Fikir verebilir misiniz?

mucizelazim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2017
804
1.047
63
Selamlar sevgili kk üyeleri :rapci: hemen konuya geçiyorum. Henüz 10 aylık evliyiz ve ben bebek olmadan ev almak istiyorum. Bu hayatın pahalılığına göre çokta kazanmıyoruz ben 2700 TL alıyorum eşimde 4000 TL'ye yakın kazanıyor. Düğün altınlarımız da duruyor. Onu peşinat verip üstüne kredi çekip ev almak mantıklı olur mu? Aylık kiramız 1000 TL, aidatla falan 1200 TL'yi buluyor. Kiraya verdiğimiz paraya gerçekten üzülüyorum boşa gidiyor diye, ama faizde boşa giden para olacak. 30 yaşındayız ikimizde ve gençken alamazsak daha sonra daha zor olur diye düşünüyorum nedense.
Eşim çok bebek istiyor. Bende manevi olarak istiyorum ama maddi olarak yetemezsek diye korkuyorum açıkçası. Siz olsanız nasıl yapardınız?

Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama kazandığınız para iyi gibi gözüküyor birleştirince. Ben iş bulamadığım için çalışmıyorum tek maaşımız eşimin çalıştığı. Mesailerle 3000 oluyor. Kiradayız. Köyde yazlık tarzı evimiz var ama iş için semtteyiz. Bebek bekliyoruz yetebiliriz diye düşünüyoruz. Bakalım hayırlısı :) bence kredi çekin ev alın

Yaşadığınız şehri bilmiyorum ama 6700 gayet iyi bi para. 1000 zaten veriyosunuz. Üstüne 1000-1500 daha verseniz çok sıkışacağınızı sanmıyorum. Gerçi yaşam standartlarınızı bilmeden de net bi yorum yapamam ama 😊 en azından verdiğiniz para size ev olarak geri dönecek. Çekeceğiniz kredi tutarı ve vadeside önemli bunda. Vadeyi uzun tutarsanız daha fazla faiz ödersiniz. İşleriniz sağlamsa ben olsam bu işe bi bakardım 😊

Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama kazandığınız para iyi gibi gözüküyor birleştirince. Ben iş bulamadığım için çalışmıyorum tek maaşımız eşimin çalıştığı. Mesailerle 3000 oluyor. Bebek bekliyoruz yetebiliriz diye düşünüyoruz. Bakalım hayırlısı :)
Sağ salim kucağınıza alın inşallah. Düğün borçlarımızı bu ay bitirdik bize çok sıkışmıştık şükür iş buldum girdim. Ama faturalar, mutfak masrafı derken her şey o kadar pahalı ki hızla tükeniyor maaşlar.

Sanırım altınları bozdurunca en fazla 80.000 TL eder. Ev bakmadık bile ama burada oturulabilecek düzgün evler 270.000 TL'den başlıyor.
190.000 aylık ne kadar ödeyebilirsiniz peki? süre uzadıkça faiz artıyor yani şimdi bi hesapladım rakamlar çok yüksek. 8 yıl vade şu mesela;

2264977

Sağ salim kucağınıza alın inşallah. Düğün borçlarımızı bu ay bitirdik bize çok sıkışmıştık şükür iş buldum girdim. Ama faturalar, mutfak masrafı derken her şey o kadar pahalı ki hızla tükeniyor maaşlar.
Sen bi de bana sor 😆 vallahi ya her şey o kadar pahalı ki. Amin canım teşekkür ederim inşallah. Bence dediğim gibi ev için kredi çekin derim ben. Biz şu sıralar araba alcaz birikimle. Köyde Evimiz olduğu için eve çok niyetlenmedik zaten alamazdık :)) bi 10 sene sonra belki

190.000 aylık ne kadar ödeyebilirsiniz peki? süre uzadıkça faiz artıyor yani şimdi bi hesapladım rakamlar çok yüksek. 8 yıl vade şu mesela;

Eki Görüntüle 2264977
Aylık 4.200 evet şimdi öderiz belki ama 8 sene sonra ne olur, bebek olursa ben nasıl çalışırım, çalışsam masraflar artacağı için yetirebilir miyiz gerçekten çok zor. Faizler de maşallah ya düşmediği gibi hep çıkıyor.

Tapu masrafi vs dahil 200 bine ihtiyaciniz var. Aylik ne kadar odeyebilirsiniz bilmiyorum ama faizler yuksek, maaslariniz az. Odeyemezsiniz gibi geldi bana

Aylık 4.200 evet şimdi öderiz belki ama 8 sene sonra ne olur, bebek olursa ben nasıl çalışırım, çalışsam masraflar artacağı için yetirebilir miyiz gerçekten çok zor. Faizler de maşallah ya düşmediği gibi hep çıkıyor.
190.000 çekip 400.000 ödüyorsunuz bu şartlarda. evsiz ölmek sanki daha mantıklı :D

Sanırım altınları bozdurunca en fazla 80.000 TL eder. Ev bakmadık bile ama burada oturulabilecek düzgün evler 270.000 TL'den başlıyor.

Biz de aynı durumdaydık , eşimin 55 bin kadar birikmişi vardı , altınları da bozdurduk 50 bin kadar onlar tuttu , reklam olur mu bilemem ama hani şu ... evim var ya oraya girdik , 250 bin liralık ev almak istedik , 100 bin peşin verdik 11 bin organizasyon ücreti ödedik , girdiğimiz tarih itibari ile 13. ay sonra teslim almak koşuluyla tabi dahil olduk sisteme , ve Allah'a şükür 2018 Aralık itibar ile de dairemizi aldık , şuan aylık 3 bin taksit ödüyoruz , 60 ay vadeye girmiştik , 42 ayımız kaldı bitmesine .

Aylık 4200 ödeme ciddi bir rakam, çocuklu evde bu maaşlarla çok çok zor ödenir.
Dediğiniz gibi çocuk olmadan deneyebilirsiniz bunu.
Benim iki çocuğum var, küçüğü 2 yaşında, yazlık ihtiyaçlarının bir kısmını aldım beş yüzü buldu inanın, daha alınacak çok şeyi var.
Tabi bu biraz yaşam standartlarıyla ilgili ama çocuğun masrafı bir hayli fazla oluyor

Selamlar sevgili kk üyeleri :rapci: hemen konuya geçiyorum. Henüz 10 aylık evliyiz ve ben bebek olmadan ev almak istiyorum. Bu hayatın pahalılığına göre çokta kazanmıyoruz ben 2700 TL alıyorum eşimde 4000 TL'ye yakın kazanıyor. Düğün altınlarımız da duruyor. Onu peşinat verip üstüne kredi çekip ev almak mantıklı olur mu? Aylık kiramız 1000 TL, aidatla falan 1200 TL'yi buluyor. Kiraya verdiğimiz paraya gerçekten üzülüyorum boşa gidiyor diye, ama faizde boşa giden para olacak. 30 yaşındayız ikimizde ve gençken alamazsak daha sonra daha zor olur diye düşünüyorum nedense.
Eşim çok bebek istiyor. Bende manevi olarak istiyorum ama maddi olarak yetemezsek diye korkuyorum açıkçası. Siz olsanız nasıl yapardınız?
Ne kadarlık bir ev alacaksınız? Buna göre kağıdı kalemi elinize alıp hesabı kendiniz yapmalısınız.
Sizin hayat standardınızı, alışkanlıklarınızı, çekmeyi düşündüğünüz krediyi bilmeden burda kim size nasıl yorum yapsın.

Kendimizi sıkarız diyorsanız alın tabiki zaten sıkmadan mal mülk sahibi olunmuyor. Ayrıca inanın herkes kendi nasibiyle geliyor dünyaya onun rızkını verecek olan veriyor . Biz de çok endişeliydik ama meleğim içime düştü hayatımız guzellesti rızkımız bollasti bereketiyle geliyo şükür. Aylık ne kadar ayirabiliyorsunuz onu hesaplayin bina göre bir ödeme planı çıkarın ne kadar sürede odeyebileceginizi hesaplayin ona göre girin işin içine.
Abim ve eşi ikiside memurdu üst düzey değil beş yıl birinin maaşı tamamen krediye gidiyodu bebekleri vardı her şey gayet güzel her şeyin üstesinden geldiler

Kendimizi sıkarız diyorsanız alın tabiki zaten sıkmadan mal mülk sahibi olunmuyor. Ayrıca inanın herkes kendi nasibiyle geliyor dünyaya onun rızkını verecek olan veriyor . Biz de çok endişeliydik ama meleğim içime düştü hayatımız guzellesti rızkımız bollasti bereketiyle geliyo şükür. Aylık ne kadar ayirabiliyorsunuz onu hesaplayin bina göre bir ödeme planı çıkarın ne kadar sürede odeyebileceginizi hesaplayin ona göre girin işin içine.
Abim ve eşi ikiside memurdu üst düzey değil beş yıl birinin maaşı tamamen krediye gidiyodu bebekleri vardı her şey gayet güzel her şeyin üstesinden geldiler
Sanırım biz de borca girmeden bir şey alamayacağız gibi görünüyor.

Aylık 4200 ödeme ciddi bir rakam, çocuklu evde bu maaşlarla çok çok zor ödenir.
Dediğiniz gibi çocuk olmadan deneyebilirsiniz bunu.
Benim iki çocuğum var, küçüğü 2 yaşında, yazlık ihtiyaçlarının bir kısmını aldım beş yüzü buldu inanın, daha alınacak çok şeyi var.
Tabi bu biraz yaşam standartlarıyla ilgili ama çocuğun masrafı bir hayli fazla oluyor
Yaşam standımızı borçlarımıza göre düzenleyeceğiz gibi görünüyor. Bilmiyorum ya kafam çok karışık

Back
X