- Konu Sahibi mucizelazim
Korku filmi gibi çok fazla ya :/190.000 aylık ne kadar ödeyebilirsiniz peki? süre uzadıkça faiz artıyor yani şimdi bi hesapladım rakamlar çok yüksek. 8 yıl vade şu mesela;
Eki Görüntüle 2264977
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Korku filmi gibi çok fazla ya :/190.000 aylık ne kadar ödeyebilirsiniz peki? süre uzadıkça faiz artıyor yani şimdi bi hesapladım rakamlar çok yüksek. 8 yıl vade şu mesela;
Eki Görüntüle 2264977
Yani şöyle diyeyim , uzun vadeli çekeceksiniz krediyi, ilk birkaç yıl oldukça zor geçiyor. Ve bu süreçte muhtemelen bebek sahibi olacaksınız.Yaşam standımızı borçlarımıza göre düzenleyeceğiz gibi görünüyor. Bilmiyorum ya kafam çok karışık
Bu tabloya bakınca ödeyeceğiniz tutar maaşınıza göre çok fazla 8 yıl uzun bir süre, çocuk için o kadar sene bekleyecek misiniz? Çok makul bir düşünce gibi gelmedi bana .190.000 aylık ne kadar ödeyebilirsiniz peki? süre uzadıkça faiz artıyor yani şimdi bi hesapladım rakamlar çok yüksek. 8 yıl vade şu mesela;
Eki Görüntüle 2264977
Sanırım ben çok eski kafalıyım evimiz olsun garanti olsun kafasındayım ya. Ev parası biriktirmemiz yıllar yılları alır. Kim bilir o zamanda da ev fiyatları ne kadar olur orası ayrı. Gerçekten bu ekonomi ile ne olacak bilmiyorumhanımlar ben yazmak istedim.
Evet biliyorum ne yazık ki bugünün şartları içinde para biriktirip nakitle ev almak neredeyse imkansız. Evet biliyorum kiraya verilen para havaya uçuyor gibi. Ama,
Kredi içine girilen bir girdap gerçekten.En düşük faizde bile ana paraya gelene kadar bir kaç yıl faiz ödeniyor. Yine para havaya gidiyor... Ayrıca, kim garanti ediyor ki, eşinizin ya da sizin hep işiniz olacağını? Ya olmazsa? bu birisinden borş almaya benzemiyor, banka insanı soyup soğana çevirir...
Şu anda ekonomi gerçektne çok kötü. Ve daha da kötü olacak gibi duruyor.
Üzgünüm felaket tellalıyım sanki ama ben asla önermiyorum elinizde paranın yüzde 90 ı olmadan...
8 yılda ödeyeceğiniz kira miktarını hesap edin, bir de bu sürede birikim yapabilecek misiniz ona bakın. Muhtemelen olmaz. Faiz ödeniyor evet ama diğer türlü de kiraya veriyorsunuz o da uçup gidiyor.Sanırım ben çok eski kafalıyım evimiz olsun garanti olsun kafasındayım ya. Ev parası biriktirmemiz yıllar yılları alır. Kim bilir o zamanda da ev fiyatları ne kadar olur orası ayrı. Gerçekten bu ekonomi ile ne olacak bilmiyorum
Belki çok daha uygun bir ev bakabiliriz. Eve masrafımız şimdi 1200 ama kira her sene artıyor, kredi sabit kalıyor mantığındayım. Tabi bebeğimiz olur da ben işten çıkarsam asla kredi ödeyemeyiz ikimizde memur değiliz çünkü. off off8 yılda ödeyeceğiniz kira miktarını hesap edin, bir de bu sürede birikim yapabilecek misiniz ona bakın. Muhtemelen olmaz. Faiz ödeniyor evet ama diğer türlü de kiraya veriyorsunuz o da uçup gidiyor.
Krediyle ev almak mantıklı bir şey ama sizinkinde gelir gider dengesizliği oluyor.
Aylık ödeme miktarınız daha düşük olmalı, ya da birinizin işsiz kalması durumunda da hem krediyi ödeyip hem geçinebilecek durumda olmalısınız. Diğer türlüsü çok büyük risk.
Evet Ankara, öyle bir şey mi var hiç duymamıştım hemen araştırayım. Teşekkür ederim.yaşadığınız yer doğru ise Ankara'da yaşıyorsanız TOKİ'ye bakabilirsiniz. borcu ile devir alabilirsiniz. faiz gibi çok fazla etkilemez
olmaz mı Ankara'da TOKİ fiyatları daha uygun.Evet Ankara, öyle bir şey mi var hiç duymamıştım hemen araştırayım. Teşekkür ederim.
Sanırım ben çok eski kafalıyım evimiz olsun garanti olsun kafasındayım ya. Ev parası biriktirmemiz yıllar yılları alır. Kim bilir o zamanda da ev fiyatları ne kadar olur orası ayrı. Gerçekten bu ekonomi ile ne olacak bilmiyorum