Fikir verin kızlar

Feron

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2015
566
255
103
Bir kurumda çalışıyorum kızlar. kurumda iş ilişkileri dışında bireylerin doğum günleri kutlanıyor, günlere gidiliyor, ev alana gidiliyor hayırlı olsuna, düğünü olana yardım ediliyor vs. ama tüm bunlar adaletli bir şekilde yapılmıyor maalesef. mesela benim geçen sene tayinim çıktı ve hiç kimse evime gelmediği gibi, bir ihtiyacım olup olmadığını bile sormadı.(uzak bir yerden geldim) hemen ardından bir arkadaş ev aldı hep beraber ev görmesine gittik. Israrla katılmamı istiyorlar, ne kadar bahane bulsam ertelesem de.Ben eski kurumumda bu tarz ilişkilerde sorun olduğu için şimdi buradaki kurumda sadece işimi yapıp eve dönen bir şekilde olmak istedim ve sene başından beri hiç bir şeye katılmak istemedim. Lakin sene başında doğum günümdü. aynı anda 4 kişinin o hafta doğum günü olduğu için kocaman bir pasta almışlar ve hep beraber kutlamak istemiş arkadaşlar içlerinde ben de vardım. E mecburen tüm sene boyunca herkesin doğum gününe katılmam gerek diye katıldım. Ama her şeyi bir kutlama bahanesi yapıyorlar. Şimdi birinin evine gidilecek ev görmesi hediye için para toplamışlar benim haberim yoktu ben kendi hediyemi götürmüştüm şimdi ortak hediye için para istiyorlar. Bunun yanı sıra birinin oğlu evleniyormuş, düğün için para topluyorlar ki o kişi ile samimiyetim yok. Katılmak da içimden gelmiyor. Ben de bana hediye falan yapılmasını istemiyorum, artık gelmeleri gitmeleri de önemli değil. Şimdi para isteyenlere bu tarz durumları istemediğimi söylersem de para için sanacaklar ve dışlanır mıyım sizce?

aynı bizim kurum, kutlama için bahane ariyorlar, ancak ben hiç birine katılmıyorum, başlarda sürekli bahane bulduğum için, şimdi sormuyorlar bile, mecbur değilsin sonuçta diğmii

merhaba. ben olsam bu işlerin adaletli bir şekilde yürümediğini gördüm daha fazla katılmak istemiyorum benim içinde zahmet etmeyin der hiç te umursamazdım.yakınlık dercesine görede kendi şahsın adına hediye verirsen asla dışlanmazsın bence.

Mecbur degilsiniz, is cevrenizi ozel hayatiniza dahil edip etmemekte de ozgursunuz, ayrica dusunceniz farkli bile olsa kimse kimseyi herhangi biri icin toplanan paraya katki yapmasi adina zorlayamaz, herkes sonucta yakinlik derecesiyle dogru orantili olarak yapar bu isleri. Organize eden ilgililere toplu duyuru yapar X kisinin dugunu,evi,dogum gunu vs icin para topluyoruz diye isteyen gelir katilir isteyen katilmaz, bu kadar basit bunun yuzunden sizi dislayacaklarsada dislasinlar.

bu durum bızdede var genelde düğün ve doğum olması durumunda kişiye yakın bir arkadaşı görevlendirilir ve herkesten para toplanır , ısteyen ıstedıgı kadar verır ve para bır zarf ıle kişiye teslim edilir.
bir ara doğum günü kutlaması oluyordu ama pek samimi bir ortam olmadıgından sımdı gruplar halinde kutlanıyor , gün konusunda yakın olan bayan arkadaslarımla bır ara bızde yaptık cok nadırde olsa bırbırımızın evıne gıdp geldıgımızde olmustur ama sadece bellı kısılerle bu etkınlıgı yaparız.
aslında en ıyısı hedıye vermek ısteyen herkes kendı bıreysel takılsın..
sımdı para vermesen aykırı eleman olursun, az versen kabahat cok versen olmaz, belkı ustunde paran yoktur ama son kurusunu vermek zorunda kalırsın ee her zaman senın verdıgın kadar gerı donuste olmaz bıreysellıkten yanayım bende bu konuda..

Ben katılmak istemiyorum deyin. Kimse sizi zorlayamaz hakkı yok.

Mecbur değilsin sonuna kadarda haklısın.dışlarlarsada dışlasınlar işini yap evine dön sende

Ben katılmak istemiyorum deyin. Kimse sizi zorlayamaz hakkı yok.
seni aramızda her zaman görmek istiyoruz diyorlar ve sırf benim doğum günüm önce ve kutlandı diye diğer doğum günlerine de katılmak zorunda kaldım. Biri ortaya bir fikir atıyor diğerlerine uyup uymadığı konuşulmuyor bile.

Sen zaten belli bir mesafede durman gerektiğini düşünüyorsun. Para için sansalar nee, sanmasalar ne...
Mecbur değilsin hiçbir şeye, millet yanlış anlar - ne der diye düşündüğümüzden zaten hayatlarımızı adam akıllı yaşayamadan ölüp gidiyoruz.

"Ben kendi bütçeme göre ev hediyemi ayrı götürdüm, beni muaf tutun, kendi adınıza hediyenizi alın."
Başka bir durum geliştiğinde de "Canım bu kutlamalar, para toplamalar bana göre değil, beni saymayın. Size iyi eğlenceler"
Bu kadar basit. Kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Kibarlık olsun - biri bir şey demesin diye de hediye almak ne kadar samimi üstelik? Hiç hoş değil bu emrivakiler.

Zaten şu şartlarda para vermediğinde ters düşünecek adam, yeri gelir üstüne para verirsin yine de ters düşünür.

Şiştim yeminlen.Eski çalıştığım yer de kurumsal bir firmaydı,utanmasa patron okuma bayramını bile kutlama bahanesi olarak kullanacaktı .
Katılmazsan dışlanırsın tabi.

benim bildiğim düğün ve doğum için çalışanlar kişiye destek olması açısından para toplarlar bu tamam normal ve olması gereken bir şey..
ama doğumgünü, ev alma vs şeylere herkes katılmak zorunda değil bence.. katılmak istemiyorsan uygun bir dille belirt . isteyen istediğini sansın.. bunun için seni dışlayacaklarını da sanmıyorum. en fazla arkandan cimri derler.. özel hayatında görüşmüyorsan kim sallar o lafları..

Benzer durum bizde de vardı. Bizde her tayini çıkana düğünü çocuğu olana altın takılıyordu. Tabi surekli para veren arkadaşlar artık gönülsüz vermeye başlamışlardı. Bana da dugunumde ve tayinimde takılması ama bebeğim doğunca bir altın takmışlardı.

Düğün kendi düğünü değil ve düğüne doğumdan falan daha çok katkı sağlanıyor ve arkadaşlar arasında yapılanda adaletsizlik var.

Özeldeyim
en son kendime aldığım saati bile kutlama konusu edeceklerdi ki cıldırdım :) Hani sey dıyorum yoksula versem sevaba gırerım o denlı ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…