılanız da tatlı dille deliğimizden mi çıkacağız, doğru düzgün söyleyin ya da normal biçimde isteyin her ne amaçla söylüyorsanız bu lafları. Canım, gülüm demeden de oluyor yani.
Normal insanlar samimi olmadığı ya da yeni tanıştığı insanlarla sizli bizli, hanımlı beyli konuşur zaten.

Burda bahsedilen samimi arkadaşlar ve aile bireyleri. Bunlardan birine canım deyince “conom domo bono” diye bir cevap gelse güleriz biz baya. Allahın kasıntısı der geyik çeviririz.

Normal insanlar samimi olmadığı ya da yeni tanıştığı insanlarla sizli bizli, hanımlı beyli konuşur zaten.

Burda bahsedilen samimi arkadaşlar ve aile bireyleri. Bunlardan birine canım deyince “conom domo bono” diye bir cevap gelse güleriz biz baya. Allahın kasıntısı der geyik çeviririz.
senin genel anlamda buradaki yorumların da kendin gibi olmayanı garipseyen nitelikte olduğu için ailece insanlarla alay etmenize, gülmenize şaşırmam.

senin genel anlamda buradaki yorumların da kendin gibi olmayanı garipseyen nitelikte olduğu için ailece insanlarla alay etmenize, gülmenize şaşırmam.
E komik ama şekerim kusura bakma. Birlikte yediğin içtiğin, belki birlikte uyuduğun insan bana canım diyemezsin kendine gel dese komik olur. Ailece değil koca bir arkadaş grubuyla birlikte eğleniriz.

E komik ama şekerim kusura bakma. Birlikte yediğin içtiğin, belki birlikte uyuduğun insan bana canım diyemezsin kendine gel dese komik olur. Ailece değil koca bir arkadaş grubuyla birlikte eğleniriz.
komik ya da değil, ben kasıntıyım, uyumsuzum, cinsim, arızalıyım sevmeyen görüşmez, nokta.

Herkese merhaba.
Nişanlıyım ve dün nişanlım kız arkadaşıyla konuşurken hayatım canım vb.. tarzda cümleler kullandı. Ve kız, nişanlımla nerede olduğumuzu, nereye gittiğimizi öğrenmek istiyordu. Nişanlım söylemedi tabi. Evli bir kız bu arada. Bu durum hoşuma gitmedi. Mesafe her zaman iyidir diye düşünüyorum. Kendisine söylediğimde vereceği cevap. O benim kızkardeşim gibi. Ben bu şekilde konuşuyorum. Kendi ailesinden bazı kişilere de söylüyor nişanlım. Aynı şey falan diyecek. Siz neler düşünüyorsunuz bu konu hakkında fikir ve düşüncelerinizi almak istiyorum.
Kesinlikle kabul etmeyin. Evli bir insan eşinin yanında bir kadına canim falan diyemez. Dememeli. Anlayışla falan karşılamayın. Bu durumun daha ileri boyutları olur. Bence diken üstünde olun derim.

Bir kuzeninle anlaş, onu Mahmut diye kaydet. Seni arasın canımlı cicimli konuş. Ses çıkarmazsa eyvallah, çıkarırsa empatinin alasını kurmuş olur

Sizi rahatsız eden şeyleri bu aşamada söylemeyecekseniz ne zaman söyleyeceksiniz? Tatlı dille rahatsız olduğunuzu alışık olmadığınız için size tuhaf geldiğini söyleyebilirsiniz. Kim bilir belki o sizi ikna eder, ya da siz onu. Ama konuşmak istiyorsanız konuşun ama nazikçe. Bu ilişkinizin odağı değil sonuçta. Hayat memat meselesine de dönüştürmemek lazım. Mesela size bir hitap şekli seçip başkasına kullanmasın bu sizin için önemliyse. Bu yapılabilir bir şey sonuçta. Bence güven ve sevgi varsa birkaç ay sonra bunlar sizi rahatsız etmeyecektir. Şu an tanımaya çalışıyorsunuz. Konuşmadıkça niyet okumaya, onun adına kendinize cevap vermeye devam edeceksiniz ve sadece asabınız bozulacak.

Canım kelimesi herkese söylenebilir. Sıradan bir kelime. Ama hayatım kelimesi özel bir kelimedir bana göre. Üstelik bana söylediği kelimelerden biridir. Amacım şunu yapacaksın böyle söyleyeceksin demek değil. Biraz mesafesini korumasını. Bu kelimeyi kullanmasından hoşlanmadığımı söylemek.

Üstelik nişanlım erkek arkadaşımın olmasını hoş karşılamayan birisi. Ki zaten yok. Ama olsaydı eminim kabul etmezdi. Sonuçta o erkekte bana (kızkardeşi) olarak hayatım gibi cümleler kullanabilirdi. Anlattığım durumun aynısı cinsiyet farklı sadece.

Yani biraz empati kurmak zor bir şey olmamalı. Hoşlanmadığım durumu güzel bir üslupla dile getirmekte bir sakınca yok bence
Bu çok tuhafmış gerçekten. Kız kankilerim olsun gülüm balım konuşayım ama nişanlımın arkadaşları erkek olamaz?
Bu muameleyi yani kısıtlayıp kısıtlanmamak istemeyi, aklı başında gururu yerinde olan bir kadın kabul etmemeli valla.

Back
X