Fikir verebilir misiniz?

Yaşam standımızı borçlarımıza göre düzenleyeceğiz gibi görünüyor. Bilmiyorum ya kafam çok karışık
Yani şöyle diyeyim , uzun vadeli çekeceksiniz krediyi, ilk birkaç yıl oldukça zor geçiyor. Ve bu süreçte muhtemelen bebek sahibi olacaksınız.
Yaşam standartları derken, bebeğiniz mama tüketirse en ucuzunu alacak mısınız? Bezi iyi markalar yerine bimden, a101den, ıslak mendilini içinde kimyasal var yok demeden yine en ucuz markalardan alacak mısınız?
Örneğin ben yeme içmeden asla kısamam, haftanın 2-3 günü köfte, bir günü balık mutlaka yediririm çocuklarıma. Bizim mutfak masrafımız sizin kredi ödedikten sonra elinizde kalan miktardan çok daha fazla. Maaşımız sizinkilerden oldukça yüksek ama ev kredimiz 2000 lira.
Arabamızı değiştirmek istiyoruz ama faizler çok yüksek , bu yüzden değiştiremiyoruz. Çünkü ben çocuklarıma daha kaliteli yedirmek yerine hadi bakalım haftada 3 gün bulgur yiyeceksiniz ama çok daha güzel arabaya bineceksiniz diyemem.
Siz daha az gelirle çok yüksek kredi ödemeyi ve bunu oldukça uzun sürede yapmayı planlıyorsunuz. Çok iyi düşünün derim.
Allah gönlünüze göre versin, sevgiler

190.000 aylık ne kadar ödeyebilirsiniz peki? süre uzadıkça faiz artıyor yani şimdi bi hesapladım rakamlar çok yüksek. 8 yıl vade şu mesela;

Eki Görüntüle 2264977
Bu tabloya bakınca ödeyeceğiniz tutar maaşınıza göre çok fazla 8 yıl uzun bir süre, çocuk için o kadar sene bekleyecek misiniz? Çok makul bir düşünce gibi gelmedi bana .

hanımlar ben yazmak istedim.
Evet biliyorum ne yazık ki bugünün şartları içinde para biriktirip nakitle ev almak neredeyse imkansız. Evet biliyorum kiraya verilen para havaya uçuyor gibi. Ama,

Kredi içine girilen bir girdap gerçekten.En düşük faizde bile ana paraya gelene kadar bir kaç yıl faiz ödeniyor. Yine para havaya gidiyor... Ayrıca, kim garanti ediyor ki, eşinizin ya da sizin hep işiniz olacağını? Ya olmazsa? bu birisinden borş almaya benzemiyor, banka insanı soyup soğana çevirir...
Şu anda ekonomi gerçektne çok kötü. Ve daha da kötü olacak gibi duruyor.
Üzgünüm felaket tellalıyım sanki ama ben asla önermiyorum elinizde paranın yüzde 90 ı olmadan...

hanımlar ben yazmak istedim.
Evet biliyorum ne yazık ki bugünün şartları içinde para biriktirip nakitle ev almak neredeyse imkansız. Evet biliyorum kiraya verilen para havaya uçuyor gibi. Ama,

Kredi içine girilen bir girdap gerçekten.En düşük faizde bile ana paraya gelene kadar bir kaç yıl faiz ödeniyor. Yine para havaya gidiyor... Ayrıca, kim garanti ediyor ki, eşinizin ya da sizin hep işiniz olacağını? Ya olmazsa? bu birisinden borş almaya benzemiyor, banka insanı soyup soğana çevirir...
Şu anda ekonomi gerçektne çok kötü. Ve daha da kötü olacak gibi duruyor.
Üzgünüm felaket tellalıyım sanki ama ben asla önermiyorum elinizde paranın yüzde 90 ı olmadan...
Sanırım ben çok eski kafalıyım evimiz olsun garanti olsun kafasındayım ya. Ev parası biriktirmemiz yıllar yılları alır. Kim bilir o zamanda da ev fiyatları ne kadar olur orası ayrı. Gerçekten bu ekonomi ile ne olacak bilmiyorum

Sanırım ben çok eski kafalıyım evimiz olsun garanti olsun kafasındayım ya. Ev parası biriktirmemiz yıllar yılları alır. Kim bilir o zamanda da ev fiyatları ne kadar olur orası ayrı. Gerçekten bu ekonomi ile ne olacak bilmiyorum
8 yılda ödeyeceğiniz kira miktarını hesap edin, bir de bu sürede birikim yapabilecek misiniz ona bakın. Muhtemelen olmaz. Faiz ödeniyor evet ama diğer türlü de kiraya veriyorsunuz o da uçup gidiyor.
Krediyle ev almak mantıklı bir şey ama sizinkinde gelir gider dengesizliği oluyor.
Aylık ödeme miktarınız daha düşük olmalı, ya da birinizin işsiz kalması durumunda da hem krediyi ödeyip hem geçinebilecek durumda olmalısınız. Diğer türlüsü çok büyük risk.

8 yılda ödeyeceğiniz kira miktarını hesap edin, bir de bu sürede birikim yapabilecek misiniz ona bakın. Muhtemelen olmaz. Faiz ödeniyor evet ama diğer türlü de kiraya veriyorsunuz o da uçup gidiyor.
Krediyle ev almak mantıklı bir şey ama sizinkinde gelir gider dengesizliği oluyor.
Aylık ödeme miktarınız daha düşük olmalı, ya da birinizin işsiz kalması durumunda da hem krediyi ödeyip hem geçinebilecek durumda olmalısınız. Diğer türlüsü çok büyük risk.
Belki çok daha uygun bir ev bakabiliriz. Eve masrafımız şimdi 1200 ama kira her sene artıyor, kredi sabit kalıyor mantığındayım. Tabi bebeğimiz olur da ben işten çıkarsam asla kredi ödeyemeyiz ikimizde memur değiliz çünkü. off off

Yaklasık 200bine yine yaklasık 400bin ödeyeceksiniz
Ya kelepir bi ev bulmanız lazım sansa bala
Yada birikime agırlık verip cekiceginiz kredi tutarını düşürüp öyle alabilirsiniz
Bu maaşla bu fiyatlra ev almanız cok zor

yaşadığınız yer doğru ise Ankara'da yaşıyorsanız TOKİ'ye bakabilirsiniz. borcu ile devir alabilirsiniz. faiz gibi çok fazla etkilemez

En az 200 bin kredi çekmeniz lazım bu durumda faiziyle öderken 400 bini geçer canım bence şuan birikiminizi altın hesabı vs olarak her ay atın kenara her zaman değerlenen bişey sonuçta bankaya öder gibi koyun kenara ortam düzelir faizler inerse gene kredi düşünürsünüz ama şu durumda kredi çekmek alıl karı olmaz çok yüksek faizler

Krediye bulaşmayın derim. Biz de ev aldık ama biriktirerek. en sağlıklısı böylesi bence. oturduğumuz ev kendimizin zaten o evi de kiraya vermiştik. Ordan gelen gelirle biraz birikim oldu, daha iyi yerden ev alalım dedik satıp. 50-60 bin civarında kredi çektik.

İnanın bitmesi gözünde büyüdü babamın. Bir de siz 8 yıl vadeyle falan diyorsunuz... Uzak durun derim.

biriktirerek emin olun 8 yıldan daha kısa sürede ev sahibi olursunuz.

ev almak daha mantikli ya zaman öyle bir geçiyor ki insan geriye dönüp baktığında keşke diyor ama zamanin ne getirecegi tabi ki bilinmez borç öyle ya da böyle ödeniyor yani esininizn maaşı 4bin ise aylik kredi miktarini 2.5 ya da 3 yapin her ihtimale karsi bin tl kâr kalsin calistiginiz süre boyunca da biraZ masraflari kısın esinizin maaşından bin tl kira oder gibi kenara koyun kendi maasinizla gecinin en azindan bebek olursa 2 seneyi baz alalim 2 sene boyunca bin tl kenara koyarsaniz 24 bin birikimisiniz olur o sureden sonra bebek olursa bu para size destek olur hadi bin koyamadiniz 500 koyun yani bence ilerde keşke dememek icin başlayın derim

Back
X