• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

FİKİR VERİN LÜTFEN

Millete kulak asma , Kaynana bakiyosa sorun yoksa ne güzel iste.
Bence cokta iyi oluyor , gubduzleride sen enerjini topluyosun bebisine bakiyosun iste ne guzel..

Dinleme milleti...

Bulmussun oyle tatli kv keyfini cikar, kadincagiz senin icin gece uykusundan feragat ediyo helal. Cekemiyo cevren demek ki

Cocugun ilk yillar hele de ilk aylar guvenli bagimlilik icin anne yaninda kalmasi lazim. Artik uzmanlar 40i cikinca oda ayirmayi ayni odada bile besige sicak bakmiyorlar. mumkunse yaniniza alin diyorlar. Bilemiyorum. Ben de bebek bekliyorum kayinvalide konusunda siz kadar sansli olur muyum bilmiyorum ama yerinizde olsam gece alir gunduz bebek uyaninca ona verirdim. Sabah gec kalkarak filan dinlenirdim heralde

Boyle yatiyoruz bazen

Bebek hep daima besiginde uyumasi lazim. Yoksa öyle anne ilz beraber yatan bebek kac tane bebek ölüyor biliyormusun? Insan uykusunda ne yaptigini bilmiyor, bebegin üstünede uyuyabilirsin, yada bebek yorganin altinda nefessiz kalabilir.

Daha öncede beraber yattik, bisey olmadi deme. Bebek daha cok kücük, yani olabilir böyle birsey, önlemini almak lazim.

Ve baskalarin söylediklerine takilma. Böyle daha memmunsan hic sorun yok, hemde kvde memmunmus.

Anneyle uyuyan bebekte güven duygusu güclenir. Pedagog Adem Günes söylüypr bunu. Ayrica ekliyor:
"Bilimsel çalışmalar, annenin bebeği ile uyumasının anne sütünü artırdığını ve bebeğe huzur verdiğini gösteriyor. Anne göğsünde yatan bebeklerin daha düzenli nefes aldığını söyleyen uzman pedagog Adem Güneş, bu bebeklerin oksijeni de daha verimli kullandığını belirtiyor".

Sizinle yatmali kesinlikle. Fakat en gec 3 yasindan itibaren kendi odasinda yatmali, buda yine psikologlarin söyledigi birseydir.

Siz cildirdinizmi? Hangi akli basinda bir psikolog cocuk 3 yasindan sonra ayri odaya ciksin diyebiliyor?

Bir cocugunda kendi odasi olmasi lazim, dogumdan sonra degilse, dogumdan maksimum 3,4 ay sonra. Bu ebeveynler icinde iyi gelir. En azindan yatak odalarinda rahat olmalari gerek, kari koca olduklarin farkinda olmalari gerek ki bebek mutlu bir evlilikte büyüsün.

Ve bebegi gögüsün üstünde uyuyunca alisir. Üstelik annede o sirada uykuya dalinca bebek nefessiz kalabilir. Elbette agladiginda yanina gidilmesi gerek, teselli amaci fakat bebek kendi basina uyumasini ögrenmesi lazim.

bence yanlis yapiyosun. bebegin daha cok kucuk nasil gece gunduz kavramini ogreniyosa anne ve digerlerini de ogreniyo kv ii bakiyo olabilir ama anne sensin bu benim dusuncem

Hayir tabiki ayni yatakta yatmalarina izin vermem besiginde yatiyo..benim kokumu unutur onunla yatarsa buna musade etmem

Ya aslında kokuyu unutmuyorlar da çok alışıyorlar, bu yüzden o uyuduğu kişi hastalandığında falan uyku problemi yaşayabiliyor. Yatağını ayırmak güçleşebiliyor v.s . Birde uzmanların dediğine gore anneyle uyuyan bebekler özgüven problemi yaşayabiliyor.

Kv.biz konusunda şanslısınız. Uykusunu alan bir anne her zaman daha verimlidir. Ona gözü gibi bakabilen, uykusundan feragat eden bir annenin ancak eli öpülür.

Kedi uzanamadıgı cigere mundar demiş ...yahu böyle bi imkan varken kv şikayetçi değilse kime ne..Kendinizi paralamanın alemi ne unutmayın kimseyi memnun edemezsiniz bi eksik mutlaka bulurlar..Mis gibi uyuyun sizin bebeginizse onunda torunu destek olması çok normal.

KIZLAR HEPINIZE COK TSK EDERIM GERCEKTEN ICIMI RAHATLATTINIZ AKLIMDA SORU ISARETI KALMADI COK SAGOLUN OPUYORUM HEPINIZIIII :)

Siz cildirdinizmi? Hangi akli basinda bir psikolog cocuk 3 yasindan sonra ayri odaya ciksin diyebiliyor?

Bir cocugunda kendi odasi olmasi lazim, dogumdan sonra degilse, dogumdan maksimum 3,4 ay sonra. Bu ebeveynler icinde iyi gelir. En azindan yatak odalarinda rahat olmalari gerek, kari koca olduklarin farkinda olmalari gerek ki bebek mutlu bir evlilikte büyüsün.

Ve bebegi gögüsün üstünde uyuyunca alisir. Üstelik annede o sirada uykuya dalinca bebek nefessiz kalabilir. Elbette agladiginda yanina gidilmesi gerek, teselli amaci fakat bebek kendi basina uyumasini ögrenmesi lazim.

Yazdigimi tam okumadiniz sanirim. EN GEC 3 YAS diyor. Doktorun adida Arif Verimli ve sadece o demiyor. En basindan ayri yatakta yatmaya alismalidir diyor ama bunun disinda en gec 3 yasindan sonra odalar ayrilmali diyor.

Ne sakıncası var ki imkan varsa baksın senın yükün de hafiflemiş olur

Back
X