• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikir verir misiniz??

Merhaba arkadaşlar, henüz çok erken ama eşimle oğlumuz olursa isim seçebilme konusunda kararsızlık yaşıyoruz ikimizde Türk tarihi aşığı insanlarız aşağıdaki isimlere yorum yapabilir misiniz teşekkürler 🥰

İstemihan Türkşad
İlteriş Melikşah
İstemihan Uluğ
İstemihan Tuğrul
Hepsi çok uzun. İstemihan’ın sizin için anlamı varsa sadece İstemihan koyun isterseniz yanına başka bir isim eklemeyin. Hem uzun hem uyumsuz olmuş bunkombinasyonlar.

Bu nasıl isimler yaa,bebeğe seslenene kadar akşam olur. Kendinizi deilde cocugunuzu düşünün,okulda iş yerinde bu isimlerle anılacak cagirilacaklar.bence güzel deil. Sizin bu konuşmalarla herhalde aman bizim istedigimiz olsunda boşver gerisi kafasindasiniz..
5 dk önce başlasın kodlamaya 😄😄😄

Beğenmezse değiştirir napalım artık 😄

Ben isme yorum yapmamıştım, çocuğunuzu doğuştan Türkçü ve sağ görüşlü kisvesi altına sokmanız ne kadar doğru sizce bence bu kısmı da düşünmelisiniz... İsimler sizin için çok güzel gelebilir ama bu çocuk ömrünü bu isimle geçirecek ya hani... Buraları biraz daha düşünün derim... Ben de erkek olursa 'Han' ismini koymayı düşünürken bile bi gidip geliyorum...

Merhaba arkadaşlar, henüz çok erken ama eşimle oğlumuz olursa isim seçebilme konusunda kararsızlık yaşıyoruz ikimizde Türk tarihi aşığı insanlarız aşağıdaki isimlere yorum yapabilir misiniz teşekkürler 🥰

İstemihan Türkşad
İlteriş Melikşah
İstemihan Uluğ
İstemihan Tuğrul
Bu çocuk yarın bir gün kreşe gidecek,okula gidecek, işe başlayacak. Belki Yurtdışında üniversite okuyacak belki de orada yaşayacak. Hem söylenişi zor hem de çok ağır isimler . Bence bir kere daha düşünün.

Ben isme yorum yapmamıştım, çocuğunuzu doğuştan Türkçü ve sağ görüşlü kisvesi altına sokmanız ne kadar doğru sizce bence bu kısmı da düşünmelisiniz... İsimler sizin için çok güzel gelebilir ama bu çocuk ömrünü bu isimle geçirecek ya hani... Buraları biraz daha düşünün derim... Ben de erkek olursa 'Han' ismini koymayı düşünürken bile bi gidip geliyorum...
Ne alakası var ki bu söylediklerinizle, biz sağcı da Türkçü de değiliz, çocuğumuzdan bunu da beklemiyoruz, biz Türk tarihini seviyoruz ve günümüzde çoğu Arap ve farsi olan isimleri koumayı reddediyoruz. Kaldı ki orda ismi yazılı adamlar adil, merhametli, zeki döneminin çok çok üstünde adamlar.. Sağcı Türkçü falan lütfen saçmalamayınız, isimleri beğenmemenizi anlarım ama saçmalamanızı anlayamam kusura bakmayın..

Hepsi çok uzun ve birbiriyle uyumlu değil. Şu an bu isimleri taşımak zorunda olan bi bebek olmadığı için sevindim açıkçası

Kendimi Kutadgu Bilig okuyor gibi hissettim, bana da çok ağır geldi isimler. İstemi'nin sizde bi anlamı varsa sadece İstemihan olsun madem bi de soyad gelecek peşine malum.

Bence bu isimleri koymayin diyecegim ama koyacaksiniz.
Yani cocuk olsam boyle bir ismim olsun istemezdim.
Eski bir ismim var sayilir. Hep keske farkli bir isim olsaydi diye dusunmusumdur. Isim degisikligi cikinca degistirebilirdim ama o da komik geliyor bana. Cok kotu olsaydi degistirebilirdim yinede belki.
Okul ortami hatta gelecekte seslenirken meslegi bile dusunulmeli bence. Ve insanlar cok acimasiz ,dalga gecebiliyor. Iyi dusununun, genele kulak verin

İstemihan Türkşad
İlteriş Melikşah
İstemihan Uluğ
İstemihan Tuğrul

Yani sizi kırmak istemem ama hiçbirini beğenmedim. Çok ağır isimler. Birde ilerdeki hayatı için iki isim bence gereksiz.

Yani evet anlıyorum sizi tarih seviyor olabilirsiniz ama şu zamanda bu isimler bir çocuk için çok ağır hiç biride kulağa hoş gelmiyor ne yazıkki. İleride arkadaşları çok dalga geçer ismiyle. siz seviyorsunuz diye bence çocuğumuza bunu yapmamalısınız.

Ne alakası var ki bu söylediklerinizle, biz sağcı da Türkçü de değiliz, çocuğumuzdan bunu da beklemiyoruz, biz Türk tarihini seviyoruz ve günümüzde çoğu Arap ve farsi olan isimleri koumayı reddediyoruz. Kaldı ki orda ismi yazılı adamlar adil, merhametli, zeki döneminin çok çok üstünde adamlar.. Sağcı Türkçü falan lütfen saçmalamayınız, isimleri beğenmemenizi anlarım ama saçmalamanızı anlayamam kusura bakmayın..
Isimler ister istemez karsi tarafa gorusumuze dair de sinyaller veriyor, ben de arkadasa katiliyorum. Sizin gorusunuz oyle degildie ama baskalari dusunebilir.

Çok ağır isimler uzun ve kulağa hiç hoş gelmiyor. Herkes herseyi yazmış aslında çocuk açısından zor bir durum tüm çocukluğu ismini anlatmanın anıları! İle geçecek belli ki

Sakin olun :KK70: ben bir "Türkçü"yüm ve bunu söylemekten de gurur duyuyorum. Ben de evladıma Türkçe isim koyacağım, bu konuda da çok hassasım ama siz yaşamış insanların isimlerini tercih ettiğiniz için dışardan gözün göreceğini anlatmaya çalıştım... Aynı hisleri taşıyan birisi olarak yazdım bunu da... Saçmalayanın kim olduğunu bir daha düşünmenizi öneririm 😊

Isimler ister istemez karsi tarafa gorusumuze dair de sinyaller veriyor, ben de arkadasa katiliyorum. Sizin gorusunuz oyle degildie ama baskalari dusunebilir.

Türk tarihini sevip ve hayran olup Türkçü değilim diyen tek insan hanımefendi bu arada 😊

Katılıyorum size 🙏🏻

İstemihan Türkşad
İlteriş Melikşah
İstemihan Uluğ
İstemihan Tuğrul
Ben pek sevdiğimi söyleyemeyecegim. İleride yurt dışında falan yaşarsa, okursa çok çok zor isimler. Türkiye içinde zor bence söylemesi. Türk tarihini sevmekten çok ideolojik geliyor isimler kulağa, ben çocuğuma böyle birşey yüklemek istemem. Mete gibi hem söylemesi kolay hem anlamı güzel Türk isimleri düşünebilirsiniz.

Eşim de beni böyle isimlerle darlayıp durmuştu. Tarihçi zaten. Kendi isimleri de böyle ailece. Ben Mete koydum. Türk’se Türk işte. Ne gerek var bu kadar zirvede yaşamaya 😐

Back
X