Bir kurumda çalışıyorum kızlar. kurumda iş ilişkileri dışında bireylerin doğum günleri kutlanıyor, günlere gidiliyor, ev alana gidiliyor hayırlı olsuna, düğünü olana yardım ediliyor vs. ama tüm bunlar adaletli bir şekilde yapılmıyor maalesef. mesela benim geçen sene tayinim çıktı ve hiç kimse evime gelmediği gibi, bir ihtiyacım olup olmadığını bile sormadı.(uzak bir yerden geldim) hemen ardından bir arkadaş ev aldı hep beraber ev görmesine gittik. Israrla katılmamı istiyorlar, ne kadar bahane bulsam ertelesem de.Ben eski kurumumda bu tarz ilişkilerde sorun olduğu için şimdi buradaki kurumda sadece işimi yapıp eve dönen bir şekilde olmak istedim ve sene başından beri hiç bir şeye katılmak istemedim. Lakin sene başında doğum günümdü. aynı anda 4 kişinin o hafta doğum günü olduğu için kocaman bir pasta almışlar ve hep beraber kutlamak istemiş arkadaşlar içlerinde ben de vardım. E mecburen tüm sene boyunca herkesin doğum gününe katılmam gerek diye katıldım. Ama her şeyi bir kutlama bahanesi yapıyorlar. Şimdi birinin evine gidilecek ev görmesi hediye için para toplamışlar benim haberim yoktu ben kendi hediyemi götürmüştüm şimdi ortak hediye için para istiyorlar. Bunun yanı sıra birinin oğlu evleniyormuş, düğün için para topluyorlar ki o kişi ile samimiyetim yok. Katılmak da içimden gelmiyor. Ben de bana hediye falan yapılmasını istemiyorum, artık gelmeleri gitmeleri de önemli değil. Şimdi para isteyenlere bu tarz durumları istemediğimi söylersem de para için sanacaklar ve dışlanır mıyım sizce?