Fikir verir misiniz lütfen?

Gelecek ürünlerin tazeliğinden ve kalitesinden emin olamayacağım için sipariş vermem.
Ama ben hedef kitlenizin çok dışındayım o yüzden bilemiyorum
belki 20 yaş civarı öğrenciler yada Evde hazırlamakla uğraşmak istemeyen, Buluşup takılırız maksat muhabbet olsun biraz da hazır şık atıştırmalık olsun diyen gençler için cazip olabilir aslında.

Instagram üzerinden satmayı planlıyoruz. Çok büyük bütçelerle olmasa da reklam verebiliriz.

Fatura kesmeniz gerek biliyorsunuz değil mi? İyice araştırdınız mı süreci? Sıfırdan hesap yaratmakta zor. Uğraştırıcı geliyor bana instagram bilemedim. Bence dolap, letgo vb uygulamalar üzerinden satış yapmanız daha kolay olabilir

Bence konsepte ilişkin fikir güzel ama böyle örtü olur servis için tabak bardak olur da yiyeceği sipariş et kargo gelecek mi bekle çok sıkıcı olur

Fiyatlar uygun olursa herkes bir siparişte 1-2 alırsa daha makul olur bozulacak yiyecek olmamalı durabilmeli bir kenarda

yani ben pikniğe gideceksem 2 hafta önce karar vermem ki nasıl sipariş verilip gelecek hemen, evde olursa alır çıkarım

Son düzenleme:
Öncelikle gıda söz konusuysa evet internetten alışveriş yapmak için iki kere düşünürüm hem kalite hem tazelik..

bir de naçizane önerim sürekli tüketim olacak bir alana girmeniz. Yani ben bu seti bir kere alırım ancak her pikniğe gittiğimde almam. Zaten ekonomik olarak da mümkün olmaz muhtemelen.

Fatura kesmeniz gerek biliyorsunuz değil mi? İyice araştırdınız mı süreci? Sıfırdan hesap yaratmakta zor. Uğraştırıcı geliyor bana instagram bilemedim. Bence dolap, letgo vb uygulamalar üzerinden satış yapmanız daha kolay olabilir
Aslında şöyle, benim abimin bir arkadaşının butik bir çikolata dükkanı var ama satışlarının çoğu instagram üzerinden oluyor. Onunla fikri paylaştığımda beğendi ve kesin kararımızı verince detaylar konusunda yardımcı olabileceğini söyledi. Ben de o yüzden uzun bir araştırma sürecine girmedim, nasılsa o yol gösterir diye düşünerek. Sıfırdan instagram yapabilirim diye düşünüyorum, daha önce yapmıştım.

Hedef kitle çok sınırlı ve erişilebilirliği zor. Yani pikniğe giderken yol üstünden alınabilecek bir ürün değil, önceden siparişini verip, beklemek lazım. Ben bu örnek paketlerinizi, bir arkadaşıma hediye olarak göndermeyi tercih ederim.

Hevesinizi kırmak İstemem de yani ben pikniğe gidicek olsam kendim ayarlarım orda yiyeceğimi, instagram üzerinden sipariş vermezdim.

Hevesinizi kırmak İstemem de yani ben pikniğe gidicek olsam kendim ayarlarım orda yiyeceğimi, instagram üzerinden sipariş vermezdim.
Yok aksine mutlu olurum fikir alışverişinden, teşekkür ederim fikir belirttiğiniz için.

Bizim hedef kitlemiz sunum üzerine olan piknikler yani daha çok görsellik üzerine yiyecek hazırlamayı düşündük. Fotoğraf çekimlerinde kullanılmak amacıyla atıştırmalıklardan oluşan bir kutu diyebiliriz.

Yoksa benim de favori pikniğim mangal yaptığımız piknikler 😅

Hedef kitleniz ve içeriğiniz ilişkili olmalı. Ayrıca işin devamlılığı olması lazım.
Sadece " insta fotocusu piknikçi" çok kısıtlı bir kitle.
Pakete bakınca alkol kullanan insanların ev ziyaretine çikolata alıp gitmesi gibi hediyelik veya hafta sonu için hazır hoş bir paket olarak gördüm.
Hedef kitle orta ve üst gelir grubu+ alkol kullanan gibi görünüyor. Arada dediğiniz instacılarda çıkar elbet. :)
Çikolata gibi bir çok gelir düzeyine hitap ettiğini düşünmüyorum.
Ayrıca karışık ürün konsepti, ürünlerin aynı dayanıklılığa sahip olmaması büyük sorun. Örneğin peynir.
Ayrıca sosyal medyadan satış yapacaksanız her şeyi yasal olarak yapmalısınız.
Özellikle gıda sertifikaları ve vergi konusunun şakaya gelmeyeceğini belirtmekte fayda var.

Edit: swot analizi yapmanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
En azından şirket kurma üç beş ürün hazırlama masrafı var. Şu an bir şirket kurmanın maliyeti ne bilmiyorum ama 2-3 sene önce 7 bin civarıydı.

Şahıs firması kurabilirler ilk etapta aslında. Onun açılış maliyeti 500-600 lira bir şeydi birkaç sene önce.
Ama tabii buna mali müşavir ücreti, kendi bağkur primleri vs dahil değil.

Yine de oluru olan bir fikir değil bence muhtesemgatsby muhtesemgatsby .
Ben pikniğe gidiyorsam mangal tercih ederim. Onun yanında da rakı ya da bira içerim.
Şarap ve peynir tercih eden de olur elbette ama bunu yapacak olan da instagramdan sipariş verip onu beklemez.
Herhangi bir dükkanda, markette satılan bir paket olsa gideri olur ancak.

Hedef kitleniz ve içeriğiniz ilişkili olmalı. Ayrıca işin devamlılığı olması lazım.
Sadece " insta fotocusu piknikçi" çok kısıtlı bir kitle.
Pakete bakınca alkol kullanan insanların ev ziyaretine çikolata alıp gitmesi gibi hediyelik veya hafta sonu için hazır hoş bir paket olarak gördüm.
Hedef kitle orta ve üst gelir grubu+ alkol kullanan gibi görünüyor. Arada dediğiniz instacılarda çıkar elbet. :)
Çikolata gibi bir çok gelir düzeyine hitap ettiğini düşünmüyorum.
Ayrıca karışık ürün konsepti, ürünlerin aynı dayanıklılığa sahip olmaması büyük sorun. Örneğin peynir.
Ayrıca sosyal medyadan satış yapacaksanız her şeyi yasal olarak yapmalısınız.
Özellikle gıda sertifikaları ve vergi konusunun şakaya gelmeyeceğini belirtmekte fayda var.

Edit: swot analizi yapmanızı tavsiye ederim.
Çook teşekkür ederim güzel tavsiyeleriniz için :KK68:

Şahıs firması kurabilirler ilk etapta aslında. Onun açılış maliyeti 500-600 lira bir şeydi birkaç sene önce.
Ama tabii buna mali müşavir ücreti, kendi bağkur primleri vs dahil değil.

Yine de oluru olan bir fikir değil bence muhtesemgatsby muhtesemgatsby .
Ben pikniğe gidiyorsam mangal tercih ederim. Onun yanında da rakı ya da bira içerim.
Şarap ve peynir tercih eden de olur elbette ama bunu yapacak olan da instagramdan sipariş verip onu beklemez.
Herhangi bir dükkanda, markette satılan bir paket olsa gideri olur ancak.
Haklısınız, acele etmemeliyim sanırım. Şu an evde oturduğum süreçte bir şeylere girişmek belki de doğru olmayabilir.

Üniversiteler açılırsa ve kendimi düzenli bir sosyal çevre içerisinde bulursam, gözlem yaparak daha iyi fikirler üretebilirim. Teşekkür ederim.

Son kullanma tarihi ve içeriğini okumadığım hiçbir ürünü almam heleki böyle internetten peynir içki aslaa

Ben tam o müşteri kitlenizdenim. İnstagram para kazandığım bir mecra görselime çekimime önem veririm. İçerik üretmek için pikniğe gitmişliğim de vardır. Bu tarz sofralar kurarım. Ancaaak soğuk zincirden çıkmış bana kargo ile gelecek bir peyniri asla almam kargoda 1 gün fazla dursa bozulur şikayet edilsseniz ceza üstüne ceza. Kargoda beklemem bunun için. Ancak yemek sepeti tarzı hemen teslimat olursa okey.

İçğndekilerin tadından emin olamayacağım için tercih etmem şahsen. Kendi hazırladıklarımı götürürüm. Piknik yerinde sürprizle karşılaşmayı göze alamam

Piknik yerlerinde stand açıp sıcak satış yapsanız daha iyi sanki..Soslanmış marine edilmiş et..Değişik küçük soslar abur cubur filan

Back
X